Aloja – šta znači sanjati aloju?

Aloja da cveta u snu
Kada u snu vidite aloju kako cveta, to označava duboku starost. Vi ćete shvatiti da je uzaludno nervirati se oko stvari na koje ne možete da utičete. Imaćete pozitivan stav prema životu i ljudi će jedva čekati da budu u vašem društvu. Bićete dobro raspoloženi i vodićete računa o zdravlju što će rezultirati time da ćete dočekati duboku starost. Moguće je da će vas neki smatrati sebičnim, ali vi na to nećete obraćati pažnju.

Sanjati da berete aloju
Kada sanjate da berete aloju, to simbolizuje zdravlje. Moguće je da se ranije niste pridržavali pravila zdravog života, ali donećete odluku da počnete da ih primenjujete. Rešićete da eliminišete lekove i višak kilograma pravilnom ishranom, a stres ćete pobediti sportskim aktivnostima. Kako vreme bude odmicalo, uživaćete u blagodatima ispravnih odluka koje ste doneli. Svi će vas obasipati komplimentima što će vam dodatno ulivati poverenje da radite pravu stvar.

Nositi aloju u rukama
Kada sanjate da nosite aloju, to označava da neko iz vaše okoline ima zdravstveni problem. U narednom periodu će prijatelj ili rođak morati u bolnicu na ispitivanja ili hiruršku intervenciju. To će vas pogoditi i trudićete se da svaki slobodan trenutak provedete sa njim. Moguće je da imate mnogo obaveza, ali želja da mu pomognete biće jača i od umora. On će vam biti veoma zahvalan i značiće mu podrška i društvo.

Saditi aloju
San u kome vi sadite aloju simbolizuje dobro ulaganje. Moguće da ćete odlučiti da investirate u privatni biznis ili uložite novac u nešto što će vam doneti zaradu. Dugo ste se kolebali da li da svoju ušteđevinu čuvate za „crne dane“ ili da pokušate da dobijete više. Iako će vam bliski prijatelji savetovati da budete srećni sa time što imate, vi ćete shvatiti da je deviza „bez rizika nema profita“ sasvim ispravna. Sledićete svoj instinkt, pa makar vas to i skupo koštalo. Ispostaviće se da ste bili u pravu i da vas osećaj nije prevario.

Ako u snu neko drugi sadi aloju to znači da se kolega ili nadređeni „kiti vašim perjem“.Možda već neko vreme vidite da se vaš trud i rad ne materijalizuje, te da neko drugi ima veću korist od toga nego vi. To će vam stvarati frustraciju u budućnosti, pa pokušajte da se zauzmete za sebe i na neki način mu/joj dokažite da to nije u redu.

Sanjati polje zasađeno alojom
Kada sanjate polje zasađeno alojom podsvest vam govori da morate da se odmorite. Već neko vreme zanemarujete znakove iscrpljenost jer ste suočeni sa brojnim obavezama. Ipak, svesni ste da bi previše stresa moglo negativno da utiče na vaše zdravlje. Pokušaćete da pronaćete vreme za sebe. Moguće je da ćete isplanirati neko kraće putovanje ili odlazak na piće ili ručak sa bliskim ljudima. To bi moglo blagotvorno da deluje na vaš um i telo.

Sanjati da vas je ubola aloja
Ukoliko sanjate da vas je aloja ubola i da krvarite to znači da ste zanemarili partnera ili prijatelje. Posao i obaveze ili jednostavno lenjost vas sprečava da više vremena posvetite onima koji vas vole. Verovatno vam trenutno odgovara društvo samo određenih ljudi, pa brojnim obavezama pravdate to što niste sa najbližima. To je razumljivo, ali voljeni to neće shvatiti na pravi način. Njihovo strpljenje je pri kraju, te iako vam to možda ne govore, to ne znači da vam ne zameraju. Odredite prioritete kako biste imali dovoljno vremena za sve. Samo se stavite u poziciju da je situacija obrnuta i shvatićete da su oni verovatno u pravu.

Pokloniti aloju
Kada u snu poklanjate aloju to znači da vam je prijatelj u krizi i da silno želite da mu pomognete, ali ne znate kako. Pokušaćete da mu date koristan savet, ali ćete osećati da činite više štete nego koristi. Potrudite se da ne preterate, jer savet lako preraste u kritiku. Dajte toj osobi vremena da o svemu razmisli i držite se po strani dok ne zatraži pomoć. Potrudite se da budete tu za njega/nju u svakom momentu, ali nikako ne namećite svoje mišljenje ili stav i ne očekujte da slepo sledi vaše instrukcije.

Dobiti aloju na poklon
Ukoliko vam u snu neko poklanja aloju, moguć je mučan razgovor sa članom porodice. Moguće je da će neko iz najbolje namere pokušati da vam ukaže na to da vaše navike ili poroci mogu da vam naruše zdravlje. Možda ste i sami toga svesni, ali vas i dalje nervira to što vam drugi konstantno ukazuju na to. Potrudite se da ne ulazite u velike rasprave jer vam to neće doneti ništa dobro. Naprotiv, poslušajte savet, razmislite o svemu i postupiti onako kako mislite da je ispravno.

Kupovati aloju
Ako sanjate da kupujete aloju to znači da ćete u bliskoj budućnosti upoznati osobu koja bi mogla da vam bude prijatelj za ceo život. Dugo ste okruženi određenim ljudima, ne sklapate nova prijateljstva i često se držite u zoni konfora. Ovog puta biste mogli sresti nekoga za koga ćete na samom početku osetiti da bi vam mogao odgovarati kao osoba. Druženje sa njim/njom će za vas biti pravi uživanje.

Prodavati aloju
Kada sanjate da prodajete aloju podsvest vas upozorava da ne činite drugima ono što ne biste voleli da oni čine vama. Vaši postupci ili reči bi mogli nekoga da uvrede, a kako ste i sami osetljivi na mišljenje bliskih ljudi, tako biste trebali paziti na to kako se prema njima ponašate. Čak i ako nekoga grdite zbog činjenja ili nečinjenja razmislite da li se vi pridržavate svojih uputstava. Mogući su problemi u komunikaciji sa kolegama ili partnerom. U oba slučaja ćete verovatno vi biti glavni krivac, premda to nećete odmah shvatiti. Na posletku ćete uvideti da niste bili u pravu, te ćete, tražiti oprost.

Aloja kao lek ili kozmetički preparat
Ako u snu vidite ili konzumirate lek ili kozmetički preparat od aloje to znači da se plašite bolesti ili smrti. Svesni ste da ste zanemarili svoj fizički izgled ili dugo niste posetili lekara. Verovatno će vas uzdrmati informacija da neko blizak ima zdravstvenih problema. To će vas podstaći da počnete i vi da vodite računa o sebi. Možda trenutno nemate neke ozbiljnije simptome, ali poset zubaru ili kozmetičaru bi mogao da bude od koristi.

Sanjati da uzgajate aloju u svom domu
Uzgajati aloju u saksiji u kući ili stanu ukazuje na to da bi se vaše zdravstveno stanje uskoro moglo popraviti. Ukoliko trenutno imate nekih problema, oni bi u bližoj budućnosti mogli da se saniraju samo ukoliko budete slušali savete i sugestije koje ste dobili od lekara. Isto važi i ukoliko je neko od članova porodice bolestan.

Sanjati procvetalu aloju
Videti procvetalu aloju u snu znači da biste uskoro mogli ući u vrlo povoljnu fazu svog života, kako na profesionalnom, tako i na privatnom planu. Mnogo toga će vam polaziti za rukom, imaćete više energije i volje za rad. Bilo bi dobro kada biste taj period iskoristili da završite obaveze koje dugo odlažete, ali i da započnete neke nove projekte i realizaciju starih planova.

Sanjati da jedete aloju
Jesti aloju u snu ukazuje na to da ne bi trebalo po svaku cenu da popravljate neke stvari. Ovo se posebno odnosi na međuljudske odnose. Ako je vaša komunikacija sa nekim loša, a samo se vi trudite da je poboljšate, dok druga strana ne radi ništa po tom pitanju, to je znak da je vreme da odustanete i da se posvetite sebi.

Sanjati da drugi jedu aloju
San u kome vidite kako neko jede aloju ukazuje na to da ćete morati da poradite na svom odnosu s ukućanima, partnerom tj. partnerkom ili prijateljom tj. prijateljicom. Ako želite da vaša veza, tj. prijateljstvo uspe, ne možete da „sedite skrštenih ruku“ i da čekate da se promena dogodi sama od sebe.

Sanjati da pijete sok od aloje
Piti sok od aloje u snu znači da je vreme da razmislite o svojoj budućnosti. To što svesno pristajete da ostajete u „začaranom krugu“ i što niste spremni ništa da menjate, može negativno da se odrazi na svaki segment vašeg života.

Sanjati da drugi piju sok od aloje
Videti u snu kako neko drugi pije sok od aloje to implicira da nekome na nečemu zavidite. Moguće je da je poznanik tj. poznanica postigao/la sve ono o čemu vi maštate. To može biti dobar posao, pristojna zarada ili lep odnos sa voljenom osobom. Umesto što se trujete negativnim emocijama, trebalo bi da se ugledate na njega tj. nju.

Sanjati da mažete lice ili telo alojom
Mazati lice alojom u snu ukazuje na potrebu da se nekome dopadnete. Moguće je da u vašem okruženju postoji osoba koja vam se sviđa, ali mu/joj to još uvek niste priznali. Ako želite da ga/je zavedete, moraćete malo da se potrudite, tj. da budete aktivniji.

Sanjati da drugi mažu lice ili telo alojom
Ako ste sanjali kako neko maže lice alojom to implicira da imate tajnog obožavaoca. U vašem okruženju postoji osoba kojoj se sviđate, ali vam to još uvek nije priznao/la. Možda ste i sami primetili neke znakove, međutim, odlučili ste da ih ignorišete. Ako obratite pažnju verovatno ćete brzo shvatiti o kome tj. o čemu se radi. Na vama je da odlučite da li ćete i šta preduzeti po tom pitanju.

Ukoliko ste nedavno bili u dodiru s alojom ili ste koristili lek ili kozmetički preparat na bazi aloje san se ne tumači. Isto tako, ukoliko ste čitali o toj biljci ili gledali dokumentarni film na televiziji, moguće je da je to ostavilo utisak na vas.

Definicija aloje

Aloja je biljka iz porodice Asphodelaceae.