Šta znači sanjati alge?

Sanjati zelene alge
Kada u snu vidite zelene alge, to znači da će naredni period biti dobar za vas. Imaćete mnogo pozitivne energije koju ćete usmeriti ka stvaranju novih i zanimljivih stvari. Moguće je da ćete ponovo početi da se bavite hobijem koji volite ili ćete naučiti novi. Sve što započnete, radićete sa lakoćom i entuzijazmom. Ako upišete studije ili kurs, uspešno ćete ih završiti. Puni ste ideja koje bez problema pretvarate u delo. Nastavićete da radite na sebi i da upoznajete nove ljude od kojih ćete imati mnogo šta da naučite. Verovatno je period za vama bio mali teži, pa sada želite da ga ispunite raznim aktivnostima koje će vam držati pažnju i sprečiti vas da zapadnete u depresiju. Voleli biste da nadoknadite vreme koje ste izgubili baveći se nevažnim stvarima, pa je moguće da ćete se preopteretiti obavezama i ciljevima koje ste sebi zadali.

Jesti alge u snu
Kada sanjate da jedete alge, to označava da je vaše zdravlje veoma dobro. Moguće je da ste imali zdravstveni problem koji vas je naterao da se zdravo hranite i vežbate. Posvetili ste se proučavanju pravila zdravog života i nastavićete sa njihovom primenom. Doktori će biti oduševljeni rezultatima koje ćete postići i imaćete podršku da nastavite sa borbom za dobro zdravlje.

Crvene alge
San u kome vidite crvene alge znači da ćete imati finansijskih problema. Stvari se neće odvijati kako ste planirala, pa će vam to stvarati velike brige. Budite pažljivi ukoliko odlučite da dignete kredit ili uzmete zajam. Premda će vam uslovi izgledati odlično, nemojte da brzopleto donesete zaključak koji bi vas u budućnosti mogao koštati.

Zlatne alge
Kada u snu vidite zlatne alge to znači da ćete odlučiti da pokrenete vlastiti biznis. Već duže vreme razmišljate o tome. Umorni ste od rada za druge koji ne znaju da cene vaš trud ili ste jednostavno došli na ideju da svoje vreme posvetite nečemu za šta ćete znati da je plod vaše ideje i vašeg rada. Pred vama je povoljan period za tako nešto. Mogli biste stupiti u kontakt s ljudima za koje će se ispostaviti da su kreativni i preduzimljivi saradnici.

Smeđe alge
Ukoliko sanjate smeđe alge podsvest vas upozorava da ste u nečemu preterali. Možda ste zapostavili svoje zdravlje, ulenjili se na poslu ili zanemarili prijatelje ili porodicu. U svakom slučaju moraćete da počnete da bolje određujete prioritete. Izgovori da imate mnogo obaveza, a malo vremena za sebe i duge neće naići na razumevanje okoline. Ako ste u dužoj vezi ili braku moguća je loša komunikacija ili potpuni nedostatak komunikacije što više smeta partneru nego vama. Potrudite se da to promenite jer dugoročno gledano takav odnos ne vodi ničemu.

Modrozelene alge
Kada sanjate modrozelene alge to simboliše nagomilani stres. Verovatno ste nezadovoljni poslom ili privatnim životom, ali se silno trudite da se to na vama ne vidi. Pokušavate da delujete srećno i samouvereno jer nećete da bliski ljudi brinu za vas ili da oni nedobronamerni to iskoriste. Poželećete da otputujete negde što pre, ali će vam obaveze ili nedostatak novca odložiti putovanje. Shvatićete da ćete morati nešto da promenite jer takvo stanje predugo traje i verovatno će se nastaviti ukoliko vi to ne sprečite. Morate biti svesni da su konci u vašim rukama pre nego što vas brige „ne pojedu“.

Alge na morskom dnu
Kada sanjate da gledate alge na dnu mora to znači da ćete se konačno rešiti kompleksa šta okolina misli o vama. Oduvek ste pazili na svaki svoj korak i proveravali da li bi vaš postupak mogao da naiđe na osudu prijatelja ili članova porodice. U bliskoj budućnosti ćete shvatiti da želite da život po svojoj, a ne po meri drugih ljudi. To će doneti veliko olakšanje. Bićete odvažniji da realizujete planove koji su vam dugo na pameti. Moguća je promena studija ili posla, koja će, doduše naići na nerazumevanje bliskih ljudi, ali ćete vi znati da činite pravu stvar.

Alege na površini vode
Ako sanjate more, jezero i reku čija je površina prekrivena algama to znači da ćete se raspravljati sa izuzetno tvrdoglavom osobom. Ako ste i sami tvrdoglavi takva rasprava bi mogla dugo da traje, te da preraste u svađu ili potpuni prekid komunikacije. Moguće je da ste primorani da sarađujete sa nekim ko ne prihvata savet i kritiku, te veruje samo sebi. To narušava celokupno funkcionisanje i vi ne možete da se pomirite sa tim. Međutim, ubzro ćete sami shvatiti da se sa takvim čovekom ne vredi raspravljati. Potrošićete vreme i nerve na uzaludan posao. Pokušajte da njegovo ponašanje i odluke ne shvatate suviše lično.

Alge na plaži
Kada sanjate plažu prekrivenu algama to znači da vam neko ili nešto smeta kako biste bili srećni. Dosta kockica vam se posložilo onako kako ste željeli, ali i dalje osećate „kamen u cipeli“ koji vam smeta. Moguće je da dobronamerne savete ne rezonujete na pravi način jer osećate da ste dovoljno sposobni da sami donesete neke odluke. Osećaćete da blizak prijatelj ili član porodice ima potrebu da vam stalno sugeriše šta treba da radite i da se zbog toga previše nervirate. Možda je vreme da promenite taktiku. Poslušajte sve koji vam žele dobro, ali odluke donosite po vlastitom nahođenju.

Biti okružen alagama
Kada sanjate da ste u vodi okruženi algama to znači da ćete imati potpunu podršku partnera, prijatelja ili članova porodice za sve što radite ili tek želite da uradite. Pred vama je dobar period u kome ćete ostvariti nešto o čemu ste dugo maštali. Iskoristite takvu situaciju da se odmorite i napunite baterije, jer bi, uprkos eventualnom uspehu, stres i umor bio poguban za vaše mentalno i fizičko zdravlje.

Zapetljati se u alge
Ako sanjate da su vam telo „zarobile“ alge to znači da ćete imati problem u intimnim odnosima. Moguće je da ste sa partnerom upali u rutinu i da sve ređe vodite ljubav. Mnoge stvari su vam trenutno na pameti i previše ste umorni da biste uživali u intimnim trenucima. U budućnosti morate da budete oprezni ukoliko želite da sačuvate svoju vezu jer mnogi upozoravaju da je nedostatak seksa jedan od najčešćih razloga za raskid ili razvod.

Sanjati da spremate jelo od algi
Ukoliko se sanjali da spremate jelo od algi to implicira da želite nekoga da impresionirate. Moguće je da ste nedavno počeli da radite i hoćete da pokažete poslodavcu da ste zaslužili poverenje koje vam je ukazao. Druga mogućnost jeste da se trudite da se dopadnete osobi koja se vama sviđa.

Sanjati da vas neko nudi algama
Ako ste sanjali da vas neko nudi jelom od algi to znači da biste mogli pogrešno protumačiti nečije reči. Verovatno će vam neko uputiti savet, ali ćete to shvatiti kao kritiku. Druga mogućnost jeste da ćete nečiju pristojnost doživeti kao pokušaj zavođenja.

Sanjati da jedete jelo s algama
Jesti testeninu ili neko drugo jelo s algama u snu ukazuje na to da ćete nekome ili nečemu dati šansu. Moguće je da ćete se odazvati pozivu na kafu, piće ili druženje s osobom koju ste nedavno upoznali. Druga mogućnost jeste da ćete probati nešto novo u svom životu i da će vam se to dopasti.

Sanjati da drugi jedu alge
San u kome vidite kako neko jede alge je znak da ne bi trebalo da dozvoljavate predrasudama da upravljaju vašim životom. Prečesto svoje mišljenje o ljudima, događajima ili mestima gradite na tuđem, a ne na vlastitom iskustvu i znanju. Zbog toga propuštate priliku da upoznate zanimljive osobe i doživite dragocena iskustva.

Sanjati da pijete čaj od algi
Piti čaj od algi u snu može da ukazuje na to da ćete promeniti neke životne navike. Ovo posebno važi za ljude sklone porocima ili nezdravom načinu života. Nije isključeno da će vas nešto navesti da preispitate svoje ponašanje i da pokušate da ga korigujete.

Sanjati da drugi piju čaj o algi
Videti u snu kako neko pije čaj od algi znači da ćete podržati blisku osobu u nekoj ideji ili nameri. Moguće je da će se član porodice, partner tj. partnerka ili neko od prijatelja odlučiti na veću promenu, a vi ćete biti tu da mu/joj „date vetar u leđa“ da u tome istraje do kraja.

Sanjati da pijete tablete na bazi algi
Piti tablete na bazi algi u snu ukazuje na to da ste skloni da u svemu čime se bavite idete linijom manjeg otpora. To ne mora nužno da bude loše, međutim, ponekad treba da se pomučite kako biste za to bili nagrađeni. Setite se izreke „nema hleba bez motike“ i razmislite koliko ima istine u njoj.

Sanjati kozmetiku na bazi algi
Ukoliko se u snu videli ili koristili sapun, kremu ili neki drugi kozmetički proizvod na bazi algi to implicira da ćete poverovati nečijim lažnim obećanjima. Moguće je da će vam neko obećavati kule i gradove, a ništa od toga neće biti u stanju da ispuni. Nije isključeno ni da će vas samo iskoristiti kako bi ostvario/la svoje interese i ciljeve, dok ćete vi „ostati kratkih rukava“.

Ukoliko ste nedavno čitali o algama ili gledali dokumentarni film o njima san se ne tumači jer ste verovatno bili pod utiskom viđenog.

Definicija algi

Alge su organizmi raznih oblika i boje koji mogu biti od jednoćelijskih do višećelijskih.