Ambicija – šta znači sanjati ambicioznost?

Ambiciju je vrlo teško preopoznati u snu, pa i tumačenje takvih snova zavisi od konteksta u kome se odvijaju i detalja koji ih prate.

Sanjati ambicioznog čoveka
Kada sanjate ambicioznog čoveka, to je znak da se bojite poslovne konkurencije. Moguće je da ste pod pritiskom jer je u firmu došao kolega koji je sposoban da preuzme vaš posao ili unapređenje. Shvatate da niste nezamenjivi i to vas brine. Imate problema i sa nelojalnom konkurencijom koja je spremna na sve kako bi se dokopala posla. Volite da ste glavni i da svi rade ono što im kažete. Ipak, vaše odluke će početi da se preispituju pa ćete morati dobro da razmislite pre nego uradite nešto na svoju ruku. Nadređeni će vam zamerati da niste timski igrač i zasmetaće im vaši sukobi sa kolegama koji će postati sve češći.

Biti ambiciozan u snu
Kada sanjate da ste ambiciozni, to označava uspeh na poslu ili studijama. Uz mnogo truda izborićete se da studirate ili radite ono što želite. Moguće je da ćete imati problema sa roditeljima ili partnerom jer se oni neće slagati sa vašim izborom. Sve što odlučite činiće im se nedovoljno dobro, ali vi na to nećete obraćati pažnju. Slušaćete sebe i izborićete se da za posao koji volite jer vam je nezamislivo da ceo život radite nešto što vas ne zanima i ne čini srećnim/om.

Boriti se sa ambicijom
Ako se borite s ambicijom u snu to znači da vaše nepoverenje prema drugim ljudima nije sasvim opravdano. Pokušajte da budete otvoreniji u komunikaciji s okolinom i zapamtite – to što se nekad opekli i poverovali nekome kome niste trebali, ne mora da znači da su svi ljudi koji vas okružuju isti.

Ukoliko vas ambicija u snu primorava da pokažete svoj karakter, to znači da sve poraze u životu doživljavate isuviše tragično. Ne možete da se pomirite sa neuspehom i stalno se vraćate na nešto u čemu niste bili uspešni. To može da bude pogubno jer vas sprečava da nastavite da radite na sebi kako biste bili bolji.

Ako se u snu svađate sa nekim pokazujući svoju ambiciju to je odraz samokritičnosti i manjka samopouzdanja. Često niste sigurni da je to što radite ili govorite ispravno, zato vam se dešavaju greške. Kako biste to ispravili moraćete da imate više vere u sebe. Osobama koje pršte od samopouzdanja i okolina više veruje.

Kada sanjate da vam ambicija ne dozvoljava da se pomirite sa prijateljem ili partnerom, podsvest vam govori da ste mnogo grešili prema toj osobi. Niste je dobro procenili od samog početka, zato vam se činilo da ima loše namere. Iako na javi ne želite da priznate da ste vi glavni krivac za svađu, savest vas u snu opominje da je vreme da priznate vlastite greške.

Ukoliko ste u snu zbog svojih ambicija dobili otkaz na poslu, moguće je da vam sujeta ne dozvoljava da se uklopite sa kolegama. Verovatno ste jedna od osoba koju kolege doživljavaju kao čudnu, osornu i pomalo bezobraznu. S obzirom da u stvarnosti niste takvi, potrudite se da pokažete i svoju dobru stranu i konačno na poslu steknete iskrene saveznike, a ne samo neprijatelje i konkurente.

Ambiciozno dete sanjati
Ako je u snu vaše dete previše ambiciozno, to znači da previše stvari zamerate svojim roditeljima. Možda im nešto što su uradili ili nisu uradili nikada nećete oprostiti i to vas i danas muči. S obzirom na to da ste odrasla osoba, vreme je da probleme iz detinjstva ostavite u prošlosti i posvetite se radu na što boljoj budućnosti.

Razgovarati s ambicioznom osobom
Kada u snu razgovarate s ambicioznom osobom to znači da će vam se ukazati poslovna prilika koju ne smete da propustite. Možda ćete se zbog straha kolebati da li da prihvatite ponudu koju ste dobili, ali ćete znati da je to najbolja stvar koju možete da uradite za sebe. Ipak, muči vas i to šta će vaša porodica ili partner misliti o tome s obzirom da bi novi posao ostavljao sve manje vremena za njih. Odredite prioritete i organizujte se tako da budete zadovoljni i vi i oni. Ipak, nemojte da preterujete jer će u nekom momentu tripeti ili privatni ili profesionalni život i sa time ćete morati da se pomirite.

Svađati se s ambicioznom osobom
Kada se u snu svađate s ambicioznom osobom to znači da ste nezadovoljni finansijskom situacijom. Verovatno se stvari ne odvijaju onako kako ste planirali i to vas poprilično frustrira. Moraćete da uskladite svoje želje sa mogućnostima, ma koliko vam to teško padalo. Ukoliko se budete rasipali dovešćete se u ozbiljnu finansijsku krizu.

Tući se s ambicioznom osobom
San u kome se tučete sa nekom ambicioznom osobom simboliše sukobe sa samim sobom. Moguće je da ćete se naći u nezavidnoj poziciji kada je emotivni život u pitanju. Svideće vam se osoba koja je zauzeta. Dugo ćete razmišljati o njemu/njoj, ali ćete doći do zaključka da on/ona nikada ne bi prevario/la svog partnera. Dodatni pritisak ćete osećati ako ste i vi u dužoj vezi ili braku.

Ubiti ambicioznu osobu
Ako sanjate da ubijate ambicioznu osobu moguće je da ćete odustati od neke poslovne ideje ili namere da pokrenete vlastiti biznis. Ukoliko ste u poslednje vreme često razmišljali o tome da  osnujete manju firmu u kojoj ćete biti „sam svoj gazda“ savet prijatelja ili nekog finansijskog stručnjaka bi vas mogao odgovoriti od toga. Nemate razloga da mu/joj ne poverujete jer znate da vam želi dobro.

Ako ste poželeli da promenite profesiju ili firmu u kojoj trenutno radite doživećete neki uspeh koji će vas odgovoriti od te namere. Možda će vam nadređeni dati povišicu ili neku drugu nagradu koja će vratiti vašu veru u posao i firmu u kojoj radite.

Ljubiti se s ambicioznom osobom
Kada sanjate da bilo kakvu vrstu intimnog odnosa s ambicioznom osobom to znači da niste zadovoljni svojim seksualnim životom. Ako ste u dužoj u vezi ili braku osećate pritisak od strane partnera. Dolazite u sukobe jer on/ona oseća više potrebe za seksom nego vi. Zato vaš partner/ka stiče utisak da svoje potrebe zadovoljavate kod druge osobe. Ne znate kako da mu/joj objasnite da nije reč o tome, nego da ste jednostavno umorni i želite da uživate u drugim stvarima. Budite oprezni, ukoliko takav odnos između vas potraje, mogao bi biti poguban za vašu vezu ili brak.

Sanjati da se udajete za ambicioznog muškarca
Ukoliko neudata žena sanja da se udaje za ambicioznog muškarca to implicira da joj je potreban podsticaj i podrška u životu. Posedujete veliki potencijal, ali vam nedostaje neko da vas „pogura“, da vam kaže da vi to možete i da pokaže da veruje u vas.

Ako udata žena sanja da se udaje za ambicioznog muškarca moguće je da je u braku sa lenjom osobom.

Sanjati da ženite ambicioznu ženu
Kada neoženjen muškarac sanja da ženi ambicioznu ženu to znači da ga i na javi privlače samostalne i samosvesne žene i da nema problem sa time da mu partnerka ima bolji posao ili veću zaradu od njega.

Ukoliko oženjen muškarac sanja da ženi ambicioznu ženu to obično znači da je u braku sa lenjom osobom.

Sanjati da vam neko savetujete da budete ambiciozniji
Ako ste sanjali da vam neko savetujete da budete ambiciozniji to implicira da taj savet treba da primenite na javi. Podsvest vam poručuje da budete proaktivniji i da se više borite za ono što želite. Ukoliko mislite da na trenutnom poslu ne možete da napredujete, potražite drugi.

Sanjati da nekome savetujete da bude ambiciozniji
Savetovati nekome da bude ambiciozniji u snu ukazuje na to da ste zabrinuti za voljenu osobu. Moguće je da vas član porodice, partner tj. partnerka ili neko od prijatelja nervira jer ne želi da se više potrudi kako bi sebi osigurao/la bolju budućnost.

Sanjati da vas neko kritikuje zbog manjka ambicija
Kada sanjate da vas neko kritikuje zbog manjka ambicija to može da znači da ste pod pritiskom. Verovatno na javi neko nešto očekuje od vas, a vi se plašite da nećete moći da mu/joj udovoljite i da ćete ga/je razočarati.

Sanjati da nekoga kritikujete zbog manjka ambicija
Kritikovati nekoga zbog manjka ambicija u snu ukazuje na to da treba manje da delite savete, a više da se bavite svojim problemima. Najlakše je drugima „soliti pamet“, a svoje brige „gurati pod tepih“. Ništa se neće rešiti samo pričom, nego velikim i napornim radom, žrtvom i odricanjem.

Sanjati da vas je preterana ambicija dovela u nevolju
Ako ste sanjali da vas je preterana ambicija dovela u neki problem ili nevolju to implicira da sami sebe sabotirate. Vi svaku svoju ideju osudite na propast čak i pre nego što pokušate da je realizujete. Niste vi manje uspešni od drugih zato što ste nesposobni, glupi ili nesnalažljivi, nego zato što nemate hrabrost da ono što započnete završite do kraja.

Sanjati da je preterana ambicija nekoga dovela u nevolju
Ukoliko ste sanjali da je nekoga preterana ambicija dovela u nevolju to znači da ćete se baviti rešavanjem tuđeg problema. Moguće je da ćete odlučiti da pomognete članu porodice ili prijatelju tj. prijateljici, pa ćete zbog toga zanemariti vlastite obaveze i potrebe.

Ako ste nedavno razgovarali sa nekim o svojim ili tuđim ambicijama san se ne tumači. Isto tako, ukoliko ste čitali ili gledali film čija je glavna tema nečija ambicioznost, moguće je da ste ostali pod utiskom te viđenog.

Definicija ambicioznosti

Ambicioznost je želja za isticanjem, slavom, priznanjem i uspehom.