Šta znači sanjati batak?

Kupovati batak u snu
Ako u snu kupujete batak, to simbolizuje izobilje. Radićete mnogo kako biste sebi i svojoj porodici omogućili dobar život. Ukoliko imate decu, sebe ćete staviti u drugi plan, dok ćete njima ispunjavati većinu želja. Oni će znati da cene sve što činite za njih i biće vam zahvalni na tome. Bićete ponosni jer ste uspeli da ih vaspitate i od njih napravite poštene ljude.

Prodavati batak u snu
Ukoliko sanjate da prodajete batake to znači da ćete imati veći trošak. Moguće je da će vam se pokvariti automobil ili neki kuhinjski aparat. S obzirom na to da takve stvari niste uplanirali u svoj budžet, trebaće vam neko vreme da shvatite kako, da bez većeg stresa isfinansirate sve što treba. Možda ćete manju sumu novca pozajmiti od prijatelja sa namerom da ga što pre vratite.

Sanjati da jedete batak ili batake
Kada sanjate da jedete batak, to označava dug i miran život. Vi ćete se više fokusirati na sticanje duhovnih bogatstava nego materijalnih. Radićete koliko vam je potrebno za život i nećete juriti za novcem. Mnogi će vam pričati da imate potencijala da se bavite profitabilnijim poslom što ćete vi odbiti jer tako ne biste imali vremena da radite stvari koje vas čine zaista srećnim. Imaćete želju da stalno učite i radite na sebi. Moguće je da ćete kasnije upisati master ili početi da studirate nešto što vam je oduvek privlačilo pažnju.

Neko drugi da jede batak
Ako sanjate da neko drugi jede batak to znači da ćete čuti dobre vesti. Moguće je da će vam prijatelj ili poznanik javiti da sprema svadbu ili očekuje prinovu. Mnogo ćete se obradovati zbog njegove sreće, pa ćete brzo početi da se spremate za to slavlje.

Glodati batak
Ukoliko sanjate da u snu glođete batak to znači da ste radoznala osoba. Trudite se da naučite nešto novo svakog dana. Mnogo toga vas interesuje i spremni ste da posvetite mnogo vremena proučavanju neke oblasti. Ljudi iz vašeg okruženja uglavnom sa čuđenjem gledaju na sve što radite, ali vas to ne zanima jer imate svoje ciljeve.

Ako sanjate da neko drugi glođe batak to znači da se plašite bolesti i smrti. Moguće je da ste nedavno izgubili nekoga ko vam je bio drag ili je neko u široj porodici patio od neke bolesti. To je ostavilo snažan utisak na vas, pa vrlo često razmišljate o mračnim temama. Dajte sebi vremena da se oporavite od gubitka, a ukoliko takvo stanje potraje obratite se stručnjaku.

Spremati batake
Kada sanjate da pečete ili kuvate batake to znači da biste u bliskoj budućnosti mogli da okupite članove porodice i drage prijatelje na zajedničkom druženju. Već neko vreme o tome razmišljate, ali vam obaveze ne dopuštaju da to realizujete. Sada će se stvari konačno posložiti, pa ćete provesti divan dan s onima koje volite.

Ukoliko sanjate da neko drugi sprema batake to znači da biste želeli da promenite nešto u svom životu. Upali ste u kolotečinu, svaki dan počinje i završava se na isti način. Uglavnom se družite s istim ljudima i retko izlazite iz svoje zone konfora. Ne bi bilo loše da nešto promenite kako ne biste upali u depresiju. Posvetite više vremena hobiju u kome uživate ili šetnji u prirodi.

Ako sanjate da čitate recept za spremanje bataka moguće je da vam predstoji važan razgovor. Možda ćete pokušati da obezbedite povišicu na postojećem poslu ili ćete ići na intervju za novi posao. U svakom slučaju plašićete se da niste spremni za to i da će vam biti postavljeno pitanje na koje nećete znati odgovor. Opterećeni ste manama koje imate, pa često ne vidite vlastite vrline. Ako se više posvetite razmišljanju o kvalitetama koje posedujete, lakše ćete preživeti taj stres, a i rezultati bi mogli biti pozitivniji.

Tumačenje ovakvih snova zavisi i od konteksta u kome se odvijaju, te detalja i osećaja koji ih prate. Osećaji koji prate ovakve snove su uzbuđenje, sreća i zadovoljstvo, a ređe panika i nervoza.

Pileći ili kokošiji batak
Kada sanjate pileći ili kokošiji batak to znači da ćete dobiti priliku da otputujete, ali da ćete iz objektivnih razloga morati da odgodite taj put. Možda će vas prijatelji pozvati da ih posetite u nekom drugom gradu ili državi, ali da ćete zbog posla ili privatnih obaveza morati odložiti tu posetu. Verovatno će vas to razočarati, jer je to bila jedinstvena prilika da se odmorite. Ipak, nastavite da planirate, pa ćete sigurno naći vremena da ostvarite tu želju.

Pačji batak
Ako sanjate pačji batak to znači da ćete se osramotiti u većem društvu. Moguće je da ćete na večeri ili nekom druženju kazati nešto što će izazvati podsmeh prisutnih. To će vas naučiti da ne govorite o temi o kojoj ne znate ništa. Ovog puta nećete moći da sprečite tu bruku, ali ćete u buduće biti oprezniji.

Ćureći batak
Ćureći batak u snu vas upozorava da promenite životne navike. Verovatno se nezdravo hranite ili ne posvećujete dovoljno vremena fizičkim aktivnostima. Sve to negativno utiče na vaš organizam, osećate se umorno i bezvoljno. Sportom se ne bavite jer smatrate da nemate dovoljno vremena za to. Prava istina je da nemate dovoljno volje. Manite se izgovora i uradite nešto korisno za sebe.

Žablji batak
Ukoliko sanjate žablje batake to znači da ste vrlo otvorena i komunikativna osoba. Ljude često prihvatate sa svim njihovim vrlinama i manama i spremni ste da se snađete u bilo kakvoj situaciji. Verovatno imate prijatelje širom sveta koji bi vam u svakom momentu otvorili vrata svog doma. Ponosite se time i više negujete drugarstva nego porodične odnose. Smatrate da je to ispravno jer podrazumevate da će vas rodbina voleti bez obzira na sve.
Druga mogućnost je da postite ili da ste na posebnom režimu ishrane pa sanjate namirnice koje ne smete da konzumirate. Verovatno želite da izgubite par kilograma i tako se osećate bolje kada obučete omiljenu garderobu. Moraćete da se konsultujete sa lekarom kako biste bez posledica postigli željene rezultate. Ukoliko sami sebi prepišete dijetu, može se desiti da ugrozite vaše zdravlje i imate kontra efekat. U ovom slučaju značenje sna se ne tumači.

Sanjati da otkoštavate batak
Ako ste sanjali da otkoštavate batak to implicira da će vaše znanje ili umeće biti na testu. Moguće je da će vam poslodavac poveriti vrlo odgovoran i težak zadatak. Osećaćete veliki pritisak zbog toga, međutim, ukoliko budete verovali u sebe, završićete ga uspešno, a vaši nadređeni će biti zadovoljni.

Sanjati da drugi otkoštavaju batak
San u kome vidite kako neko otkoštava batak znači da ćete testirati nečije sposobnosti. Verovatno ćete na nekom poslu raditi u timu. Daćete priliku neiskusnom kolegi tj. koleginici da se dokaže. Nije isključeno da će ispuniti vaša očekivanja i da ćete biti zadovoljni njegovom tj. njenom produktivnošću i zalaganjem.

Sanjati da ste naručili batak
Kada sanjate da ste u restoranu naručili batak to implicira da pokušavate da promenite neke životne navike kako bi vam budućnost bila kvalitetnija. Možda ćete početi da se zdravije hranite, izbacujete poroke ili da se više krećete. Nije isključeno da ćete krenuti u teretanu ili na rekreaciju, početi da šetate ili da vozite bicikl u slobodno vreme.

Sanjati da nekoga hranite batakom
Hraniti nekoga batakom u snu ukazuje na to da ste previše zaštitnički nastrojeni prema nekim ljudima. To se ne odnosi samo na decu, nego i na partnera tj. partnerku, članove porodice ili bliske prijatelje. Morate im ponekad dozvoliti da uče na vlastitim, a ne na vašim greškama. Svako ima pravo pogreši s vremena na vreme, zar ne?

Sanjati da vas neko hrani batakom
Ukoliko ste sanjali da vas neko hrani batakom to implicira da ste sebični i da mnogo očekujete od bliskih ljudi. Navikli ste da roditelji ili prijatelji rešavaju vaše probleme, čak i kada to podrazumeva da zapostave svoje obaveze. Ne možete vi da sedite skrštenih ruku dok se drugi bave onim što se vas tiče. Takvi odnosi nisu zdravi i nemaju svetlu budućnost.

Sanjati sirove batake
Sirovi pileći ili ćureći bataci u snu ukazuju na to da ćete morati da uložite malo više truda i energije kako biste rešili neki problem ili napredovali u onome čime se bavite. To ne znači da morate da budete perfekcionista, nego profesionalac.

Sanjati pečene batake
Pečeni bataci u snu simbolizuju lenjost. Moguće je da vas u poslednje vreme mrzi čak i da ustanete iz kreveta, a kamoli da se posvetite nekom poslu. Možda je to posledica umora ili stresne faze koju ste proživeli. Međutim, ukoliko to traje predugo, san je znak da je vreme da se „trgnete“ kako vam se obaveze ne bi nagomilale i napravile još veći problem.

Sanjati pohovane batake
Pohovani bataci u snovima ukazuju na manjak energije. Verovatno ste primetili da se brzo umarate i da imate problem da se bavite čak i najprostijim poslovima. Ne bi bilo loše kada biste napravili pauzu, jer neće svet propasti ukoliko vi dva dana ne budete radili ništa. To će vam pomoći da „napunite baterije“ kako biste se lakše suočili s izazovima koji vam tek predstoje.

Sanjati kuvane batake
Kuvani bataci u snovima znače da je došlo vreme za promene. Simptomi koje osećate neće nestati sami od sebe. Prestanite da dijagnozu i lekove tražite na internetu ili u časopisima i zakažite pregled kod lekara.

Sanjati pokvarene (crvave) batake
Crvavi tj. pokvareni bataci u snovima simbolizuju štetu na javi. Moguće je da ćete uložiti novac u nešto potpuno neisplativo. Neka vam to posluži kao lekcija kako se u budućnosti ne trebate ponašati.

Sanjati da bacate batake
Ako ste sanjali da bacate batake to implicira da ćete odustati od neke ideje jer će vas drugi ubediti da je loša. Ukoliko se ta situacija dogodila i ranije, to implicira da prečesto slušate druge, a ne sami sebe.

Značenje sna može imati jednostavnije tumačenje. Ako ste skoro kupili, spremali ili jeli batak to je ostavilo utisak na vas.

Definicija bataka

Batak je deo živinske noge, but kod živina i ptica.