Šminka – šta znači sanjati da se šminkate?

Šminka i šminkanje su motivi često zastupljeni u snovima ženskog pola, a ređe se pojavljuju u snovima muškaraca. Njihovo tumačenje zavisi od konteksta u kome su se odvijali, odnosno detalja koji su ih pratili.

Sanjati šminku
Značenje sna sa motivom šminke razlikuje se u zavisnosti od toga da li ga je doživela žena ili muškarac. Ukoliko žena sanja dosta različitih proizvoda za šminkanje to implicira da mnogo vodi računa o sebi, svom izgledu i zdravlju. S godinama ste promenili navike i moglo bi se reći da danas mnogo bolje izgledate nego ranije.

Ako muškarac u snu vidi mnogo različite šminke to simbolizuje trošak. Moguće je da ćete svoj teškom mukom zarađeni novac potrošiti na nešto što vama lično ne donosi veliku korist, ali pričinjava zadovoljstvo nekome do koga vam je stalo.

Sanjati da kupujete šminku
Kupovati šminku u snu simbolizuje vašu želju da se nekome dopadnete. Verovatno u bližem okruženju postoji osoba sa kojom biste želeli da ostvarite emotivnu vezu. Čini vam se da vas on tj. ona ne primećuje, međutim, niste sasvim u pravu. Ako obratite pažnju na sitne znakove koje vam nesvesno upućuje shvatićete da su simpatije obostrane.

Sanjati da prodajete šminku
Prodavati šminku u snu znači da ćete morati mnogo da se trudite i naporno da radite kako biste ostvarili svoje ciljeve. Naime, odabrali ste teži put i sada nema povratka nazad. Ukoliko budete uporni i strpljivi moguće je da ćete postići ono što oduvek želite.

Sanjati da ste dobili šminku na poklon
Kada žena sanja da je na poklon dobila šminku moguće je da će je na javi nešto obradovati. Možda ćete stvarno dobiti neki poklon ili će vas iznenaditi neka lepa vest. U svakom slučaju, bićete danima radosni zbog toga.

Ako muškarac sanja da je na poklon dobio šminku to implicira da ne bi trebalo da naseda na provokacije pojedinih ljudi. U vašem okruženju postoji osoba koja se mnogo trudi da u svakom razgovoru minimalizuje vaš trud, rad i uspehe. Ako ne želite da ostvari svoj cilj i „nahrani dušu“ time što vas je povredio/la, na takva „peckanja“ odgovorite osmehom, a ne teškim rečima.

Sanjati da ste nekome poklonili šminku
Kada muškarac sanja da je osobi ženskog pola poklonio šminku to znači da je veoma pažljiv. Verovatno ste osoba koja mnogo ceni žene i trudite se da im na svakom koraku ukažete poštovanje. Takav stav je posledica lepog vaspitanja, ali i vaše želje da se dopadnete ženama.

Ako žena sanja da je nekome poklonila šminku to implicira da ima potrebu da bliskoj osobi nešto kaže, ali se plaši da će ga/je istina povrediti.

Sanjati da kradete šminku
Krasti šminku iz prodavnice ili radnje u snu znači da ćete mnogo žrtvovati za malo dobiti. Moguće je da ćete se upustiti u neki rizičan posao ili ulaganje, ali ćete brzo shvatiti da vam to neće doneti ono što ste očekivali.

Ukoliko ste sanjali da ste nekome ukrali šminku to simbolizuje probleme u komunikaciji sa suprotnim polom. Verovatno ćete ući u žustru raspravu sa prijateljem tj. prijateljicom, partnerom tj. partnerkom ili nekim od članova porodice. Ako ne budete pazili šta pričate sigurno ćete jedno drugo povrediti.

Sanjati da vam je neko ukrao šminku
Ovakav san ukazuje na to da ćete se bez razloga naljutiti na blisku osobu. Moguće je da će vam član porodice ili neko od prijatelja kazati sugestiju ili dati savet ili će, pak, da se našali na vaš račun. Reagovaćete prilično burno i trebaće vam dani da shvatite da ste pogrešili i da ste se bez valjanog razloga uvredili, pa ćete morati da tražite da vam oprosti.

Sanjati da ste bacili šminku
Baciti šminku u snu znači da ćete prestati da se pretvarate da ste srećni. Možda ste u vezi za koju ste sigurni da nema svetlu budućnost, ali to krijete od svih. Konačno ćete shvatiti da vam to neće doneti ništa dobro, pa ćete i sebi i drugima priznati kako stvari stoje.

Druga mogućnost jeste da ćete prestati da pričate kako ste zadovoljni poslom i primanjima, i da  ćete početi da tražite drugo radno mesto.

Sanjati da neko drugi baca šminku
San u kome vidite kako je neko bacio šminku ukazuje na to da će vam član porodice, prijatelj tj. prijateljica ili neko od kolega poveriti neku tajnu. Niste imali pojma šta mu/joj se zapravo dešava u životu, pa će vas gristi savest što ste bili potpuno skoncentrisani na sebe, svoje potrebe i probleme. Pokušaćete da mu/joj pomognete koliko je u vašoj moći.

Sanjati da se šminkate u salonu
Šminkati se u salonu u snu znači da ćete konačno pronaći vremena da se posvetite sebi. Moguće je da ste donedavno mnogo radili i trudili se da pomognete svima oko sebe. Prevazišli ste brojne izazove i probleme, a sada bi trebalo da nagradite sami sebe dobrim i kvalitetnim odmorom. Uzmite nekoliko dana pauze i otiđite na destinaciju o kojoj oduvek maštate kako biste „napunili baterije“ za ono što vam tek predstoji.

Sanjati da se šminkate u svom domu
Ako ste sanjali da se šminkate u svom domu moguće je da ćete odbiti da nekome učinite uslugu. Osoba ste koja retko govori „ne mogu“, „ne želim“ ili „nemam vremena“ i zato ste svima na raspolaganju. Međutim, to će vam dosaditi, te ćete napokon sebe staviti na prvo mesto. Izvinićete se bliskoj osobi i kazati da vam trenutno nije prioritet on tj. ona nego vi sami sebi. Niko vam neće zameriti zbog toga.

Sanjati da se šminkate u automobilu
Šminkati se u automobilu u snu znači da imate problem s organizacijom vlastitog slobodnog vremena. Naime, često ne stižete da završavate dnevne obaveze, a razlog leži u tome što nemate neku definisanu agendu. Ako biste poradili na tome videli biste šta se sve može uraditi za samo 24 sata.

Sanjati da vas neko šminka
Ukoliko žena sanja da je neko šminka to implicira da će vam poznanik tj. poznanica učiniti uslugu. To njemu tj. njoj neće oduzeti ni vreme, a ni energiju, ali će vama mnogo značiti. Potrudićete se da mu/joj se odužite na bilo koji način.

Ako muškarac sanja da ga neko šminka to znači da je počeo da sumnja u nečiju iskrenost. Moguće je da ste primetili da se prijatelj tj. prijateljica ili partner tj. partnerka u poslednje vreme ponaša čudno i odmah ste zaključili da vas laže. Nemojte da ga/je optužujete za nešto ukoliko nemate nikakvih dokaza za to.

Sanjati da nekoga šminkate
Kada sanjate da nekoga šminkate moguće je da ćete biti prisiljeni da pronađete dodatni posao. Vaši troškovi će da premaše mesečna primanja, te ćete imati dva izbora – da nađete dodatni izvor prihoda ili da se zadužite. Ova druga opcija vam se ne dopada, pa ćete posegnuti za prvom i nećete se pokajati.

Sanjati da se neko šminka
Ukoliko ste u snu videli ženu kako se šminka to implicira da imate tajnog obožavaoca tj. obožavateljku. Naime, u vašem okruženju postoji neko ko gaji simpatije prema vama, ali vam to još uvek nije priznao. Verovatno ste i sami primetili neke znakove, ali ste odlučili da ih ignorišete. Ako obratite pažnju verovatno ćete brzo shvatiti o kome se radi. Na vama je da odlučite da li ćete preduzeti nešto po tom pitanju ili ne.

San u kome vidite muškarca kako se šminka znači da vam se neće dopasti odluka koju je kolega tj. kolegica ili vaš nadređeni doneo/la. Smatraćete je lošom, ali mu/joj to nećete kazati u lice, jer ne želite da ulazite u konflikte.

Sanjati da ste prestali da se šminkate
Ako žena sanja da je prestala da se šminka to implicira da će nekome kazati istinu. Verovatno dugo tajite nešto od bliske osobe, jer ste se plašili da bi ga/je to moglo povrediti. Shvatićete da više nema smisla da živi u laži i preuzećete taj rizik na sebe.

Sanjati da ste nenašminkani izašli iz kuće
Ukoliko žena sanja da je nenašminkana otišla na važan poslovni ili ljubavni sastanak to simbolizuje manjak samopouzdanja. Poradite na tome i videćete koliko život može da bude lep.

Sanjati da nosite prenaglašenu šminku
Kada sanjate da nosite prenaglašenu šminku to implicira da ćete uspeti da privučete pažnju nekoga ko vam se duže vreme dopada. Nije isključeno da će on napraviti prvi korak i da ćete to doživeti kao svoju pobedu. Ipak, nemojte prerano da slavite jer postoje velike šanse da ta veza neće dugo trajati.

Sanjati lepo našminkanu ženu
San u kome vidite lepo našminkanu ženu može da znači da ćete upoznati nekoga ko će vas oduševiti ne samo fizičkim izgledom nego i stavom, inteligencijom i smislom za humor. Postoji mogućnost da ćete se vrlo brzo zaljubiti u njega tj. nju.

Sanjati loše našminkanu ženu
Ako ste u snu videli veoma loše tj. ružno našminkanu ženu to implicira da ćete čuti trač, ali da ga nećete nikome ispričati.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ako ste se nedavno šminkali ili gledali kako se neko drugi šminka to je ostavilo utisak na vas. Ukoliko ste kupovali šminku ili je dobili na poklon san se ne tumači. Isto važi ukoliko se na javi bavite šminkanjem.

Definicija šminke i šminkanja

Šminka je vrsta kozmetike, koja se odnosi na proizvode koji su namenjeni ulepšavanju i promeni izgleda najčešće žena. Šminkanje je proces nanošenja šminke na lice.