Apoteka – šta znači sanjati apoteku?

Videti apoteku u snu
Kada u snu vidite apoteku, to upozorava na brige. Verovatno imate zdravstveni problem koji muči vas ili nekoga iz porodice. Osećate se nemoćno i dosta vremena provodite po bolnicama i drugim medicinskim ustanovama. U stanju ste da poverujete svakome na reč i isprobate lekove koje vam drugi preporučuju. Moguće je da će vas lekari grditi i da ćete potrošiti mnogo više novca nego što vam je potrebno, a stanje će ostati isto ili će se pogoršati. Takođe, apoteka u snu ima značenje i poslovnih neuspeha. Imate prevelika očekivanja od posla za koji se školujete ili koji već radite. To vam može doneti razočaranja posebno ako se bavite medicinom. Shvatićete da to nije idealno kao što vam se na prvi pogled činilo i da je realnost potpuno drugačija.

Sanjati da kupujete u apoteci
Kada sanjate da kupujete u apoteci, to je znak da su vaše brige opravdane. Moguće je da imate problema sa partnerom i da su vaši odnosi zahladneli. Ne posvećujete dovoljno vremena jedno drugome i više ne radite stvari u kojima ste ranije zajedno uživali, poput šetnji, kupovina, odlazaka u bioskop. Ako ste kratko u vezi, sumnjate da partner nije iskren kada vam priča o sebi i svojim namerama. Ustežete se da ga pitate šta je istina jer verovatno i sami već znate odgovor.

Prodavati u apoteci
Ako sanjate da radite kao farmaceut u apoteci to simbolizuje vašu potrebu da svima budete na usluzi. Bez obzira na to koliko vas posao opteretio ili imali vlastitih obaveza, uvek ste spremi da pomognete bliskim ljudima. Ipak, pazite da se ne „potrošite“, sačuvajte malo vremena i za sebe. Dugoročno gledano takav stav u životu zamara duh i telo, pa vam treba prostora da „napunite baterije“.

Tražiti nešto u apoteci
Ukoliko u snu nešto tražite u apoteci i ne možete da nađete to ukazuje na neku dilemu. Verovatno vas muči vaš emotivni status. Ako ste u dužoj vezi ili u braku, moguće je da više ne osećate privlačnost prema partneru ili je vaša komunikacija loša. S druge strane, ukoliko ste sami duže vreme verovatno vam nedostaje ljubavi i pažnje.

Krasti u apoteci
Kada sanjate da kradete lek ili kozmetički proizvod iz apoteke to implicira da imate neku tajnu i da se silno trudite da za to niko ne sazna. Moguće je da ćete se poveriti bliskoj osobi, ali da to neće doneti željeno olakšanje. U nekom momentu ćete poželeti da se sve otkrije kako biste se smirili, ali ćete znati da bi to moglo da ima trajne posledice na vaš odnos sa partnerom ili prijateljem.

Da neko drugi krade u apoteci lekove
Ako u snu vidite da neko krade u apoteci to znači da postoji mogućnost da ste nekoga povredili i da hoće da vam se osveti. Kazali ste ili uradili nešto što se nije svidelo kolegi ili saradniku, pa će poželeti da vas na bilo koji način ocrni pred nadređenima. Ako imate privatni biznis, čuvajte se konkurencije koja će pokušati da vam ugrozi posao.

Rušiti apoteku
San u kome vi rušite apoteku simbolizuje potrebu da prekinete svaki kontakt sa prijateljem ili partnerom. Verovatno vas je svojim delima razočarao i smatrate da to nije više osoba koju ste voleli. Ako ste duže u emotivnom odnosu saznaćete partnerovu tajnu koja će vas šokirati, te ćete, ukoliko ne dobijete logično objašnjenje za tu situaciju, poželeti da ga/je ostavite.

Ukoliko u snu vidite da neko drugi ruši apoteku to znači finansijski gubitak. Postoji mogućnost da će se ispostaviti da je vaše ulaganje, osim toga što je bilo rizično, bilo i pogrešno. Ipak, poslušaćete savet stručnjaka kako biste minimalizovali štetu. Budite oprezni prilikom potpisivanja bilo kakvog ugovora, jer bi vam nepažnja mogla izazvati još veću glavobolju.

Paliti apoteku
Kada sanjate da palite apoteku to simbolizuje potrebu za promenom. Već neko vreme ste nezadovoljni svojim životom i želeli biste da uradite nešto što će iz korena da promeni vaš svet. Verovatno ste planirali trajno preseljenje u neku drugu državu, ali vam se čekanje odužilo. Moraćete da budete strpljivi, jer vam se želja da odete neće ostvariti još neko vreme.

Ako sanjate da neko drugi pali apoteku bićete svedok neke ilegalne radnje. Naći ćete se u društvu koje, premda tako ne izgleda, ima mnogo veze sa radnjama „van zakona“. Možda će vas gristi savest što ste uopšte tu, ali ako sami ne budete učestovali u tome, nemate razloga za brigu.

Sanjati lekove
Više na: Šta znači sanjati lekove?

Sanjati farmaceuta
Ukoliko ste u snu vi farmaceut podsvest vam govori da ste previše truda uložili u nešto što vam ne donosi zadovoljstvo na emotivnom i profesionalnom planu. Poželećete da dignete ruke od svega, ali će vas strah od promene naterati da ostanete tu gde jeste.

Kada sanjate farmaceuta to znači da ćete zbog količine nagomilanih troškova morati da potražite dodatni posao. Vaše potrebe su odavno premašile vaša primanja i dovele vas do toga da ne znate kako da se sa time izborite. Zajam ili kredit više nisu opcija, tako da ćete morati potražiti novi izvor prihoda.

Razgovarati s farmaceutom
San u kome razgovarate s farmaceutom znači da ćete dobiti dobar savet od bliske osobe ili kolege sa posla ili fakulteta. To će vam pomoći da razlučite šta je ispravno, a šta ne, te ćete moći bolje da se organizujete kako biste svoje vreme što kvalitetnije iskoristili.

Kada u snu neko drugi razgovara sa farmaceutom to simbolizuje dobre vesti. Usrećiće vas informacija koju ćete dobiti od bliske osobe.

Svađati se s farmaceutom
Ako se u snu svađate sa farmaceutom to implicira da ne posvećujete dovoljno pažnje svom zdravlju. Zanemarili ste kontrole ili ignorišete simptome koje već neko vreme osećate. Verovatno su vam na to ukazali i voljeni, ali vama to sada trenutno nije jedan od prioriteta. Bilo bi dobro kada biste konačno svoje zdravlje stavili na prvo mesto.

Ljubiti se s farmaceutom
Bilo kakva vrsta ljubavnog odnosa sa farmaceutom simbolizuje potrebu za seksom sa nekom iskusnom osobom. Ukoliko ste već duže vreme u vezi ili braku, moguće je da partner/ka ne ume da vas zadovolji na pravi način. Nećete mu/joj to nikada priznati, ali se vaše nezadovoljstvo itekako vidi. Ako ste pak sami, verovatno maštate o nekoj osobi koja bi mogla da zadovolji vaše seksualne apetite.

Sanjati da gradite apoteku
Graditi tj. praviti apoteku u snu ukazuje na to da biste se mogli napokon ohrabriti da dugogodišnju ideju sprovedete u delo. Reč je o nečemu što vam se mesecima ili godinama „vrzma“ po glavi, ali do sada niste uvideli da je pravi trenutak da to i realizujete. Nije isključeno da ćete u skorijoj budućnosti odlučiti da pokrenete vlastiti biznis.

Sanjati da drugi grade apoteku
San u kome vidite kako neko gradi apoteku znači da bi trebalo da podržite blisku osobu u njegovoj tj. njenoj ideji ili nameri. Možda njegov tj. njen plan nije savršen, ali možete mu/joj pomoći da ga doradi, tj. da postane funkcionalan. Kritikujući ga/je sigurno ništa nećete postići.

Sanjati da ste otvorili apoteku
Ukoliko ste sanjali da ste otvorili apoteku to najavljuje povećanje prihoda. Moguće je da će poslodavac odlučiti da vas nagradi za trud i rad koji ulažete u posao. Druga mogućnost jeste da ćete početi da radite na novom, bolje plaćenom radnom mestu. Nije isključen ni dobitak u igrama na sreću. U svakom slučaju, čak i manja suma će vam dobro doći da „zakrpite rupe“ nastale usled hroničnog manjka novca.

Sanjati da ste kupili apoteku
Kada sanjate da ste kupili apoteku to implicira da imate dobru ideju, ali ne i resurse tj. sredstva da je sprovedete u delo. Potreban vam je neko ko će prepoznati potencijal i uložiti novac. Ukoliko se dobro pripremite i argumentovano izložite svoj plan, moguće je da ćete uspeti nekoga da ubedite da ono što nameravate da uradite ima svetlu budućnost.

Sanjati da prodajete apoteku
Prodati apoteku u snu može da bude znak da ćete odustati od nečega. Verovatno ćete shvatiti da vam neki posao ili projekat oduzima previše vremena, energije ili novca, te ćete „dići ruke“ od toga i posvetiti se konstruktivnijim stvarima u životu.

Sanjati da ne možete da nađete apoteku
Ako ste sanjali da ne možete nikako da pronađete apoteku to, na žalost, nije dobar znak. Ovakvi snovi najavljuju velike izazove na javi. Pred vama je buran period i trebaće vam mnogo strpljenja i snage da ga prevaziđete. Okružite se ljudima kojima verujete, jer bi to moglo biti od velike pomoći.

Sanjati da ne možete da uđete u apoteku
Kada sanjate da ne možete da uđete u apoteku jer je zatvorena to implicira da ćete uskoro shvatiti da ste zakasnili u nečemu. Verovatno ste oklevali da prihvatite nove mogućnosti koje su vam bile na raspolaganju i taj „voz je prošao“. Otvorite oči kako vam se to ne bi ponovo dogodilo.

Sanjati da ne možete da izađete iz apoteke
Ukoliko ste sanjali da ne možete da izađete iz apoteke to znači da je krajnje vreme da prestanete sami sebe da sabotirate. Nema nikakvog razloga da baš svaku svoju ideju osuđujete na propast, čak i pre nego što pokušate da je realizujete.

Ukoliko ste po struci farmaceut ili ste nedavno bili u apoteci ili razgovarali o tome tumačenje ovakvih snova je jednostavnije – vaš mozak u snu obrađuje informacije koje je dobio na javi.

Definicija apoteke

Apoteka je je zdravstvena ustanova čija je svrha nabavljanje lekova i sanitetskog materijala, kao i snabdevanje stanovništva time. U nekim apotekama se lekovi ispituju, izrađuju i testiraju.