Barka – šta znači sanjati barku?

Videti barku u snu
Kada u snu posmatrate barku, to simbolizuje dug put. Imaćete mogućnost da odete na putovanje koje će promeniti vaš život iz korena. Bilo da se radi o poslovnom putovanju ili nekom programu da radite u inostranstvu dok studirate, učinićete sve što je u vašoj moći da tamo i ostanete. Bićete oduševljeni mogućnostima koje vam se pružaju i svaku šansu iskoristićete na najbolji mogući način. Dobićete poslovne ponude koje će biti daleko perspektivnije od onih koje sada imate. Nedostajaće vam porodica i prijatelji, ali donećete odluku koja je za vas najbolja.

Sanjati praznu barku
Ako sanjate praznu barku, to je opomena da ne prenagljujete. Nemate naviku da dobro razmislite i konsultujete se sa nekim pre nego što donesete važnu odluku. Često postupate nepromišljeno pa sem vas, posledice snose i oni koji nemaju veze sa vašim greškama. Moguće je da će se kolege ili prijatelji naljutiti i tražiti vam da se uozbiljite i preuzmete odgovornost za vaše postupke.

Sanjati punu barku
Sanjati punu barku je znak da ćete nadmudriti neprijatelje. Nikad prvi ne počinjete sukob, ali kada vas napadnu, ne ostajete dužni. Vodite se izrekom da je osveta jelo koje se služi hladno pa udarac zadajete kada prođe određeno vreme. Svesni ste da možete svakome da zagorčate život samo kada imate dovoljno jak motiv za to. Mnogi su čuli za vašu reputaciju pa vas se najradije klanjaju.

Graditi barku
Ukoliko sanjate da gradite barku to znači da će vaša kreativnost konačno doći do izražaja. Verovatno vaš trenutni posao ne zahteva taj dar, ali ćete ga preusmeriti na hobi iz koga bi se mogao izroditi unosan posao. Ipak, moraćete imati mnogo strpljenja jer uspeh i zarada neće doći preko noći.

Ako sanjate da neko drugi gradi barku to implicira da se divite upornošću neke osobe koju ste tek upoznali. Moguće je da vas je oduševila svojom voljom za životom, uprkos svim teškoćama kroz koje je prošla ili prolazi. Shvatićete da se ponekad uzalud nervirate oko sitnica i potrudićete se da se više radujete životu i svemu što on donosi.

Rušiti barku
Kada sanjate da rušite barku to simboliše gubitak. Moguće je da ćete pogrešiti pri izboru automobila, nekretnine ili nekog skupog kućanskog aparata. Uvidećete da ste dali veliki novac za nešto što nema tako veliku vrednost. Dugo će vas to moriti, ali ćete ipak shvatiti da ste iz svega izvukli dobru pouku. Ponekad vredi poslušati savet objektivnih posmatrača, a ne praviti izbore samo po vlastitom nahođenju i željama.

Ukoliko u vašem snu neko drugi ruši barku to znači da će vas šokirati saznanje o kolegi sa posla ili šefu. Verovatno ćete čuti neke „mračne tajne“ iz prošlosti ili će do vas doći neka „pikantna“ glasina. U svakom slučaju ne biste trebali da dalje širite te informacije, pre svega jer bi to moglo da naruši i vaš integritet ukoliko se ispostavi da je neistina.

San u kome vidite porušenu barku implicira razočarenje u vlastite sposobnosti. Moguće je da ste sami sebi lestvicu očekivanja postavili isuviše visoko. Sada se borite da je prekoračite, ali vam to teško uspeva. Zato vas mnogo frustrira kada pokušaji završe neuspehom. Moraćete shvatiti da za neke stvari nije kasno i da, umesto što se nervirate, probate da smanjite vlastita očekivanja.

Paliti barku
Ako sanjate da palite barku to znači da ćete prekinuti svaki kontakt sa nekom osobom koja vam je mnogo značila u životu. Sa jedne strane, moguće je da ćete to učiniti namerno, jer vam više ne odgovara druženje sa njim/njom. Sa druge strane, postoji mogućnost da će se to desiti sasvim spontano. Jednostavno će vas život usmeriti na različite koloseke, pa će i bliskost koju ste imali jednog dana iščeznuti.

Kada sanjate da neko drugi pali barku to simboliše olakšanje. Moguće je ćete saznati da je nešto za šta se dugo borili konačno završiti u vašu korist. Ukoliko imate neki nerešen sudski spor mogli biste uskoro dobiti vest da je donesena presuda u vašu korist. Ovaj san može i da znači da ćete čuti da vaše radno mesto nije upitno ili da je osoba za čije zdravlje ste bili zabrinuti sada dobro.

Ukoliko u snu vidite zapaljenu barku podsvest vam poručuje da se što pre rešite poroka. Možda ste počeli da preterujete u konzumaciji pića ili cigareta. Svesni ste da vam to škodi, ali ne možete da nađete načina da prestanete. Ako sami ne vidite izlaz iz te situacije obratite se stručnjaku.

Kupovati barku
San u kome vi kupujete barku simboliše potrebu za relaksacijom. Verovatno žudite o godišnjem odmoru, čak i ako ste se tek nedavno vratili sa njega. Osećate da vas mašina svakodnevnice nemilosrdno melje, a vi nemate snage da joj se suprotstavite. Spas biste mogli naći u nekom hobiju. Vratite se knjigama koje ste zaboravili ili očistite prašinu sa bicikla koga dugo niste vozili.

Prodavati barku
Ako sanjate da prodajete barku to znači da bi vas prijatelj mogao pitati da mu/joj pozajmite novac. Izaći ćete mu/joj u susret svesni rizika da svoj novac više nikad ne vidite. Ipak, smatrate svojom dužnošću i obavezom da pomognete onima do kojima vam je stalo.

Poklanjati barku
Kada sanjate da ste nekome poklonili barku to simboliše neuzvraćenu ljubav. Ne mora nužno da se radi o romantičnoj ljubavi između dve osobe. Moguće je i da smatrate da u odnosima sa drugim ljudima uvek vi više dajete nego druga strana. Počeće da vam smeta to što ste uvek na usluzi i raspolaganju svima koji to od vas očekuju, a što vrlo često imate utisak da oni nisu tu za vas.

Dobiti barku na poklon
Ukoliko ste sanjali da vam je neko poklonio barku to znači da će vas oduševiti nečije dobročinstvo. Shvatićete da ljudima zaista malo treba da budu srećni, pa ćete se i sami početi da se ponašate u skladu sa tim. Trudićete se da se radujete malim stvarima i da pomognete drugima kad god ste u prilici.

Sanjati da ste ukrali barku
Ako ste sanjali da ste ukrali barku iz prodavnice ili radnje to implicira da pokušavate da ostvarite neki cilj koristeći se prečicama. Ne želite da vam to oduzima mnogo vremena i truda, pa ćete se poslužiti „trikovima“. Možda će vam ovog puta to poći za rukom i postići ćete ono što želite, međutim, nemojte mnogo da se oslanjate na sreću. Neke stvari zahtevaju veću žrtvu.

Ukoliko ste sanjali da ste ukrali tuđu barku to najavljuje probleme u komunikaciji s ukućanima ili kolegama na radnom mestu. Pokažite razumevanje i spremnost na kompromis, pa će vam i druga strana možda „uzvratiti istom merom“.

Sanjati da vam je neko ukrao barku
Ovakav san ukazuje na to da osoba sa kojom niste u dobrim odnosima pokazuje želju da „zakopa ratne sekire“, ali ste vi previše tvrdoglavi da biste popustili. Ne dozvolite da vam život prođe u ljutnji, nego se potrudite da sa ljudima do kojih vam je stalo budete u dobrim odnosima.

Sanjati da su gusari (pirati) napali vašu barku
Kada sanjate da su gusari tj. pirati napali vašu barku to implicira da ste paranoični. Skloni ste da verujete da se ceo svet urotio protiv vas i da zbog toga ne možete da napredujete. Istina je mnogo jednostavnija. Kada shvatite gde ste grešili i izvučete pouku iz toga, budućnost će vam biti i lepša i kvalitetnija.

Sanjati da prevozite barku
Ako ste sanjali da prevozite barku sa jednog mesta na drugo to znači da vam je potrebna promena. Moguće je da ste zapali u dosadnu kolotečinu i da vam je svaki dan isti. Ništa značajno se neće dogoditi ukoliko nastavite da svaki slobodan trenutak provodite pored televizora. Prekinite rutinu tako što ćete otići u šetnju ili na kafu sa prijateljima.

Sanjati da ste u barci koja tone
Ukoliko ste sanjali da ste u barci koja tone to simbolizuje očaj. Verovatno ste se našli pred izazovom ili problemom koji ne znate da rešite. Nemojte da velike odluke i poteze donosite ili vučete preko noći. Bolje bi bilo da se o tome posavetujete s osobom kojoj verujete.

Sanjati da je talas prevrnuo vašu barku
Ovakav san najavljuje turbulentan period u vašem životu. Moguće je da ćete se odlučiti na neke radikalne promene. Trebaće vam mnogo strpljenja i volje kako biste „izašli na pravi put“. Ono što je najvažnije jeste da se nikad nećete pokajati zbog odluka koje ste doneli.

Sanjati da ste iskočili iz barke
Iskočiti iz barke u reku ili more u snu znači da treba da se čuvate ishitrenih odluka ili poteza. Pre nego što napravite neki veći rez, razmislite o mogućim posledicama. Nije svaka situacija crno-bela, nijanse su ono što čini veliku razliku.

Sanjati da ste ispali iz barke
Ako ste sanjali da ste ispali iz barke to implicira da ćete morati da napustite svoju zonu komfora ukoliko želite da napredujete. Nije isključeno da ćete morati da pređete preko nekih stavova i ubeđenja kako biste sebi obezbedili bolju budućnost.

Sanjati barku na pučini
Videti barku na pučini u snu je znak da vam je potreban mir. Moguće je da u poslednje vreme mnogo radite i da se suočavate sa raznim problemima. Ne bi bilo loše kada biste napravili pauzu, jer svet neće propasti ukoliko vi dva dana ne budete radili ništa.

Sanjati barku usidrenu na obali
San u kome vidite barku usidrenu na obali reke ili jezera ukazuje na to da maštate o osobi pored koje ćete se osećati sigurno i spokojno. Verovatno niste imali baš mnogo sreće kada je odabir emotivnih partnera u pitanju. Ipak, nemojte da gubite nadu da će se to promeniti u budućnosti.

Sanjati barku pored mola
Ukoliko ste u snu videli barku usidrenu pored mola to implicira da biste u bližoj budućnosti mogli pronaći svoju „srodnu dušu“. To će vam biti dokaz da je izreka „nikad nije kasno“ potpuno tačna.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako se nedavno videli barku uživo ili na televiziji to je verovatno ostavilo utisak na vas koji ste sa jave preneli na san.

Definicija barke

Barka je manja vrsta plovila različite veličine, oblika i građe.