Amor (Kupidon) – šta znači sanjati Amora (boga ljubavi)?

Videti Amora ili Kupidona u snu
Kada u snu vidite Amora, to je znak da vam je ljubav prevrtljiva. Verovatno ste nesigurni u partnera i pitate se da li je iskren prema vama. Može se desiti da sumnjate da vam je neveran ili da je sa vama iz koristi. Iako vas to muči, ne usuđujete se da mu postavite takvo pitanje jer znate da ne bi dobro reagovao. Nekada vam se čini da vas smatra vernom, poštenom osobom, ali da mu se sviđa drugi tip žene. Plaši vas pomisao da u vama samo vidi sigurnost, ženu sa kojom bi mogao da ima porodicu i koju bi upoznao sa roditeljima i prijateljima.

Pričati sa Amorom
Kada sanjate da pričate sa Amorom, to implicira da ćete se zaljubiti. Odlučili ste da se oslobodite tereta iz prošlosti koji vas je dugo sprečavao da nastavite tamo gde ste stali. Osetićete olakšanje i vratiće vam se vera u ljubav i ljude. Plašili ste se da ćete ponovo biti povređeni, ali uvidećete da nema potrebe da tako razmišljate. Osoba koja će vam privući pažnju će biti iskrena i otvorena od samog početka. Radiće za vas stvari koje će vas oduševiti. Te sitnice će biti dovoljne da vam dokaže koliko ste mu/joj važni. Na vama će biti jedino da ne ponavljate greške iz prethodnih veza i da partneru ne pripisujete loše osobine koje su vam smetale kod bivših partnera.

Ljubiti se sa Amorom
Ako sanjate da se ljubite sa Amorom, to je simbol seksa. Moguće je da vas privlači osoba sa kojom niste u vezi. Iako stalno dajete jedno drugome znake, do sada nije bilo ničega među vama. U narednom periodu će se poklopiti sve kockice i vi ćete provesti nezaboravnu noć zajedno.

Svađati se s Amorom
Ukoliko sanjate da se svađate s Amorom to simboliše nedostatak samopouzdanja. Ako ste u braku ili dužoj vezi moguće je da partner ne pokazuje da ste mu/joj privlačni. To vas frustrira i stvara vam komplekse. Neretko pomišljate na to da on/ona ima nekog drugog, te da zato tako retko vodite ljubav. Pokušali ste da razgovarate s njim/njom, ali vaš partner uporno negira prisustvo treće osobe u vašem životu. Niste sigurni da li da mu/joj verujete, a ni kako da bez razlaza rešite taj problem.

Sanjati da se neko drugi svađa sa Amorom
Kada sanjate da se neko drugi svađa s Amorom, naćići ćete se u ljubavnom trouglu. Moguće je da će vam se svideti zauzeta osoba, te da ćete odlučiti da joj se približite bez obzira na sve. Potrudićete se da to niko ne sazna, ali će vas mučiti savest jer će zbog vaše sreće, patiti neko ko to ne zaslužuje.

Tući se s Amorom
Ako sanjate da se tučete s Amorom podsvest vam govori da ste depresivni i nesrećni. Već dugo vam ne ide onako kako ste vi zamišljali. Niste sigurni gde grešite, ali znate da vam takav život ne odgovara. Možda je vreme da se trgnete iz letargije u koju ste upali i pokušate da promenite nešto kako bi vam život bio ispunjeniji i kako biste bili zadovoljni.

Sanjati da se neko drugi tuče sa Amorom
Kada sanjate da se neko drugi tuče s Amorom moguće je da vam neko iz ljubomore i zavisti želi nauditi. Verovatno je u pitanju radni kolega ili poznanik kome ste zapali za oko jer dajete utisak srećne i zadovoljne osobe. Budite oprezni kome i šta govorite. Vašu tajnu ili slabost neko bi mogao da zloupotrebi.

Ubiti Amora
Ukoliko sanjate da vi ubijate Amora to znači da ste se razočarali u partnera ili neku drugu blisku osobu. Ispostavilo se da to nije muškarac/žena s kojom ste se zbližili i proveli srećne trenutke. Osetićete da se promenio/la i da vam njegovo/njeno društvo više ne odgovara, te ćete odlučiti da se potpuno distancirate.

Neko drugi da ubije Amora
San u kome neko drugi ubija Amora simboliše osećaj krivice. Moguće je da ste nekoga uvredili ili povredili svojim rečima ili delima. Svesni ste toga, ali nikada ne biste priznali da je problem u vama. Razmislite dobro o svemu, preispitajte prvo gde vi grešite, a tek ćete onda imati pravo da komentarišete druge osobe. Ako vam je stalo do tog prijateljstva, učinite sve kako biste se izvinili to osobi i ne očekujte da će ona/on napraviti prvi korak.

Sanjati golog Amora
Ako žena sanja golog Amora, to simboliše potrebu za novim muškarcem u vašem životu. Moguće je da ste se zasitili partnera ili jednostavno želite da doživite neko uzbuđenje. Verovatno je ovo samo faza jer ste zapali u rutinu, a ukoliko se osećaji nastave i u budućnosti, razmislite o narednom koraku.
Ukoliko muškarac sanja golog Amora to znači da ga muče kompleksi vezani za fizički izgled, uspeh na poslovnom ili privatnom planu i slično. Moguće je da nekome zavidite na poslovnom uspehu ili porodičnoj sreći. S druge strane, to može značiti da ste u vezi koja je štetna za vas. Osećate da ne ispunjavate očekivanja voljene osobe, što stvara veliki pritisak. Verovatno ste u toj vezi jer volite svoju partnerku, ali vas ona istovremeno guši i stvara osećaj manje vrednosti.

Sanjati odevenog Amora
Odeveni Amor simboliše neku tajnu. S jedne strane moguće je da vi nešto krijete, a sa druge vas muči osećaj da drugi nešto sakrivaju od vas. U svakom slučaju ta teskoba se sa jave prenosi na san i sve dok ne rešite problem sanjaćete stvari koje na to ukazuju.

Sanjati Amora u svom domu
Sanjati Amora u svom domu znači dobre vesti. Moguće je da će vam neko ponuditi dobar posao ili ćete čuti neku dobru vest o osobama koje volite. Osim toga, moguće je da ćete saznati da je neka draga osoba iz vašeg okruženja u drugom stanju.

Amorova strela
Ako sanjate da vidite Amorovu strelu to simboliše potrebu za ljubavi. Ukoliko ste već dugo sami poželećete da konačno upoznate nekog ko će vam u svemu odgovarati. Pokušajte da snizite kriterijume, pa biste mogli u bliskoj budućnosti da nađete srodnu dušu. Ako ste u dužoj vezi ili braku moguće je da osećate da vas partner više ne voli.

Da vas je pogodila Amorova strela
Kada sanjate da vas je pogodila Amorova strelica to upozorava na zabranjenu ljubav. Svideće vam se osoba s kojom će biti teško ostvariti vezu s obzirom da ste vi ili on/ona zauzeti. To vas neće sprečavati da o toj osobi intenzivno maštate, ali više od toga se sigurno neće desiti.

Da je nekog drugog pogodila Amorova strelica
San u kome je Amorova strela pogodila nekoga drugog to znači da ste ljubomorni ili zavidni na nečijoj sreći. Premda to verovatno ne biste priznali nikome, smeta vam što neko od vaših prijatelja ima sve – dobar posao, sjajnog partnera i mnogo novca i što se vi pored njega/nje osećate kao gubitnik/ca. Razmislite zašto ne možete jednostavno da budete srećni zbog nečije sreće.

Sanjati Amora i Phisu
Ukoliko sanjate Amora i Phisu pred vama je odličan period za ljubav. Zračićete pozitivnom energijom koja će pleniti pažnju gde god da se pojavite. Mogli bi ste upoznati neke nove ljude, a nije isključeno ni da ćete se zaljubiti.

Sanjati da slikate Amora
Slikati Amora u snu znači da ste vrlo kreativna osoba, ali da svoj talenat ne iskorištavate u dovoljnoj meri. Moguće je da vaš trenutni posao ne zahteva maštovitost. Međutim, to ipak ne znači da svoj potencijal ne možete da uložite u neki hobi. Možda to jednog dana postane dobar izvor prihoda.

Sanjati da gledate sliku Amora
Gledati sliku Amora u snu ukazuje na to da biste u bližoj budućnosti mogli upoznati vrlo interesantnu osobu. Reč je o nekom ko je uspeo svoju kreativnost da usmeri u prave stvari. Poželećete da što više vremena provedete sa njim tj. njom, jer ste svesni da od takve osobe možete mnogo toga da naučite. Ukoliko je reč o osobi suprotnog pola, nije isključeno da ćete se zaljubiti.

Sanjati da pravite kip tj. statuu Amora
Ako ste sanjali da pravite kip ili statuu Amora to implicira da ćete problem koji vas duže vreme muči rešiti kreativnim pristupom. Dajte sebi priliku da ga sagledate iz drugog ugla i izvan zadatih okvira.

Sanjati da gledate kip ili statuu Amora
Gledati kip ili statuu Amora u snu znači da ćete nekome pozavideti na odnosu kakav ima sa partnerom tj. partnerkom. Moguće je da je on tj. ona našao/la „srodnu dušu“, a da ste vi izgubili nadu da će vam se to nekad dogoditi. Nemojte da pristajete na to, nego dajte ljudima šansu da vam se približe i pokažu kakvi su.

Sanjati da čitate o Amoru
Čitati o Amoru u snu ukazuje na to da ćete rešenje svog problema naći u knjizi. Možda mislite da je ono što vam se dešava jedinstveno, ali ste u krivu. Verovatno samo još uvek niste našli pravog sagovornika koji će umeti da vam da savet šta da uradite.

Sanjati da pišete o Amoru
Pisati o Amoru u snu znači da biste uskoro mogli nekome „zapasti za oko“. Pred vama je povoljan period kada je ljubav u pitanju, jer ćete biti vrlo privlačni osobama suprotnog pola. Ukoliko ste sami, sada je pravi trenutak da se to promeni.

Ako ste nedavno čitali o rimskom bogu ljubavi ili gledali dokumentarac na tu temu san se ne tumači, jer vaš mozak u snu procesuira informacije koje ste dobili na javi.

Definicija Amora

Amor ili Kupidon je bog erotske ljubavi u rimskoj mitologiji.