Šta znači sanjati bajonet?

Videti bajonet u snu
Ako u snu vidite bajonet, to implicira da ćete postati vojnik ili raditi u vojsci. Najverovatnije to niste imali u planu, ali ukazaće se dobra prilika koju nećete hteti da propustite. Vremenom ćete zavoleti to što radite i bićete zadovoljni izborom koji ste napravili.

Takođe, bajonet može imati značenje da ćete biti primorani da radite nešto mimo vaše volje. Moguće je da ćete zbog finansijskih poteškoća napustiti studije ili posao koji čini da se osećate ispunjeno. Teška srca shvatićete da ne možete da podmirite obaveze i pokušaćete da nađete makar neko zadovoljstvo u novom zanimanju.

Rukovati bajonetom
Kada vi rukujete bajonetom, to simbolizuje da ćete želeti na sav glas da objavite dobru vest. Verovatno ćete čuti nešto što će vam promeniti život nabolje. To može biti trudnoća, venčanje, novi posao ili sličan događaj kojim ćete se ponositi.

Neko drugi da rukuje bajonetom
Ako u vašem snu drugi rukuju bajonetom, to označava da ćete bezuspešno pokušati da pomirite dvoje ljudi. Naći ćete se u nezgodnoj situaciji, može se reći između dve vatre. Uradićete sve što je u vašoj moći da urazumite kolege, prijatelje ili rođake. Vaš trud neće naići na željenu reakciju, ali bićete mirni jer ste dali sve od sebe i imali najbolje namere. Pazite samo da vi ne izvučete deblji kraj.

Kupovati bajonet
Ukoliko u snu kupujete bajonet to implicira da ste zbog nečeg nezadovoljni ili besni. Neko vam je učinio neku nepravdu u privatnom ili poslovnom životu. Svesni ste da niste mogli ništa da učinite, ali vas to i dalje proganja. Možda se s vremena na vreme uhvatite kako razmišljate šta bi ste sve rekli ili uradili, ali ste svesni da vam te zakašnjele reakcije neće doneti ništa dobro. Moraćete se pomiriti sa tim i sledeći put se postaviti malo drugačije kako ne biste ponovo doživeli isto.

Prodavati bajonet
Kada u snu prodajete bajonet to znači da biste trebali da posetite lekara. Verovatno vas muče neki simptomi, a dijagnozu tražite na internet forumima i blogovima. Umesto što se pokušavate da budete sam svoj lekar, potražite pomoć stručnjaka. Mogući su problemi sa zubima ili kožom.

Dobiti bajonet na poklon
Ako sanjate da vam je neko poklonio bajonet to znači da ćete veliki problem rešiti uz pomoć prijatelja. Njegov/njen savet će vam mnogo značiti, pa ćete shvatiti da je i bolje što to niste pokušavali sami da rešite. Ova situacija će vam pomoći da konačno shvatite na koga se u životu možete osloniti, a na koga ne.

Pokloniti bajonet
Ukoliko sanjate da ste nekome poklonili bajonet to znači da ćete nekoga obradovati. Niste materijalista i smatrate da život čine male stvari, zato rado nekom sitnicom ili lepom rečju počastite ljude koje poznajete ali i one koje srećete na ulici. Uvek pazite kako se ophodite prema ljudima i boli vas kada je neko nekulturan ili neprijatan prema drugima. Smatrate da je život lakši i lepši kada ste dobri prema svima.

Izgubiti bajonet
Ako sanjate da ste vi izgubili bajonet to znači da ćete nekoga rastužiti. Moguće je da će vam neko izjaviti ljubav, ali ćete ga odbiti i time srušiti njegove/njene nade da budete zajedno. Sa druge strane, ukoliko imate partnera/ku mogao bi ga/je razočarati vaš odnos prema njegovim/njenim roditeljima ili prijateljima.

Ukoliko je u vašem snu neko drugi izgubio bajonet to implicira da ste prezahtevni prema sebi, ali i prema bliskim prijateljima i saradnicima. Uvek lestvicu držite visoko i mnogo vas frustrira kada ne možete da je preskočite. Još je gore kada osobe od kojih zavisi vaš posao ne mogu da preskoče tu imaginarnu preponu koju se im postavili. Takva razmišljanja mnogo opterećuju i umaraju čoveka. Zato pokušajte da „spustite loptu“ i da date prostora i sebi i drugima da pokažu šta mogu, ali bez stresa i razočarenja u bilo koga.

Slomiti bajonet
Kada u snu slomite bajonet verovatno ćete doneti odluku da se rešite nekog poroka. Ukoliko pušite, pijete ili volite kocku, moguće je da će vas finansijska situacija naterati da se preispitate i da odlučite da se rešite nečega što narušava vaše zdravlje, te ugrožava vaš budžet. Biće to najbolja odluka koju ste u životu doneli.

Ako u vašem snu neko drugi lomi bajonet to znači da će vam kolega, saradnik ili nadređeni priznati da ste sposobniji u poslu od njega. To vam neće imponovati jer ta izjava ne menja ništa u vašem životu ili karijeri, osim što bi trebalo da vam je čast što ste kvalitetniji radnik od nekoga. Sa druge strane, neće vam doneti ni finansijsku dobit, samo frustraciju jer znate da od vas zarađuje više neko ko manje zaslužuje.

Sanjati ranjavanje bajonetom
Ukoliko sanjate da vas je neko ranio bajonetom to znači da biste u bliskoj budućnosti mogli doći u sukob s osobom do koje vam je izuzetno stalo. Moguće je da će to biti partner, blizak prijatelj ili član porodice. Razlog za svađu će biti nerazumevanje oko finansija. Možda ćete optužiti nekoga da previše troši i ukazati mu na to da se nalazite u nezavidnoj situaciji. Ipak, nećete naići na razumevanje jer druga strana problem ne vidi tako kao vi. Ipak, ne dozvolite da vas to udalji, nego insistirajte na razgovoru.

San u kome vi nekog ranjavate bajonetom simbolizuje zavist. Verovatno u svom okruženju imate osobu koja živi život onako kako ste ga vi zamišljali za sebe. Ne biste mu/joj to nikad priznali, ali vas takva situacija izjeda. Hteli biste da se možete porediti sa njim/njom, ali je to trenutno suludo. Umesto što se žderete pokušajte da pronađete način da i vi budete jednako uspešni kao on/ona.

Sanjati ubistvo bajonetom
Ako sanjate da vas je neko ubio bajonetom to simbolizuje strah da će vas neko povrediti. Možda ste u prošlosti imali neka loša ljubavna iskustva, te vam je sada vrlo teško da nađete partnera, jer se plašite da se istorija ne ponovi. Ne pomaže vam ni to što prijatelji i porodica insistiraju na tome da više izlazite i da intenzivno tragate za srodnom dušom. To za vas nije rešenje, ali to ne znači da trebate da dozvolite da zauvek ostanete sami.

Ukoliko je neko drugi u vašem snu ubijen bajonetom verovatno ćete svedočiti nekom nemilom događaju. Možda će se dve osobe koje volite i poštujete posvađati, te tražiti od vas da arbitrirate u tom sukobu. To će vam vrlo teško pasti, ali ćete se poslužiti diplomatijom kako bi obe strane bile zadovoljne.

San u kome vi nekoga ubijate bajonetom znači da ćete upoznati osobu koja će vas zaintrigirati svojim stavovima i načinom ponašanja. Shvatićete da se na mnoge stvari treba gledati iz drugog, pozitivnijeg ugla.

Sanjati da pravite bajonet
Praviti bajonet u snu ukazuje na to da ćete se baviti poslom koji vam se ne dopada. Moguće je da će vam poslodavac poveriti zadatak koji će vam oduzeti mnogo vremena i živaca. Sporo ćete ostvarivati zadatke, a nećete biti nagrađeni za trud i rad koji u to ulažete. Samo će vas urođena upornost sprečiti da ne dignete ruke od toga.

Sanjati da drugi prave bajonet
Videti u snu kako neko pravi bajonet znači da će vam se član porodice ili prijatelj tj. prijateljica žaliti na posao ili primanja. Verovatno duže vreme slušate njegove tj. njene „žalopojke“ i odustali ste od toga da ga/je ubedite da barem pokuša nešto da promeni. Vi verujete da svako može da utiče na svoju sudbinu, samo ukoliko ima hrabrosti i volje da se bori za bolju budućnost.

Sanjati da ste ukrali bajonet
Ako ste sanjali da ste ukrali bajonet iz prodavnice, radnje ili oružarnice to implicira da ćete pokušati tuđu ideju da predstavite kao svoju. Možda ćete i uspeti neke ljude da ubedite da je to plod vaše mašte i promišljanja, međutim, istina će brzo izaći na svetlo dana, a vi ćete biti osramoćeni.

Ukoliko ste sanjali da ste nekome ukrali bajonet to znači da biste mogli doći u sukob s ukućanima ili kolegama na radnom mestu. Povod će biti različiti predlozi za rešavanje nekog zajedničkog problema.

Sanjati da vam je neko ukrao bajonet
Kada sanjate da vam je neko ukrao bajonet to je znak da bi trebalo da pazite kome se poveravate. O svojim tajnama, strahovima i planovima pričajte samo sa ljudima za koje sigurno znate da vas ne bi izdali. Neko će pokušati da zloupotrebi vaše poverenje kako bi ostvario svoje interese.

Sanjati da ste sakrili bajonet
Sakriti bajonet u snu znači da ste skeptik. Ne možete se baš pohvaliti da verujete ljudima. Ta osobina nije loša kada je u pitanju vaš profesionalni život, ali se negativno odražava na emocionalne tj. prijateljske odnose. Trebalo bi da nekim ljudima date šansu da vam pokažu kakve su im prave namere.

Sanjati da vam neko preti bajonetom
Ako ste sanjali da vam neko preti bajonetom to implicira da ste se zamerili pogrešnim ljudima i da bi trebalo da budete spremni na to da će pokušati da vam se osvete kada to najmanje budete očekivali.

Sanjati da nekome pretite bajonetom
Pretiti nekome bajonetom u snu znači da maštate o osveti. Moguće je da vas je neko uvredio, povredio ili prevario i da ne možete da mu/joj to oprostite. Trujući se negativnim emocijama ne možete svoj život učiniti ni lepim, ni kvalitetnim.

Sanjati da vas neko juri sa bajonetom
Ukoliko ste sanjali da vas neko juri sa bajonetom u rukama to implicira da se plašite da bi vaša tajna uskoro mogla da ugleda svetlo dana. Verovatno je reč o „grehu iz prošlosti“ za koji ste sigurni da će ugroziti vaš odnos s određenim ljudima. Ipak, imajte u vidu da će mnogo više da ih povredi ukoliko istinu čuju od drugih, a ne od vas.

Sanjati da nekoga jurite sa bajonetom
Juriti nekoga sa bajonetom u rukama ukazuje na to da sumnjate u blisku osobu. Moguće je da ste primetili da se član porodice, partner tj. partnerka ili neko od prijatelja u poslednje vreme ponaša čudno. Stičete utisak da vam nešto krije, a ne možete da shvatite o čemu se radi. Nemojte da ga/je optužujete ni za šta ukoliko nemate konkretne dokaze.

Sanjati da ste bacili bajonet
Baciti bajonet u snu znači da ćete se pomiriti sa nekim ko vas je u prošlosti povredio. Odlučićete da to ostavite iza sebe, jer ne želite da vam budućnost bude „obojena“ tim gorkim ukusom u ustima.

Ako ste nedavno držali bajonet ili ste na televiziji gledali film ili prilog sa tim oružjem to je verovatno ostavilo utisak na vas, pa se takav san ne tumači.

Definicija bajoneta

Bajonet je nož ili bodež koji se kači na pušku.