Šljiva – šta znači sanjati šljive?

Snovi o šljivama najčešće su pokazatelji dobrih stvari i pozitivnog osjećaja vezanog za život sanjača, mada njemu to često ne izgleda baš savršeno, ali i ne mora biti savršeno da bi bilo dobro.

Sanjati da berete i skupljate šljive
Sanjati branje šljiva znači dobre i pozitivne stvari, a to se najčešće odnosi na vaš poslovni život i financijsku situaciju. Napredak na poslu, povećanje plate, a ako ste vlasnik nekog biznisa, branje šljiva u snovima znači da će vam se prihodi značajno povećati. Sve u svemu, nemate razloga za neke veće brige i možete biti spokojni.

Sanjati da jedete šljive
Ako sanjate da jedete slatke, zrele šljive, u vašem ljubavnom životu je sve kako treba biti. Zadovoljni ste i osećate se sigurno, partner vam veruje, a isto tako i vi njemu.
Sanjati da jedete zelene i nezrele šljive, znači da u vašoj vezi nedostaje poverenja i komunikacije. Osećate se nesigurno i strepnje su vam svakodnevica. Poradite na vašem odnosu s partnerom i ne izbegavajte komunikaciju s njim, jer samo tako ćete vratiti sreću i zadovoljstvo u vaš zajednički život.

Sanjati da berete šljive i odmah ih jedete
Ako sanjate da berete šljive koje odmah i jedete, najverovatnije osećate nezadovoljstvo i prazninu u sebi, iako je sve oko vas onako kako ste i sami to želeli i trebali bi se osećati bolje. Život vam pokazuje da sva sreća oko vas ponekad nije dovoljna za onu sreću u vama.
Kad nađete trule šljive među onima koje jedete, budite oprezni kako živite, te kako će se način vašeg života odraziti na vašu budućnost. Moguće je da dočekate starost žaleći za mnogim stvarima iz mladosti, te da u budućnosti budete jako usamljeni. Pod hitno menjajte neke stvari u svom životu i ne dozvolite da vas vaši postupci učine usamljenim čovekom koji ima mnogo neprijatelja.

Sanjati da jedete suve šljive
Kad sanjate da jedete suve šljive, vrlo je verovatno da imate, ili ćete imati nekih zdravstvenih problema. Povedite računa o svom zdravlju, a najbolje je da posetite doktora, naročito ako to već dugo niste učinili.
Takođe, suve šljive pokazuju da je vašim životom ovladala dosada, te da ni sami ne znate kako da ispunite vreme, a da vam to bude zanimljivo. Opasnost od depresije i povlačenja u sebe, pa je najbolje da obratite pažnju na sebe i okolinu, te da nađete način da uživate u svakom trenutku života.

Sanjati šljive i zimu
Sanjati šljive u zimskom pejzažu znači dolazak teških vremena i problematičnih situacija koje se teško mogu izbeći. Razmislite o svemu što vas može iznenaditi i preduhitrite lošu budućnost pre nego ona zaskoči vas.

Sanjati šljive na stablu
Videti šljive na stablima, obeležava vas kao sanjara i osobu koja voli da mašta. Ako su stabla naročito rodna, to znači da nemate problema da se sa svim problemima suočite sami, bez pomoći bilo koga drugog.
Zrele šljive na stablu znače mir i spokoj, opuštanje u krugu vaših najmilijih i uživanje u čarima ljubavi i porodičnog života. Zelene šljive na stablu predstavljaju moguće probleme sa nekim iz kruga vaše porodice, ili sa vašim ljubavnim partnerom.

Peći rakiju od šljiva u snu
Predstoje vam veseli trenuci na javi, radost i nekakvo veselje.

Sanjati da sadite šljive
Saditi šljive u snu ukazuje na to da ćete na javi konačno odlučiti da realizujete dugogodišnju ideju ili projekat. Reč je o nečemu o čemu ste dosta razmišljali, ali niste imali hrabrosti da se upustite u tu avanturu. Napravićete dobar plan i pokušati da predvidite eventualne prepreke ili probleme na putu njegovog ostvarenja. Uspeh neće doći preko noći, ali ćete biti zadovoljni krajnjim rezultatom.

Sanjati da drugi sade šljive
Ako ste u snu videli kako neko sadi šljive to implicira da bi trebalo da podržite blisku osobu u njegovim tj. njenim namerama. Moguće je da će vam član porodice, partner tj. partnerka ili prijatelj tj. prijateljica saopštiti neku ideju. Umesto da ga/je kritikujete, potrudite se da mu/joj pomognete da ostvari svoj san.

Sanjati da perete šljive
Prati šljive u snu znači da ste perfekcionista. Vi se trudite da svaki posao koga se prihvatite odradite na najbolji mogući način, čak i kada ste svesni da će vam takav pristup oduzeti mnogo vremena. To je podjednako težak teret i za vas, a i za one ljude sa kojima sarađujete. Međutim, već ste u godinama kada je vrlo teško da se menjate.

Sanjati da drugi peru šljive
San u kome vidite kako neko pere šljive ukazuje na to da ćete imati priliku da sarađujete sa vrlo komplikovanom osobom. Reč je o nekome ko mnogo pažnje posvećuje svakom detalju. Vi to smatrate gubljenjem vremena, ali on tj. ona ne misli tako. Nakon uspešno završenog zadatka poželećete da vas posao više nikad ne spoji sa njim tj. njom.

Sanjati da čistite šljive
Čistiti šljive u snu znači da ćete konačno krenuti u ostvarenje neke želje. Moguće je da o tome dugo razmišljate, ali ste čekali da se sve kockice poslože kako biste se uhvatili u koštac sa time. Međutim, na vreme ste shvatili da se to nikad u potpunosti neće dogoditi, pa ćete neke probleme rešavati u hodu.

Sanjati da drugi čiste šljive
Ukoliko ste u snu videli kako neko čisti šljive moguće je da se nećete složiti s odlukom koju je član porodice ili partner tj. partnerka nedavno doneo/la. Smatraćete je lošom i otvoreno ćete mu/joj ukazati na moguće negativne posledice svega toga. Složiće se sa vama, ali će biti prekasno da bilo šta promeni.

Sanjati da kupujete šljive
Kupovati šljive u snu simbolizuje dobro ulaganje. Verovatno ćete odlučiti da kupite nešto što će vam s vremenom opravdati visoku cenu koju ste za to morali da date. Druga mogućnost jeste da ćete investirati u neki projekat koji ima svetlu budućnost i velike šanse da bude uspešan.

Sanjati da prodajete šljive
Prodavati šljive u snu ukazuje na dobit. Moguće je da će vam poslodavac povećati platu ili država penziju. Postoji mogućnost i da ćete dobiti kratkoročnu stimulaciju, nasledstvo ili premiju u igrama na sreću. Iznos neće biti ogroman, ali će vam pomoći da „zakrpite rupe“ nastale usled hroničnog nedostatka novca, kao i da sebi i bližnjima priuštite ono o čemu dugo maštate.

Sanjati da kradete šljive
Krasti šljive u snu znači da će vas neki susret ili događaj na javi mislima vratiti u detinjstvo. Prisetićete se bezbrižnih dana kada ste bili srećni, ispunjeni i zadovoljni. Poželećete da se vratite u to vreme kako biste što duže u njemu uživali. Detinjstvo jeste lepo, ali i period života u kome se trenutno nalazite ima svojih prednosti.

Sanjati da bacate šljive
Bacati šljive u smeće u snu ukazuje na to da će vam se izjaloviti neki plan. Moguće je da duže vreme razmišljate o putovanju, ali će vas objektivne okolnosti sprečiti u tome da konačno spakujete kofere. Ipak, nemojte da očajavate jer će nova prilika doći i pre nego što se možda nadate.

Sanjati da drugi bacaju šljive
San u kome vidite kako neko baca šljive znači da ćete slušati nečije žalopojke. Verovatno će vam član porodice, prijatelj tj. prijateljica ili kolega tj. kolegica kukati nad svojom sudbinom. Poželećete da mu/joj kažete da mora da se pokrene i da shvati da je pravio/la greške u prošlosti, ali ćete odustati od toga jer ne želite da ga/je povredite.

Sanjati da pravite džem od šljive
Praviti džem od šljive u snu ukazuje na to da ćete uskoro ući u veoma povoljnu fazu svog života. Imaćete mnogo energije i volje da radite, a bićete i prilično produktivni. Važno je da taj period iskoristite na najbolji mogući način. Pozavršavajte poslove koji „vise u vazduhu“ i počnite da pravite planove za budućnost.

Sanjati da jedete džem od šljive
Jesti džem od šljive u snu znači da će vas na javi nešto obradovati. Moguće je da će vam se ostvariti dugogodišnja želja ili da ćete dobiti ono o čemu dugo maštate. Osobe koje trenutno nemaju posao bi mogle dobiti vrlo dobru ponudu, a oni koji rade mogućnost da napreduju u karijeri.

Sanjati da pravite kolač od šljiva
Praviti kolač od šljiva u snu ukazuje na to da bi vas uskoro mogle posetiti drage osobe. Reč je o članovima šire porodice ili prijateljima koje dugo niste videli. Potrudićete se da se u vašem domu osećaju kao kod svoje kuće. Uz dobro jelo i piće evociraćete lepe zajedničke uspomene iz prošlosti i dobro se zabaviti.

Sanjati da jedete kolač od šljiva
Jesti kolač od šljiva u snu znači da ćete biti nagrađeni za trud i rad koji ste u nešto uložili. To može biti vaš posao tj. karijera, ali i odnos sa osobom koja vas privlači. Moguće je da se duže vreme trudite da osvojite nekoga ko vam se dopada. Trudili ste se da vas upozna u najboljem svetlu i da vam uzvrati simpatije, pa biste uskoro mogli uživati u plodovima svoje upornosti. Verovatno će on tj. ona konačno da pristane da izađe na kafu, piće ili večeru sa vama.

Definicija šljive

Šljiva je slatka voćka, veoma rasprostranjena, a na našim prostorima i neobično popularna. Brojni su načini njene konzumacije i pripreme, a jedan od najpoznatijih je pravljenje rakije od šljiva.