Šta znači sanjati badnjak?

Držati badnjak u rukama
Kada u snu vi držite badnjak, to simbolizuje mir i sreću. Imaćete uspeha u svemu što započnete. Na ljubavnom planu će vam cvetati ruže i lepo ćete se slagati sa partnerom. Moguće da ćete naći zajednički jezik sa njegovom porodicom koja će vas, posle mnogo vremena, konačno prihvatiti. Na poslovnom planu stvari se u početku nisu odvijale kako ste želeli, ali u narednom periodu sve će krenuti željenim tokom. Strpljenje i rad koji ste uložili, uprkos poteškoćama, će početi da se isplaćuje. Dobićete nove poslovne ponude i možda promenite radno mesto kojim niste bili preterano oduševljeni.

Da vam neko nosi badnjak
Ako sanjate da vam neko donosi badnjak, to ukazuje da ćete čuti dobru vest od prijatelja ili člana porodice. Verovatno ste nekoga zamolili za uslugu. Radi se o nečemu što vam je jako važno, poput posla ili zakazivanja lekarskog pregleda kod doktora do koga se teško dolazi. Dobićete odgovor koji ste priželjkivali i bićete veoma zahvalni toj osobi.

Nositi nekome badnjak
Ukoliko sanjate da vi nekome donosite badnjak to znači da ćete nekoga usrećiti svojim delima. Možda nećete biti ni svesni, ali malim znakom pažnje ćete obradovati osobu koju dobro ne poznajete. Ipak, to će ostaviti snažan utisak na nju/njega.)

Seći badnjak
Ako sanjate da sečete badnjak neko će vam ukazati veliko poštovanje. Možda će vas prijatelj zamoliti da mu budete kum ili će vas nadređeni predložiti za neku bolju poziciju u firmi ili povišicu. U svakom slučaju ovakav san ima pozitivno značenje.

Kada sanjate da neko drugi seče badnjak to simboliše sećanje na detinjstvo. Moguće je da ste u detinjstvu gledali kako neko seče badnjak ili su vam o tome pričali. Ako se ta priča prenese na san to znači da vas podsvest vraća u neke bezbrižne i srećne dane kako biste pobegli iz sumorne svakodnevnice.

Badnjak pred crkvom
Badnjak pred crkvom simboliše blagostanje u porodici. Težak period je iza vas i sa ma koliko se izazova susretali podrška i ljubav u porodici vam je najvažnija. U dobru i zlu znate da možete da se oslonite na njih.

Badnjak pred vratima
Ako vidite badnjak pred vratima to znači da ćete čuti dobre vesti. Moguće je da ćete dobiti dobru ponudu za posao ili će se pokazati da niste imali razloga da brinete za svoje zdravlje. Konačno ćete imati čemu da se nadate jer će stvari krenuti na bolje. Iskoristite naredni period za odmor, jer je pred vama naporan rad kako biste se dokazali na novom poslu.

Badnjak u domu
Ukoliko sanjate badnjak u vašem domu to znači da ćete se u bliskoj budućnosti sastati sa članovima porodice koje dugo niste videli. To druženje će vam izuzetno prijati jer ćete evocirati drage uspomene iz detinjstva. Možda vas neko od njih pozove u goste u drugi grad ili državu. Prihvatite poziv jer bi vam promena mogla prijati.

Badnjak od hrasta ili cera
Kada sanjate badnjak od hrasta ili cera to ukazuje da ćete ostvariti svoje poslovne ili privatne planove. Ako ste planirali promenu posla, zanimanja ili fakulteta pravo je vreme za to, jer bi se vaš izbor mogao pokazati dobrim i isplativim. Ako planirate preseljenje u inostranstvo ipak se malo raspitajte o uslovima života, pravilima i običajima u zemlji u kojoj biste živeli.

Badnjak od jele ili bora
Iako ređe, badnjak može da bude od jele ili bora. Ovakav badnjak simbolizuje srećne trenutke sa voljenom osobom. Konačno će se komunikacija među vama poboljšati pa biste mogli da isplanirate zajedničko putovanje.

Paliti badnjak
Kada u snu palite badnjak, to označava zdravlje. Prvenstveno ćete biti zadovoljni sobom i to će se odraziti na vaše telo i psihu. Shvatićete da nećete imati koristi od nezadovoljstva i kukanja, već ćete se truditi da živite onako kako ste oduvek želeli. Počećete i zdravo da se hranite kao i da se bavite fizičkim aktivnostima.

Sanjati da drugi pale badnjak
San u kome vidite kako neko pali badnjak najavljuje rešavanje nekog većeg problema. Moguće je da ste dugo bili zabrinuti za zdravlje bliske osobe. Međutim, uskoro biste mogli čuti dobre vesti. To će vam pomoći da se nakon mnogo vremena opustite i da počnete više računa da vodite o sebi.

Sanjati da ste zapalili badnjak, a on neće da gori
Ako ste sanjali da ste zapalili badnjak, ali on neće da gori to implicira da ćete se neke brige rešiti samo ukoliko budete bili strpljivi i uporni. Ništa se značajno neće dogoditi preko noći. Zato nemojte da očajavate i da se nervirate, nego se potrudite da uradite sve što je u vašoj moći kako biste ostvarili svoj cilj.

Sanjati da ste pronašli badnjak
Ukoliko ste sanjali da ste pronašli badnjak to znači da ćete u narednom periodu imati mnogo sreće i uspeha. Sve što započnete moći ćete i da završite. Očekuju vas povoljni trenuci, kako na profesionalnom, tako i na privatnom planu. Pred vama su dani uživanja, pa se potrudite da ih iskoristite na najbolji mogući način.

Sanjati da ste kupili badnjak
Kupiti badnjak u snu ukazuje na to da polažete velike nade u ono čime se trenutno bavite. Verovatno ste uložili mnogo vremena i truda u neki posao, ali verujete u dobar ishod svega toga. Ako budete strpljivi i dovoljno motivisani dočekaćete svojih „pet minuta slave“. Zato nemojte da odustajete pred manjim ili većim preprekama.

Sanjati da prodajete badnjak
Prodavati badnjak u snu simbolizuje dobru poslovnu ideju. Moguće je da ćete se napokon ohrabriti da je sprovedete u delo. Napravićete ostvariv plan i nećete odustajati dok ga ne realizujete. Nije isključeno da će vam upravo to doneti veći profit, pa čak i popularnost tj. slavu.

Sanjati da kitite badnjak
Kititi badnjak ukrasima, peškirima i slično u snu znači da ste puni optimizma i samopouzdanja. Trenutno ste raspoloženi da realizujete neke stare ideje i da se posvetite stvarima koje ste u poslednje vreme zapostavili. Dobrom energijom privlačite pažnju drugih ljudi, pa ukoliko ste sami, ovaj period možete iskoristiti da pokušate da pronađete svoju „srodnu dušu“.

Sanjati da drugi kite badnjak
Videti u snu kako neko kiti badnjak ukazuje na to da biste se u narednom periodu mogli zaljubiti. Ovo važi i za slobodne, ali i za zauzete osobe koje bi mogle pasti u veliko iskušenje da prevare ili da ostave partnera. Bilo kako bilo, nemojte da radite drugima ono što sami ne biste voleli da doživite.

Sanjati da ste nekome ukrali badnjak
Ako ste sanjali da ste nekome ukrali badnjak to implicira da ne prezate ni od čega kako biste ostvarili svoje ciljeve. Vrlo ste ambiciozna osoba i ne smeta vam da „gazite“ po drugima ukoliko ćete tako postići ono što želite. Imajte u vidu da bi vam se takvo ponašanje u nekom momentu moglo „obiti o glavu“.

Sanjati da vam je neko ukrao badnjak
Ukoliko ste sanjali da vam je neko ukrao badnjak to znači da bi trebalo da oprostite osobi koja vas je uvredila ili povredila. Nema mnogo smisla da se trujete negativnim emocijama i da se do kraja života ljutite na njega tj. nju. Život je previše kratak da biste ga protraćili dureći se na ceo svet.

Sanjati da ste bacili badnjak
Kada sanjate da ste bacili badnjak to implicira da ste spremni na promene. Možda dugo razmišljate o tome da okrenete novu stranicu svog života, ali se plašite onoga što bi moglo da se dogodi. Ubrzo ćete se napokon ohrabriti da barem pokušate da izgradite onakav život kakav želite.

Sanjati da drugi bacaju badnjak
San u kome vidite kako neko baca badnjak ukazuje na bi se bliska osoba mogla naći u nekoj vrsti krize. Moguće je da će član porodice ili neko od prijatelja doživeti neku stresnu situaciju, a vi ćete se potruditi da mu/joj pomognete da to što pre prebrodi. Zajedničkim snagama ćete se izvući iz toga.

Sanjati da vas neko tuče badnjakom
Ako ste sanjali da vas neko tuče badnjak to implicira da ćete imati posla sa licemerima. Vama će u lice pričati hvalospeve, a iza leđa će vas tračati. Imate dar da prepoznate takvu vrstu ljudi. Iskoristite to kako biste se distancirali od njih i nemojte da im pružate novu šansu ukoliko su sve prethodne prokockali.

Sanjati da nekoga tučete badnjakom
Ukoliko ste sanjali da nekoga tučete badnjakom to znači da ćete glumiti da vam se neko dopada. Moguće je da će vas prijatelj tj. prijateljica ili član porodice upoznati sa svojim partnerom tj. partnerkom i „na prvu“ vam se neće baš svideti. Ipak, sakrićete to jer znate da prvi utisak može da prevari. Zato ćete biti vrlo fini i pristojni prema njemu tj. njoj.

Sanjati badnjak prekriven snegom
San u kome vidite badnjak prekriven snegom to implicira da ćete se nakon duže vremena osećati sigurnim i zaštićenim, jer će vaši porodični odnosi biti dobri. Imaćete na koga da se oslonite, ali i kome da pružite ljubav i podršku u teškim trenucima.

Ako ste nedavno sekli badnjak ili proslavljali Badnji dan san se ne tumači. Isto važi i ako ste gledali na televiziju emisiju, film ili prilog o tom hrišćanskom običaju. To je verovatno ostavilo utisak na vas koji ste sa jave preneli na san.

Definicija badnjaka

Badnjak je najčešće hrastovo drvo koje se seče rano ujutru na Badnji dan, a obredno se pali na Badnje veče.