Šta znači sanjati abecedu?

Videti abecedu u snu
Kada sanjate abecedu, to je znak da ćete čuti dobre vesti koje dugo priželjkujete. Moguće je da na poslovnom planu očekujete da se stvari reše u vašu korist. Potrebna vam je šansa da svima pokažete koliko vredite. Mnogo ste uložili u obrazovanje i usavršavanje vašeg znanja. Verovatno ćete za tu priliku zahvaliti bliskoj osobi koja u vas ima poverenja.

Stranu abecedu sanjati
Ako u snu vidite slova stranog jezika, to označava da ćete otkriti tajnu. Kada vratite film unazad, osećate da je voljena osoba prećutala neke stvari. Nisu vam jasni razlozi iz kojih je to uradila, pa su u vašoj vezi česte rasprave. Ova situacija može trajno narušiti harmoniju koja je nekada vladala između vas.

Učiti abecedu
Sanjati da učite abecedu je znak da ćete promeniti struku ili posao. Moguće je da ste već duže vreme u nedoumici da li da počnete da se bavite profesijom koja ima bolju perspektivu od one kojom se trenutno bavite. Najviše vas plaši strah od neuspeha. Suočeni ste sa saznanjem da ste pogrešili pri izboru struke. Svaki dan vam je sve teže da idete na posao koji vas ne čini zadovoljnim-om.

Čitati abecedu
Ako u snu čitate abecedu, to simboliše nova saznanja. Imate želju naučite nove stvari od kojih ćete imati bojne koristi. Moguće je da želite da budete efikasniji na poslu u čemu bi vam neki kurs bio jako koristan. Postoji mogućnost da imate dosta slobodnog vremena koje bi bavljenje hobijem učinilo kvalitetnijim.

Abeceda je i znak dobrog početka, okupljanja sa prijateljima, sreće i uspeha na poslu. Ukoliko sanjate da čitate abecedu naći ćete se pred velikim životnim testom.

Ako sanjate da nekom drugom čitate abecedu desiće vam se peh. Ukoliko vaš posao podrazumeva i javne nastupe moguće je da ćete tokom jednog od njih napraviti lapsus. Iako prisutnima to neće mnogo smetati, vas će mučiti jer se plašite da će steći utisak da niste profesionalac. Shvatite da je to samo trema i idite dalje.

Držati abecedu u rukama
San u kome držite abecedu u rukama znači da ste nesigurni da sumnjate u svoje znanje i kompetenciju na poslu. Može značiti i problem na intimnom planu sa partnerom. Već neko vreme su odnosi između vas „zategnuti“. Imate utisak da vas partner ne razume, a pri tome i on/ona isto misli za vas. Otvoren i iskren razgovor je uvek pravo rešenje, zato ga ne izbegavajte.

Dobiti ili pokloniti abecedu
Dobiti abecedu na poklon znači da će se neko nepravedno ogrešiti o vas. Ako sanjate da nekome poklanjate abecedu podsvest vam govori da ste sujetni i da smatrate da ste stručniji od mnogih kolega sa kojima radite, ali da nadređeni ne prepoznaje vaš trud, nego zasluge za uspehe pripisuje drugima.

Čitati knjigu abecednim redom
Ukoliko sanjate da neku knjigu čitate abecednim redom doći ćete do novih velikih otkrića. Ipak, ako se isti san ponavlja nekoliko puta to znači da morate da počnete da učite iz vlastitih grešaka.

Pisati abecednim redom
Ovaj san simbolizuje novi početak. Verovatno ste se dugo kolebali šta da učinite kako bi ste poboljšali kvalitet svog života. Ovog puta, novi početak znači promenu posla ili pokretanje vlastitog biznisa. Strah od neuspeha dugo je kočio vaš napredak na poslu, ali najzad ste odlučili da stanete na loptu i učinite nešto za šta smatrate da je ispravno.

Kada sanjate da pišete abecednim redom to može da simbolizuje i novi početak na ljubavnom planu.

Zapaliti abecedu
Ukoliko sanjate da palite abecedu podsvest vam govori da prekinete svaki odnos s osobom koja vas guši. Već neko vreme izbegavate da provodite vreme sa ljudima koji vas opterećuju svojim brigama i nemaju potrebu da saslušaju šta im govorite. Dugogodišnje prijateljstvo i mnoge teške situacije koje ste zajedno prebrodili vas obavezuju da ostanete veran drug, ali i sami shvatate da je vreme da je izvučete iz tog toksičnog odnosa.

Sanjati da čitate abecedu od poslednjeg slova
Čitati abecedu od poslednjeg slova u snu ukazuje na to da se mnogo trudite da budete posebni i drugačiji. Nastojite da pažnju drugih ljudi privlačite neobičnim izgledom i ponašanjem. Međutim, često to ne donosi rezultate koje priželjkujete.

Sanjati da drugi čitaju abecedu od poslednjeg slova
Ako ste sanjali kako neko čita abecedu od poslednjeg slova to implicira da biste mogli ući u sukob sa neistomišljenicima. Verovatno niko neće pokazati želju i volju da popusti, pa bi vaša rasprava mogla da preraste u svađu.

Sanjati da nekoga učite abecedu
Učiti nekoga abecedu u snu znači da ćete problem koji vas duže vreme muči rešiti samo ukoliko budete bili strpljivi. Trebaće vam mnogo volje i vremena, ali ako se potrudite rezultati će biti bolji nego što očekujete.

Sanjati da vas neko uči abecedu
Kada sanjate da vas neko uči abecedu to simbolizuje nemoć. Moguće je da na javi trenutno zavisite od nekoga, tj. da ste u nečijoj „milosti i nemilosti“. Nije lako trpeti takav pritisak, ali bolji dani za vas uskoro dolaze.

Sanjati da ne možete da prepoznate neka slova abecede
Ako ste sanjali da ne možete da prepoznate neka slova abecede to implicira da ste postavili previsoko lestvicu vlastitih očekivanja i da ćete, ukoliko tako nastavite, stres ugroziti vaše mentalno i fizičko zdravlje.

Sanjati abecedu bez slova A
Abeceda bez slova A u snu je znak da ne smete da „preskačete stepenice“ ako želite da bezbedno stignete do cilja. To ne znači da ne treba da preduzmete rizike, međutim, morate da prepoznate kada vam se tako nešto isplati, a kada ne.

Sanjati abecedu bez slova B
Ukoliko ste u snu videli abecedu bez slova B to implicira da ste na javi zaboravili nešto važno. Možda nekome niste čestitali rođendan, godišnjicu i slično ili ste, pak, „smetnuli s uma“ obećanje koje ste nekome dali.

Sanjati abecedu bez slova C
Ako ste sanjali abecedu bez slova C to znači da bi trebalo da obratite pažnju na sitnice. Moguće je da se u njima krije ključ rešenja vašeg problema.

Sanjati abecedu bez slova Č
Kada sanjate abecedu bez slova Č to implicira da previše značaja pridajete ljudima čije vam mišljenje, zapravo, uopšte nije važno.

Sanjati abecedu bez slova Ć
Abeceda bez slova Ć u snovima ukazuje na to da bi vas neko mogao isprovocirati vređajući vaše roditelje, rodbinu ili pretke.

Sanjati abecedu bez slova D
Ukoliko ste u snu videli abecedu kojoj nedostaje slovo D to implicira da ćete se odreći nečega zbog voljene osobe.

Sanjati abecedu bez slova Dž
Kada sanjate abecedu bez slova Dž moguće je da ćete sresti osobu koju dugo niste videli, a koja vam je u nekom periodu života mnogo značila.

Sanjati abecedu bez slova Đ
Ako ste sanjali abecedu bez slova Đ to može da znači da će vam se javiti prijatelj tj. prijateljica ili bivši partner tj. partnerka i pozvati vas na kafu ili piće.

Sanjati abecedu bez slova E
Abeceda bez slova E ukazuje na to da ste zanemarili važan segment svog života. Posvetili ste se sporednim stvarima, a gurnuli u stranu ono što je zapravo važno.

Sanjati abecedu bez slova F
Ukoliko ste sanjali abecedu bez slova F to implicira da bi vam se lenjost mogla „obiti o glavu“. Neki problemi neće nestati sami od sebe, nego ćete morati mnogo da se potrudite kako biste ih rešili.

Sanjati abecedu bez slova G
Kada sanjate abecedu bez slova G to znači da bi trebalo da se čuvate ljubomornih ljudi. Neko će iz čiste zavisti pokušati da vam napakosti.

Sanjati abecedu bez slova H
Ako ste sanjali abecedu bez slova H to implicira da će vaša dobrota biti na testu. Pomoći ćete nezahvalnoj osobi, pa ćete se pokajati zbog toga.

Sanjati abecedu bez slova I
Abeceda bez slova I u snovima ukazuje na to da ste zapostavili odnose sa nekim dragim ljudima. Povukli ste se u sebe i dovešćete se u situaciju da izgubite kontakt s osobama koje volite.

Sanjati abecedu bez slova J
Ukoliko ste sanjali abecedu bez slova J moguće je da ćete imati veće troškove. Nečiji rođendan, venčanje ili slavlje će vam „doći glave“.

Sanjati abecedu bez slova K
Kada sanjate abecedu bez slova K verovatno ćete burno reagovati na nečije provokacije i time mu/joj pomoći da ostvari svoj cilj.

Sanjati abecedu bez slova L
Ako ste sanjali abecedu bez slova L to implicira da vam u životu nedostaje nešto krupno. Možda je sa poslom sve u redu, ali zato na ljubavnom planu „ne cvetaju ruže“.

Sanjati abecedu bez slova Lj
Abeceda bez slova Lj u snovima ukazuje na to da ćete imati posla sa vrlo lukavom osobom.

Sanjati abecedu bez slova M
Ukoliko ste sanjali abecedu bez slova M to implicira da ste usamljeni. Osobe koje su duže vreme bez emotivnog partnera jako dobro poznaju taj osećaj.

Sanjati abecedu bez slova N
Kada sanjate abecedu bez slova N to znači da vam je potrebna promena. Krenite od malih stvari koje bi mogle da vam poprave raspoloženje.

Sanjati abecedu bez slova Nj
Ako ste sanjali abecedu bez slova Nj to implicira da će neko pokušati da vas dovede u zabludu. Otvorite oči!

Sanjati abecedu bez slova O
Abeceda bez slova O u snovima ukazuje na to da ne bi trebalo da propuštate mogućnosti koje vam se nude.

Sanjati abecedu bez slova P
Ukoliko ste sanjali abecedu bez slova P moguće je da ćete poželeti da proširite vidike.

Sanjati abecedu bez slova R
Kada sanjate abecedu bez slova R to implicira da ćete napraviti grešku na poslu. Ne pokušavajte da je sakrijete, nego postupite kao profesionalac.

Sanjati abecedu bez slova S
Ako ste sanjali abecedu bez slova S to znači da ćete nehotice povrediti dragu osobu. Potrudite se da mu/joj što pre pokažete da se kajete.

Sanjati abecedu bez slova Š
Abeceda bez slova Š ukazuje na to da ćete neki posao obaviti aljkavo i da će vam se to „obiti o glavu“.

Sanjati abecedu bez slova T
Ukoliko ste sanjali abecedu bez slova T moguće je da ćete dobiti dobru poslovnu ponudu, ali da ćete je odbiti zbog straha od promene.

Sanjati abecedu bez slova U
Kada sanjate abecedu bez slova U to simbolizuje putovanje u skorijoj budućnosti.

Sanjati abecedu bez slova V
Abeceda bez slova V u snovima ukazuje na ljubavni početak. Moguće je da ćete se u bližoj budućnosti zaljubiti.

Sanjati abecedu bez slova Z
Ako ste u snu videli abecedu bez slova Z to implicira da maštate o osveti.

Sanjati abecedu bez slova Ž
Ukoliko ste u snu videli abecedu bez slova Ž to je znak da ćete ostvariti svoj cilj.

Definicija abecede

Abeceda je latinčno pismo koje se sastoji od 30 slova gde jedno slovo označava jedan glas. Naziv je nastao od prvih 4 slova (a,be,ce,de).