Aktovka – šta znači sanjati aktovku?

Staru aktovku sanjati
Kada u snu vidite staru aktovku, to označava da će vaš posao biti stabilan. Steći ćete autoritet višegodišnjim uspešnim poslovanjem i svi će želeti da sarađuju sa vama. Uživaćete u plodovima poštenog rada koji će postati vaš zaštitni znak. Ako imate privatni biznis, bićete jako ste cenjeni u vašoj branši. Ako radite za nekoga, moguće je da će šef ponekad želeti da obezvredi vaš trud. Ipak, nećete obraćati pažnju na to jer ste svesni koliko vredite i šta ste sposobni da uradite. Poslu ćete pristupati odgovorno, ali bez pritiska jer će vam rezultati koje postižete to dozvoliti. Bićete omiljeni među mlađim kolegama koji će sa oduševljenjem slušati svaki vaš savet. Moguće je da će starije kolege biti malo ljubomorne na vaš uspeh.

Sanjati novu aktovku
Kada sanjate novu aktovku, znači da ćete imati uspeha u novim poslovnim poduhvatima. Donećete odluku da promenite posao koja će se pokazati kao prava stvar za vas. U početku ćete sumnjati, ali vrlo brzo uvidećete da ste ispravno postupili. Novi posao će vam doneti bolju zaradu i prijatnije radno okruženje. Ići ćete u kancelariju bez tenzije koja je stalno bila prisutna na prethodnim radnim mestima. Imaćete bolju komunikaciju sa kolegama i šefom koji će vam rado izaći u susret kad god je to potrebno.

Izgubiti aktovku u snu
Kada u snu izgubite aktovku, to upozorava na gubitak posla. Moguće je da firma u kojoj radite već duže vreme loše posluje. Prvi pokazatelj teške situacije može biti kašnjenje plate. Svi će shvatiti da nešto nije u redu i savetovaće vam da potražite drugo zaposlenje kako biste imali plan B ukoliko se dogodi ono čega se pribojavate.

Sanjati praznu aktovku
Ako u snu vidite praznu aktovku to znači da ste pod velikim stresom zbog mogućeg gubitka posla, novca ili partnera. Već neko vreme se plašite da ćete ostati bez posla. Dokaze da je to moguće su vam dali i nadređeni pre nekog vremena, ali vi niste ta upozorenja shvatili dovoljno ozbiljno. I pre nego što se to dogodi krenućete u potragu za novim poslom koja će na sreću uroditi plodom.

Za osobe koje su u dugoj vezi ili braku san simbolizuje strah od gubitka partnera. strepnja je donekle i osnovana s obzirom da ste tu temu nekoliko puta načinjani. Ipak, rastanak će biti privremen, jer ćete shvatiti da ipak ne možete da funkcionišete jedno bez drugog.

Sanjati aktovku sa papirima
Ukoliko je aktovka puna spisa moguće je da su vas brojne obaveze dovele u nezavidnu poziciju. Osećate da ste zbog posla ili nekog konkretnog zadatka zanemarili osobu koju volite ili svoj privatni život stavili u drugi plan. Podsvest vam govori da morate bolje da organizujete svoje vreme kako biste stizali sve da završite, ali i da se posvetite onima koje volite.

Sanjati aktovku sa novcem
Ako sanjate aktovku punu novca to znači da imate dilemu da li da zadržite sigurnost koju sada prividno imate u u životu ili da se ohrabrite i napravite neki rizičan korak koji bi mogao da vam ili poboljša ili potpuno uništi život. Ako vas posao već neko vreme opterećuje i ako smatrate da niste dovoljno plaćeni za sve što radite vreme je da ga promenite ili da razgovarate sa nadređenima. Ako imate vlastiti biznis razmišljate o proširenju, ali se plašite nauspeha.

Sanjati crnu aktovku
Kada u snu vidite crnu aktovku to znači da ćete upoznati uticajnu osobu koja bi vam u budućnosti mogla biti od pomoći. Pošto ćete smatrati da je vreme da vaš trud bude adekvatno nagrađen potrudićete se da se toj osobi nametnete kao dobar sagovornik i potencijalni saradnik. Ukoliko se pokažete u pravom svetlu i dokažete da niste jaki samo na rečima možda će vam ponuditi posao ili partnerstvo u privatnom biznisu.

Sanjati smeđu aktovku
Ukoliko sanjate aktovku smeđe boje podsvest vam govori da ste potajno zaljubljeni u kolegu/icu s posla ili fakulteta. Premda to ne želite da priznate ni sebi ni njemu/njoj uskoro ćete shvatiti da sve više uživate i njegovom/njenom društvu i da tražite načine kako da provodite vreme zajedno. Zato će biti teško da sakrijete simpatije. Ipak, plašićete se da on/ona neće uzvratiti emocije, te da bi evenutalno priznanje da vam se dopada narušilo vaš profesionalni odnos.

Sanjati mušku aktovku
Kada u snu vidite mušku aktovku to znači da ćete dobiti nasleđe u vidu novca ili imovine. Verovatno će vas iznenaditi činjenica da ste upravo vi „srećni dobitnik“, ali ćete i dalje smatrati da je to sasvim zasluženo.

Sanjati žensku aktovku
Ukoliko sanjate žensku aktovku to simbolizuje želju za sticanjem novih znanja. Verovatno ćete odlučiti da upišete neki kurs ili obuku s namerom da promenite trenutno zanimanje. Na to će vas podstaći prijatelji koji su vas ubedili da imate talenta za tako nešto i da je šteta što niste dovoljno uporni da počnete da učite nešto novo. Premda to možda nije jedna od vaših osobina, inat će vas naterati da se dokazujete.

Sanjati iscepanu aktovku
Ako sanjate iscepanu aktovku to znači da ne posvećujete dovoljno pažnje članovima porodice, partneru ili prijateljima. Verovatno će vam oni priznati da se osećaju zapostavljeno jer previše vremena provodite radeći ili učeći. To će kod vas izazvati razočarenje jer ćete smatrati da oni ne cene dovoljno vaš trud i rad, te da ne uviđaju da je to način da pomognete i njima, a ne samo sebi.

Poklanjati aktovku
Kada sanjate da poklanjate nekome aktovku to znači da ćete se ugodno iznenaditi nečijim rečima ili delima. Vaš nadređeni ili profesor sa fakulteta, osobe s autoritetom će vas pohvaliti pred mnoštvom ljudi. Premda će vam to imponovati, ne dozvolite da vam slava „udari u glavu“.

Dobiti aktovku na poklon
Ukoliko sanjate da vam neko poklanja aktovku moguće je da ćete otkriti neku tajnu. To se, ipak, neće desiti planski niti namerno, nego ćete se jednostavno naći u pravo vreme na pravom mestu. Ta informacija neće biti od velikog značaja za vas niti vaš život, ali bi mogla da utiče na život neke osobe iz vašeg okruženja. Potrudite se da ne upadnete u zamku, te da iz gluposti nekome nanesete štetu.

Sanjati da ste kupili aktovku
Kupiti aktovku u snu ukazuje na to da imate potrebu da se menjate zbog nekoga. To može da bude potencijalni ili trenutni partner tj. partnerka. Moguće je da je on tj. ona u vama probudio/la želju da budete što bolja verzija sebe. Ipak, budete oprezni jer ukoliko odete predaleko sviđaćete se svima drugima, samo ne sami sebi.

Sanjati da prodajete aktovku
Prodavati aktovku u snu znači da imate tajnog obožavaoca. U vašem okruženju postoji osoba kojoj se dopadate, ali vam to još uvek nije priznao/la. Razlog može biti u tome što ste zauzeti ili što delujete nezainteresovano za njega tj. nju. Ukoliko obratite pažnju verovatno ćete shvatiti o kome tj. o čemu se radi. Na vama je da odlučite da li ćete i šta preduzeti po tom pitanju.

Sanjati da ste ukrali aktovku
Ukrasti aktovku iz prodavnice tj. radnje u snu ukazuje na to da biste se zbog nepažnje mogli naći u problemu. Ovo se posebno odnosi na ljude koji se bave važnim poslom ili mnogo vremena provode u saobraćaju.

Ako ste, pak, sanjali da ste nekome ukrali aktovku to simbolizuje probleme na poslu. Nije isključeno da ćete uskoro biti prinuđeni da počnete da tražite drugi posao.

Sanjati da vam je neko ukrao aktovku
Kada sanjate da vam je neko ukrao aktovku to implicira da se morate čuvati slatkorečivih ljudi. Neko će se potruditi da vam se dopadne, tj. da stekne vašu naklonost i poverenje kako bi vas iskoristio/la za ostvarenje svojih interesa i ciljeva.

Sanjati da vam je neko oteo aktovku
Ukoliko ste sanjali da vam je neko na ulici oteo aktovku to znači da morate više da se borite za svoje stavove i ideje. Skloni ste da popustite pod pritiskom i da se povučete pred nekim izazovom. To je razlog zašto do sada niti jednu svoju inicijativu niste sproveli u delo.

Sanjati da ste nekome oteli aktovku
Oteti nekome aktovku u snu ukazuje na to da ćete se potruditi da ostvarite neki cilj bez mnogo truda i rada. Umesto da u to uložite mnogo vremena i energije, nagovorićete druge da rade za vas. Na kraju ćete zasluge preuzeti samo vi, a on tj. ona ili oni će ostati „kratkih rukava“.

Sanjati da ste slučajno uzeli tuđu umesto svoje aktovke
Ako ste sanjali da ste slučajno uzeli nečiju aktovku umesto svoje to implicira da biste na neočekivanom mestu mogli upoznati vrlo interesantnu osobu. Možda će doći do poslovne saradnje, a možda ćete čak i da započnete prijateljsku ili emotivnu vezu. U svakom slučaju, ovaj slučajni susret će uneti neke promene u vaš život.

Sanjati da nosite oružje u aktovci
Kada sanjate da nosite oružje u aktovci to implicira da bi trebalo da budete manje agresivni kako bi vas ljudi shvatali na pravi način. Često i kad ste u pravu, ne umete da artikulišete svoje mišljenje tako da ga drugi usvoje. Naučite kako da komunicirate i kako da kontrolišete burne reakcije, pa ćete biti mnogo uspešniji, kako na profesionalnom, tako i na privatnom planu.

Definicija aktovke

Aktovka je torba u kojoj se čuvaju i nose spisi i dokumenti.