Šta znači kada sanjate štap?

Sanjati da vidite štap
Ako u snu vidite štap, to upozorava na bolest. Moguće je da se u narednom periodu nećete dobro osećati i da ćete morati aktivnosti da svedete na minimun. Mnogo vremena će biti potrebno da otkrijete šta vas muči, ali čim dobijete odgovarajuću terapiju, rezultati neće izostati.

Sanjati da nosite štap
Ukoliko u snu nosite štap, to ukazuje da niste samostalni. Vi ste osoba koja vrlo brzo odustane od onoga što započne jer nemate dovoljno strpljenja i vere u sebe. Smatrate da bi to drugi mogli bolje da urade pa im prepuštate obaveze i projekte koji su vama povereni.

Sanjati da ste polomili štap
Kada u snu polomite štap, to implicira da ćete doneti važnu odluku. Verovatno ćete sami sa sobom raščistiti neke stvari i prestaćete da radite ono što vam škodi. Prihvatićete sebe takvog/takvu kakvi jeste i trudićete se da promenite ono što vam se ne dopada.

Sanjati da nekoga tučete štapom
Ako u snu nekoga tučete štapom, to znači da nešto hoćete da postignete na silu. Moguće je da na poslu ili kod kuće ne znate kako da se postavite pa mislite da ćete nesigurnost sakriti tako što ćete biti drski i bezobrazni. To će samo pogoršati vaše odnose pa će vam kolege ili članovi porodice vratiti istom merom.

Sanjati da neko drugi nosi štap
Kada u snu drugi nosi štap, to ukazuje da će nekome trebati vaša pomoć. Verovatno se radi o starijoj osobi koja mnoge stvari ne može sama da završi. Trudićete se da joj/mu što češće idete u posetu i ga/je oraspoložite. Zapostavićete druge obaveze, ali biće vam važno samo da je on/a zadovoljan/zadovoljna.

Sanjati da vas neko tuče štapom
San u kome vas neko tuče štapom ukazuje na to da ćete biti žrtva nečije frustracije. Moguće je da ćete se naći u pogrešno vreme na pogrešnom mestu, te ćete biti meta tuđeg besa. Najgore što možete da uradite u tom momentu jeste da se svađate sa njim tj. njom. Bolje bi bilo da sačekate da kaže šta ima, a onda mu/joj argumentovano objasnite da niste adresa na koju treba da se obrati.

Sanjati da tučete životinju štapom
Tući životinju štapom u snu znači da se kajete zbog postupaka iz prošlosti. Verovatno ste uvredili ili povredili dragu osobu, ali mu/joj se niste izvinili. Još uvek nije kasno da pokažete da ste se pokajali zbog toga i da ga/je pitate da li može da vam oprosti. Ako to ne učinite u skorije vreme jaz među vama će se dodatno produbiti.

Sanjati da drugi tuku životinju štapom
Videti u snu kako neko tuče životinju štapom ukazuje na to da žalite što se niste pobunili protiv nepravde koja je nekome učinjena. Verovatno ste svedočili veoma ružnom ponašanju ili bezobraznoj odluci ili postupku, a niste uradili ništa kako biste to sprečili. Potrudite se da vam se to ne ponovi u budućnosti.

Sanjati da vam neko preti štapom
Ako ste sanjali da vam neko preti štapom to implicira da imate veoma lukave neprijatelje. Moguće je da neko pokušava da ugrozi vašu reputaciju kako bi ostvario svoj interes. Ukoliko obratite pažnju verovatno ćete primetiti o kome tj. o čemu se radi i moći ćete da ga/je sprečite da svoj plan sprovede u delo.

Sanjati da nekome pretite štapom
Pretiti nekome štapom znači da ste odabrali pogrešan put ka uspehu. Dobro je to što imate jasno zacrtan cilj, ali metode kojim se služite dovešće do toga da izgubite sve ljude do kojih vam je stalo. Zapitajte se sa kime ćete proslaviti uspeh kada jednog dana do njega dođete ukoliko oterate sve dobre ljude od sebe.

Sanjati da bežite od osobe koja nosi štap
Bežati od osobe koja nosi štap u snu je znak da nije dobro to što neke probleme gurate pod tepih. Ovog puta se ne možete nadati da će vam vreme pomoći u tome, nego morate da se uhvatite u koštac sa tom situacijom.

Sanjati da jurite nekoga sa štapom
Juriti nekoga sa štapom u snu ukazuje na to da ste skloni da verujete da se ceo svet urotio protiv vas i da zbog toga ne možete da napredujete. Istina je mnogo drugačija i mnogo surovija. Kada konačno shvatite gde ste grešili i preuzmete odgovornost za te greške, te naučite nešto iz njih život će postati mnogo jednostavniji i bolji.

Sanjati da hodate uz pomoć štapa
Ukoliko ste sanjali da hodate uz pomoć štapa moguće je da ćete na javi doživeti neki peh ili da će vam se izjaloviti plan. Verovatno dugo razmišljate o putovanju, ali će vas objektivne okolnosti sprečiti u tome da konačno spakujete kofere. Ipak, nemojte da očajavate jer će nova prilika doći i pre nego što se nadate.

Sanjati da bliska osoba hoda uz pomoć štapa
Videti člana porodice, partnera tj. partnerku ili prijatelja tj. prijateljicu kako hoda uz pomoć štapa ukazuje na to da ste zabrinuti za njegovo tj. njeno zdravlje. Moguće je da oseća neke simptome, ali se još uvek nije obratio/la lekaru.

Sanjati da ste kupili štap
Kupiti štap u snu ukazuje na to da ste lenji. U poslednje vreme vas mrzi da ustanete iz kreveta, a kamoli da radite nešto drugo. Možda ste samo umorni i iscrpljeni, međutim, ukoliko ta faza traje predugo san je znak za uzbunu.

Sanjati da prodajete štap
Prodavati štap u snu znači da će put ka vašem cilju biti dug i trnovit. Suočićete se sa brojnim izazovima i problemima i trebaće vam mnogo hrabrosti i snage da ih prevaziđete. Na sreću, možete da računate na pomoć i podršku bliskih ljudi, što će biti od presudnog značaja da istrajete u svemu tome.

Sanjati da ste dobili štap
Ukoliko ste sanjali da vam je neko poklonio štap to implicira da ćete u teškim trenucima svog života imati na koga da se oslonite. Mnoge ste ljude svojim delima zadužili, pa nema straha da će vas „ostaviti na cedilu“.

Sanjati da ste nekome poklonili štap
Pokloniti nekome štap u snu znači da se trudite da pomognete nekome ko ne želi vašu pomoć. Prestanite da delite savete ljudima i da im namećete svoje mišljenje, stavove i uverenja. Ukoliko vas neko pita za pomoć nemojte da ga/je odbijete, ali ne treba ni da im se mešate u život, čak ni ako je reč o nekome ko vam je veoma blizak.

Sanjati da vam je neko ukrao štap
Kada sanjate da vam je neko ukrao štap to implicira da treba da se čuvate sabotaže. Moguće je da neko želi da ugrozi vašu poziciju u firmi, vašu reputaciju ili odnos sa voljenom osobom. Ako obratite pažnju verovatno ćete uočiti o kome tj. o čemu se radi, te ćete uspeti da ga/je sprečite da realizuje svoj plan.

Sanjati da ste ukrali štap
Ukrasti štap iz radnje tj. prodavnice u snu znači da ćete se zbog nekih odluka naći na stubu srama. O tome će se pričati danima, a bićete glavna tema čak i među ljudima koji vas uopšte ne poznaju.

Ako ste sanjali da ste ukrali štap od nekoga to implicira da osećate zavist prema osobi koja je uspešnija od vas. Umesto toga, trebalo bi da se ugledate na njega tj. nju kako biste i vi postali bolji u onome čime se bavite.

Sanjati da ste izgubili štap
Izgubiti štap u snu simbolizuje loše odluke koje ste nedavno doneli, a koje će sigurno da iznedre neke negativne posledice. Ne možete da promenite prošlost, ali možete da naučite da takve greške više ne ponavljate.

Sanjati da ste pronašli štap
Kada sanjate da ste pronašli štap moguće je da će vam se posrećiti. Možda se nećete dobro spremiti za ispit, ali ćete ga položiti. Druga mogućnost jeste da ćete dobro proći na nekom konkursu za posao premda ste svesni da niste najbolji kandidat za to radno mesto.

Sanjati da ste pali preko štapa
Ukoliko ste sanjali da ste pali preko štapa to, na žalost, nije dobar znak. Moguće je da ste okruženi neiskrenim ljudima koji preko vaših leđa pokušavaju da ostvare neki svoj interes. Druga mogućnost jeste da vam neko obećava kule i gradove i traži mnogo zauzvrat, premda su male šanse da će održati datu reč.

Sanjati da je neko pao preko štapa
Videti u snu kako je neko pao preko štapa znači da ne bi trebalo da sudite ljudima ukoliko se nikad niste našli u njihovoj poziciji. Najlakše je kazati „ja to nikad ne bih uradio/la“. Međutim, kada vas život stavi pred neki izazov teško je ostati dosledan sebi.

Sanjati da ste bacili štap
Baciti štap u snu ukazuje na to da ćete se osamostaliti. Moguće je da ste pod snažnim uticajem roditelja, partnera tj. partnerke ili neke druge osobe. Međutim, to će se u bližoj budućnosti promeniti, a vi ćete se konačno osloboditi tereta koji dugo nosite na svojim leđima.

Sanjati zmiju omotanu oko štapa
Videti zmiju omotanu oko štapa znači da bi trebalo da se čuvate klevete. Neko će pokušati da vas „ocrni“ pred ljudima čije vam je mišljenje jako važno.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, nosili ili polomili štap, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija štapa

Štap je dugačka dvoručna batina.