Šta znači sanjati arhiv?

Tumačenje ovakvih snova zavisi od konteksta u kojima se događaju, te detalja i osećaja koji ih prate. Osećaji koji prate snove o arhivu su strah, uzbuđenje, panika i teskoba.

Sanjati arhiv
Kada sanjate arhiv, to implicira da vam je potreban odmor. Pretrpani ste poslom i svakodnevnim obavezama. Stalno su vam papiri u glavi, pa ih i u snu vidite. Pokušaćete da izdvojite malo vremena za sebe i odete negde makar na vikend. Drugo značenje arhiva može biti gubitak. Moguće je da niste bili pažljivi pri potpisivanju dokumenata što će rezultirati materijalnom štetom.

Sanjati kompjuterski arhiv
Imaćete problema sa poslovnim partnerima ili nadređenima i nećete znati kako da opravdate nepromišljeni potez koji ste napravili. Ako ste na odgovornom radnom mestu, verovatno će se očekivati da podnesete ostavku. Bićete veoma napeti zbog teške situacije u kojoj se nalazite, ali uspećete iz nje da naučite mnogo korisnih stvari i da se vratite jači nego što ste bili ranije. Videćete ko su vam pravi prijatelji i ko je bio uz vas kada su vam svi okrenuli leđa. Cenićete više sitnice koja vam ulepšavaju život i radićete sve da usrećite porodicu i prijatelje, a ne kao pre da se samo trudite oko napretka u karijeri.

Sanjati da radite u arhivu
Kada sanjate da radite u arhivu to je loš znak. U bliskoj budućnosti ćete se naći u vrlo opasnoj situaciji koja bi mogla da vam uništi život ili reputaciju. Kako biste to sprečili poslušajte svoj instinkt, jer će to verovatno biti jedino „oružje“ koje ćete moći da upotrebite kako biste se spasli. Ako ništa drugo, ova situacija će vas konačno naučiti da ne verujete svakome.

Sanjati radnika u arhivu
Ukoliko sanjate da vidite ili razgovara sa radnikom u arhivu to znači da bi vas u bliskoj budućnosti mogla izdati osoba koju mnogo volite i poštujete. Niste mogli ni da zamislite da bi on/ona mogao/la da izda vaše poverenje, ali će se pokazati da ste u krivu. Pazite šta pričate pred drugim ljudima, jer nikada ne možete da budete sigurni kakve su njihove namere.

Svađati se sa arhivatorom
Kada se u snu svađate s arhivatorom podsvest vas upozorava da pripazite kako se ponašate prema drugim ljudima. Verovatno ste bili grubi prema osobama koje volite, te ste ih svojim rečima duboko uvredili ili povredili. U trenutku ste to potisnuli jer ste sigurni da vam neće zameriti. Ipak, pokušate da zamislite obrnutu situaciju i donesite ispravnu odluku. Barem jednom u životu pređite preko svog ponosa i priznajte da ste pogrešili.

Sanjati da pretražujete arhiv
Kada sanjate da pretražujete arhiv ili pregledate hrpu arhiviranih dokumenata to implicira da biste u budućnosti trebali biti kreativniji kako biste postigli svoje ciljeve. Naučite da upotrebljavate maštu i ne libite se da budete lukavi kada to situacija od vas zahteva. Trebaće vam mnogo vremena i truda kako biste postigli sve što želite, a dobra priprema bi vam u tome mogla mnogo pomoći. Uvek pokušavajte da mislite jedan korak unapred i pripremajte se za to da ispravno odreagujete kada to bude bilo potrebno.

Sanjati da se krijete u arhivu
Ukoliko sanjate da se krijete od nekoga u arhivu to znači da vas muči griža savesti. Nekome ste prećutali važnu informaciju ili ste napravili grešku koja bi mogla da utiče na vaš status na poslu. Trudite se da to niko ne sazna, jer se plašite posledica koje bi vas mogle zadesiti.

Sanjati da ste neovlašteno ušli u arhiv
Kada sanjate da ste neovlašteno ušli u arhiv to znači da morate da budete oprezniji prilikom donošenja odluka. Neopreznost ili žurba vas može dovesti u velike probleme sa nesagledivim posledicama. Pre nego što donesete neku važnu odluku u životu dobro razmislite o mogućim komplikacijama. Ne libite se da nekoga pitate za savet.

Ako sanjate da je neko drugi neovlašteno ušao u arhiv to implicira potrebu neke osobe da vam određuje kako i šta treba da radite. Već neko vreme imate „tutora“ koji ne reaguje na vaše tvrdnje da možete sami o sebi da se brinete. Njegove/njene namere nisu loše, ali vi imate potrebu da sami „držite konce“ svog života. Ovaj problem ćete najlakše rešiti tako što ćete priznati kako se osećate.

Sanjati da palite arhiv
Ukoliko u snu palite arhiv to znači da ćete iz života „izbaciti“ sve osobe koje iz vas crpe pozitivnu energiju. Potrudićete se da budete okruženi samo ljudima koji ne kukaju i ne žale se, te imaju ciljeve za koje se bore. I sami ste takva osoba, a dosadašnji prijatelji su iz vas izvlačili samo ono najgore. Konačno ćete preseći i zaključiti da vam je bolje da budete sami nego u lošem društvu. Okolina će vas zbog toga možda osuditi, ali za to nećete mariti jer ćete smatrati da činite najbolje za sebe.

Sanjati da neko drugi pali arhiv
San u kome neko drugi pali arhiv simbolizuje rastanak. Verovatno će draga osoba odlučiti da se odseli u inostranstvo. Biće vam drago zbog njega/nje, ali ćete znati da će to dovesti do zahlađenja odnosa. Izgubićete dobrog prijatelja i biće vam žao, ali ćete se radovati zbog njegove/njene sreće.

Sanjati prašnjava dokumenta u arhivu
Kada u snu vidite ili čitate prašnjava dokumenta u arhivu to znači da vas neki bolan trenutak iz prošlosti sprečava da krenete dalje. Nikako ne možete da to ostavite iza sebe i počnete da planirate budućnost. Plašite se da bi svaki naredni korak mogao da vas povredi. Ovakva situacija se ogleda i na emotivnom planu. Možda ste imali loše iskustvo sa vezama u prošlosti, što vas sprečava da se opustite i dozvolite drugim osobama da vam priđu.

Ako vidite da neko drugi čita prašnjava dokumenta verovatno se plašite da bi neko mogao da otkrije vašu tajnu. Dugo ćutite o tome jer se bojite reakcije okoline. Istina je da bi mogli da vas osude zbog „grehova iz prošlosti“, ali sve dok to ne rešite savest će vas mučiti svakodnevno. Ili pokušajte da zaboravite ili se sa time suočite kao odrasla osoba.

Sanjati prazan arhiv
Prazan arhiv u snovima ukazuje na to da ćete uspeti da zaboravite jedan vrlo težak period svog života. Moguće je da vam se u prošlosti dogodila neka tragična i stresna situacija i potrudićete se da je zaboravite kako biste mogli da nastavite normalno da živite. To ćete smatrati jedinim mogućim načinom da se okrenete budućnosti.

Sanjati neuredan arhiv
Vrlo neuredan arhiv u snu simbolizuje vaše misli i osećaje. U poslednje vreme ste veoma zbunjeni jer su vam se dogodile neke nepredviđene stvari. Jako je važno da velike i važne odluke ne donosite preko noći i da tu stvar „ne lomite preko kolena“. Dajte sebi vremena da vam se utisci slegnu i, ukoliko je potrebno, posavetujte se o tome s osobom kojoj verujete.

Sanjati uredan arhiv
Ukoliko ste u snu videli vrlo uredan arhiv to implicira da ste perfekcionista. Vi se ne upuštate ni u kakav posao ako niste sigurni da možete da ga uradite onako kako treba. Često niste zadovoljni svojim učinkom ili rezultatima i smatrate da vi to možete bolje. Lepo je što se trudite da date sve od sebe da ono čime se bavite bude odlično, ali prestanite sami sebi da stvarate pritisak koji može negativno da se odrazi na vašu psihu.

Sanjati da čistite arhiv
Čistiti arhiv u snovima ukazuje na to da će vam poslodavac poveriti dosadan i iscrpljujući zadatak. Moguće je da ćete ispravljajući tuđe greške samo gubiti vreme, a nećete za to biti adekvatno nagrađeni. Druga mogućnost jeste da ćete preuzeti porodičnu obavezu kojom niko drugi nije želeo da se bavi.

Sanjati da drugi čiste arhiv
San u kome vidite kako neko čisti arhiv znači da će vam se bliska osoba požaliti na neki deo privatnog ili profesionalnog života. Verovatno će vam član porodice ili neko od prijatelja ukazati na nešto čega sami niste bili svesni. Shvatićete da premalo učestvujete u životu ljudi koje volite.

Sanjati da ste pronašli tajna (poverljiva) dokumenta u arhivu
Kada sanjate da ste pronašli poverljiva ili tajna dokumenta u arhivu to implicira da ćete otkriti nečiju tajnu, ali nećete znati šta da uradite sa njom. Možda je bolje da to zadržite za sebe, jer ne želite nikoga da povredite šireći nešto za šta niste sigurni da je istina.

Sanjati da ste zarobljeni u arhivu
Ako ste sanjali da ste zarobljeni u arhivu to znači da ne umete da prepoznate prilike koje su vam na raspolaganju. Moguće je da ste zarobljeni u prošlosti i da zbog toga niste u stanju da vidite šanse koje vam se nude. San je znak da je krajnje vreme da počnete da iskorištavate potencijal koji imate kako biste sebi obezbedili bolju budućnost.

Sanjati da ste nekoga zarobili u arhivu
Ukoliko ste sanjali da ste nekoga zarobili u arhivu to implicira da se uzalud trudite da bliskoj osobi ukažete na grešku koju pravi, tj. na moguće posledice njegovih tj. njenih odluka i poteza. Nema nameru da posluša vaš savet ili sugestiju, pa bi trebalo da se pomirite sa činjenicom da će ovog puta morati da nauči na vlastitoj grešci.

Sanjati da živite u arhivu
Kada sanjate da živite u arhivu to znači da sami sebe ograničavate. Rešite se psiholoških i emocionalnih barijera koje vas muče kako biste mogli da krenete dalje.

Ukoliko radite u arhivu ili poznajete nekoga ko se tim poslom bavi san se ne tumači. Isto tako, ako ste na televiziji ili novinama videli nešto vezano za arhivu, moguće je da ste pod utiskom viđenog. Vaš mozak samo procesuira informacije koje je dobio na javi.

Definicija arhiva

Arhiv je ustanova koja prikuplja, čuva i izdaje pisana i štampana dokumenta državnih organa.