Šta znači sanjati aleju?

Aleja u vrtu
Kada sanjate aleju u vrtu, to označava bezbrižan život. Uspešno ćete se izboriti za ostvarenje vaših snova. Oduvek ste smisao života videli u porodici i naći ćete partnera koji isto želi. Posvetićete se deci, dok vam karijera nikada neće biti važna. Najlepše ćete se osećati u vašoj kuci sa baštom punom cveća u kojoj će se igrati mnogo dece.

Aleja u šumi
Kada vidite aleju u šumi ili polju, to upozorava da vam je partner neveran. Moguće je da ste primetili promene u partnerovom ponašanju. Više nije pažljiv kao ranije i ne posvećuje vam dovoljno vremena. Tražićete od njega da vam razjasni sumnje posle čega ćete odlučiti da li da nastavite ili raskinete vezu.

Aleja drvored pod suncem
Kada sanjate drvored obasjan suncem, to je simbol veselja. Moguće je da očekujete vesti koje su vezane za vaše putovanje u inostranstvo. Ono što ćete čuti će vas učiniti veoma srećnom. Imaćete mogućnost da neko vreme provedete van zemlje upoznavajući druge kulture i način života.

Drvored u gradu
Kada vidite drvored u gradu, to znači da ćete se preseliti u grad koji će vam ponuditi mnogo više mogućnosti od onog u kojem ste sada. Naporno ćete raditi i učiti kako biste se izborili da živite u drugom mestu. Sami ćete biti zaslužni za vaš uspeh i prilike koje će vam se ukazati, iskoristićete na najbolji mogući način.

Aleja na groblju
Kada sanjate aleju na groblju, to ukazuje da nemate razloga za sumnju. Moguće je da ste imali simptome koji ukazuju na ozbiljan zdravstveni problem. Bićete veoma uznemireni zbog toga, ali detaljnim analizama utvrdiće se da ste dobro. Lekar će vam reći da se bavite nekom fizičkom aktivnošću koja će vam pomoći u borbi sa stresom i svakodnevnim brigama.

Saditi aleju
Ako sanjate da sami sadite aleju to znači da ćete u bliskoj budućnosti morati da donesete odluku koja će bitno uticati na ostatak vašeg života. To što ne možete da očekujete pomoć ili savet prijatelja ne znači da im ne verujete ili da ne žele da vam pomognu, nego zato što odluku morate da donesete sami.

Kada sanjate da sa nekim sadite drveće to znači novi početak. Moguće je da će vam se pružiti prilika da negde otputujete, pa čak i da se trajno preselite. Posle prvobitnog straha shvatićete da će vam promena dobro doći jer već dugo osećate da niste zadovoljni svojim životom.

Ukoliko u snu gledate kako neko drugi sadi drveće uvešćete red u svoj život. Već se duže vreme osećate neorganizovano i imate utisak da se stvari oko vas dešavaju stihijski. Odlučićete da tome stanete u kraj i postanete jedini vladar svog života.

Šetati alejom
Ako sanjate da šetate alejom pred vama je jedan miran period u životu. Kockice će se konačno posložiti onako kako ste vi to želeli. Osećaćete se spokojno jer znate da su brige i problemi iza vas. Moguća je i nova ljubav. Ako ste trenutno sami mogao bi vam se desiti sudbonosan susret. Na neočekivanom mestu ćete upoznati osobu koja će vas potpuno očarati. Nećete se libiti da joj priđete jer znate da biste zažalili ako propustite takvu priliku. To što ste trenutno srećni daće vam dovoljno samopozdanja da se pokažete u pravom svetlu.

Kada gledate druge kako šetaju alejom moguće je da u podsvesti zavidite nekome ili ste ljubomorni. Možda je kolega sa posla dobio povišicu, a vi niste. Ponekad imate utisak da su u vašem okruženju svi srećniji od vas. Setite se da je trava u tuđem dvorištu uvek zelenija i da se za sreću ponekad morate pomučiti.

Rušiti aleju
Ukoliko sanjate da vi rušite aleju to znači da ćete sa sebe skinuti ogroman teret koji već neko vreme nosite na svojim leđima. Možda je u pitanju neka tajna koju ste dugo čuvali kako biste zaštitili nekoga koga volite ili vas je prijatelj zamolio da o njegovoj tajni nikome ne govorite. Stvari će se konačno razjasniti, te ćete moći da odahnete.

Neko drugi da ruši aleju
Kada sanjate da drugi ruše aleju moguće je da će neko pokušati da vam se upetlja u emotivni život. Verovatno će treća osoba pokušati da vam pokvari odnos sa partnerom ili će poznanik ili neko od članova porodice pokušati da manipuliše vama. U svakom slučaju ne smete dozvoliti da sve to utiče na vas, pokušajte da im objasnite da umete sami da se snađete. Sa partnerom otvoreno razgovarajte o svemu. Prestanite da gurate probleme pod tepih jer vam to neće doneti ništa dobro.

Ako sanjate da oluja ruši drvored to znači da će u vašem životu uslediti turbulentan period. Možda ćete morati da promenite posao ili mesto stanovanja i to će vas uplašiti.

Paliti aleju
Ako sanjate da vi palite aleju to simboliše neki veći trošak. Moraćete uložiti novac u nešto za šta ste sigurni da vam se neće isplatiti. Ipak, znaćete da je najbolje da to rešite što pre kako se situacija ne bi dodatno zakomplikovala.

San u kome gledate kako neko drugi pali aleju znači da biste trebali da posetite lekara. Nagomilan stres i brojne obaveze vam ne dozvoljavaju da posvetite dovoljno vremena sebi. Ipak, poželjno je da u svakodnevnicu uključite bilo kakav vid fizičke aktivnosti i da pazite šta jedete. Možda imate simptome koje do sada niste imali, zato umesto što sami sebi postavljate dijagnozu otiđite stručnjaku koji o tome zna mnogo više. Verovatno nema razloga za zabrinutost, ali je preventiva ponekad spasonosna.

Izgubiti se u aleji
Kada sanjate da ste se izgubili u aleji to znači da bi trebalo da prestanete da razmišljate o tome kako vas okolina doživljava. Svoju podsvest ste previše opteretili dilemama da li ste dovoljno dobri za partnera, da li ste dovoljno sposobni za posao koji radite i da li ste za voljene osobe učinili sve što je u vašoj moći. Vreme je da se okrenete sebe i sa svojih leđa skinete taj teret da morate da budete dobri svima. Pomirite se sa činjenicom da ne možete da zadovoljite svačije potrebe i da nema smisla ni da se toliko time opterećujete.

Sanjati da se neko izgubio među drvoredima
Ako sanjate da se neko drugi izgubio u aleji to znači da sumnjate da vas partner vara. Verovatno ste primetili neke znakove, a ni vaš intimni odnos nije kakav je nekada bio. Ipak, ne treba da donosite zaključke na osnovu slutnje. Razgovarajte s partnerom otvoreno, to je jedini način da shvatite šta se dešava i da pomognete da vaš odnos bude bolji i kvalitetniji.

Sanjati aleju u proleće
Kada u snu vidite aleju s rascvetalim i olistalim granama drveća to je jako dobar znak. Ovakvi snovi obično najavljuju nova prijateljstva ili nove ljubavi. Uskoro će se u vašem životu dogoditi neke vrlo značajne promene. Napokon ćete početi da dišete punim plućima.

Sanjati aleju u leto
Ako ste u snu videli aleju obasjanu jakim letnjim suncem to implicira da ćete se u bližoj budućnosti sresti sa nekim dragim ljudima koje dugo niste videli. Reč je o članovima rodbine ili prijateljima koji ne žive u vašem gradu. Možda će vam oni doći u goste, a možda ćete vi odlučiti da ih posetite.

Sanjati aleju u jesen
Ukoliko ste sanjali aleju čije je lišće počelo da opada ili aleju „okupanu“ jesenjom kišom to znači da bi trebalo da zatvorite jedno poglavlje svog života i da napokon krenete dalje. Predugo se vrtite u začaranom krugu i niste srećni, ali se plašite koraka koji ćete morati da preduzmete. Oslobodite se tog straha i počnite da živite.

Sanjati aleju prekrivenu snegom
Aleja prekrivena snegom u snu znači da nije vreme za velike odluke ili poteze. Sada treba da se „pritajite“

kako bi neke stvari „sele“ na svoje mesto. Moraćete da isključite emocije kada bude trenutak da preduzmete krupne korake, jer postoji velika šansa da ćete se mnogo kolebati i da ćete iz straha odustati od bolje budućnosti.

Sanjati aleju noću
Ako se u snu noću prolazili alejom u kojoj nema rasvete to implicira da ste zabrinuti ili uplašeni. Moguće je da čekate vesti od kojih će zavisiti mnogo toga u vašem životu. Budite spremni na svaki scenario i pokušajte da dobro isplanirate svaki sledeći potez. Jako je važno da budete mudri i strpljivi.

Ukoliko je aleja bila lepo osvećena ili okićena u prazničnom duhu san najavljuje lepe događaje.

Sanjati napuštenu aleju
San u kome vidite napuštenu aleju je znak da ste zbog drugih zanemarili sebe, svoje potrebe i želje. U potpunosti ste se stavili u službu članova porodice, partnera tj. partnerke ili prijatelja, pa ne stižete da se bavite onim što je vama važno. Morate da to promenite kako se u nekom momentu ne biste probudili kao nesrećna i nezadovoljna osoba.

Sanjati romantično venčanje u aleji
Kada sanjate svoje romantično venčanje u aleji to može da ima više značenja. Ako neudata žena sanja da se udaje u aleji to implicira da mašta o nežnom muškarcu i da joj je to važnije od fizičkog izgleda potencijalnog partnera. Ukoliko ovakav san sanja udata žena to implicira da nije sigurna u svoju budućnost pored supruga.

Ukoliko muškarac sanja romantično venčanje u aleji to implicira da je u vezi sa vrlo zahtevnom osobom i da ga njeno ponašanje guši i opterećuje.

Sanjati sahranu u aleji
Ako se sanjali kako sprovod prolazi kroz aleju to je znak da ste paranoični. Moguće je da u poslednje vreme mnogo analizirate kako se osećate, pa ste počeli da svoju „bolest“ tražite u časopisima ili na internetu. Opustite se i počnite da se bavite konstruktivnim stvarima, pa ćete tako imati manje vremena za crne misli.

Ukoliko ste šetali alejom ili videli drvored na televiziji san se ne tumači jer vaš mozak samo obrađuje informacije koje ste na javi videli.

Definicija aleje

Aleja je ulica ili staza koja je ukrašena drvoredima sa obe strane.