Sokovnik u snu – simbolika i značenje

Tumačenje snova sa motivom sokovnika može da se razlikuje u zavisnosti od konteksta u kome se san odvijao, kao i od detalja koji su ga pratili. Veruje se da ovakve snove češće sanjaju žene nego muškarci.

Sanjati nov sokovnik
Ako ste u snu videli novi sokovnik to implicira da ćete uskoro doneti odluku da promenite neke stvari u svom životu. Možda ćete početi zdravije da se hranite ili ćete kreniti u redovne šetnje, vožnju biciklom ili na neki vid rekreacije. U svakom slučaju, osećaćete se mnogo bolje nego do tada, imaćete više energije i bićete mentalno stabilniji.

Sanjati stari sokovnik
Stari sokovnik u snovima ukazuje na to da bi trebalo da razmislite o savetu koji ste nedavno dobili od osobe koja ima mnogo više životnog iskustva od vas. Moguće je da neku situaciju niste sagledali iz svih uglova, pa zbog toga izvlačite pogrešne zaključke. Promenite ugao gledanja na problem koji imate kako biste ga lakše rešili.

Sanjati veliki industrijski sokovnik
Ukoliko ste u snu videli industrijski sokovnik to može da bude znak da razmišljate o pokretanju vlastitog biznisa ili realizaciji neke dugogodišnje ideje. Naime, već neko vreme ste posvećeni analizi stanja u kome se nalazite i shvatili ste da niste zadovoljni. Zato nije isključeno da ćete se ohrabriti da se upustite u avanturu koja može da donese dobre rezultate.

Sanjati pokvaren sokovnik
Kada u snu vidite pokvaren sokovnik to simbolizuje manju štetu na javi. Moguće je da ćete uložiti novac u nešto potpuno neisplativo. Brzo ćete shvatiti da kvalitet ne može da opravda cenu, pa će vam to poslužiti kao lekcija da ubuduće budete oprezniji kada su takve stvari u pitanju.

Sanjati da se sokovnik zapalio
Ovakav san ukazuje na to da ste previše negativni i skloni autodestrukciji. Naime, svaku svoju ideju osudite na propast, čak i pre nego što pokušate da je realizujete. Poradite na samopozdanju, rešite se kompleksa kako bi vam život postao kvalitetniji i lepši.

Sanjati da je sokovnik eksplodirao
Ako ste sanjali da je sokovnik eksplodirao to implicira da bi trebalo da prestanete da optužujete druge za greške koje ste vi sami pravili. Vreme je da napokon preuzmete odgovornost za svoj život, da shvatite gde ste grešili i da pokušate da ispravite stvar, tj. izvučete pouku. Dok neke stvari u svojoj glavi ne razgraničite, ništa se neće promeniti na bolje.

Sanjati da ste naručili sokovnik
Kada sanjate da ste naručili sokovnik to znači da bi trebalo da budete malo strpljiviji kako biste ostvarili ono što ste zamislili. Nemojte da idete glavom kroz zid i da očekujete dobre rezultate. Dobre stvari vredi čekati i vredi se boriti za njih. Zato se potrudite da ostanete istrajni i usmereni na ono što želite, dok se to i ne ostvari.

Sanjati da ste kupili sokovnik
Kupiti sanovnik u snu znači da ćete u nešto morati da uložite mnogo više vremena, truda ili novca nego što ste očekivali. Moguće je da ste mislili da ćete sa time lako da se izborite ili da ćete proći jeftino, međutim, shvatićete da je bolje da vaša investicija bude poštena kako bi i rezultati u budućnosti bili što bolji. Sigurno će vam se isplatiti ovakav način razmišljanja.

Sanjati da prodajete sokovnik
Prodavati sokovnik u snu ukazuje na to da bi neke vaše osobine uskoro mogle da vam posluže u napretku. Naime, vredna ste osoba i imate dar da se dopadnete ljudima. To ćete moći da iskoristite kako biste postizali dobre rezultate u nekom poslu, pa će i zarada biti veća nego što ste možda očekivali.

Sanjati da ste dobili sokovnik
Ukoliko ste sanjali da vam je neko poklonio sokovnik to implicira da bi vas uskoro mogla posetiti osoba koju dugo niste videli. Reč je o članu porodice ili dragom prijatelju. Potrudićete se da ga/je dočekate na pravi način i da se u vašem domu oseća kao kod svoje kuće. Sa ovog druženja i vi i on tj. ona ćete poneti samo lepe uspomene.

Sanjati da ste nekome poklonili sokovnik
Pokloniti nekome sokovnik u snu znači da ćete odlučiti da posetite rodbinu ili prijatelje koji ne žive u vašem gradu. Napokon ćete naći i vremena i novca da otputujete i time ćete ih veoma obradovati. Nastojaće da vas što bolje upoznaju sa novom sredinom kako biste stekli što lepša iskustva sa tog putovanja.

Sanjati da ste ukrali sokovnik
Ako ste sanjali da ste ukrali sokovnik iz prodavnice tj. radnje to implicira da biste u nekoj kritičnoj situaciji mogli postupiti pogrešno. Odluku ćete doneti u afektu i vrlo brzo će vam se obiti o glavu. Biće to vredna lekcija za budućnost.

Kada sanjate da ste ukrali sokovnik iz nečijeg doma to najavljuje probleme u komunikaciji sa prijateljima, članovima porodice ili radnim kolegama. Ukoliko vi pokažete razumevanje i spremnost na kompromis moguće je i da će vam drugu strana uzvratiti istom merom.

Sanjati da vam je neko ukrao sokovnik
Ovakav san ukazuje na to da ste skeptični prema osobi koja je nedavno postala deo vašeg života. Svima se oko vas dopada, samo vi još uvek imate rezervu prema njemu tj. njoj. Možda vas prvi utisak vara, a možda zaista njegove tj. njene namere nisu najbolje. U svakom slučaju, vreme će da pokaže šta je istina.

Sanjati da ste pronašli sokovnik
Pronaći sokovnik u snu ukazuje na to da biste na javi mogli čuti dobre vesti u vezi sa poslom kojim se bavite, tj. napretkom u karijeri. Moguće je da će kolega tj. koleginica poći u penziju ili da će preći na drugu poziciju, pa će vam se otvoriti njegovo tj. njeno radno mesto. Ipak, moraćete da se potrudite da dokažete nadređenima da ste to zaslužili.

Sanjati da čistite sokovnik
Čistiti sokovnik u snu znači da je pred vama vrlo izazovan period. Moraćete da se suočite sa različitim izazovima i problemima, pa ćete trpeti veće količine stresa. Jako je važno da sačuvate svoje zdravlje. Ako budete verovali u sebe, svoje sposobnosti i snagu, lakše ćete prevazići tu krizu. Zapamtite da niste sami, tj. da imate na koga da se oslonite.

Sanjati da drugi čiste sokovnik
Ukoliko ste sanjali da neko čisti sokovnik to implicira da bi trebalo da obratite pažnju na to kako se oseća osoba koja vam je bitna. Neko od članova porodice, partner tj. partnerka ili prijatelj tj. prijateljica prolazi kroz krizu, a vi o tome ne znate ništa jer ste usredsređeni na ono što vas muči.

Sanjati da popravljate sokovnik
Popravljati sokovnik u snu ukazuje na to da posedujete ogroman potencijal, ali ga ne iskorištavate u dovoljnoj meri. Možda vam trenutni posao ne daje prostora za to, a možda ste jednostavno lenji. Mogli biste da ostvarite sve što poželite, samo kada biste počeli na život da gledate nekim drugim očima.

Sanjati da drugi popravljaju sokovnik
Kada sanjate da neko popravlja sokovnik to implicira da uzalud pokušavate da blisku osobu ubedite u nešto, zato što on tj. ona ima drugačiji stav o tome. Ma šta mu/joj pričali, nećete ga/je ubediti da ste u pravu. Zato nema potrebe da više trošite vreme, energiju i reči na to. Bolje je da se posvetite sebi i svojim problemima.

Sanjati da ste razbili sokovnik
Ako ste sanjali da ste slučajno razblili sokovnik to znači da biste mogli doživeti neku neugodnost na javnom mestu. Ukoliko ste sanjali da ste namerno razbili sokovnik to simbolizuje paranoju. Skloni ste da verujete da su se svi urotili protiv vas i da zbog toga ne možete da napredujete. Istina je prilčno daleko od toga, samo što ste previše sujetni da biste to priznali sebi i drugima.

Sanjati da je neko razbio sokovnik
Ukoliko ste sanjali da je neko slučajno razbio sokovnik to implicira da bi trebalo da se čuvate burnih reakcija zato što one mogu da izazovu neke loše posledice. Ako ste sanjali da je neko namerno razbio sokovnik to može da bude znak da bi vas manjak pažnje mogao mnogo koštati.

Sanjati da ste bacili sokovnik
Baciti sokovnik u smeće u snu ukazuje na to da ćete odustati od nečega. Verovatno ste u to uložili dosta vremena i truda, međutim, rezultati su izostali. Zato ćete u bliskoj budućnosti odlučiti da dignete ruke od toga kako biste imali dovoljno vremena da se posvetite konstruktivnijim stvarima u svom životu.

Sanjati da je neko bacio sokovnik
Kada sanjate da je neko bacio sokovnik u smeće to je znak da bi trebalo da podržite blisku osobu u njegovim tj. njenim namerama i planovima umesto što ga/je konstantno kritikujete. Ako očekujete da je on tj. ona tu za vas, trebalo bi da mu/joj uzvratite istom merom, a ne da svaku njegovu tj. njenu ideju u startu osudite na propast.

Sanjati da iz sokovnika izlazi krv
Ukoliko ste sanjali da iz sokovnika teče krv to implicira da će vas razočarati osoba u koju ste polagali velike nade i kojoj ste slepo verovali. Biće vam teško da se pomirite sa činjenicom da je on tj. ona sposoban/a da vas povredi i izda, ali sve će ukazivati na to da jeste.

Sanjati da iz sokovnika izlazi nafta
Ovako neobičan san obično ima veze sa percepcijom koju imate o sebi. Ne bi bilo loše kada biste poradili na samopouzdanju. Nisu svi bolji od vas i zato je krajnje vreme da se rešite duboko ukorenjenih kompleksa i da zaboravite loša iskustva iz prošlosti. Tako će vam život s vremenom postati lepši, sadržajniji, pa i  jednostavniji.

Značenje može da bude i mnogo jednostanije. Ako ste nedavno koristili sokovnik ili ste ga videli u časopisu, katalogu ili na televiziji to je ostavilo snažan utisak na vas.

Definicija sokovnika

Sokovnik je mašina koja izdvaja tekući sadržaj iz raznih vrsta voća, povrća i trava pri pravljenju sokova i drugih vrsta napitaka. Ostatak nakon ceđenja se naziva pulpa i takođe se može iskoristiti direktno ili daljom preradom.