Šta znači sanjati barometar?

Sanjati barometar
Kada sanjate barometar, to upozorava na bolest. Zbog obaveza nećete imati vremena da odete kod lekara, pa obična prehlada može prerasti u mnogo ozbiljniji problem. Nećete dovoljno voditi računa o zdravlju i uvek ćete naći izgovor da ne odete na redovan pregled. Takođe, drugi će vam uvek biti preči pa ćete brinuti o njima zapostavljajući sebe. Vaša okolina će to uvideti pa će vršiti pritisak na vas da se ponašate odgovornije.

Druga mogućnost je da ćete imati svađu u kući koja će vas potresti. Verovatno ćete se sukobiti sa roditeljima zbog različitih stavova. Jaz između generacija će doći do izražaja i želeće da sve radite kako oni smatraju da je najbolje za vas. Smetaće vam što najviše brinu o tome kako da ugode drugim ljudima i šta će oni reći. Imaćete osećaj da im niste vi važni, već vaši uspesi kojima mogu da se hvale u društvu. Sve to će imati jako loš uticaj na vaš odnos pa ćete se vremenom sve više udaljavati i razilaziti u mišljenjima.

Treća mogućnost je da vam podsvest poručuje da ste se mnogo opteretili planovima šta sve treba da postignete do određenog životnog doba. Moguće je da niste ispunili očekivanja koja ste imali, te vas plaši da većinu svojih ciljeva nećete ni ostvariti. Moraćete malo opuštenije da gledate na stvari i da shvatite da čovek uspeh može da postigne u bilo kojoj životnoj fazi. Time će vam biti lakše da se pomirite sa nekim neuspesima i u svaki novi dan ćete ulaziti rasterećeniji.

Ovakvi snovi mogu izazvati različite osećaje, od straha, panike, iščekivanja, teskobe, do sreće i olakšanja. Tumačenje zavisi i od konteksta u kome se odvijaju, te detalja koji ih prate.

Kupiti barometar
Ako sanjate da kupujete barometar to znači da ste sebi postavili velika ograničenja koja vas sprečavaju da budete srećni i zadovoljni. Uvek se trudite da zadovoljite tuđa očekivanja, da budete dobar prijatelj, brat/sestra, drug, a pri tome neretko zaboravljate šta vi zapravo želite. Sami ste sebe sputavali u mnogim stvarima. Zbog toga ste propustili dosta lepih trenutaka i moguće je da sada zbog toga žalite. Imajte u vidu da nikad nije kasno da se neke navike promene, naročito kada imate dobar motiv za to.

Prodati barometar
Kada sanjate da prodajete barometar to simbolizuje bes ili ljutnju. Verovatno ste nedavno vodili neugodan razgovor, te niste zadovoljni vlastitim odgovorima i argumentima koje ste postavljali pred sagovornika. U podsvesti ponovo prolazite kroz taj razgovor i razmišljate šta biste uradili i kazali drugačije. Ukoliko ne želite da vam se snovi s ovakvim značenjem ponavljaju moraćete da što pre iz glave izbacite to što vas muči. Sada, jednostavno, ništa ne možete da promenite.

Pokloniti barometar
Ukoliko sanjate da ste nekome poklonili barometar to implicira da vam nedostaje pažnje. Moguće je da odnosi sa partnerom već neko vreme variraju od idiličnih do katastrofalnih. Taj odnos toplo-hladno vam sve više smeta i želeli biste da to promenite, ali se plašite da on/ona neće imati razumevanja za vaše želje. Jedini način da to saznate jeste da sa njim/njom otvoreno razgovarate.

Ako ste duže vreme sami nedostatak pažnje je sasvim prirodan. Želeli biste da pored sebe imate nekoga ko će umeti da sa vama podeli i tužne i srećne trenutke. Moguće je da vam u životu trenutno samo to nedostaje.

Dobiti barometar na poklon
Kada sanjate da vam je neko poklonio barometar to znači da imate tajnog obožavaoca. Već neko vreme pored sebe imate osobu koja vam ne otkriva svoja prava osećanja. Možda ste čak i primetili promenu u njegovom/njenom ponašanju, ali ste to pripisali bezazlenom i pogrešnom osećaju. Ipak, ako obratite pažnju shvatićete da neko pokušava da zadobije vašu pažnju, poštovanje, a u krajnjoj instanci i ljubav. Ukoliko ne nameravate da budete sa tom osobom bilo bi lepo kada biste joj to odmah rekli. Time ćete možda slomiti njegovo/njeno srce, ali će barem znati da nema čemu da se nada.

Baciti baromentar
Ukoliko sanjate da ste bacili barometar to znači da ćete prestati da se obazirete na to šta okolina misli o vama i da ćete konačno početi da živite život punim plućima. Predugo vas je sputavalo to što se trudili da za svoje postupke nađete potvrdu među najbližima, pa ste sve radili kako mislite da bi oni želeli. Verovatno je došao pravi momenat da poradite na ispunjenju vlastitih želja i potreba. Ma koliko vas neki ljudi osuđivali potrudite se da istrajete u svojim namerama.

Kada sanjate da je neko drugi bacio barometar to simbolizuje bojazan da ćete ostati sami. Moguće je da ste shvatili da ste zbog svog karaktera mnoge ljude oterali iz svog života, a da zbog svog stava mnoge još uvek niste ni pustili unutra. I dalje se držite toga da je bolje biti sam nego u lošem društvu, ali ukoliko malo ne spustite gard i počnete da volite ljude sa svim njihovim vrlinama i manama, vaša najcrnja slutnja će se obistiniti.

Pokvariti barometar
Ako sanjate da ste pokvarili baromentar verovatno vas muči sumnja u vlastite sposobnosti. Trudite se da svaki posao obavljate ispravno, profesionalno i na vreme, bilo da se radi o ispitima na fakultetu, zadacima na poslu ili kućanskim poslovima. Ipak, vrlo ćesto mislite da to nije dovoljno dobro. Suviše se potcenjujete, a to se oseti i u odnosima sa drugim ljudima. Ukoliko ne budete poštovali sebe, nećete moći da očekujete ni da vas drugi cene.

Kada sanjate da je neko drugi pokvario barometar neko će vas optužiti za nešto što niste učinili. Trebaće vam mnogo truda i nerava da dokažete da ta osoba nije u pravu. Pred vama je mnogo stresan period tokom koga se morate maksimalno truditi da, pre svega, sačuvate svoje zdravlje. Gledajte na to kao na lošu fazu koja neće trajati doveka.

San u kome vidite pokvaren barometar simbolizuje uzaludan trud. Moguće je da vam se dopada neka osoba i da na sve načine pokušavate da je osvojite, ali vam to ne polazi za rukom. Verovatno je vreme da odustanete i da srodnu dušu potražite u nekom drugome.

Sanjati da pravite barometar
Praviti barometar u snu znači da ste vrlo kreativna osoba, ali da svoj potencijal ne iskorištavate u dovoljnoj meri. To što vaš trenutni posao ne zahteva maštovitost i inovativnost ne znači da svoj talenat ne možete da upotrebite na nekom hobiju. Možda to jednog dana postane i dobar izvor prihoda.

Sanjati da drugi prave barometar
Ukoliko ste u snu videli kako neko pravi barometar to implicira da ćete uzalud pokušavati blisku osobu da ubedite da „krene u akciju“. Shvatili ste da neko od članova porodice ili prijatelja poseduje izuzetan talenat, ali da je previše lenj/a kako bi to materijalizovao/la. Ma šta mu/joj kazali neće vas poslušati.

Sanjati da popravljate barometar
Popravljati barometar u snu ukazuje na to da bi vaše znanje moglo biti na testu. Verovatno ćete se baviti poslom za koji ste se školovali, ali da će biti veliki izazov da svoj zadatak uspešno završite. Ne smete da dozvolite da vas manjak samopouzdanja parališe.

Sanjati da drugi popravljaju barometar
San u kome vidite kako neko popravlja barometar znači da ćete morati da tražite pomoć, sugestiju ili savet kako biste rešili neki problem. Bolje da se obratite drugima, nego da izgubite dragoceno vreme u traženju adekvatnog rešenja. „Progutajte“ sujetu i uradite ono što je ispravno.

Sanjati da ste ukrali barometar
Kada sanjate da ste ukrali barometar to implicira da biste se zbog gluposti mogli naći u problemu. Morate da znate koja situacija zahteva da preuzmete rizik, a koja ne. Do sada niste umeli da to prepoznate, pa ste snosili posledice. Vreme je da počnete da se menjate.

Sanjati da vam je neko ukrao barometar
Ako ste sanjali da vam je neko ukrao barometar to znači da sumnjate u blisku osobu. Moguće je da se partner tj. partnerka ili neko od prijatelja u poslednje vreme ponaša čudno i počeli ste da mislite da nešto krije od vas. Ipak, nemojte bez dokaza da ga/je optužujete ni za šta, jer bi to moglo ozbiljno da našteti vašem odnosu.

Sanjati da barometar pokazuje visok pritisak
Ovakav san ukazuje na to da bi trebalo da naučite da kanališete negativne emocije. U poslednje vreme svoju frustraciju „lečite“ na ljudima koji to ničim nisu zaslužili, umesto da se pozabavite onim što vas stvarno muči. Ako tako nastavite sigurno ćete oterati od sebe mnoge drage osobe.

Sanjati da barometar pokazuje nizak pritisak
Ukoliko ste sanjali da barometar pokazuje nizak pritisak to implicira da ćete napokon pravilno odrediti prioritete. Shvatićete oko čega treba, a oko čega ne vredi da se nervirate i brinete. Zahvaljujući tome regulisaćete nivo stresa koji osećate i bićete mnogo mirniji.

Sanjati da se kazaljke na barometru ubrzano kreću
Ako ste sanjali da su kazaljke na barometru „podivljale“ to znači da je vreme da razmislite o svom odnosu sa nekim ljudima. Naime, okruženi ste osobama koje vam u mnogo čemu ne odgovaraju. Ukoliko biste se distancirali od nekih ljudi, kvalitet života bi vam bio mnogo veći.

Sanjati digitalni barometar
San u kome vidite digitalni barometar ukazuje na to da bi trebalo da unapredite svoje znanje ili veštine kako biste bili produktivniji i bolji u onome čime se bavite. Ne plašite se promena koje će vam olakšati život i rad.

Sanjati vodeni barometar
Videti u snu vodeni barometar znači da bi vas neko mogao navesti da „proširite vidike“. Skloni ste predrasudama, a one vam onemogućavaju da steknete nova i interesantna znanja i iskustva, te da upoznate zanimljive ljude. To bi se u bližoj budućnosti moglo promeniti.

Značenje sna može biti jednostavnije. Moguće je da ste skoro videli barometar pa se to urezalo u vašu podsvest.

Definicija barometra

Barometar je instrument za merenje vazdušnog pritiska.