Smrad – šta znači sanjati da nešto smrdi?

Motiv smrada u snu je relativno često zastupljen, pošto naša čula tokom dana osete razne podražaje. Ipak, tumačenje ovakvih snova zavisi od konteksta u kome su se odvijali, kao i od detalja i osećaja koji su ih pratili. Snovi u kojima osećate smrad uglavnom su praćeni osećajem gađenja i mučnine.

Sanjati smrad smeća
Osetiti u snu smrad smeća, na žalost, nije dobar znak. Ovakvi snovi nas upozoravaju na to da zanemarujemo nešto veoma važno u svom životu. To mogu biti obaveze i poslovi, ali i prijatelji, porodica i društveni život. Možda u poslednje vreme mnogo radite i ne stižete da vreme provodite s onima koji su vam dragi, a sasvim je sigurno da morate to da promenite.

Sanjati smrad fekalija
Ako ste u snu osetili smrad fekalija, neurednog toaleta ili kanalizacije to implicira da bi se vaš odnos sa nekim mogao pokvariti. Moguće je da ćete ući u konflikt sa članom porodice, prijateljem ili partnerom tj. partnerkom i da će ta svađa otići predaleko. Druga mogućnost jeste da ćete ući u raspravu sa poslodavcem i da će vam zapretiti otkazom.

Sanjati smrad truleži
Osetiti smrad truleži u snu, takođe, nema pozitivno značenje. Ovakvi snovi mogu da ukazuju na to da ste zanemarili sami sebe ili da ste se promenili toliko da se sebi ne dopadate. Možda pokušavate da se svidite svima drugima i da ljudima oko sebe budete na raspolaganju, pa zbog toga ispaštate vi.

Sanjati smrad gareži (paljevine)
Kada u snu osetite smrad nakon požara, tj. paljevinu to implicira da ćete se distancirati od nekoga. Moguće je da ćete shvatiti da više nemate ništa zajedničko sa prijateljem tj. prijateljicom iz detinjstva, pa ćete se udaljiti od njega tj. nje. Druga mogućnost jeste da ćete prekinuti dugogodišnju vezu ili brak nakon što shvatite da više ne volite svog partnera tj. partnerku.

Sanjati smrad znoja
Ukoliko ste u snu osetili žestok smrad znoja podsvest vam poručuje da morate više da se borite za ono što želite. Imate dobre ideje, mnogo znanja, iskustva i veština, ali još uvek niste ostvarili svoje snove. Problem je u vašoj nesigurnosti, u kompleksima koji vas sprečavaju da ostvarite sav svoj potencijal. Kada to rešite sve će biti mnogo lakše.

Sanjati smrad životinjskog izmeta
Osetiti u snu smrad životinjskog izmeta ukazuje na to da bi trebalo bolje da kontrolišete neke svoje nagone. U stanju ste da u afektu kažete i uradite nešto čega vas kasnije bude sramota. Pre nego što nekoga napadnete ili počnete agresivno da se branite izbrojte do deset i razmislite da li biste se zbog tih reči sutra mogli pokajati.

Sanjati smrad duvana
Ukoliko ste u snu osetili smrad duvanskih cigareta to implicira da morate da se uhvatite u koštac sa porocima jer oni negativno utiču na vaš život i zdravlje. Počeli ste da preterujete i to nikad ne može da donese ništa dobro. Potrudite se da pokažete i sebi i drugima da imate dovoljno snage i volje da biste poboljšali svoju budućnost.

Sanjati smrad benizna
Ako ste u snu osetili užasan smrad benzina to znači da biste se na javi mogli posvađati sa nekim. Nije isključeno da će se to dogoditi u javnosti, pa ćete morati da se iskontrolišete kako ne biste napravili skandal.

Sanjati smrad sumpora
Osetiti u snu smrad sumpora ukazuje na to da bi trebalo da razmislite o promeni režima ishrane. To ne znači da treba da idete na dijetu, nego samo da pokušate da uvedete više zdravih namirnica u svoje obroke.

Sanjati smrad amonijaka
Ukoliko ste u snu osetili smrad amonijaka moguće je da ćete imati veće troškove. Verovanto će vam se pokvariti automobil ili neki kućanski aparat, te ćete morati da izdvojite određenu sumu novca za popravku ili zamenu. Na sreću, budžet vam nije previše „nategnut“, pa ćete moći da se pobrinete za to bez dodatnih zaduživanja.

Sanjati smrad tvora
Osetiti smrad koji proizvodi tvor u snu znači da imate lukavog neprijatelja. To može biti suparnik tj. suparnica ili poslovna konkurencija. On tj. ona se vodi izrekom „drži prijatelje blizu, a neprijatelje još bliže“. Zato je veoma blizak tj. bliska sa vama, a radi vam iza leđa.

Sanjati smrad hrane
Ako ste u snu osetili jak smrad hrane to implicira da ste izbriljivi, u svemu, pa i u odabiru jela. Naime, imate poseban režim ishrane koji je samo vama svojstven. Ne držite dijetu, ali jedete samo određenu hranu koju spremite sami ili neko od bliskih ljudi. Iste metode primenjujete i za ostale segmente vašeg života.

Sanjati smrad u javnom toaletu
Kada sanjate da ste ušli u javni toalet i osetili užasan smrad to znači da ne bi trebalo da pokušavate da promenite stvari koje su vam izvan dometa, nego da se pozabavite onime na šta možete da utičete. Na primer, vi sami ne možete da izmenite društvo u kome živite, ali možete da promenite vlastite loše navike.

Sanjati smrad u javnom prevozu
Ukoliko ste sanjali da se vozite javnim prevozom i da osetite užasan smrad to implicira da biste mogli zakasniti na ispit ili važan sastanak. Moguće je da ćete biti previše uzbuđeni da zaspite, pa ćete se kasno probuditi kako biste se adekvatno pripremili za taj stresan događaj. Kako biste to izbegli potrudite se da veče pre pripremite sve što vam je potrebno za sledeći dan i tako smanjite mogućnost kašnjenja.

Sanjati smrad u kafani
Osetiti smrad u kafani u snu ukazuje na to da ste u poslednje vreme neraspoloženi za druženja. Verovatno ste u fazi kada vam je potreban mir i kada biste najradije bili sami. Napunite baterije, ali se pobrinite da ta „samotnjačka“ faza ne potraje predugo jer će se negativno odraziti na vaše mentalno zdravlje.

Sanjati smrad u vašem domu
Ako ste sanjali da ste pri ulasku u stan ili kuću osetili užasan smrad podsvest vam poručuje da bi trebalo malo bolje da se organizujete. Potrebna vam je velika disciplina kako biste servisirali svakodnevne obaveze. Napravite dnevni ili sedmični plan i potrudite se da ga se pridržavate, barem dok ne prođe ova burna faza vašeg života.

Sanjati da vam smrdi odeća
Ukoliko ste sanjali da vam smrdi odeća to implicira da mnogo brinete o tome šta ljudi misle o vama. Trudite se da se dopadnete svima i ulazite u rizik da potpuno izgubite vlastiti identitet. Mogli biste se dovesti u situaciju da se svima više sviđate nego sami sebi.

Sanjati da drugima smrdi odeća
Kada sanjate da ste u društvu osobe kojoj odeća smrdi to znači da biste se na javi mogli naći u nezavidnom položaju. Moguće je da će vam se udvarati osoba koja vam se ne dopada. Insistiraće na kafi ili izlasku, a vi nećete moći da pronađete pristojan način da mu/joj kažete da niste zainteresovani za tako nešto.

Sanjati da vam smrde noge
Ovakav san ukazuje na to da na javi pokušavate da sakrijete očigledno. Moguće je da vaš odnos sa voljenom osobom nije najbolji i da to svi vide, ali da se vi pretvarate da je sve u redu. Druga mogućnost jeste da ste svesni da je vaš posao pod znakom pitanja, međutim, ne želite i drugima da to priznate.

Sanjati da drugima smrde noge
Ako ste sanjali da ste u društvu osobe kojoj smrde noge to implicira da vam bliska osoba nešto taji. Verovatno član porodice ili partner tj. partnerka krije nešto od vas jer se plaši da bi vas istina mogla povrediti. Sigurno ste i sami primetili neke znakove, ali ne možete da shvatite o čemu se radi.

Sanjati da vam smrdi iz usta
Kada sanjate da vam smrdi iz usta to znači da je vreme da posetite lekara ili stomatologa. Možda ste zapustili svoje zdravlje, niste dugo odradili sistematski pregled ili pregled zuba. Sve vam je drugo bilo preče, ali bi se to moglo negativno odraziti na vaš celokupan metabolizam.

Sanjati da drugima smrdi iz usta
Ukoliko ste sanjali da nekom drugom smrdi iz usta to implicira da ste zabrinuti za zdravlje člana porodice ili partnera tj. partnerke. Verovatno duže vreme oseća neke simptome, ali se još uvek nije obratio/la lekaru. Nervira vas to što dijagnozu i lekove traži u časopisima i na internetu. S obzirom na to da je reč o odrasloj osobi, ne možete ga/je strpati u auto i odvesti u ambulantu.

Sanjati da vam smrdi kosa
Ako ste sanjali da vam smrdi kosa to znači da ste željni promene. Moguće je da ste zapali u kolotečinu i da vam je svaki dan isti. Želeli biste da nešto promenite, a ne znate odakle da krenete. Ne smete da dozvolite da vam izgovor bude to što ne možete sami. Setite se izreke „ko hoće nađe način, a ko neće nađe izgovor“.

Sanjati da drugima smrdi kosa
Osetiti u snu kako nekome smrdi kosa ukazuje na to da vam je dosadilo da slušate blisku osobu kako kuka nad svojom sudbinom. Toliko puta ste pokušali da mu/joj pomognete, ali nije želeo/la da vas sluša. Na kraju ste odustali od saveta, ali vas razgovor sa njim tj. njom uvek iscrpi do krajnjih granica.

Značenje može biti i mnogo jednostavnije. Ukoliko ste nedavno na javili osetili smrad koji nikad nećete zaboraviti to je ostavilo utisak na vas.

Definicija smrada

Smrad je neugodan miris.