Šta znači sanjati avion?

Snovi o avionima spadaju u pet najčešće traženih snova. Mogu imati razna značenja, a najčešće označavaju nestanak briga, promena na bolje u životu, potrebu za savetom starijih ili iskusnjih i slično. Iz ovog razloga smo avionima posvetili jedan detaljan i dug članak koji smo razbili u niz podznačenja…

Možete prelistati celi članak ali isto tako možete iskoristiti i ove brze linkove da skočite direktno na značenje koje vas zanima:

Videti avion u snu ali na zemlji
Kada u snu vidite avion, to ukazuje da će vam se dogoditi promene na bolje. Moguće je da se nadate putu u inostranstvo gde biste želeli da živite i radite. Uskoro ćete dobiti zeleno svetlo da počnete da sređujete dokumenta i da pakujete kofere. Bićete veoma uzbuđeni jer se radi o zemlji u kojoj ste maštali da živite. Prvobitno, posao neće biti u skladu sa vašim obrazovanjem, ali vremenom ćete napredovati.

Videti avion u letu
Kada sanjate avion u letu, to označava da će vaše brige nestati. U narednih mesec dana, rešićete sve probleme koji su se godinama skupljali. Biće vam dosta jadikovanja nad sopstvenom sudbinom, pa ćete učiniti sve da ono prestane. Ako se nalazite u vezi koja vas ne čini srećnom, najverovatnije ćete se odvažiti i prekinuti to mučenje. Želećete više i bolje za sebe i počećete da radite na ostvarenju vaših ciljeva.

avion

Sanjati da letiš putničkim avionom
Kada sanjate da letite avionom, to znači da će vam se rizik isplatiti. Uložićete vreme i novac u nešto što će, naizgled, delovati besmisleno. Jedino će vas vaša vera u uspeh održati. Nećete imati podršku roditelja i prijatelja koji će vam predviđati propast. Posle određenog vremena, moći ćete da ih pogledate uzdignute glave i da im prebacite da ste uspeli uprkos njihovom nerazumevanju i omalovažavanju.

Sanjati da ste zakasnili ili propustili avion
Ako u snu zakasnite ili propustite let avionom, taj san označava da ste pedantna osoba ali i da preterano brinete o svakodnevnim problemima koji vas okružuju. Stvari nisu onoliko bitne koliko izgleda da jesu i trebalo bi da se opustite.

Sanjati da iskačete iz aviona
Kada sanjate da iskačete iz aviona, to je upozorenje da se čuvate nezgoda. U poslednje vreme ste nemarni i često upadate u probleme. Moguće je da se osećate izgubljeno i ne nalazite drugi način da to saopštite okolini koja očekuje da donesete važne odluke. Želeli biste da još malo odložite surov proces odrastanja i ulaska u svet odgovornih ljudi. To vas može odvesti u nevolje pa će vas mnogi savetovati da se zaposlite ili odete u vojsku kako biste imali neku obavezu u životu.

Videti druge da iskaču iz aviona
Kada sanjate da drugi skaču ili padaju iz aviona, to znači da ćete odustati od nečega što ste dugo želeli. Moguće je da se radi o vezi u koju ste samo vi ulagali i želeli da uspe. Shvatićete beznadežnost te situacije i pustićete voljenu osobu da se bori za vas ili da ide. Začudićete se koliko će vam ta odluka doneti olakšanje i mirniji san. Moguće je da će bivši partner želeti da vas povrati, ali vi ćete shvatiti da vam je bolje bez njega.

Sanjati da ste ispali iz aviona i da padate
Kada u snu padate iz aviona, to implicira da ćete imati koristi od nekoga ko vam nije ulivao poverenje. Kod vas se stvari dešavaju kada im se najmanje nadate ili kada od njih u potpunosti odustanete. Najverovatnije da ćete i ovaj put dići ruke od posla ili ljubavne veze kada ćete dobiti ponudu od nekoga ko vam se na prvi pogled učinio neozbiljnim. Pošto nećete imati drugog izbora, prihvatićete je sa minimalnim očekivanjima. Iznenadićete se kako prvi utisak može da prevari.

Sanjati da letite vojnim avionom ili mlaznjakom
Ako letite mlaznim vojnim avionom u snu, vi ste neustrašiva osoba na javi. Ne bojite se prihvatati rizike i gotovo uvek ti rizici vam se isplate. Ipak vaši bližnji brinu za vas jer prije ili kasnije neki  rizik će biti nepotrebno preuzet.

vojni-avion

Sanjati da ste zaspali u avionu
Ako ste sanjali da ste zaspali u avionu to označava da vam predstoje bezbrižni dani što se tiče zdravlja i finansija.

Sanjati da vidite ili pričate sa kapetanom aviona
Ako pričate u snu sa kapetanom aviona to znači da bi ste u stvarnosti oko nekog problema trebali posavetovati sa porodicom, a ništa ne raditi sam na svoju ruku.

Sanjati stjuardesu ili stjuarda
San u kojem vidite ili pričate sa stjuardesom ili stjuardom označava priliku za romantične susrete sa javi, i to sa osobom koja vam se jako dugo dopada.

Sanjati da avion pada u kojem ste vi
Ovaj san označava da imate neke strahove vezane za vezu u kojoj ste ili nedostatak veze sa nekim. Moguće je da se osećate usamljeni. Trebalo bi da se više družite sa prijateljima, porodicom ili da upoznajete nove ljude.

Pilotirati ili voziti avion
San u kojem vi pilotirate tj. vozite avion označava da trebate preuzeti u svoje ruke nekakvu situaciju koja se odvija u vašem ili životu vaše porodice. Svi su neodlučni kako da je reše iako je situacija lako rešiva. Na vama je da presečete Gordijev čvor. Alternativno ovo može značiti da vam predstoji period u kome ćete preuzeti situaciju nad svojom sudbinom i životom.

Sanjati srušen ili uništen avion ili avionsku nesreću
Ako u snu vidite srušen ili uništen avion pre dugo vremena, to označava da ćete u daleko budućnosti iskusiti problem zbog nečega što ste učinili ove godine. Ako pak vidite avion koji je tek pao, to označava da će problem doći na naplatu mnogo ranije.

Sanjati aerodrom i više aviona
Ako sanjate aerodom i na njemu jedan ili više aviona predstoji vam kraće putovanje na javi. Moguće je da ćete posetiti neku rodbinu koju niste dugo videli. Isto tako moguće je da vam predstoje gosti ili će vas posetiti dalja rodbina koja se neće dugo zadržatti kod vas.

Sanjati da pravite avion
Praviti avion u snu ukazuje na to da biste uskoro mogli da se vratite starom hobiju koji ste usled nedostatka vremena „bacili u zapećak“. Nije isključeno da ćete se potpuno posvetiti tome, te da će u nekom momentu vaša mala zanimacija prerasti u ozbiljan i unosan posao.

Sanjati da drugi prave avion
Ako ste sanjali da drugi prave avion to implicira da bi trebalo da podržite blisku osobu u njegovim tj. njenim idejama ili namerama. Čak i ukoliko mislite da njegov tj. njen plan ima neke nedostatke, pokušajte da mu/joj pomognete da ih ispravi, a nemojte samo da kritikujete.

Sanjati da popravljate avion
Popravljati avion u snu znači da ćete preuzeti vrlo odgovoran posao ili obavezu. Moguće je da će vam poslodavac poveriti projekat od čijeg uspeha će zavisiti mnogo toga. Naći ćete se pod stresom, međutim, ukoliko budete verovali u sebe, rezultati sigurno neće izostati.

Sanjati da drugi popravljaju avion
San u kome vidite kako neko popravlja avion ukazuje na to da bi trebalo malo više da verujete bliskoj osobi. Verovatno vam je član porodice ili partner tj. partnerka obećao/la da će rešiti neki problem, a vi niste sigurni da je on tj. ona sposoban/a za tako nešto. Svojim razmišljanjem ga /je samo gurate od sebe, jer niko ne voli kada bližnji nemaju poverenja u njega tj. nju.

Sanjati da ste kupili avion
Ukoliko ste sanjali da ste kupili avion to implicira da mnogi ne razumeju vaše ambicije. Osoba ste koja se veoma trudi da ostvari svoje ciljeve. Međutim, često vas kritikuju ljudi iz okruženja i savetuju vam da odustanete od nekih ideja. Ako vi verujete u uspeh, nemojte da ih slušate.

Sanjati da prodajete avion
Prodavati avion u snu znači da biste u bližoj budućnosti mogli imati veće troškove. Možda će vam se pokvariti automobil ili neki kućanski aparat, pa ćete morati da izdvojite određenu sumu za popravku ili zamenu. Najbolje bi bilo kada biste već sada počeli da štedite kako vam budućnost ne bi bila neizvesna.

Sanjati da ste nasledili avion
Kada sanjate da vam je neko u nasledstvo ostavio avion to implicira da previše očekujete od bliskih ljudi. Navikli ste da vaše probleme rešavaju roditelji ili partner tj. partnerka, a da vi sedite „skršenih ruku“. Imajte u vidu da za neke stvari morate sami da se pobrinete.

Sanjati da ste nekome poklonili avion
Ako ste sanjali da ste nekome poklonili avion to znači da morate da naučite da kažete „ne mogu“, „ne želim“ ili „neću“. Prečesto svoje planove, obaveze i prohteve stavljate u drugi plan kako biste udovoljili bližnjima. Ako tako nastavite sigurno ćete se jednog jutra probuditi kao nesrećna i frustrirana osoba.

Sanjati da ste ukrali avion
Kada sanjate da ste ukrali avion to implicira da živite u nekoj svojoj realnosti. Prečesto niste u stanju da na pravi način sagledate situaciju u kojoj se nalazite, nego maštate o tome kako će vam budućnost izgledati. Trgnite se pre nego što bude bilo prekasno da bilo šta učinite za sebe ili ljude koje volite.

Sanjati da vam je neko ukrao avion
Ukoliko ste sanjali da vam je neko ukrao avion to znači da bi trebalo da se čuvate neiskrenih ljudi. Neko će pokušati da zloupotrebi vašu humanost, dobrotu ili poverenje koje ste mu/joj dali kako bi ostvario/la svoje ciljeve. Pazite kome se poveravate!

Sanjati da ste uništili ili zapalili avion
Ako ste sanjali da ste uništili ili zapalili avion to implicira da vam odluke koje ste nedavno doneli nanose više štete nego koristi. Ukoliko ne znate kako da se ponašate u određenoj situaciji, potražite savet osobe kojoj verujete, a nemojte da tu stvar „lomite preko kolena“.

Sanjati da se avion sam zapalio
Kada sanjate da se avion sam zapalio ili da je eksplodirao to znači da bi vam se mogao dogoditi neki nepredviđen problem. Nemojte da ga rešavate preko noći nego sebi dajte vremena da o tome dobro razmislite.

aerodrom

Značenje snova može biti mnogo jednostavnije. Ako ste skoro putovali avionom ili ga videli na televiziji ili uživo, sigurno je ostavio utisak na vas pa ste ga sanjali.

Definicija aviona ili zrakoplova

Avion ili zrakoplov je mašina za letenje koja je teža od zraka, a koja uzgon dobija pritiskom zraka na njegova krila.