Silovanje – šta znače snovi o silovanju?

Snove sa motivom silovanja uglavnom svrstavamo među noćne more, ali njihovo značenje ne mora uvek da bude negativno. Tumačenje zavisi od konteksta u kome se san odvijao, kao i od detalja koji su ga pratili. Uvek izazivaju strah, paniku i bes.

Sanjati da ste silovani
Ovakav san može imati više značenja. Najčešće ukazuje na to da ćete uspeti da ostvarite svoj cilj i da ćete konačno početi da ubirete plodove svog rada. Drugo značenje ovakvog sna jeste da će vas na javi neko isprovocirati i da ćete se burnom reakcijom osramotiti u većem društvu. Imajte u vidu da su mudrost, smirenost i samokontrola najbolje oružje protiv provokatora.

Sanjati da je bliska osoba silovana
Kada sanjate da je neko koga poznajete silovan to implicira da morate da se čuvate sabotaže. Neko će iz zavisti pokušati da ugrozi vaš posao, odnos sa voljenom osobom ili reputaciju u društvu. Na žalost, ne možete mnogo da utičete na to, ali svakako morate da osmislite kako da se odbranite od njegovih tj. njenih napada i da ga/je, u krajnjoj liniji, pobedite.

Sanjati da ste nekoga silovali
Ako ste sanjali da ste silovali nepoznatu osobu to, na žalost, nije dobar znak. San vam poručuje da obratite pažnju na svoje zdravlje, da ne zanemarujete simptome koje osećate, te da budete oprezniji u svakodnevnom životu.

Ukoliko ste sanjali da ste silovali osobu koju poznajete to implicira da ćete postati žrtva nepravde ili da ćete se suočiti s ozbiljnim optužbama. Ta kriza će proći, ali će od vas zahtevati mnogo strpljenja i mudrosti.

Sanjati da ste uspeli da se odbranite od silovatelja
San u kome ste uspeli da se odbranite od silovatelja je veoma dobar znak. On ukazuje na to da ste vrlo hrabra osoba i da ste u stanju da prevaziđete svaku prepreku u životu. Verovatno ste se do sada susreli sa brojnim izazovima i uspevali ste da ih rešite. Sada ste mnogo iskusniji, pa ćete i u budućnosti uspeti da postižete ono što želite.

Sanjati da nekoga branite od silovatelja
Ovakav san ukazuje na to da igrate važnu ulogu u svojoj porodici. Vi ste osoba na koju se svi oslanjaju i koju svi pitaju za savet, sugestiju i pomoć. Nije vam lako da svima budete na raspolaganju, ali vam je previše stalo do njih i ne možete nikoga da odbijete, čak ni ukoliko time odlažete ili otkazujete svoje planove.

Sanjati da ste osumnjičeni za silovanje
Ako ste sanjali da ste osumnjičeni za silovanje to implicira da biste trebali da izbegavate razgovor o drugim ljudima. Vrlo ste radoznala osoba i volite da o svakome znate sve. Osim toga, uživate i u tome da pričate o takvim temama sa prijateljima. Međutim, tračevi mogu negativno da se odraze na nečiji život, ali i da vas dovedu u nepriliku.

Sanjati da ste nekoga osumnjičili za silovanje
Osumnjičiti nekoga za silovanje u snu ukazuje na to da se morate čuvati teških reči. Moguće je da ćete se posvađati sa nekim i da ćete izneti niz optužbi na njegov tj. njen račun. Reći ćete i ono što ne mislite kako biste ga/je povredili. Nemojte da vređate i ponižavate druge jer biste se mogli pokajati zbog toga.

Sanjati da ste optuženi za silovanje
Ukoliko ste sanjali da vas je neko optužio za silovanje to simbolizuje nečistu savest. Verovatno ste u prošlosti uradili nešto čime se ne ponosite. Voleli biste taj deo života da zaboravite i vi i svi drugi koji su akteri  tih dešavanja. Međutim, tako nešto nije moguće i zato morate da prestanete da živite u prošlosti i da se konačno okrenete budućnosti.

Sanjati da ste nekoga optužili za silovanje
Optužiti drugu osobu za silovanje u snu ukazuje na to da sumnjate u bliske ljude. Moguće je da se partner tj. partnerka ili prijatelj tj. prijateljica u poslednje vreme ponaša veoma čudno. Plašite se da krije nešto od vas i već ste u svojoj glavi stvorili percepiju šta bi to moglo da bude. Ipak, ako nemate dokaza da ste u pravu nemojte ni da ga/je stavljate na „optuženičku stolicu“.

Sanjati da ste osuđeni na zatvorsku kaznu zbog silovanja
Ako ste sanjali da vas je sud osudio na zatvor zbog silovanja to implicira da će pravda biti zadovoljena. Verovatno dugo čekate da se neke stvari poslože i da konačno osetite slobodu. To bi se u skorijoj budućnosti moglo dogoditi, samo je važno da budete strpljivi.

Sanjati da je neko drugi osuđen na zatvorsku kaznu zbog silovanja
Ovakav san simbolizuje osvetu. Moguće je da vas je neko u prošlosti povredio i da imate potrebu da mu/joj vratite „milo za drago“. Međutim, nemojte da živite u zabludi da će vam to doneti zadovoljstvo i mir. Zato prestanite da gubite dragoceno vreme na to i okrenite se konstruktivnijim stvarima u svom životu.

Sanjati da ste osuđeni na smrt zbog silovanja
Ukoliko ste sanjali da vas je sud osudio na smrtnu kaznu zbog silovanja to implicira da će neke vaše odluke ili postupci naići na oštre kritike okoline. Uradićete nešto što se drugima neće dopasti, pa će vas svi osuđivati zbog toga. Ako vi verujete da ste uradili pravu stvar, nemojte da se obazirete na to šta vam okolina kaže.

Sanjati da je neko drugi osuđen na smrt zbog silovanja
Kada sanjate da je osoba koju poznajete osuđena na smrt zbog silovanja moguće je da će vas iznenaditi odluka ili postupak bliske osobe. U nekom momentu ćete se zapitati da li ga/je uopšte poznajete.

Ako ste sanjali da je nepoznata osoba osuđena na smrt zbog silovanja to implicira da ćete čuti loše vesti vezane za poznanika tj. poznanicu ili za celu vašu društvenu zajednicu.

Sanjati da na sudu branite silovatelja
Braniti silovatelja na sudu ukazuje na to da ćete dobiti težak i nezahvalan zadatak. Moguće je da će poslodavac time želeti da vas testira, tj. da se uveri da ste zaslužili povišicu ili unapređenje. Druga mogućnost jeste da će na vaša leđa pasti neka neprijatna obaveza, ali i da ćete je morati izvršiti bez obzira na sve.

Sanjati da ste svedok silovanja
Ukoliko ste sanjali da svedočite o nečijem silovanju na sudu to implicira da vam je glava u torbi. Uradili ste nešto zbog čega ste sada u velikoj opasnosti. Druga mogućnost jeste da uopšte ne vodite računa o svom zdravlju i da biste zbog toga u budućnosti mogli gorko zažaliti.

Sanjati da izveštavate o silovanju
Izveštavati o silovanju u snu ukazuje na to da se bavite poslom koji ponekad može da bude veoma naporan i stresan. Verovatno imate veliku odgovornost i u direktnom ste kontaktu sa različitim vrstama ljudi. Upravo biste iz tog razloga trebali da malo češće uzimate slodobne dane i idete na godišnji odmor.

Sanjati da pišete o silovanju
Pisati o silovanju u snu znači da ćete se na javi pobrinuti da pravda bude zadovoljena. Naime, bićete u prilici da sa grupom ljudi odlučujete o nečijoj sudbini. Većinom glasova će biti donesena veoma nepovoljna odluka. Vi ćete se pobuniti, ali ćete ostati u manjini. Zato ćete se potruditi da ta odluka nikad ne bude sprovedena u delo.

Sanjati da čitate o silovanju
Čitati tekst o silovanju u novinama ili priču u knjizi ukazuje na to da će vam neko u razgovoru nametnuti temu o kojoj nerado govorite. Reč je o nekim aktuelnostima koje vas ni ne zanimaju, poput politike i stanja u društvu. Potrudićete se da što pre „zatvorite“ taj deo priče i da se posvetite nekoj drugoj temi.

Sanjati da priču o silovanju gledate na televiziji
Kada sanjate da gledate prilog o silovanju na televiziji to implicira da biste trebali malo više da se informišete šta se oko vas dešava. Imate prava da se ne bavite tuđim problemima niti političkim stvarima, ali nemate izgovor da u 21. veku budete potpuno neinformisani.

Sanjati da gledate film na temu silovanja
Gledati film na temu silovanja u snu ukazuje na to da će vas na javi nešto uznemiriti. Možda ćete čuti loše vesti vezane za poznanika tj. poznanicu. Dugo ćete razmišljati o njegovoj tj. njenoj sudbini i pitaćete se čime je zaslužio/la da mu/joj se dogode takve tragedije.

Sanjati da razgovarate sa žrtvom silovanja
Razgovarati sa žrtvom silovanja u snu znači da ste vrlo empatična, ali i hrabra osoba. Nemate problem da razgovarate o velikim temama, ali i sudbinama „običnih“ ljudi. Trudite se da se odazovete svakom pozivu na humanitarnu akciju i da date doprinos svakoj vrsti građanskog aktivizma.

Sanjati da držite predavanje o silovanju
Ako ste sanjali da držite predavanje o silovanju to implicira da će na javi neko zahvaljujući vama jasnije shvatiti neki problem ili društveno dešavanje. Potrudićete se da mu/joj objasnite pozadinu svega i tek tada će izvući neku pouku iz toga. Pohvaliće vaš talenat za pedagogiju, ali i zavidne veštine komunikacije.

Ukoliko ste bili silovani ili se tako nešto dogodilo osobi koju poznajete san se ne tumači. Isto važi i ukoliko ste o silovanju čitali u novinama ili knjizi, tj. ukoliko ste gledali televizijski prilog na tu temu ili film sa takvim motivom.

Definicija silovanja

Silovanje je zločin prisiljavanja osobe na seksualni akt sa teškim fizičkim i emocionalnim posledicama. Silovanje je jedan od težih oblika seksualnog nasilja.