Šta znači sanjati smaragd?

Snovi o smaragdima uglavnom imaju pozitivno značenje. Ipak, sve zavisi od konteksta u kome se san odvijao i detalja koji su ga pratili.

Sanjati smaragdni kristal

Ako ste u snu videli komad smaragda to najavljuje niz lepih i ugodnih događaja u vašem životu. Pred vama je vrlo turbulentan period.

Mnogo toga će vam se dešavati istovremeno i biće vam teško da se snađete. Osećaćete stres, međutim, kad prođe početni šok uslediće vrlo lepi trenuci.

Doživećete uspeh, kako na privatnom tako i na profesionalnom planu.

Šta znači kada u snu vidite gomilu smaragdnih kristala?

Kada u snu vidite gomilu smaragdnih kristala to implicira da će vas neko obradovati. Verovatno će vam bliska osoba saopštiti neke veoma lepe vesti.

Bićete ponosni na njega tj. nju i svima ćete pričati o tome. Moguće je da ćete organizovati druženje kako biste proslavili taj srećni trenutak.

Kupovati smaragde u snu

Ukoliko ste sanjali da kupujete smaragde to znači da bi trebalo mnogo više da razmišljate o budućnosti, umesto što živite od danas do sutra. Navikli ste tako, zapali ste u kolotečinu, niste srećni, a ne radite ništa kako bi se to promenilo.

Kukajući nad svojom tužnom sudbinom nećete ništa postići. San vam poručuje da je došlo vreme da se „zasukaju rukavi“.

Sanjati da prodajete smaragde

Prodavati smaragde u snu ukazuje na to da će neka vaša ideja da donese uspeh. Možda dugo razmišljate o tome, a niste imali hrabrosti i snage da krenete u borbu.

Napokon ćete shvatiti šta vam je cilj i napraviti plan da ga ostvarite. Ako budete bili disciplinovani, istrajni i strpljivi, ostvarićete i više od onoga što možete da zamislite.

Krasti smaragde u snu

Ako ste sanjali da kradete smaragde to implicira da bi trebalo da se držite devize „triput meri, jednom seci“. Naime, neke stvari ste „prelomili preko kolena“ i onda vam se to višestruko obilo o glavu.

Vreme vam je pokazalo gde ste grešili, sada je pravi trenutak da utvrdite znanje, tj. da tu lekciju počnete da primenjujete. Vaša budućnost će biti bolja, samo ukoliko izvučete pouku iz grešaka koje ste u prošlosti pravili.

Šta znači kada sanjate da vam je neko ukrao smaragd?

Sanjati da vam je neko ukrao smaragd ukazuje na to da sumnjate u osobu iz bliskog okruženja. Možda se partner, tj. partnerka ili neko od prijatelja, odnosno kolega u poslednje vreme ponaša čudno.

Počeli ste da mislite da vam nešto krije i zato ste zauzeli odbrambeni stav. Imajte u vidu da trenutno nemate dokaze da on tj. ona radi nešto protiv vas ili da vam nešto taji.

Zato ne smete da ga/je optužujete ni za šta bez sigurnog znaka da ste u pravu.

Sanjati da ste dobili smaragdni kristal na poklon

Kada sanjate da vam je neko poklonio kristal to može da bude znak da imate tajnog obožavaoca. Nekome se dopadate, ali vam to još uvek nije priznao/la.

Verovatno ste i sami primetili neke znakove,  ali ste odlučili da ih ignorišete. Ako obratite pažnju, shvatićete o kome tj. o čemu se radi. Na vama je da odlučite da li ćete i šta preduzeti po tom pitanju.

Pokloniti nekome smaragdni kristal

Ako ste sanjali da ste nekome poklonili smaragd to implicira da krijete svoje emocije. Moguće je da vas privlači neka osoba, međutim, ne znate kako da mu/joj priđete, tj. kako da mu/joj pokažete da vam se sviđa.

Razmišljajući o tome, samo ćete izgubiti vreme i samopouzdanje. Umesto toga, pozovite ga/je na kafu ili piće. Šta može drugo da vam se dogodi osim da vas odbije.

Sanjati da vam je neko oteo smaragdni kristal

Ukoliko ste sanjali da vam je neko oteo smaragd to znači da ćete propustiti veliku šansu. Ovo može da se tiče vašeg privatnog ili profesionalnog života.

Moguće je da će osoba koja vam se sviđa započeti vezu sa drugim muškarcem tj. ženom. Druga mogućnost jeste da nećete prepoznati dobru poslovnu priliku i da ćete se kasnije pokajati što ste bili pasivni.

Oteti nekome smaragdni kristal

Ako ste sanjali da ste nekome oteli smaragdni kristal to implicira da ste vrlo uporna i ambiciozna osoba. Uvek se borite za ono što želite i spremni ste na razne žrtve da biste to i dobili.

Ipak, trebalo bi da budete oprezni zato što vaša ambicija nikako ne sme da ugrožava druge ljude.

Sanjati da ste pronašli smaragdni kristal

Pronaći smaragdni kristal ukazuje na to da treba da prestanete da mislite da će vam nešto dobro „pasti sa neba“ jer ste to zaslužili. Da bi se neke dobre stvari dogodile, ne možete da sedite skrštenih ruku.

Mnogo prilika ste propustili, zato što ste se plašili ili zato što ste mislili da će doći još bolje. Izgubili ste vreme, ali možete da nadoknadite neke stvari ako počnete da delujete već danas.

Izgubiti smaragdni kristal u snu

Ako ste sanjali da ste izgubili smaragdni kristal to implicira da se kajete zbog nečega iz prošlosti. Moguće je da ste nekoga uvredili, povredili ili mu/joj naneli štetu, a niste mu/joj se izvinili zbog toga.

Izgubili ste iskrenog prijatelja tj. prijateljicu, vernog partnera tj. partnerku ili kolegu tj. koleginicu i sada je prekasno da bilo šta uradite.

San vam poručuje da makar izvučete pouku iz ove situacije kako se ona ne bi ponavljala i u budućnosti.

Sakriti smaragdni kristal

Kada sanjate da ste sakrili smaragdni kristal to je znak da ste uplašeni. Verovatno ste svesni da ste napravili neku veliku grešku i sada tek treba da osetite posledice toga.

Ne postoji osoba koja nikad nije pogrešila i koja se ne kaje zbog nečega što je uradio/la ili propustio/la da uradi. U tom smislu, niste ništa posebni, samo je pitanje koliko ste snažni da prevaziđete krizu u koju ste upali.

Sanjati da ste nasledili smaragdni kristal

Ako ste sanjali da vam je neko u nasleđe ostavio smaragdni kristal to implicira da ne bi trebalo da izneverite poverenje koje vam je neko ukazao. Ovo može da se tiče privatnog ili profesionalnog života.

Možda je partner tj. partnerka dao/la novu šansu vašoj vezi tj. braku, a vi to niste shvatili dovoljno ozbiljno.

Druga mogućnost jeste da je pred vama velika poslovna prilika, samo što ste previše lenji da biste je „zgrabili“.

Šta znači kada sanjate rudnik smaragda?

Rudnik smaragda u snu može da bude znak da zavidite pogrešnoj osobi. Verovatno on tj. ona ima sve ono o čemu vi maštate. Umesto što se trujete negativnim emocijama trebalo bi manje da razmišljate o njemu tj. njoj, a više o sebi, svojim odlukama, postupcima i budućnosti.

Budite sigurni da ni njegov tj. njen život nije posut ružama, ali je imao/la snage da se izbori sa trnjem.

Raditi u rudniku smaragda u snu

Ako ste sanjali da radite u rudniku smaragda to implicira da ne smete da slušate šta govore ljudi koji ne veruju u vas.

Okružite se samo osobama koje vam pružaju podršku. Slušajte dobronamerne savete, ali radite na ostvarenju svog cilja.

Ništa se neće dogoditi preko noći. Međutim, ako budete istrajni dobićete ono što želite.

Tumačenje može da se razlikuje i u zavisnosti od toga koji komad nakita od smaragda ste u snu videli.

Sanjati prsten sa smaragdom

Ukoliko mlada žena sanja smaragdni prsten to implicira da bi trebalo da više računa povede o svom ugledu. Neke stvari vam ne priliče i zato bi trebalo da prestanete da ih radite.

Smaragdni prsten u snu može da bude najava skorijeg braka za osobu koja ga je u snu videla.

Ukoliko vam je neko poklonio smaragdni prsten u snu to najavljuje lep susret s osobama koje dugo niste videli.

Videti u snu ogrlicu od smaragda

Smaragdna ogrlica u snu je znak da morate da radite na sebi. Neki neuspesi su bili posledica manjka znanja ili manjka iskustva. Možda ste u određenim situacijama ispali naivni, a niste izvukli pouku iz toga.

San je znak da je vreme da ponovo počnete da učite. To će vam podići samopouzdanje, osećaćete se mnogo bolje i postići ćete ono što niste mogli ni da sanjate.

Šta znači kada sanjate smaragdnu narukvicu?

Ako ste u snu videli smaragdnu narukvicu to implicira da bi trebalo da prihvatite poziv na kafu koji ste nedavno dobili. Moguće je da imate neku rezervu prema osobi od koje je poziv stigao, međutim, trebalo bi da se ipak odazovete na njega.

Ovo bi moglo da vam donese neku veliku i lepu životnu promenu.

Sanjati smaragdni privezak

Smaragdni privezak u snu je dobar znak. Ovakvi snovi najavljuju vrlo lepe trenutke u vašem životu. Zbog toga ćete sa više optimizma gledati u budućnost.

Smaragdni broš u snu

Ako ste u snu videli smaragdni broš moguće je da će vas neko pogrešno shvatiti. Verovatno ćete se našaliti pred nekim ko baš nema smisao za humor.

Brzo ćete shvatiti da je ipak trebalo da „držite jezik za zubima“, pa ćete sledeći put u takvoj situaciji postupiti drugačije.

Sanjati naušnice sa smaragdom

Smaragdne naušnice u snu obično se odnose na emotivni život. Ako ste duže vreme sami, moguće je da ste zbog toga nesrećni.

Sa druge strane, ako ste u vezi ili braku, san može da bude znak da niste srećni. Možda ste zaključili da vaša veza ili brak nema budućnost. U tom slučaju, morate da razgovarate sa voljenom osobom o tome što vas muči.

Smaragdna kruna ili tijara u snu

Kada u snu vidite smaragdnu krunu ili tijaru to implicira da ne pristajete na kompromise i da zbog toga niste ostvarili ono što oduvek želite. Trebalo bi da budete malo pragmatičniji.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ako ste nedavno videli smaragd, uživo ili na televiziji, u knjizi, novinama i slično to je ostavilo utisak na vas. San se ne tumači ukoliko imate komad nakita sa ovim dragim kamenom.

Definicija smaragda

Smaragd (Be3Al2(SiO3)6) je varijetet berila. Zelene je boje sa hromom u tragovima, a ponekad i vanadijumom. Izuzetno je cenjen i po težini se smatra najvrednijim dragim kamenom.