Beba – Šta znači sanjati bebu?

Kao i na javi, i u snu novorođenče ili beba označava ispunjenje želja, novi početak i potrebu za ispravljanjem loših osobina zbog kojih smo nesrećni. Snovi sa bebama su vrlo retko negativni…

Sanjati svoje novorođenče tj. svoju bebu
Ako u snu vidite svoje novorođenče, to ukazuje da ćete više vremena posvetiti sebi. Moguće je da ste rešili da reorganizujete vaš život i da se vratite davno zaboravljenim ciljevima. Trudićete se da ponovo spoznate stvari koje su vam pričinjavale zadovoljstvo i da obnovite kontakt sa ljudima koje ste, nepravedno, zapostavili.

Sanjati tuđe novorođenče
Ukoliko u snu vidite tuđe novorođenče, to znači da vas očekuje sreća u kući. Verovatno ćete shvatiti da su članovi vaše porodice jedini koji će vam se naći i u dobru i u zlu zbog čega ćete se potruditi da prema njima budete bolji nego pre. Samo malo tolerancije biće dovoljno da u vašem domu zavlada mir i spokoj.

Sanjati da čuvate bebu
To znači da ste svesni kompromisa koje ste napravili. Moguće je da niste zadovoljni uslovima koji su vam postavljeni na emotivnom i poslovnom planu. Nećete biti sigurni da li ste spremni da žrtvujete slobodno vreme kako biste napredovali na poslu, i da li ćete žrtvovati vašu slobodu da biste ostali sa partnerom. Morate rasčistiti sa sobom šta je to što bi vas učinilo srećnom i zadovoljnom osobom. Moguće je da ste pod pritiskom partnera i okoline da imate decu, pa vas to muči i u snu. Svesni ste da je imati dete ozbiljan korak na koji se odlučujete za ceo život i da je najbolje imati ga kada oba roditelja to podjednako žele.

Sanjati da ste izgubili novorođenče
Kada u snu izgubite bebu, to implicira da se plašite odgovornosti. Vi ste osoba koja ima mnogo želja, ali čim dođete na korak od njihovog ostvarenja, povučete se i odustanete. Nekako uvek uspete da ubedite sebe da nešto ne možete i slušate samo one ljude koji to potvrđuju.

Sanjati da beba plače
Ako u snu novorođenče plače, to implicira da ćete biti prepušteni sebi. Može se desiti da ćete se naći u situaciji koja će biti nova i neizvesna pa ćete morati sami da se izborite. Ljudi kojima je stalo do vas se neće mešati puštajući vas da se osamostalite i upustite u borbu zvanu život, ili se neće mešati zbog nekih svojih unutrašnjih razdora. U bilo kojem slučaju ne bi trebalo da im zamerite njihovu neaktivnost i letargičnost.

Sanjati da ste dobili bebu
Kada u snu dobijete bebu, to je pokazatelj da biste trebali da unesete malo živosti u vašu svakodnevnicu. Rutina je zavladala vašim životom i to vas čini nezadovoljnim. Bolje biste se osećali kad biste počeli da trenirate neki sport ili da se bavite hobijem u kome uživate. Čak iako ste stariji, nikad nije kasno da naučite strani jezik ili borilačke veštine.

Sanjati mrtvu bebu
Ako sanjate mrtvorođenu bebu, to može značiti da ste zabrinuti sa razlogom, ali da ćete naći izlaz iz te situacije. Od vas najviše zavisi kako ćete gledati na životne probleme. Ako samo budete pričali koliko je vaša situacija beznadežna, takva će zaista i postati. Družićete se sa ljudima koji na vas utiču pozitivno. Kada promenite ugao gledanja na probleme, shvatićete da oni i nisu toliko strašni koliko se vama činilo.

Sanjati kako hranite bebu
To znači da čekate da se reši nesporazum u koji ste umešani. Moguće je da su vaši prijatelji ili partner čuli neistine o vama od zlonamernih ljudi. Pokušaćete da rešite te nesuglasice razgovorom uz napomenu da sledeći put paze u šta i kome veruju.

Ako sanjate neobičnu bebu
Ono što ste dugo priželjkivali, konačno će se ostvariti. Mnogo ste radili na sebi i zaslužili ste da počnu da vam se dešavaju lepe stvari.

Ako sanjate da presvlačite bebu
Previše obaveza je na vama, a porodica to ne primećuje. Dok se na zauzmete za sebe, neće ni primećivati. Ipak postoji mogućnost da vas zauzimanje za sebe dovede do konfliktne situacije sa bližnjima i da vas neće razumeti. Treba da odaberete pravi trenutak za tako nešto.

Sanjati da kupate bebu
Dobro zdravlje, sreća i dug život.

Sanjati da neko drugi čuva vašu bebu
Ukoliko u snu vidite nekoga ko čuva vašu bebu to znači da ste zabrinuti za dragu osobu. Moguće je da se plašite da vam on/ona nešto taji. Ovakav san najčešće sanjaju majke odrasle dece koje su jako vezane za njih. Statistika pokazuje da je reč o majkama koje su posebno privržene sinovima.

Sanjati kako neko drugi hrani bebu
Ukoliko sanjate da neko drugi hrani bebu to simbolizuje sumnju da ste nešto uradili pogrešno. Verovatno su vam se desile neke situacije nakon kojih su prijatelji ili kolege počeli da vas gledaju drugačije. Pomislićete da ste ih svojim ponašanjem uvredili, ali ćete s vremenom uvideti da su samo počeli više da vas poštuju.

Sanjati da neko drugi presvlači bebu
Ukoliko u snu vidite da neko presvlači bebu to znači da će vam se desiti velika i značajna promena u životu. Kada konačno donesete odluku da sebe stavite na prvo mesto i drugi će početi da se prilagođavaju novonastaloj situaciji. Možda će vam prijatelji zamerati jer nemate dovoljno vremena za njih, ali će s vremenom shvatiti da vam je važno da ponekad ispunite i vlastite želje.

Sanjati da neko drugi kupa bebu
Kada sanjate da neko drugi kupa bebu to znači da ćete konačno upoznati nekoga na koga ćete moći da računate kada vam zatreba pomoć. Do sada ste većinu obaveza preuzimali na sebe, zato što ste smatrali da ćete to uraditi najbolje ili zato što je takvo mišljenje vladalo među vašim ukućanima ili kolegama na poslu. Ipak, stvari će se promeniti nabolje jer će se u vašem životu pojaviti neko ko će biti spreman da od vas „nasledi“ deo odgovornosti ili posla. To će vam doneti više slobodnog vremena, a time će i vaš život da dobije sasvim novi smisao.

Sanjati da uspavljujete bebu
Uspavljivati bebu u snu ukazuje na to da ćete uskoro izaći iz burnog perioda prepunog izazova i da ćete pronaći sreću i mir. Verovatno ćete uspeti da rešite neki veliki problem ili će se situacija sa partnerom tj. partnerkom ili članovima porodice popraviti, pa ćete konačno moći da odahnete. Nervozu, tenzije i strah će zameniti smeh i radost.

Sanjati da drugi uspavljuju bebu
Videti u snu kako neko uspavljuje bebu znači da zavidite pogrešnoj osobi. Nečiji emotivni i poslovni život vam se čini idealnim, jer ne vidite šta se krije iza zatvorenih vrata. On tj. ona se suočava sa mnogo većim brigama i problemima nego što možete da zamislite. Umesto što ste ljubomorni na njega tj. na nju, potrudite se da vaš život izgleda onako kako želite.

Sanjati da držite bebu
Držati bebu u snu ukazuje na to da trenutno prolazite kroz period svog života kada drugi zavise od vas. Verovatno brinete o članovima porodice ili im obezbeđujete egzistenciju. Znate da nemate prava na pogrešku, jer će se to negativno odraziti na druge. Svesni ste činjenice da ste vi neko na koga drugi računaju i potrudićete se da ih ne izneverite.

Sanjati da drugi drže bebu
Ako ste u snu videli kako neko drži bebu to implicira da biste trebali da poradite na svom samopouzdanju. Brojni i duboko ukorenjeni kompleksi vam ne dozvoljavaju da napredujete, ali ni da pronađete srodnu dušu. Previše ste nesigurni i često razmišljate o svojim manama, dok vrline stavljate u stranu. Sve to možete da prevaziđete samo ako imate volje i snage da promenite svoj život.

Sanjati da ste slučajno ispustili bebu
Ovakav san simboliše strah od  odgovornosti. Vi ste osoba kojoj odrastanje, tj. starenje veoma teško pada, jer sa sobom nosi teške odluke koje morate da donosite. Radije biste ostali „večiti dečak tj. devojčica“ poput Petra Pana, samo kada bi tako nešto bilo moguće.

Sanjati da se beba smeje
San u kome vidite kako se beba smeje ima pozitivno značenje. Često simboliše srećne trenutke koje ćete doživeti u društvu dragih ljudi. Moguće je da ćete na jednom mestu okupiti one do kojih vam je stalo, te ćete uživati u tom druženju. Druga mogućnost jeste da ćete posetiti dragu osobu i da će ga/je taj vaš gest mnogo obradovati.

Sanjati da beba priča
Ukoliko ste u snu videli bebu, tj. novorođenče koje priča to implicira da ste optimista. Vi ste osoba koja zna kako da ulije veru i nadu ljudima u bolje sutra. Ne činite to kako biste nekoga utešili ili umirli, nego zato što zaista verujete u to što govorite i u pozitivan ishod teških životnih situacija. Verovatno ste mnogima omiljeni prijatelj tj. prijateljica.

Sanjati da beba pleše
Ovakav san simboliše lepu i srećnu budućnost. Možda vam se trenutno čini da neku brigu nikako nećete moći da rešite, ali niste u pravu. Vreme će pokazati da stvari nisu onakve kakvim su se vama činile. Moguće je da brinete za budućnost vaših potomaka, ali nema razloga za to jer ste ih dobro vaspitali i zato će uspeti da se snađu u životu.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli vaše ili tuđe novorođenče, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija bebe

Beba je bespomoćno dete koje još ne hoda i ne govori. Novorođenče je beba koja je mlađa od mesec dana.