Šta znači sanjati barutanu?

Sanjati barutanu
Ako sanjate barutanu, to implicira da ćete imati posla sa sudom. Moguće je da ćete biti umešani u ilegalne poslove ili nećete izmiriti dugove koje ste napravili. To će vas dovesti u nezgodnu situaciju i bićete na lošem glasu. Neće vam biti pravo jer će sva krivica pasti na vas, dok će se saučesnici izvući bez većih posledica.

Takođe, značenje barutane može biti svađa sa prijateljem. Imaćete osećaj da vas prijatelj zove samo kada je njemu nešto potrebno. Prebacićete mu da nikada nije uz vas kada vam je potrebna pomoć, savet ili podrška. Biće vam žao što ne možete ni na koga da se oslonite i što drugi ne rade za vas ono što biste vi za njih učinili.

Ulaziti i biti u barutani
Kada sanjate da ulazite u barutanu, to ukazuje da morate da budete pažljivi na poslu. Ako vaše radno mesto nosi veći rizik, moguće je da ćete zadobiti lakšu povredu. Trebaće vam više koncentracije u narednom periodu jer će konstantne promene vremena uticati na vaše raspoloženje. Bićete rasejani i nećete moći efikasno da obavljate svakodnevne aktivnosti. Posebno se čuvajte vatre.

Spavati u barutani
Ukoliko sanjate da spavate u barutani to znači da ste opterećeni velikim brigama. Verovatno problemi imaju veze sa decom ili starijim ljudima. Nečije ponašanje ili zdravstveno stanje vam u poslednje vreme donosi mnogo stresa. Osećate da nemate dovoljno snage da se suočite sa svim izazovima i potrebna vam je pomoć. Pogrešno je to što se trudite da budete jaki, razgovarajte sa nekim o tome kako se osećate, pa će vam biti lakše da prebrodite sve što budete morali.

Ako sanjate da neko drugi spava u barutani to znači da biste trebali da posetite lekara. Već neko vreme zanemarujete simptome koje imate i, što je još pogubnije, dijagnozu i lekove tražite na internetu. Moraćete što pre da promenite tu praksu i da se u buduće o zdravstvenim problemima konsultujete sa stručnjacima. Mogući su problemi sa zubima.

Kriti se u barutani
Kada sanjate da se krijete u barutani to implicira da ste usamljeni. Verovatno ljudi sa kojima se inače družite u poslednje vreme nemaju vremena za vas. Osećate da vas zanemaruju, a niste tip koji lako sklapa nova poznanstva i prijateljstva. Ako ste u vezi, moguće je da partner mnogo radi i nema dovoljno vremena da vam se posveti. Možda ste mu nekoliko puta ukazali na to, ali ste brzo shvatili da je to bilo pogrešno. Moraćete da se oslobodite straha da ponekad sami prošetate, odete na kafu ili bazen. Budite sigurni da to nikome neće izgledati čudno i da je dovoljno da samo izađete iz svoje zone konfora. Život će vam biti ispunjeniji, pa ćete, samim tim biti mnogo srećniji.

Ako sanjate da se neko drugi krije u barutani to implicira potrebu da izbegavate sukobe. Vi ste osoba koja ne voli svađe niti burne rasprave. Smatrate da se sve može rešiti razgovorom. Sa druge strane, trudite se da svoje mišljenje ne suprotstavljate mišljenju većine jer se plašite da nećete umeti ispravno da argumentujete svoje stavove.

Ukoliko, pak, sanjate da nekoga krijete u barutani to znači da gajite simpatije prema osobi koja vam je nedostupna. Verovatno vam se sviđa neko ko je duže vreme u braku ili ima ozbiljnu vezu. Do sada se niste usudili da nešto pokušate, ali vas to ne sprečava da o njemu/njoj intenzivno mašate. Pošto ste uglavnom viđate uvek na istim mestima, počećete da svoje vreme raspoređujete tako da se sigurno sretnete. Nadate se da će on/ona primetiti da vam se dopada, ali strahujete da nemate apsolutno nikakve šanse.

Rušiti barutanu
San u kome vi rušite barutanu simbolizuje loše raspoloženje. Trenutno ste vrlo razdražljivi i osetljivi. Niste sigurni šta je razlog za to, a bliske osobe vas dodatno nerviraju insistiranjem na razgovoru. Nadate se da će ta faza uskoro da prođe jer ste umorni od uvek istih pitanja. Neka vas ne brine to što vam toliko prija samoća, naročito ako ste po prirodi druželjubiva osoba. To su momenti kroz koje u nekom periodu u životu prolazi svaka osoba.

Ako u vašem snu neko drugi ruši barutanu to znači da ćete prekinuti svaki kontakt s osobom koja vam je bila izuzetno bliska. Moguće je da se radi i emotivnom partneru. Shvatićete da imate suviše oprečna mišljenja o brojnim temama, ali će vas više od toga zaboleti njegovi/njeni stavovi o stvarima koje su vam jako bitne.

Kada u snu vidite porušenu barutanu to znači da ćete osetiti olakšanje zbog radosnih vesti koje će stići. Verovatno ste bili zabrinuti zbog nekoga, ali ćete saznati da je „bura“ prošla i da svi možete da odahnete.

Zapaliti barutanu
Kada sanjate da vi palite barutanu to implicira da ste nezadovoljni seksualnim odnosima. Ako ste dugo sami to znači da biste želeli da nađete nekoga ko će udovoljiti vašim željama onda kada mu/joj se javite. Ukoliko ste pak u vezi ili braku stvari sa partnerom već duže vreme ne funkcionišu onako kako biste vi želeli. Ponekad vam je komunikacija loša pa ne znate kako da mu/joj se približite, a ponekad je vaš partner toliko umoran da bi bilo besmisleno da potencirate bilo šta. U svakom slučaju, to utiče na vaše samopouzdanje toliko da ste počeli da se smatrate nepoželjnim/nom. Moraćete da poradite na sebi i odnosu sa partnerom ukoliko ne želite da se ta kriza dodatno produbi.

Ukoliko sanjate da neko drugi pali barutanu to simbolizuje veliki trošak. Moguće je da ćete imati neke nepredviđene gubitke koji će pogubno da utiču na vaš budžet. Postoji mogućnost da pomoć potražite od prijatelja ili da tražite zajam ili kredit od banke. To će izazvati mnogo stresa jer niste navikli da takve probleme rešavate na taj način. U svakom slučaju, niste to mogli nikako da sprečite, ali možete da utičete na to da ne donesete pogrešnu ili ishitrenu odluku.

Ako vidite zapaljenu barutanu to znači da će vam propasti neka investicija ili ćete shvatiti da ste „naseli“ na trikove veštih prodavaca.

Kupiti barutanu
Kada sanjate da ste kupili barutanu to znači da vas je neko povredio toliko da želite da mu/joj se osvetite.

Prodati barutanu
Ukoliko sanjate da prodajete barutanu to implicira da ćete uložiti mnogo truda u posao koji se neće isplatiti.

Sanjati da pravite (gradite) barutanu
Praviti barutanu u snu ukazuje na to da ste zakasnili s implementacijom neke ideje ili projekta. Moguće je da vam se to dugo „vrzmalo“ po glavi, međutim, niste smogli hrabrosti da krenete u realizaciju. Ubrzo ćete shvatiti da sprovođenje vaše ideje u delo nema nikakvog smisla, pa ćete morati da odustanete od toga.

Sanjati da drugi prave (grade) barutanu
San u kome vidite kako neko pravi barutanu znači da vam neće biti jasne neke odluke ili potezi poznanika tj. poznanice ili vašeg poslodavca. Možda će vas zbuniti postupcima koje od njega tj. nje niste očekivali. Shvatićete da „srlja u propast“, ali nećete želeti da ga/je upozoravate na to, s obzirom na činjenicu da ne volite da se drugim ljudima mešate u život.

Sanjati da ste zarobljeni u barutani
Ako ste sanjali da ste zarobljeni u barutani to implicira da još uvek niste dobili pravu priliku da se dokažete. Moguće je da mnogo radite na sebi, stičete nova znanja, veštine i iskustva, međutim, nemate šansu da to drugima pokažete. Nemojte da očajavate, jer će sigurno doći „vaših pet minuta“. Do tada, pokušajte da sami stvarate svoje šanse za uspeh i napredak.

Sanjati da ste nekoga zarobili u barutani
Ukoliko ste sanjali da ste nekoga zarobili u barutani to simbolizuje ljubomoru. Verovatno u vašem okruženju postoji osoba koja je uspela da ostvari ono o čemu vi dugo maštate. Možda je to dobar posao, pristojna primanja ili lep odnos sa voljenom osobom. Bilo kako bilo, umesto da se ugledate na njega tj. nju, vi se konstantno trujete negativnim emocijama.

Sanjati da je vojska opkolila barutanu
Kada sanjate da je vojska opkolila barutanu to implicira da ste paranoični. Skloni ste da verujete da se ceo svet urotio protiv vas i da zbog toga ne možete da napredujete. Istina je mnogo jednostavnija. Kada shvatite gde ste grešili, preuzmete odgovornost za te greške i naučite nešto iz njih, život će vam se promeniti na bolje.

Sanjati da je vojska napala barutanu
Ako ste sanjali da je vojska napala barutanu to znači da bi vas preterivanje u svemu moglo dovesti u opasnost. Budite umereniji, ne samo u radu, jelu i piću, nego i u ljubavi i brzi. Ukoliko nastavite da od sitnica pravite velike i tragične probleme, nanećete nepopravljivu štetu svom mentalnom i fizičkom zdravlju.

Sanjati da je vojska zauzela barutanu
Ukoliko ste sanjali da je vojska zauzela barutanu to implicira da ćete oklevati da nešto uradite i da ćete na kraju zakasniti. Morate da budete odlučniji ukoliko nešto želite da postignete. Možda vam nedostaje samopouzdanja i kada biste na tome poradili sve bi počelo da se menja na bolje.

Sanjati eksploziju u barutani
Kada sanjate eksploziju u barutani to najavljuje svađu na javi. Moguće je da ćete ući u vrlo žustru raspravu sa partnerom tj. partnerkom, članom porodice ili radnim kolegom tj. koleginicom ili šefom. Ukoliko ne budete kontrolisali emocije i pazili šta pričate, stvar se neće dobro završiti.

Sanjati poplavu u barutani
Poplava u barutani u snu ukazuje na nepredviđene troškove. Možda će vam se pokvariti automobil ili neki kućanski uređaj, pa ćete morati da izdvojite određenu sumu novca za popravku ili zamenu. Na sreću, iznos neće biti prevelik, te ćete moći bez mnogo stresa da sanirate tu štetu.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro bili u barutani, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija barutane

Barutana ili skladište baruta je ustanova koja služi za izradu baruta. Foto: Ukexpat.