Šta znači sanjati Arktik?

Videti Aarktik u snu
Kada u snu vidite Arktik, to simbolizuje vaše ambicije. Nikad se niste zadovoljavali malim, prosečnim stvarima koje većinu ljudi čine srećnim. Smatrate da ste stvoreni za velike uspehe koji će potvrditi koliko vredite. Drugima se može činiti da precenjujete sebe, ali uvereni ste da vas niko neće poštovati ako prvo vi sebe ne poštujete. Može vam se desiti da preterate i da pomešate loše namere sa iskrenim savetima onih koji vam žele dobro.

Sanjati da ste na Arktiku
Kada sanjate da ste na Arktiku, to ukazuje na poslovne uspehe. Profitiraćete od bavljenja poslom o kome drugi ne znaju mnogo, a koji donosi dobru zaradu. To može biti rad na egzotičnoj destinaciji ili patentiranje proizvoda koji će se dobro pokazati. Trebalo vam je mnogo hrabrosti da se upustite u nešto za šta niste znali da li će se isplatiti i zbog toga bićete nagrađeni. Vreme će pokazati da je rizik imao smisla i vi ćete rado deliti iskustvo sa drugima koji budu želeli da krenu vašim putem.

Napuštati severni pol
Kada sanjate da napuštate Arktik, to znači da ćete raskinuti vezu u kojoj se niste osećali dobro. U nekim trenucima zaista ste osetili hladnoću kao da se nalazite na Severnom polu, a ne u partnerovom naručju. Njegova ravnodušnost će biti poražavajuća za vas i shvatićete da je najbolje da što pre prekinete sa tim mučenjem. Reakcija na vašu odluku neće biti preterano emotivna što vas neće mnogo začuditi.

Sanjati da vidite Arktik na karti
San u kome na karti gledate Severni pol simbolizuje ravnodušnost prema bliskoj osobi. Verovatno ste se zasitili partnera ili je ljubav, jednostavno, prošla. Često se uhvatite u razmišljanju o drugoj osobi, a pomisao da budete sa njom/njim više vam nije tako strašna. Ranije vas je možda gizla savest jer biste evenutalnom prevarom povedili partnera/ku, a sada ste došli u fazu kada vam to nije bitno. Osećate da morate nešto da promenite, te da stanje u kome se trenutno vaša veza ili brak nalazi ne vodi ničemu. Možda je partner/ka uradio/la nešto što vas je povredilo ili razočaralo. Ipak, to nije razlog da ne razgovarate. Samo ćete na taj način znati na čemu ste.

S druge strane, moguće je da ravnodušnost osećate prema prijateljima ili nekim članovima porodice. Već duže vreme slušate njihove probleme i pokušavate da ih posavetujete, ali vam je trenutno to vrlo mučno. Zato već neko vreme izbegavate da se sa njim/njom družite.

Sanjati da planirate putovanje na Arktik
Kada u snu planirate putovanje na Arktik to znači da biste želeli da promenite partnera, posao ili sredinu u kojoj živite, a verovatno i sve to zajedno. Osećate da bi vas promena usrećila jer je svakodnevnica počela da vas guši. Nemate vremena za sebe jer ste sve svoje vreme podredili poslu i voljenim osobama. Shvatićete da je krajnje vreme da učinite nešto za sebe, pa ćete se okrenuti kreativnom hobiju ili upisati kurs koji ste davno želeli.

Sanjati da istražujete Arktik
Kada sanjate da ste deo istraživačke ekspedicije na Arktiku to znači da se osećate usamljeno. Moguće je da ste okruženi ljudima koji nemaju mnogo razumevanja za vaše potrebe, želje i ambicije. Verovatno vam treba neko da vam pomogne, a nikako ne pronalazite takvu osobu među bliskim ljudima. Zato osećate kao da ste sami na svetu. Međutim, to će vas podstaći da se i dalje borite za svoje ciljeve. Nećete odustati jer ćete želeti da pokažete da ste dovoljno sposobni da svoje planove sami realizujete.

Videti istraživače da idu na Severni pol
Ukoliko u snu vidite istraživačku ekspediciju na Arktiku to znači da ćete se naći u zanimljivom društvu. Možda vas odlazak na piće ili večeru sa nepoznatim ljudima neće usrećiti, ali će vam pomoći da na stvari gledate van okvira. Doživećete neku vrstu prosvećenja jer ćete shvatiti da je promena ugla gledanja na stvari sve što vam treba da biste bili srećni.

Sanjati da živite na Arktiku
Ako sanjate da živite na Arktiku podsvest vam govori da vam je potreban odmor. Duže vreme ste napeti i strahujete da li ćete moći da se suočite sa svim izazovima koji su pred vas stavljeni. Trudite se da u svemu budete najbolji i da se svima nađete pri ruci ako zatreba. U svemu tome zanemarijete sebe i svoje potrebe.

Neko koga poznajete da živi na severnom polu
Kada sanjate da neka bliska osoba živi na Arktiku to znači da vam on/ona nedostaje. Moguće je da ste se udaljili iz objektivnih razloga, te je povezanost koju ste imali jednostavno iščezla. Ipak, godilo bi vam druženje sa njim/njom jer biste se prisetili nekih srećnih trenutaka koje ste preživeli zajedno i tako napunili baterije za nove izazove.

Sanjati da umirete na Arktiku
Ukoliko sanjate da umirete od hladnoće ili gladi na Arktiku to simbolizuje brigu za bližnje. Neko ko vam je mnogo drag ima zdravstvene probleme, a vi niste sigurni kako možete da mu/joj pomognete. Čini vam se da ne činite dovoljno, ali se trudite da što više vremena provedete sa tom osobom. Morate znati da je i podrška veoma važan faktor u procesu ozdravljenja. Zato nema razloga da se lomite, nego se potrudite da budete uz voljenu osobu.

Kada sanjate da neko drugi umire na Arktiku to znači da ćete rešiti veliki problem. Konačno ćete nakon dugo vremena osetiti olakšanje i slobodu. To će vam dati snage da se izborite sa svakim novim zadatkom koji se nađe pred vama.

Sanjati polarnu svetlost
Ako u snu gledate polarnu svetlost (Aurora Borealis) to znači da je pred vama jedan veoma lep i uspešan period. Osećaćete se dobro i bićete ispunjeni na poslovnom i emotivnom planu. Ništa vam neće biti teško jer ćete imati dovoljno energije za sve. Svaki posao ćete raditi sa mnogo zadovoljstva pa će i rezultati biti vidljivi.

Kada u snu vidite blisku osobu koja gleda polarnu svetlost verovatno ćete upoznati uticajnu osobu koja bi vam mogla pomoći prilikom pronalaska ili promene posla. Ipak, moraćete se mnogo truditi kako biste pokazali svoje kvalitete i kako bi vaš rad bio cenjen kod kolega i nadređenih. S obzirom da ste svesni kakva sjajna prilika vam je pružena, neće vam biti teško da radite od jutra do sutra kako biste se pokazali u pravom svetlu i za to bili adekvatno nagrađeni.

Značenje snova može biti pojednostavljeno. Moguće je da ste na televiziji gledali reportažu o Arktiku što je ostavilo na vas utisak.

Definicija Arktika

Arktik obuhvata severnu polarnu oblast.