Šta znači sanjati am?

Tumačenje snova sa ovim motivom zavisi od konteksta u kome se odvijaju, kao i osećaja koje ste imali u snu. Moguće je da ste osećali nemoć i teskobu.

Sanjati am
Kada sanjate am, to implicira da se osećate sputano. Moguće je da ste suočeni sa očekivanjima koja drugi imaju od vas i onim što biste vi želeli da postignete. Šta god da uradite, čini vam se da nije dovoljno dobro i da će naići na kritike okoline. Imate osećaj da roditelji žele da vam nametnu perspektivno zanimanje kako bi mogli da se hvale u društvu vašim uspesima. Čini vam se da vas stalno upoređuju sa drugima i da u vama pronalaze samo loše osobine. Bićete u nedoumici da li da ih poslušate i na taj način pokušate da zadobijete njihovu naklonost, ili da se borite za ono što vas čini srećnim.

Takođe, am u snu znači da nemate poverenja u ljude iz okoline. Smatrate da vaši prijatelji ili partner površno gledaju na sve što se dešava oko njih. Stičete utisak da ne smete da pokažete slabost u mnogim situacijama jer se od vas uvek očekuje da budete odlučni i sigurni u sebe. Nailazite na nerazumevanje i teško vam pada što ne možete nikome da se poverite i ispričate šta vas muči.

Am je i simbol zdravlja pa je moguće da ste ga sanjali jer se osećate dobro u svojoj koži. Redovno trenirate i trudite se da konzumirate zdravu hranu i mnogo tečnosti. Moguće je da ćete pokušati da se bavite sportom koji ste oduvek voleli.

Staviti am konju
Ako sanjate da stavljate am konju to znači da ćete konačno organizovati svoj život onako kako želite. Moguća je promena posla, mesta boravka ili partnera. Ukoliko vas posao već neko vreme guši i ako osećate da ne možete da napredujete, podsvest vam govori da je krajnje vreme da potražite posao u drugoj firmi. Odluka neće biti laka, ali ćete znati da je neophodna. Sa tim u vezi je moguća i promena sredine u kojoj živite, jer biste mogli da nađete posao u drugom gradu ili u inostranstvu. Ma koliko se plašili toga da izađete iz svoje zone konfora, novi izazov će vam biti više nego potreba.

Ovakav san može imate veze i s intimnim životom. Ako ste dugo u vezi ili braku moguće je da ste nezadovoljni partnerom. Više ne ispunjava vaša očekivanja, što je drastično promenilo vašu sliku o njemu/njoj. Poželećete da budete slobodni ili da se u vašem životu pojavi osoba koja će umeti da vas voli i ceni onoliko koliko mislite da zaslužujete.

Skinuti am konju
Kada sanjate da skidate am verovatno ćete se osloboditi neke osobe koja vas je uznemiravala ili gušila. Štaviše, to bi mogao biti blizak prijatelj ili član rodbine koji je svojom negativnošću iz vas crpio svu pozitivnu energiju. Nikako niste mogli da presečete i da prekinete kontakt sa
njim/njom, jer ste mnogo toga prošli zajedno. Ipak, shvatićete da se njegov/njen stav prema životu, vama i drugim ljudima, više nikako ne poklapa sa vašim. Kada konačno odlučite da se distancirate od takve osobe, osetićete veliko olakšanje.

Staviti am ljudskom biću
Ukoliko sanjate da čoveku stavljate am to znači da je pred vama veoma kreativan period. Pokazaćete veliku želju i volju da uradite nešto što ste dugo želeli. Vaša pozitivna energija će se odraziti na posao kojim se bavite, a to će nadređeni umeti da prepoznaju i da nagrade.

Skinuti am s ljudskog bića
Ako sanjate da nekome skidate am posvađaćete se sa partnerom, kolegom ili bliskim prijateljem. Razlog će naizgled biti potpuno beznačajan, ali će na površinu da ispliva sve što ste jedno drugom dugo zamerali. Možda ćete se posle pokajati što ste nešto kazali, ali ćete znati da je odluka bila ispravna i da je ta osoba morala jednom od vas čuti sve što mislite. Budite oprezni jer biste mogli da upadnete u zamku vlastitih reči, te da kritikujete kod nekoga sve ono što znate da nije dobro ni kod vas.

Nositi am
San u kome vi nosite am simbolizuje da nekome nešto prećutkujete i da vas muči savest zbog toga. Moguće je da se plašite kako će ta osoba da reaguje na istinu, te da ćete se zbog iskrenosti potpuno udaljiti. Niste sigurni koliko ćete još dugo da izdržite, pa ćete pomoć potražiti na nekoj trećoj strani. Dobar i iskren prijatelj će vam predložiti šta da uradite kako bi vam savest bila čista, a kako ne biste nikoga izdali ili povredili-

Staviti sebi am
Kada sanjate da sami sebi stavljate am to znači da ćete se naći u rizičnoj situaciji koja bi mogla da za posledicu ima raskid sa partnerom ili gubitak posla. Neki vaši postupci neće biti protumačeni na pravi način, bez obzira koliko se trudili da ih objasnite. Svaki pokušaj da nešto promenite činiće se uzaludnim. Moraćete da odlučite da li da nastavite da se borite ili da jednostavno dignete ruke. Šta god da izaberete biće veoma teško, ali ćete se nakon nekog vremena pomiriti sa činjenicom da je moralo tako da se završi.

Skinuti am sa sebe
Ukoliko sanjate da sa sebe skidate am konačno ćete razrešiti veliki problem. Dugo ste smatrali da morate sami da se sa time izborite, ali ste ipak potražili savet od voljene osobe. Ispostaviće se da ćete ga/je bez prigovora poslušati i da ćete shvatiti da je to najbolje što možete da uradite. U svakom slučaju će u budućnosti uslediti veliko olakšanje. Osećaćete manje stresa i imati dovoljno energije da se suočite sa svime što vam donosi budućnost. Moguće je da ćete se nagraditi putovanjem ili nečim o čemu dugo maštate. To biste svakako trebali, jer ste zaslužili da se odmorite nakon svega što ste preživeli.

Uništiti am
Kada sanjate da palite ili uništavate am to znači da ćete uskoro sresti osobu koja će vas impresionirati svojim stavom i načinom razmišljanja. Shvatićete da imate mnogo toga zajedničkog, te ćete poželeti da se češće družite. Ne mora da znači da vas ta osoba fizički privlači ili da biste voleli da budete u vezi. Jednostavno vam prija njegovo/njeno društvo.

Sanjati da kupujete am
Kupovati am u snu ukazuje na to da ste plašite da ste izgubili kontrolu nad nekim segmentom svog života. Verovatno vam se u poslednje vreme dešavaju stvari koje niste mogli da predvidite i da se zbog toga osećate vrlo loše. Nemojte da budete prestrogi prema sebi i da paničite, jer tako sigurno nećete rešiti izazove sa kojima ste se suočili. Ukoliko je potrebno, obratite se za savet ili sugestiju osobi kojoj verujete

Sanjati da prodajete am
Prodavati am u snu znači da ćete rešiti neki veliki problem. Reč je o brzi sa kojom se dugo borite. Ponekad ste gubili nadu u pozitivan ishod, ali uprkos tome, niste odustajali. Strpljenje i trud će vam se uskoro višestruko isplatiti.

Sanjati da ste dobili am
Ako ste sanjali da vam je neko poklonio am to implicira da treba da pazite koga puštate u svoj život. Moguće je da ste nedavno upoznali muškarca ili ženu koji/a pokazuje potrebu da vam se približi. Često vam se poverava, a od vas očekuje da i vi to isto radite. Međutim, o svojim tajnama i strahovima pričajte samo sa ljudima koje dobro poznajete, jer bi neko mogao da zloupotrebi vaš poverenje kako bi ostvario/la svoje ciljeve ili interese.

Sanjati da ste nekome poklonili am
Pokloniti nekome am u snu znači da na javi pokušavate da nametnete drugoj osobi svoje mišljenje, stav ili odluku. To nikako ne treba da radite, čak ni ukoliko se radi o osobi koja vam je vrlo bliska. Dozvolite da svako odlučuje sam o svom životu, a vi savete delite samo onda kada ih neko od vas zatraži.

Sanjati da ste ukrali am
Ukrasti am u snu iz radnje ili prodavnice ukazuje na to da biste uskoro mogli doneti nepromišljenu odluku ili povući rizičan potez. Ako ste sanjali da ste iz nečije štale tj. staje ukrali am to implicira da ćete ući u sukob sa neistomišljenicima. Nećete izaći kao pobednik ukoliko dozvolite da emocije budu glasnije od argumenata kojim raspolažete.

Sanjati da vam je neko ukrao am
Ako ste sanjali da vam je neko ukrao am to simbolizuje štetu. Moguće je da će vam se pokvariti automobil ili neki kućni uređaj, pa ćete morati da izdvojite određenu sumu za popravku ili zamenu. Druga mogućnost jeste da će troškove izazvati poziv na neko slavlje, poput venčanja ili krštenja.

Sanjati da ste izgubili am
Izgubiti am u snu ukazuje na to da bi trebalo da budete oprezni ukoliko planirate potpisivanje bilo kakve vrste ugovora u skorijoj budućnosti. Potrudite se da pročitate baš svaku stavku koja se u tom dokumentu nalazi i, što je još važnije, da shvatite na šta vas tačno obavezuje. Ako to ne učinite, mogli biste se kasnije naći u problemu.

Sanjati da ste pronašli am
Ako ste sanjali da ste pronašli am to implicira da će vam se posrećiti. Možda se nećete najbolje spremiti za neki ispit, ali ćete dobiti pitanja na koja znate odgovor. Druga mogućnost jeste da nećete biti najbolji kandidat na nekom konkursu, ali ćete ipak uspeti da šarmirate komisiju i da uđete u uži krug.

Sanjati da ste bacili am
Kada sanjate da ste bacili am to znači da biste u bližoj budućnosti mogli doneti neku važnu odluku. To će verovatno promeniti dalji tok vašeg života. Dugo vam je trebalo da „prelomite“ i da krenete u nepoznato. Verovatno ćete se na početku pitati da li ste ispravno postupili, ali se nikad nećete pokajati zbog odluke koju ste doneli.

Ukoliko ste nedavno gledali am uživo ili na televiziji ili ste o tome s nekim razgovarali san se ne tumači jer to samo znači da vaš mozak u snu procesuira ono što ste videli na javi.

Definicija ama

Am je deo konjske opreme.