Šta znači sanjati ajvar?

Snovi o ajvaru spadaju u retke snove. Statistički ajvar najčešće sanjaju žene starije od 40 godina i to one koje žive u ruralnim krajevima. Ako ste skoro pravili ili jeli ajvar onda snove o ajvaru ne tumačimo. Mogu biti negativni iako ovakvi snovi mogu biti praćeni osećajem zadovoljstva i sreće.

Foto: Off-shell / Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International.

Videti ajvar u snu
Kada u snu vidite ajvar, to je znak da vam se želja neće ispuniti. Moguće je da želite da budete u vezi sa osobom koja nikada nije pokazala da joj se sviđate. Od velike želje, umislili ste da su osećanja obostrana. Ukoliko je ta osoba zauzeta, još je manja verovatnoća da ćete biti zajedno. Pogrešno ćete protumačiti neke znake i bićete u zabludi. Ako i pokaže interesovanje za vas, to neće biti na način koji vi očekujete. Moguće je da vas ceni kao čoveka i da želi da budete prijatelji.

Sanjati da jedete ajvar
Kada sanjate da jedete ajvar, to implicira da je vaš trud uzaludan. Ako već duže vreme ulažete u posao koji vam nije doneo očekivanu zaradu, to se neće desiti ni u narednom periodu. Dalja ulaganja bi vas dovela do propasti. Pod velikim ste pritiskom jer ne znate šta ćete da radite sa dugovima u koje ste zapali. Porodica će vam prebacivati da ste ranije trebali da mislite i štedite za crne dane. Biće vam teško jer vam niko neće pružiti podršku, već će nalaziti razloga da vas kritikuju. Moguće je da ćete spas tražiti u novim dugovima koji će dovesti do toga da ćete spaviti sve što imate pod hipoteku.

Sanjati da spremate ajvar
Ukoliko sanjate da kuvate ajvar to znači da je pred vama dug i težak period koji će na kraju rezultovati poboljšanjem u privatnom životu. Moguće je da ste i svojom krivicom doveli do loših odnosa sa nekad bliskim ljudima, te da vam je u podsvesti to da biste trebali da ih popravite.

Sanjati da neko drugi pravi ajvar
Nekog poznanika očekuje težak period u životu gde ako vi to primetite imate priliku da im njihove probleme i brige značajno olakšate sa minimalnim trudom sa vaše strane.

Kupovati ajvar
Ako ste sanjali da kupujete ajvar u prodavnici doći ćete u sukob sa prijateljima. Premda će pokušati da vam daju savet ili upute konstruktivnu kritiku vi ćete to shvatiti kao hinjenje. Razmislite dobro o svojim reakcijama jer su ponekad ishitrene. To što ste trenutno prilično emotivni ne treba da utiče na druge ljude.

Jesti pokvaren ajvar
San u kome jedete pokvaren ajvar simbolizuje novi početak. Konačno ste se ohrabrili da okrenete novi list. Za vama je mučan period tokom koga ste se mnogo kolebali i brinuli. Nije da niste imali razloga, ali ste shvatili da vam briga i nesigurnost neće doneti ništa dobro. U svakom slučaju, nemate razloga za brigu. Kao i svaki drugi i ovaj početak je težak, ali treba da budete zadovoljni sobom jer ste konačno prelomili.

Pokloniti ili dati nekom ajvar
Ukoliko sanjate da poklanjate nekome ajvar to znači da ćete čuti dobru vest. Član porodice ili neko od prijatelja će vas obradovati, a moguća je i promena zanimanja. Ako ste nezaposleni moguće je da ćete dobiti poziv koji će vam otvoriti nova vrata.

Dobiti ajvar na poklon
Kada sanjate da vam neko poklanja ajvar to znači da ćete imati finansijskih problema. Neko rizično ulaganje ili gubitak posla će vas dovesti u nezavidan položaj. Budite oprezni i nemojte da posežete za kratkoročnim rešenjima. Ako je zaduživanje jedini izlaz budite pažljivi šta i kada potpisujete. Očajnički potezi vam se mogu lako odbiti o glavu.

Sanjati punu teglu ajvara
Ako u snu vidite punu teglu ajvara moguće je da vam je briga i problema preko glave. Poželećete da se osamite kako biste dobro razmislili o sledećem koraku. To je dobra odluka, jer vas previše saveta dodatno zbunjuje. Niti jedan nije zlonameran, ali vam jednostavno trenutno nije od koristi.

Sanjati praznu teglu ajvara
Ako ste sanjali praznu teglu u kojoj se nalazio ajvar podsvest vam govori da osećate neko zadovoljstvo i prazninu. Neka želja vam se nije ostvarila pa ste zbog toga razočarani i tužni. Ipak, ne smete da dozvolite da to toliko utiče na vašu psihu, jer postoje brojni drugi razlozi zbog kojih biste trebali da budete srećni.

Ajvar pomazan po hlebu (mazati ajvar)
Čuvajte se slatkorečivih ljudi.

Videti ajvar u kašici
Finansijski dobitak.

Sanjati da prodajete ajvar
Prodavati ajvar u snu je znak da biste se uskoro mogli ohrabriti da neku dugogodišnju ideju sprovedete u delo. Napravićete plan i pokušati da predvidite moguće prepreke, dok ćete se sa iznenađenjima suočavati „u hodu“. Ako budete uporni i strpljivi, brzo ćete videti prve pozitivne rezultate.

Sanjati da kradete ajvar
Krasti ajvar u snu ukazuje na to da ćete pokušati da se okoristite na tuđoj ideji. Moguće je da će vam kolega tj. koleginica ili neko od prijatelja ispričati o svom projektu, a vi ćete ga potom drugima predstaviti kao svoj. Možda ćete ostvariti materijalne benefite, ali ćete izgubiti prijatelja tj. prijateljicu ili kolegu tj. koleginicu.

Sanjati da spremate jelo s ajvarom
Spremati jelo s ajvarom u snu simboliše kreativnost. Osoba ste koja poseduje brojne talente, međutim, do sada niste imali priliku da to pokažete drugima. Zato ne bi bilo loše kada biste pokrenuli privatni posao. Možda će vašu ideju prepoznati i drugi ljudi, pa ćete početi da zarađujete pristojne iznose.

Sanjati da drugi spremaju jelo s ajvarom
San u kome vidite kako neko sprema jelo s ajvarom znači da ćete podržati blisku osobu u nekoj njenoj nameri ili odluci. Moguće je da će član porodice, partner tj. partnerka ili neko od prijatelja doći na ideju kako da poboljša kvalitet svog života. Vi ćete mu/joj pružiti podršku i reći ćete mu/joj da može da računa na vas u svemu što mu/joj bude bilo potrebno.

Sanjati da vas neko tera da jedete ajvar
Ako ste sanjali da vas neko tera da jedete ajvar to implicira da vam je dosadilo da slušate tuđe instrukcije o tome kako treba da živite svoj život. Maštate o tome da se osamostalite i da napokon možete sami da donosite važne odluke. Možda vam se to sada čini kao luksuz do koga ćete teško doći, ali ako počnete da radite na sebi u nekom momentu će vaš san postati stvarnost.

Sanjati da nekoga terate da jede ajvar
Terati nekoga da jede ajvar u snu ukazuje na to da ne treba da se mešate u život bliskih ljudi, čak ni ukoliko se radi o članovima vaše porodice. Namećući im svoje odluke, mišljenje i stavove dovešćete do toga da se udalje od vas. Savete delite samo onda kada ih neko od vas traži. U svakom drugom slučaju to se smatra direktnim mešanjem u tuđu privatnost.

Sanjati da vas neko hrani ajvarom
Kada sanjate da vas neko hrani ajvarom to implicira da ste razmaženi. Navikli ste da sve bude onako kako vi želite i kako ste zamislili. Kada stvari ne idu u željenom smeru u stanju ste da budete vrlo neprijatni. Krajnje je vreme da sazrite i da počnete da razmišljate i da se ponašate kao odrasla osoba.

Sanjati da nekoga hranite ajvarom
Hraniti nekoga ajvarom u snu znači da vas neko iskorištava. Razmazili ste članove porodice ili partnera tj. partnerku i sada snosite posledice toga. I sami ste svesni da ste pogrešili, ali i dalje nemate snage da se menjate. Ako tako nastavite u nekom momentu ćete se probuditi kao nesrećna i nezadovoljna osoba.

Sanjati da ste razbili teglu s ajvarom
Ukoliko ste sanjali da ste slučajno razbili teglu s ajvarom moguće je da ćete doživeti peh na javi. Ako ste sanjali da ste namerno razbili teglu s ajvarom to implicira da izbegavate da preuzimate odgovornost za greške koje pravite. Skloni ste da krivite ceo svet za svoje neuspehe, a tako sasvim sigurno nećete ništa dobro postići.

Sanjati da je neko drugi razbio teglu s ajvarom
Ako ste sanjali da je neko slučajno razbio teglu s ajvarom to je znak da ne treba da se rugate drugima, jer nikad ne znate šta se vama u životu može dogoditi. Ukoliko ste sanjali da je neko namerno razbio teglu s ajvarom to implicira da ćete slušati nečije žalopojke. Moguće je da će vam prijatelj tj. prijateljica kukati nad svojom sudbinom, ali će odbiti vaš predlog kako da promeni situaciju.

Sanjati da bacate ajvar
Bacati ajvar u snu simbolizuje štetu ili troškove na javi. Moguće je da će vam se pokvariti automobil ili neki kućni uređaj, pa ćete morati da izdvojite određenu sumu za popravku ili zamenu. Druga mogućnost jeste da ćete uložiti novac u nešto potpuno neisplativo i da ćete se brzo pokajati zbog te nepromišljene odluke.

Sanjati da drugi bacaju ajvar
Videti u snu kako neko baca ajvar ukazuje na to da bi vas član porodice ili neko od prijatelja mogao zamoliti da mu/joj pozajmite novac. Svesni ste da previše troši, ali mu/joj nećete ništa reći u vezi sa tim. Pomoći ćete mu/joj, ali će to biti poslednji put da tako nešto činite.

San se ne tumači ukoliko ste nedavno jeli ili spremali ajvar ili o tome razgovarali sa nekim.

Definicija ajvara

Ajvar je vrsta salate od mlevenih uprženih paprika. Popularan je umak u Srbiji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Hrvatskoj.