Šta znači sanjati ananas?

Videti ananas u snu
Kada u snu vidite ananas, to označava da vas čeka dobra zabava. Moguće je da se približava datum koji obeležavate praveći proslavu. Srećni ste kada možete da ugostite prijatelje i provedete neko vreme sa njima. Može se desiti da će vas poslužiti lepo vreme pa ćete otići na putovanje. U društvu vas uvek očekuje dobra provod, opuštanje i uživanje.

Sanjati da jedete ananas
Kada sanjate da jedete ananas, to simbolizuje napredak u društvu. Imaćete više samopouzdanja nego ranije što će i okolina primetiti. Više ćete izlaziti i družiti se sa ljudima. Postaćete omiljeni u društvu i zvaće vas na sva okupljanja. Verovatno ste rešili neke stvari vezane za posao ili studije, pa sada konačno možete da se opustite i uživate u stvarima kojih ste se odricali.

Brati ananas
Kada sanjate da berete ananas, to znači da ćete se brzo oporaviti od bolesti. Ako imate zdravstvene tegobe, predstoji vam period u kome ćete se osećati mnogo bolje. Imaćete mogućnost da otputujete na planinu ili neko drugo mesto gde ćete moći da se posvetite sebi. Moći ćete da idete u dugačke šetnje po čistom vazduhu, da jedete zdravu hranu i da se oslobodite nagomilanog stresa. Sve to će pozitivno uticati na vašu psihu i telo pa će i rezultati biti mnogo bolji.

Seći ili guliti ananas
Kada sanjate da sečete ili gulite ananas to znači da je pred vama jedan izuzetno povoljan period. Sve što započnete će rezultovati uspehom. Moguće je i da ćete upoznati osobu koja bi vam svojim društvenim statusom mogla mnogo pomoći. Odlučićete da iskoristite to poznanstvo kako biste ostvarili neke svoje ciljeve.

Na privatnom planu vas čeka uzbuđenje. Verovatno ćete sresti nekoga prema kome ste ranije gajili simpatije i shvatiti da vam se ta osoba još uvek dopada. Potrudićete se da što više vremena provedete s njom/njim kako biste joj/mu pokazali da vas privlači. Ukoliko ste u vezi budite oprezni da obični flert ne preraste u prevaru koja bi vas mogla skupo koštati. Ako ste, pak, slobodni, nemate razloga da se suzdržavate, nego jasno pokažite da ste zaintersovani.

Saditi ananas
San u kome sadite ananas simoblizuje uspeh i bogatstvo. Možda ćete na poslu dobiti povišicu kao priznanje za sav trud i rad koji svakodnevno ulažete. S druge strane, moguć je i veći novčani dobitak u igrama na sreću ili neočekivano nasleđe.

Nezreo ili zelen ananas
Ukoliko u snu jedete nezreo ananas to implicira da ćete morati da pripazite na svoje zdravlje. Organizam vam poručuje da morate da pazite na ishranu ukoliko ne želite da imate ozbiljnije zdravstvene probleme. Naglo gojenje ili mršavljenje može imati veze i sa stresom, a ukoliko to nije slučaj, moraćete da promenite životne navike. Počnite više da se krećete i u dnevnu rutinu uvedite neku fizičku aktivnost.

Ako u snu neko drugi jede nezreo ananas moguće je da će bliska osoba imati neki zdravstveni problem koji će vas mnogo zabrinuti. Poželećete da što više vremena provodite s njom/njim, te ćete se silno truditi da ona/on ne vidi vašu brigu. Budite pažljivi jer je pred vama stresan period tokom koga biste mogli da narušite i vlastito zdravlje.

Truo ananas
Kada u snu jedete truo ananas to znači da biste mogli imati problem na poslu, fakultetu ili u porodici. Moguće je da će vam poslodavac zadati zadatak koji će izazvati mnogo stresa i glavobolje, a postoji mogućnost i da imate problem koji ne znate kako da rešite. Verovatno ste zbog nečega nervozni i neraspoloženi. Zato bi bilo dobro da smanjite sopstvena očekivanja i da rešavate jedan po jedan problem. Dugoročno gledano, ova faza će biti burna, ali kratka. Zato imajte strpljenja.

Ukoliko u snu neko drugi jede truo ananas to simboliše razočarenje u dragu osobu. Partner, prijatelj ili član porodice se prema vama poneo onako kako ne zaslužujete. To vas je povredilo i navelo na razmišljanje da prekinete svaki odnos sa tom osobom. Ipak, ne donosite odluke u afektu. Razmislite o tome da li je jedan neugodan razgovor dovoljan razlog da prekinete svaku komunikaciju.

Dobiti ananas na poklon
San u kome vam neko poklanja ananas simbolizuje dobre vesti. Možda će vas prijatelj ili poznanik obradovati informacijom koja je za vas vrlo značajna. Postoji mogućnost da vam se ostvari želja o kojoj dugo maštate.

Pokloniti ananas
Ako sanjate da nekome poklanjate ananas to znači da biste želeli da postanete poznati. Verovatno ste o tome dugo razmišljali, ali niste pronalazili načina da to ostvarite. Ipak, budite oprezni jer slava koju steknete preko noći neće dugoročno predstavljati zadovoljstvo. Shvatićete da je za priznanje veće mase ljudi potrebno mnogo truda i rada.

Kupovati ananas
Kada sanjate da kupujete ananas mogući su neočekivani troškovi koji će vam zadati mnogo glavobolje. Nećete biti sigurni da li ćete uspeti da se izvučete jer su potrebe već odavno premašile primanja. Vodite računa kako i gde raspoređujete novac kako ne biste došli u situaciju da morate da pozajmite ili dignete kredit.

Prodavati ananas
San u kome prodajete ananas znači da je pred vama težak period pun izazova. Verovatno ćete se naći u situaciji da morate da donesete neku važnu odluku koja bi mogla da odredi dalji tok vašeg života. Ukoliko planirate preseljenje ili promenu zanimanja, pred vama je period adaptacije tokom koga ćete možda i zažaliti što ste se odlučili na taj korak. Nakon mnogo kolebanja shvatićete da je to bio neminovan i sasvim ispravan potez. Kada to shvatite sve će ići mnogo lakše.

Krasti ananas
Kada sanjate da kradete ananas to znači da ste ljubomorni ili zavidni. Već neko vreme vam se čini da su svi mnogo uspešniji u poslovnom i privatnom životu od vas i umesto da radite na sebi razmišljaćete o tome kako njima to uspeva. Vreme je da prestanete da mislite da je trava u tuđem dvorištu zelenija i da se posvetite sebi. Odavno ste trebali da napravite plan i da ga se držite, umesto što se s obavezama borite stihijski.

Sanjati da vas neko nudi ananasom
Ako ste sanjali da vas neko nudi ananasom to implicira da biste mogli dobiti zanimljivu poslovnu ponudu. Moguće je da će vam se ukazati prilika da karijeru nastavite u drugoj firmi ili drugom gradu. Nije isključeno ni da će vam neko ponuditi da zajedno pokrenete neki privatni biznis.

Sanjati da nekoga nudite ananasom
Nuditi nekoga ananasom u snu ukazuje na to da ćete uskoro odlučiti da neku dugogodišnju ideju napokon sprovedete u delo. Shvatićete da nema smisla da čekate neki povoljan trenutak i da dozvoljavate da vam vreme prolazi. Zato ćete napraviti realan plan i ukoliko ga se budete držali rezultati sigurno neće izostati.

Sanjati da pravite sok od ananasa
Praviti sok od ananasa u snu znači da ćete uložiti mnogo truda u nešto što neće doneti rezultate kakve ste očekivali. Moguće je da ste prilično posvećeni nekome ili nečemu, međutim, ono što zauzvrat dobijate nije ono što želite. Možda je sada pravi trenutak da se posvetite konstruktivnijim stvarima u svom životu.

Sanjati da pijete sok od ananasa
Piti sok od ananasa u snu simbolizuje kratkotrajnu sreću. Verovatno će vas neko ili nešto obradovati, ali ćete nedugo nakon toga čuti loše vesti. Ne smete da dozvolite da vas to poremeti ili pokoleba, jer ono što je u vašem životu lepo ostaće i dalje takvo, bez obzira na neke ružne stvari koje se u međuvremenu dogode.

Sanjati da pravite kolač od ananasa
Ako ste sanjali da pravite kolač od ananasa to implicira da će vam doći nenajavljeni gosti. Moguće je da će vas posetiti članovi porodice ili prijatelji koje dugo niste videli. „Banuće“ vam na vrata u trenutku kada budete odmarali, ali ipak nećete pokazati da su vam prekinuli rutinu ili da nisu dobro došli.

Sanjati da jedete kolač od ananasa
Ukoliko ste sanjali da jedete kolač od ananasa to implicira da biste uskoro mogli posetiti osobe koje dugo niste videli. Moguće je da ste zbog poslovnih obaveza zanemarili rodbinu ili prijatelje, pa ćete odlučiti da to promenite.

Sanjati da bacate ananas
Bacati ananas u snu simbolizuje štetu na javi. Verovatno će vam se pokvariti automobil ili neki kućanski aparat, pa ćete morati da izdvojite određenu sumu za popravku ili zamenu. Na sreću, šteta neće biti velika, te ćete uspeti da je servisirate bez čekanja ili zaduživanja.

Sanjati da drugi bacaju ananas
Kada sanjate kako neko baca ananas to implicira da ćete kritikovati člana porodice ili nekoga od prijatelja zbog njegovog tj. njenog načina života. Možda smatrate da on tj. ona novac troši na potpuno nepotrebne stvari, pa ćete mu/joj to otvoreno kazati. Imajte u vidu da bi on tj. ona vaš potez mogao/la protumačiti kao direktno zadiranje u njegovu tj. njenu privatnost i da bi se mogao/la naljutiti na vas.

Sanjati da vas neko gađa ananasom
Ako ste sanjali da vas neko gađa ananasom to znači da ćete pogrešno protumačiti nečije reči ili postupke. Moguće je da će neko biti ljubazan prema vama, a vi ćete to doživeti kao pokušaj zavođenja. Druga mogućnost jeste da ćete nečiju sugestiju ili savet shvatiti kao kritiku. Uzdržite se preteranih reakcija!

Sanjati da nekoga gađate ananasom
Gađati nekoga ananasom u snu ukazuje na to da će se neko naljutiti na vas zbog sugestije ili kritike. Njegova tj. njena reakcija će vas iznenaditi, jer niste imali lošu nameru.

Ukoliko ste nedavno jeli ananas ili gledali na televiziji prilog o tom voću san se ne tumači jer ste samo bili pod utiskom viđenog

Definicija ananasa

Ananas je tropsko voći iz porodice Bromeliaceae. Takođe je i jedini predstavnik ove porodice koji se komercijalno gaji kao voće.