Anđeo – šta znači sanjati anđela?

Videti anđela u snu
Kada u snu vidite anđela, to je simbol sreće. Osetićete veliko olakšanje jer ćete promeniti način razmišljanja i sagledavanja stvari. Ranije ste probleme posmatrali skeptično i bez nade da će nešto krenuti nabolje. Međutim, uskoro ćete preuzeti odgovornost za svoje postupke i trudićete se da živite onako kako ste oduvek želeli.

Pričati sa anđelom u snu
Kada sanjate da govorite sa anđelom, to označava ispunjenje želja. Predstoji vam period u kome ćete imati uspeha na svim poljima. Šta god da počnete da radite, završićete pre roka i nadmašićete očekivanja drugih. Dobićete mnogo pohvala za temeljan i kvalitetan rad, pa ćete biti u idealnoj poziciji da dobijete povišicu, unapređenje ili druge pogodnosti. Na emotivnom planu ćete biti jako zadovoljni jer će vam partner poklanjati pažnju koju zaslužujete. Ako ste u braku, moguće je da ćete doneti važne odluke za proširenje porodice ili preseljenje na drugo mesto.

Sanjati da ste anđeo
Kada sanjate da ste vi anđeo, to upozorava na bolest. Verovatno ste sebi postavili nerealne ciljeve koji vas mogu odvesti u teško psihičko i fizičko stanje. Rastrzani ste između želja i mogućnosti koje su u velikoj suprotnosti. Imate i prevelika očekivanja od drugih ljudi koji, ma koliko se trudili, ne mogu da vas zadovolje. Može se desiti da će radije otići, nego da vas gledaju kako postajete isfrustrirani i nesrećni.

Svađati se s anđelom
Ako sanjate da se svađate s anđelom moguće su nesuglasice sa partnerom ili nekom drugom bliskom osobom. Verovatno je komunikacija među vama u poslednje vreme napeta i da se međusobno optužujete za razne probleme. Moraćete neke stvari prvo da rešite sami sa sobom, pa tek onda da se obratite osobi sa kojom imate nesuglasice. Morate biti svesni da je za dobru komunikaciju koja vodi rešenju problema potrebno mnogo strpljenja i razumevanja. Imajte to na umu pre nego što se posvađate sa voljenom osobom.

Tući se s anđelom
San u kome se tučete s anđelom simbolizuje opasnost. Mogli biste se naći u situaciji koja nije povoljna za vas i koja bi mogla da donese neke negativne promene u vašu svakodnevnicu. Budite pažljivi kada donosite odluke jer bi svaki ishitren potez mogao da vas košta.

Ubiti anđela
Kada sanjate da ubijate anđela to implicira da osećate krivicu zbog nečega što ste rekli ili uradili. Taj osećaj već dugo potiskujete u sebi, ali vam ponos ne dozvoljava da se obratite osobi koju ste povredili. Ćutanjem nećete rešiti ništa, kao ni negiranjem da ste vi krivi. Vreme je da preuzmete odgovornost za svoje postupke jer biste u budućnosti mogli da izgubite mnoge drage osobe.

Ako sanjate da neko drugi ubija anđela desiće vam se neka nepravda. Moguće je da će neko pokupiti zasluge za posao koji ste vi uradili ili će vas nepravedno optužiti za delo kakvo ne biste nikada učinili. Proći će mnogo vremena pre nego što se oporavite i shvatite da cela ta situacija nije vredna vaših nerava.

Ljubiti se s anđelom
San u kome imate bilo kakvu vrstu intimnog odnosa s anđelom simbolizuje potrebu za nežnošću i pažnjom. Ako ste duže u vezi ili braku verovatno osećate da vas partner ne doživljava onako kako biste želeli. Moguće je i da ste se zbog brojnih obaveza i problema udaljili. Pokušajte da razgovarate s partnerom i da mu posvetite svoje vreme. To što trenutno niste „ludi od ljubavi“, ne znači da treba da dignete ruke od svega i utehu tražite u drugoj osobi.

Ukoliko ste već neko vreme sami razmislite šta je to što vas sprečava da se otvorite prema drugima i dozvolite nekome da vam priđe. Možda ste previše samokritični ili ste zbog grešaka iz prošlosti postavili gard koji retko ko može da savlada. Umesto što patite i kukate kako ste usamljeni, mogli biste da razmislite o svojim postupcima i razlozima zašto je to tako.

Goli anđeo u snu
Kada je anđeo u vašem snu nag to znači da ćete čuti dobru vest. Moguće je da će vam u posetu doći osoba koju dugo niste videli, a koja vam je mnogo značila u životu. Očekuje vas lepo druženje i evociranja srećnih uspomena.

Odeven anđeo
Anđeli u belom simbolizuju mir i ljubav. Možete ih sanjati kada se osećate potpuno ispunjeno i srećno, ali i u onim momentima kada tražite mir. Ukoliko ste u turbulentnoj fazi anđeli u belom simbolizuju vašu potrebu za odmorom. Kada sanjate anđele u crnoj odeći podsvest vas upozorava na krivicu koju osećate zbog nečega. Verovatno imate potrebu da ispravite stvari i umirite savest. Ako su anđeli koje sanjate u šarenoj odeći očekujte veliku sreću, radost i pozitivnu promenu.

Ženski anđeo ili anđelica
Kada sanjate ženskog anđela to simbolizuje prosperitet, ljubav, plodnost i mir. Teskoba koju trenutno osećate zbog svakodnevnih briga i problema mogla bi uskoro da nestane. Uspećete da se organizujete tako da vam ostane vreme za sebe. Bićete okruženi porodicom i dragim ljudima što će predstavljati veliko zadovoljstvo.

Muški anđeo
Muški anđeo u snu predstavlja potrebu za zaštitom. Verovatno već neko vreme osećate da ste potpuno sami i da bi vam dobro došla pomoć da prebrodite težak period. Želeli biste da pored sebe imate nekoga ko će znati šta u datom momentu treba da uradi. Muški anđeo može da simboliše i potisnutu agresiju ili bes. Ako vas je neko nedavno naljutio, verovatno podsvest to sa jave prenosi na san.

Anđeo čuvar
Kada u snu vidite svog nađela čuvara to znači da će vas iz neke nevolje izbaviti nepoznata osoba. To će vam vratiti veru u ljude koju ste zbog loših iskustava skoro potpuno izgubili.

Anđeo smrti
Ako u snu vidite anđela smrt to simboliše neku moralnu dilemu. Verovatno će vas neka situacija naterati da razmislite da li da zbog novca ili ljubavi napravite nešto što nije moralno ili da sačuvate čistu savest i obezbedite sebi miran san. Šta god da odlučite morate da budete svesni da ćete sa tim živeti do smrti.

Sanjati da jurite anđela
Juriti anđela u snu ukazuje na to da ste nesigurni. Moguće je da je to posledica duboko ukorenjenih kompleksa ili, pak, loših iskustava iz prošlosti. Kada biste poradili na samopouzdanju život bi vam postao mnogo jednostavniji, lepši i zanimljiviji.

Sanjati da bežite od anđela
Bežati od anđela u snu znači da ćete uskoro ući u vrlo povoljnu fazu svog života. Imaćete mnogo energije i volje da se pozabavite stvarima koje ste dugo „gurali pod tepih“. Sve što započnete uspešno ćete i da završite. Osim toga, zračićete pozitivnom energijom, što će izazvati veliku pažnju osoba suprotnog pola.

Sanjati da se krijete od anđela
Kriti se od anđela u snu ukazuje na to da iz straha od promene sami sebe sabotirate. Nije vama toliko stalo da nekoga ili nešto zadržite u svom životu koliko se plašite da krenete dalje ili da se toga odreknete. Ako ne počnete da delujete, u budućnosti biste se mogli pokajati zbog svog kukavičluka.

Sanjati da tražite anđela
Ako ste sanjali da se anđeo krije od vas moguće je da ćete napokon „pogledati istini u oči“ i sami sebi priznati veliku grešku koju svaki put iznova pravite. Nije problem grešiti, ali je problem ukoliko na vlastitim greškama ništa ne naučimo. Izvucite pouku i obezbedite sebi bolju i lepšu budućnost.

Sanjati da su vas napali anđeli
Kada sanjate da su vas anđeli napali to je dobar znak. Ovakvi snovi najavljuju poboljšanje materijalne situacije ili ljubavnog statusa. Ukoliko ste dugo bez posla, to bi se u bližoj budućnosti moglo promeniti. Isto važi i ukoliko već neko vreme nemate emotivnog partnera tj. partnerku.

Sanjati da je anđeo pao sa neba
Ukoliko ste sanjali da je anđeo pao sa neba to implicira da ne živite u stvarnosti, nego u nekom svom imaginarnom svetu. Zbog toga dozvoljavate da vam vreme prolazi u čekanju. Ništa što vi želite ne može da se dogodi samo od sebe, nego morate da se potrudite da to i dobijete. Setite se izreke „sreća prati hrabre“!

Sanjati da pomažete povređenom anđelu
Pomagati povređenom anđelu u snu ukazuje na to da vas neko idealizuje. To mogu biti vaši roditelji, partner tj. partnerka ili osoba kojoj se dopadate, a niste ni u prijateljskoj, a ni u emotivnoj vezi.

Sanjati da čitate o anđelima
Čitati o anđelima u snu znači da je vreme da počnete da vodite računa o svom mentalnom i duhovnom zdravlju. Nije sve u radu, izgradnji karijere, zaradi i slično. Postoje stvari koje su mnogo iznad toga, a vi ćete to uskoro i sami shvatiti.

Sanjati da pišete o anđelima
Pisati o anđelima u snu ukazuje na to da bi vas neko uskoro mogao/la upitati za sugestiju ili savet u vezi sa problemom koji ga/je muči. S obzirom na to da se radi o vrlo delikatnoj situaciji, trebaće vam neko vreme da razmislite šta da mu/joj kažete.

Sanjati da crtate ili slikate anđela
Crtati ili slikati anđela u snu znači da vam je potrebna podrška i zaštita. Osobe koje su vam bliske ne znaju kako se osećate, a kada biste im otkrili, sigurno bi vam pružili ono što vam je potrebno.

Sanjati da gledate sliku ili crtež anđela
Gledati sliku ili crtež anđela u snu ukazuje na to da ste nekome potrebni. Moguće je da bliska osoba prolazi kroz krizu, a vi o tome ne znate ništa jer ste potpuno fokusirani na svoje brige i probleme.

Ovakve snove obično prate osećaj radosti, sreće, mira i blagostanja. Ređe su emocije poput zabrinutosti, tuge, straha i panike.

Ukoliko ste nedavno čitali o anđelima ili gledali film i dokumentarac na tu temu, san se tumači jednostavnije – vaš mozak obrađuje informacije koje je dobio na javi.

Definicija anđela

Anđeo je natprirodno biće koje služi Bogu ili bogovima. Prisutan je u mnogim religijama, a posebno u hrišćanstvu, judaizmu i islamu.