Antena – šta znači sanjati antenu?

Antena spada u retke snove. U sanovniku antena simbolizuje čitav niz snova i ne postoji uniformno značenje. Sve antene u sanovniku tretiramo isto, tako da nema razlike u tumačenju snova između, TV antene, radio antene ili satelitske antene. Ako ste skoro podešavali antenu ili bili u bliskom kontaktu sa nekim tipom antene, onda se ovi snovi ne tumače.

Sanjati antenu na krovu
Kada sanjate antenu na krovu, to je znak da ćete čuti dobre vesti. Moguće je da ćete imati goste koji će vam dati savet koji je vezan za posao. Ako se niste dobro slagali sa partnerom u poslednje vreme, on će shvatiti gde je pogrešio i trudiće se da se iskupi. Imaćete više razumevanja jedno za drugo i vaša veza će biti jača nego ikada. Ako ste slobodni, verovatno ćete čuti nešto o osobi koja vam se sviđa već duže vreme. Srešćete je na nekoj proslavi posle čega ćete ostati u kontaktu.

Sanjati da postavljate antenu
Kada u snu postavljate antenu, to je simbol rešavanja problema. Već neko vreme zapostavljate situacije koje su vam teške. To guranje pod tepih će iznedriti nove nesporazume pa ćete shvatiti da je najbolje da počnete sa rešavanjem prvobitnih problema. Na tom putu imaćete poteškoća, ali one će biti mnogo lakše nego da ste i dalje odlagali suočavanje sa sobom i drugima.

Antena da vam ne hvata signal
Kada sanjate da vam antena kvari prijem signala, to implicira da nemate dovoljno razumevanja za okolinu. Neraspoloženi ste i često ulazite u sukobe sa ljudima koji su vam bliski. Čak su i sitnice u stanju da vas nerviraju i veoma brzo vam pukne film. Ako imate decu, moguće je da će vam prebaciti da vam je lakše da se naljutite nego da im posvetite pažnju i razgovorom rešite probleme.

Skidati antenu
Ukoliko sanjate da skidate antenu s krova to simboliše lošu komunikaciju sa partnerom ili bližom okolinom. Moguće je da već neko vreme osećate da vas niko ne razume i često nailazite na osude. Sve vas to umara i opterećuje. Premda ste navikli da ste često u pravu i da vam saradnici, kolege i članovi porodice veruju, nalazite se u fazi kada to više nije tako. Razmislite o svojim postupcima i ako vam više od dve osobe kažu da ste u krivu, onda mora da je do vas, a ne do njih.

Da vam pada ili da je pala sa krova antena
Ako sanjate da vam antena pada s krova to znači da ćete se osećati nemoćno i slabo u odnosu na probleme koji će vas mučiti. Verovatno ste nakon nekoliko uzastopnih neuspeha izgubili volju da se borite i jednostavno ste pustili da stvari idu svojim tokom. Koliko god vam se činilo da je to najbolji način, brzo ćete se uveriti da nije, pa ćete posezati za brzim rešenjima.

Rušiti antenu
San u kome rušite antenu s krova simboliše razočarenje u blisku osobu. Moguće je se partner distancirao od vas, a vi ne možete da dokučite zašto je to tako. Nikako ne uspevate da mu/joj se približite, pa ste počeli da sumnjate u njegovu/njenu ljubav i vernost. U najgorem slučaju on/ona će izbegavati razgovor, što će vas dodatno frustrirati.

Ovakav san se može odnositi i na nekog prijatelja ili člana porodice koji je jednostavno prekinuo komunikaciju sa vama. Vi možda to ne shvaćate, ali postoji mogućnost da se on/ona oseća izdano.

Neko drugi da ruši antenu
Kada sanjate da neko drugi ruši antenu sa krova to znači da ćete u bliskoj budućnosti doživeti neku neugodnu situaciju. Možda ćete imati problem na poslu koji uključuje više osoba. Naći ćete se na vetrometini i nećete znati kako da odreagujete. Imaćete utisaka da su se svi urotili protiv vas.

Polomljenu antenu sanjati
Slomljena antena simbolizuje neuspešnu borbu da se otarasite prošlosti. Verovatno vas neki događaj iz prošlosti i dalje pogađa, a ne umete da se toga rešite. Ukoliko već ne možete da se otrgnete od toga, razmislite kakve je to pozitivne posledice sa sobom donelo. Verovatno niste ni svesni da ste nešto iz toga naučili ili da ste psihički čvršća osba jer ste imali loše iskustvo. Ostavite prošlost u prošlosti i okrenite se pozitivnim stvarima u sadašnjosti i budućnosti.

Ukoliko u snu vidite da oluja ruši antenu primićete loše vesti koje će vas duboko potresti. Ipak, uspećete to da prebrodite bez mnogo „ožiljaka“.

Popravljati antenu
Ako u snu pokušavate da popravite antenu to simbolizuje vašu potrebu da „popravite“ nešto u svom životu. Moguće je da ste u lošim odnosima sa članom porodice, prijateljem ili partnerom. Pokušajte da popraviti komunikaciju i pokažite da vam je do te osobe stalo.

Poklanjati antenu
Ako sanjate da nekome poklanjate antenu moguće je da vas muči dilema da li da dragoj osobi otkrijete neku tajnu ili ne. Verovatno ste saznali nešto o njegovom/njenom partneru što nije nimalo ugodno. S jedne strane biste želeli da budete iskren prijatelj, a sa druge se plašite da ćete je/ga povrediti za sva vremena. Razmislite da li je pametno da se u to mešate ili ćete ipak „žrtvovati“ prijateljstvo zarad istine.

Dobiti antenu na poklon
Kada sanjate da vam neko poklanja antenu to implicira da neko pokušava da vam ukaže na nepravilnosti u radu. Kolega ili saradnik je uočio da ste negde grešili, ali želi da vam to suptilno objasni. Na početku nećete razumeti njegove insinuacije i shvataćete ih kao zlonamernu kritiku. Međutim, kada malo razmislite verovatno ćete uvideti da ste neki posao odradili amaterski.

Kupovati antenu
Kada u snu kupujete antenu to znači da ćete uskoro čuti odlične vesti koje bi mogle iz korena da promene vaš život. Pripremite se za pozitivne promene i umesto da se brinete kako će vam budućnost izgledati, vreme je da se opustite i uživate u dobrim vestima.

Prodavati antenu
Ako u snu prodajete antenu to označava prestanak komunikacije sa dragom osobom. Verovatno ste to mogli da predvidite, ali niste verovali da će jednostavno da prestane da vam se javlja. Ukoliko vam je do njega/nje još uvek stalo potrudite se da održite komunikaciju i posvetite joj/mu više vremena. U suprotnom biste mogli izgubiti bliskog prijatelja.

Videti više antena
Kada u snu vidite više antena to znači da ste veoma komunikativna osoba i da biste želeli da upoznate nove prijatelje koji će deliti tu vašu osobinu. Moguće je i da će vam se ta želja u bliskoj budućnosti ostvariti. Ipak, budite oprezni i nemojte živeti u zabludi da je svaka nova osoba koju upoznate dobra.

Sanjati da ste ukrali antenu
Ukrasti antenu iz radnje tj. prodavnice u snu ukazuje na to da će vas neki nepromišljen potez dovesti u nevolju. Jako je važno da u narednom periodu donosite mudre odluke i da ne verujete u obećanja koja su vam dali ljudi koji do sada ništa nisu ispunili.

Ukoliko ste sanjali da ste ukrali antenu sa nečijeg krova to najavljuje probleme u komunikaciji sa ljudima koji vas okružuju. Nije isključeno da ćete se posvađati s ukućanima ili kolegama na poslu.

Sanjati da vam je neko ukrao antenu
Ako ste sanjali da vam je neko ukrao antenu to implicira da ćete se razočarati u osobu koju ste godinama idealizovali. Moguće je da do sada niste videli njegove tj. njene mane i da ste verovali da je sve što on tj. ona govori i radi ispravno. Međutim, jedna situacija će vas naterati da „otvorite oči“.

Sanjati da drugi postavljaju antenu
Gledati u snu kako neko postavlja antenu je znak da neke poslove treba da prepustite ljudima koji imaju mnogo više znanja i iskustva od vas. Ovo se posebno odnosi na radove u kući tj. stanu. Na primer, ukoliko nikad niste lepili pločice u kupatilu nemojte da mislite da umete to da radite, nego se obratite za pomoć stručnjacima, tj. ljudima koji od tog posla žive.

Sanjati da drugi skidaju antenu
Kada sanjate kako neko skida antenu to implicira da će vam biti potrebna pomoć da rešite neki problem. Moguće je da ćete se seliti u drugi grad ili zemlju, te ćete zamoliti prijatelje da vam pomognu da prenesete tj. prevezete stvari. Druga mogućnost jeste da ćete naići na problem na radnom mestu, te ćete morati da tražite od kolega da vam pomognu da ga rešite.

Sanjati da drugi popravljaju antenu
Videti u snu kako neko popravlja antenu znači da ćete da požalite što niste iskoristili šansu da nešto naučite o određenom poslu ili oblasti. Moguće je da vam se nije dalo da posvetite vreme tome, ali bi vam sada to znanje dobro došlo.

Sanjati da je grom udario u antenu
Ako ste sanjali da je grom udario u antenu to najavljuje troškove. Verovatno će vam se pokvariti automobil ili neki kućanski aparat, pa ćete morati da uložite određeni iznos za popravku ili zamenu. S obzirom da se radi o vanrednom izdatku, možda će to morati da sačeka dok ne dobijete sledeću platu.

Sanjati da je jak vetar srušio antenu
Ukoliko ste sanjali da je jak vetar srušio antenu moguće je da ćete deo svoje ušteđevine dati nekome kome je mnogo potrebnija nego vama.

Ovakve snove obično prate osećaji poput straha, tuge, depresije, uzbuđenja, nade i sreće. Ako ste nedavno došli u dodir s antenom ili ste sa nekim razgovarali o tome san se ne tumači. Isto važi i ako ste o tome čitali ili gledali na televiziji. Verovatno vaš mozak u snu procesuira informacije dobijene na javi.

Definicija antene

Antena je uređaj koji služi za prijem i slanje radiotalasa.