Šta znači sanjati agoniju (patnju)?

Sanjati nekog u agoniji
Kada sanjate da je neko u agoniji, to označava da je prijatelju potrebna vaša pomoć. Moguće je da se blizak prijatelj nalazi u nevolji iznačila bi mu vaša podrška. Ako su u pitanju finansijski problemi, očekivaće da mu pomognete oko nalaženja novog ili dodatnog posla. Sa jedne strane, voleli biste da mu pomognete, dok sa druge, ne biste želeli da ga preporučite kao osobu od poverenja jer niste u potpunosti sigurni da će dati svoj maksimum. Iako mnogo volite tu osobu, smatrate da ne treba mešati posao i prijateljstvo. Moguće je da će prijatelj steći utisak da ne želite da mu pomognete i imaćete malih nesuglasica. Ako ima ljubavne probleme, značiće mu vaš savet. Svesni ste da će vas to dovesti u neprilike jer će vas drugi optužiti da se mešate u tuđu privatnost. Moguće je da vi znate neke stvari koje se ne usuđujete da kažete prijatelju. To bi ga mnogo povredilo, ali vas grize savest jer prećutkujete istinu.

Sanjati da ste vi u agoniji
Kada ste u snu u agoniji, to upozorava na bolest u porodici. Moguće je da će bliska osoba imati zdravstvenih problema. Tada ćete najveću utehu naći u porodici. Zajedno ćete podeliti brige i probleme što će doprineti da budete složniji nego pre. Situacija neće biti laka, ali bar ćete znati da imate ljude na koje uvek možete da se oslonite. Svađe koje su nekada pravile razdor između vas će zauvek ostati u prošlosti.

Ovakve snove obično prate osećaji poput straha, nezadovoljstva, besa, mržnje i nemoći.

Sanjati da vam neko stvara agoniju
Ako sanjate da vam poznata osoba stvara agoniju moguće je da ste zbog nečega jako zabrinuti. Problemi sa partnerom ili na poslu ili školi ne daju vam mira ni dok spavate. Niste sigurni kako ćete to da prebrodite. Imate jaku želju da pobegnete od svega, ali osećate i odgovornost prema drugima. Možda je vreme da stavite sebe na prvo mesto. To ne znači da manje volite svoju porodicu ili partnera, nego da prvo morate pomoći sebi kako biste bili tu za druge. Vaši bližnji će takav potez u početku shvatiti kao egoizam, ali kada rezultati počnu da stižu biće im jasno zašto ste nešto učinili tako kako ste učinili.

Ukoliko pak sanjate da vam nepoznata osoba stvara agoniju donećete odluku za koju će se na duže staze pokazati da je ispravna. Ta odluka se tiče vašeg emotivnog života. Trenutno se ne osećate ispunjeno i srećno. S druge strane svi vam govore da nemate razloga da budete nezadovoljni. Imajte u vidu da su svi saveti dobronamerni, ali da vi najbolje znate šta je u vašem srcu.

Sanjati da nekome stvarate agoniju
Ako u snu vi nekome stvarate agoniju moguće je da imate neprijatelja koji će pokušati da vas na bilo koji način ugrozi. To može biti kolega sa posla ili poznanik kome smeta neki vaš uspeh u privatnom životu ili karijeri. Nećete moći da sprečite njegove namere, ali ono što možete da učinite jeste da se na takve stvari ne obazirete.

Svesni ste da to ne može da ugrozi vašu sreću na poslovnom ili ljubavnom planu, zato ne dozvolite da vas sumnja, niti zli jezici pokolebaju. Sledite svoj put i verujte u sebe. Mnogo ste uložili u to što sada trenutno imate, zato se opustite i to će minimalizovati evenutalne loše posledice po vas.

Sanjati da umirete u agoniji
Ako ste sanjali da umirete u agoniji (teškim mukama) nema potrebe za strahom i panikom. Naprotiv, vlastita smrt u snu znači dobro zdravlje na javi. Ukoliko ni do sada niste imali većih zdravstvenih problema nema potrebe za brigom. To ipak ne znači da ne treba da vodite računa o svom zdravlju. Uvedite više aktivnosti u svakodnevnicu. Izgovori da nemate vremena nisu na mestu, toga ste i sami svesni.

Sanjati da neko drugi umire u agoniji
Ukoliko sanjate da vama bliska osoba umire u teškim mukama to može imati dva značenja. U prvom slučaju biste mogli da nasledite novac ili neku nekretninu, a u drugom da postignete veliki uspeh na poslu koji će rezultovati i poboljšanjem finansijske situacije.

Ako sanjate kako nepoznata osoba umire u agoniji, desiće vam se pozitivna promena u ljubavnim odnosima. Samci bi mogli da upoznaju zanimljivu osobu, a one zauzete će partner pozitivno iznenaditi. U svakom slučaju pred vama je jedan sjajan period kada su emocije u pitanju. Osećaćete se dobro i imaćete dovoljno energije za sve.

Agonija zbog fizičke boli
Sve gore navedeno odnosi se na emocionalnu agoniju. Snovi koji uključuju agoniju zbog bolova nekod dela tela tumače se drugačije. Na primer, ako u snu osećate veliku bol u stomaku koja vam stvara agoniju mogli biste doživeti neki emocionalni stres. Moguće je da ćete nešto saznati o bliskoj osobi i partneru što vam se nikako neće svideti. Doći ćete u dilemu da li da to prihvatite ili da nastavite dalje kroz život bez te osobe.

Ukoliko u snu osećate užasnu glavobolju to znači da imate mnogo briga na javi. Nešto vas tišti, a vi ne znate kako da to rešite. Jednostavno, potražite pomoć jer ovog puta nećete moći sami sve da izgurate. Prijatelj sa kome se dugo niste videli bi vam mogao dati dobar savet. Zato nemojte da odbijete kada vas pozove na kafu. Ne kaže se zalud da su dve glave pametnije od jedne.

Ako vas u snu bole zubi budite oprezni kome se poveravate. Nisu svi oko vas dobronamerni, stoga procenite kome šta možete da kažete. Iako ste sa nekim prijatelj celi život, njegova/njena sujeta i zavist bi mogla da iskoristi protiv vas sve što izgovorite.

San u kome osećate veliki bol u kostima i mišićima je znak umora. Ako u snu osećate da vas celo telo boli, da ne možete da se pokrenete, da ste skoro paralizovani što vam stvara veliku agoniju i strah, nemate razloga da budete zabrinuti. Koliko god da je ovaj san mučan i pritom prilično čest, on nema negativno značenje. Naprotiv, ta nemoć koju osećate u snu, neće se preneti na javu. U skorijoj budućnosti ćete doživeti veliki uspeh i radost zbog proširenja porodice.

Sanjati da ste u agoniji zbog emotivnog gubitka
Ukoliko ste sanjali da ste u agoniji zbog gubitka ili smrti bliske osobe to simbolizuje preosetljivost. Vi ste vrlo empatična osoba i boli vas svačija nesreća, nevolja, bolest i slično. U stanju ste da se i sami razbolite ukoliko shvatite da nekome ne možete da pomognete. Zbog vlastitog mentalnog i fizičkog zdravlja morate da se menjate.

Sanjati da ste u agoniji zbog finansijskih problemaKada sanjate da ste u agoniji zbog finansijskih problema to implicira da je vreme da redefinišete životne prioritete. Moguće je da su vam posao i karijera dugo bili na prvom mestu i da ste zbog toga zanemarili svoj odnos sa porodicom i prijateljima, te skoro i da nemate društveni život. Razmislite o tome da li vam je novac i uspeh važniji od uspomena koje gradite sa ljudima koje volite.

Sanjati da krijete da ste u agoniji
Ako ste sanjali da krijete da ste u agoniji to znači da o svojim problemima ne pričate ni sa kim. Trudite se da ih rešavate sami i retko se poveravate bilo kome. Imajte u vidu da bi to moglo da ostavi trajne i vrlo negativne posledice na vaše mentalno i fizičko zdravlje. Ne morate svima da pričate o svemu, ali ne bi bilo loše kada biste imali nekoga kome biste mogli da se poverite i ko bi vam mogao dati dobar savet.

Sanjati da ste nekome otkrili da ste u agoniji
Ukoliko ste sanjali da ste nekome otkrili da ste u agoniji to implicira da ćete se promeniti. Verovatno ste dugo vremena druge ljude stavljali na prvo mesto, a zanemarili ste sami sebe. Dobra vest je što ćete u narednom periodu početi mnogo više računa da vodite o sebi, svojim željama i potrebama.

Sanjati da vam je neko priznao da je u agoniji
Kada sanjate da vam je neko priznao da je u agoniji to znači da ćete pomagati bliskoj osobi da prebrodi finansijsku, emocionalnu ili neku drugu krizu. Potrudićete se da mu/joj maksimalno izađete u susret i zajedničkim snagama ćete prevladati taj težak period.

Sanjati da molite nekoga da vam prekine agoniju
Moliti nekoga da okonča vašu agoniju u snu ukazuje na to da ste uplašeni. Moguće je da su se neke stvari u vašem životu radikalno promenile. Osećate da ste na vetrometini i da nemate zaštitu ni sa jedne strane. Istina je mnogo drugačija. Okrenite se porodici i prijateljima jer oni mogu da vam pruže utehu koja vam je sada potrebna.

Sanjati da vas neko moli da mu/joj prekinete agoniju
Ako ste sanjali da vas neko moli da mu/joj prekinete agoniju to simbolizuje velike brige. Verovatno ćete u bližoj budućnosti ući u vrlo buran period. Nije isključeno da će vas iznenaditi neki događaji ili da će bliska osoba doživeti neki veći problem. Ako budete hrabri, strpljivi i ukoliko budete verovali da će sve dobro da se završi, izaći ćete iz toga bez mnogo ožiljaka.

Značenje snova može biti pojednostavljeno. Moguće je da ste gledali na film da je neko u agoniji pa je to ostavilo utisak na vas.

Definicija agonije

Agonija predstavlja sve muke koje prethode i sačinjavaju smrt.