Bara – šta znači sanjati baru?

Videti baru
Kada u snu vidite baru, to označava da ćete mnogo raditi, a imati malo koristi od toga. Moguće je da ćete započeti posao od kojeg ćete imati velika očekivanja. Bilo da se radi o vašem privatnom biznisu ili da radite za nekoga, uslovi vam neće odgovarati i zarada će biti mala u odnosu na trud i vreme koje ulažete. Bićete u nedoumici šta da radite jer nećete imati adekvatnu motivaciju i nadu da će situacija biti bolja.

Upasti u baru u snu
Ako sanjate da ste upali u baru, to je opomena da ste krenuli lošim putem. Imaćete težak period u životu koji će vas navesti na pogrešne zaključke i počećete da se ponašate totalno drugačije nego pre. Imaćete strah da će drugi zloupotrebiti vašu dobrotu i ismejati vas. Nećete prepoznati ko vam želi dobro, pa ćete biti grubi prema porodici i pravim prijateljima. Osetićete se izgubljeno i bićete u iskušenju da radite stvari koje su vam ranije bile nezamislive.

Veliku baru sanjati
Sanjati veliku razlivenu baru simbolizuje mala zadovoljstva. Uvek se trudite da ugodite sebi, bez obzira na obaveze i druge prepreke. Imate rituale koji vas usrećuju i za njih uvek nađete vremena. Najčešće se bavite sportom, izlazite, idete na masažu, u bioskop i slično. Na taj način punite baterije i uvek ste zadovoljni i dobro raspoloženi.

Zagaziti u baru
Ako sanjate da ste zagazili u baru to znači da sami sebe dovodite u nezgodnu situaciju. Vrlo često pripisujete sudbini i drugim ljudima uzroke za vlastite neuspehe, a u stvari ste glavni krivac upravo vi sami. Moraćete da se suočite sa tom činjenicom u što skorije vreme i da se pokrenete iz letargije u koju ste upali. Pokušajte da realno sagledavate stvari i potrudite se da postepeno rešavate probleme. Samo na taj način ćete moći reći da ste uradili baš sve, ali da vaš trud nije urodio plodom. Sve ostalo su samo izgovori.

Ukoliko sanjate da je neko drugi zagazio u baru to znači da ćete čuti loše vesti od prijatelja ili poznanika. Moguće je da će vam neko javiti da ima zdravstvenih problema ili da se razvodi. To će vas veoma potresti i pokušaćete na sve načine da mu/joj pomognete. Jedino što zaista možete da uradite jeste da budete tu uz njega/nju i da mu/joj date do znanja da na vas može da računa.

Daviti se u bari
Ukoliko sanjate da ste pali u baru i da se davite to znači da ćete rešenje za svoje probleme naći lakše nego što ste mislili. Verovatno vam se trenutno čini da su sve brige ovog sveta na vašim plećima i da ćete teško doneti prave odluke. Ipak, postoji mogućnosti da na vrlo jednostavan način uspete da ih rešite, pa čak i bez mnogo truda i bespotrebnih „žrtava“.

Ako, pak, sanjate da se neko drugi utapa u bari to simbolizuje osećaj nemoći. Možda osećate da trenutno u svakom smislu stagnirate, a ne pronalazite način kako da se izvučete iz toga. Ne bi bilo loše da za savet pitate neku blisku osobu kojoj verujete.

Utopiti se u bari
Ako sanjate da ste se utopili u bari to implicira da ste u ozbiljnoj opasnosti. Neko će se truditi da vam uništi posao ili vezu ili da vam na bilo koji način napakosti. Možda ste čak i primetili da vam u poslednje vreme stvari ne idu kako ste planirali. Razlog za to je što vas neko strašno sabotira. Razmislite sa kime se družite i kome se poveravate, kako ne biste upali u zamku koja bi vam mogla ugroziti sve u čemu uživate i čemu se radujete.

Kada sanjate da se neko drugi utopio u bari to simbolizuje manje poteškoće ili neugodnosti koje bi vam se mogle desiti na poslu ili kod kuće. Verovatno ćete se morati potruditi da izbegnete neprijatne susrete i razgovore o bolnim temama. Reč je o nekom događaju koji vas je duboko potresao, te o njemu ne želite da pričate ni sa najbližim prijateljima.

Plivati u bari
Ukoliko sanjate da plivate u bari to znači da ćete se u odlučujućem trenutku dobro snaći. Zadivićete okolinu, ali i sami sebe ponašanjem u nekoj stresnoj situaciji. Shvatićete da vam je trebalo neko vreme da „sazrete“ i naučite kako da se nosite s osećajima i impulsima. Potrudite se da nastavite da radite na sebi jer ćete samo tako biti zadovoljni svojim životom.

Ako sanjate da neko drugi pliva u bari to znači da ćete u bliskoj budućnosti sresti osobu koja će vas oduševiti svojim stavovima i pogledima na život. Verovatno ćete shvatiti da on/ona poseduje hrabrost koja vama nedostaje u postizanju vlastitih ciljeva. Premda se ne poznajete dugo od te osobe biste mogli mnogo toga da naučite.

Videti lokvanje u bari
San u kome vidite lokvanje obično je povezan sa potisnutim osećanjima ili problemima i poteškoćama koje ste prevideli. Premda su vam se neke obaveze činile minornim, shvatićete da ste „gurajući ih pod tepih“ napravili sebi još veći problem.

Sa druge strane, lokvanji mogu da znače i da ćete u bliskoj budućnosti morati vrlo pažljivo da donosite odluke i da o svemu razmišljate potanko. Opreznost nije jedna od vaših najjačih vrlina, ali ćete shvatiti da ćete jedino na taj način da izbegnete neke zamke na putu do uspeha.

Skakutati po lokvanjima
Ukoliko sanjate da skakućete po lokvanjijma to znači da ćete uspostaviti balans između privatnog i poslovnog života. Konačno ćete moći da pronađete vreme za sebe i ljude koje volite, jer ćete uspeti bolje da se organizujete i na vreme izvršavate poslovne obaveze. Mogući su lepi trenuci sa porodicom i prijateljima ili čak neko kraće putovanje.

Ako sanjate da neko drugi skakuće po lokvanjima to implicira da biste mogli da uđete u neugodnu raspravu sa partnerom ili nekim članom porodice. On/ona će vam pokušati skrenuti pažnju na greške koje činite, a vi ćete to shvatiti kao pokušaj manipulacije. Razmislite dobro zašto smatrate da bi vas neko želeo izmanipulisati i šta vam je dalo razlog da tako mislite.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste videli baru ili ugazili u nju, verovatno je to ostavilo utisak na vas.

Definicija bare

Bara je vlažno stanište površine do 8 ha gde je vodena masa na niskom nivou što omogućava vršenje fotosinteze.