Bitka – šta znači sanjati bitku?

Sanjati da vidite bitku
Ako u snu vidite bitku, to je opomena da imate mnogo tajnih neprijatelja. Moraćete da budete oprezniji kada procenjujete ljude iz vašeg okruženja. Neće biti dovoljno da samo gledate kako se ponašaju prema vama, već i prema drugima, a posebno prema onima od kojih nemaju koristi i koji od njih zavise. Ukoliko im poklonite bezuslovno poverenje, može se desiti da će vam zabiti nož u leđa kada to najmanje budete očekivali.

Učestvovati u bitci
Kada sanjate da učestvujete u bitci, to simbolizuje nemir. U narednom periodu u svemu ćete naći povoda za svađu. Niko vam neće biti po volji, pa bi najbolje bilo da počnete da trenirate neki sport kako biste izbacili negativnu energiju koja se već duže vreme skuplja. Imaćete osećaj da su se svi udružili protiv vas i da ne žele da vas konsultuju oko donošenja odluka na poslu i unutar porodice.

Sanjati da krećete u bitku
Ukoliko sanjatate da krećete u boj to znači da ćete se uspešno odbraniti od neprijatelja. Na vreme ćete shvatiti „igru“, pa ćete biti spremni da se suočite sa svakim njihovim potezom. Pokazaćete hrabrost, smelost i mudrost, a vaša strategija će zadiviti sve koji vas poznaju. Ovo se posebno odnosi na situaciju na poslu. Moguće je da će kolega pokušati da vas ocrni pred drugima, ali ćete na vreme shvatiti o čemu se radi i reagovati ispravno.

Osobe koje imaju privatni posao će steći odlične poslovne partnere uz pomoć koji će moći da prošire posao i steknu veću zaradu.

Sanjati da ste ranjeni u bici
Kada sanjate da ste povređeni u bici to znači da ćete nekoga uhvati u laži. Moguće je da će partner pokušati da sakrije da troši više novca nego što bi trebao. To će vas razbesniti jer će prekršiti dogovor koji ste imali. Shvatićete da se samo u sebe možete pouzdati i trebaće vam mnogo vremena da mu/joj oprostite tu grešku.

Sanjati ranjenike u bici
Ako sanjate ljude koji su povređeni tokom bitke to simbolizuje nemoć da promenite stvari koje vam smetaju. Postoje neke osobe u vašem životu čije ponašanje vam jako smeta. Štaviše, neretko vas kritikuju za sve i svašta i čine sve kako bi vas ponizili. Trenutno ne možete da utičete na to jer se radi o osobama koje su važne vašem partneru ili drugom članu porodice. Plašite se da ćete jednog dana da eksplodirate i da konačno svima kažete sve u lice. Dugoročno gledano, ovakvi odnosi su vrlo nezdravi. Zato ćete morati što pre da razrešite tu situaciju.

Sanjati da ste poginuli u bici
Ovakav san simbolizuje dobre vesti u momentima kada izgubite svaku nadu. Naći ćete se u vrlo teškoj situaciji. Brige, obaveze i problemi će se gomilati, a vi nećete imati dovoljno snage i mudrosti da im se suprotstavite. Međutim, u momentu teškog očajanja jedna osoba će vam priteći u pomoć. Zbog toga ćete mu/joj biti zahvalni do kraja života.

Sanjati druge kako ginu u bici
Ukoliko u snu vidite ljude koji ginu u bici podsvest vam govori da morate da poradite na komunikaciji sa drugima. Svojim ponašanjem i grubim pristupom neretko povređujete one koji to najmanje zaslužuju. Ma koliko puta vam bližnji savetovali da se promenite, smatrate da sve to činite zbog dobrobiti drugih ljudi. Moraćete ipak da „stanete na loptu“ i promenite ponašanje jer biste u suprotnom mogli izgubiti one do kojih vam je stalo.

Sanjati bitku na filmu
Ako sanjate da gledate film koji obiluje scenama borbe to znači da ćete konačno iz svog života da maknete sve one koji vam crpe svu pozitivnu energiju. Već neko vreme vas zamaruju osobe koje konstantno kukaju nad svojom sudbinom, a pri tome ne čine ništa kako bi promenili položaj u kome se nalaze. Takvi razgovori vas zamaraju, pa se posle susreta osećate iscpljeno i mrzovoljno. Ubrzo ćete odlučiti da se distancirate od njih i time doprinesete vlastitom mentalnom zdravlju.

Sanjati decu koji se igraju rata
San u kome vidite decu koja se igraju rata uglavnom se odnosi na opterećenost ekonomskim i privrednim teškoćama u vašem okruženju. Moguće je da ste gledajući informativne emisije zapali u depresiju ili apatiju koju ste sa jave preneli na san. Drugo značenje može biti da ćete uspeti da prevladate veliki problem koji vas je dugo mučio.

Videti bojno polje (bojište)
Kada u snu vidite napušteno bojno polje to simbolizuje umor. Verovatno vam posao oduzima mnogo vremena i energije, pa vam je vrlo teško da se posvetite drugim stvarima. Prijatelji i članovi porodice su počeli da vam zameraju zbog toga. Neretko ne stižete na porodična okupljanja ili kasnite na dogovore. Sve to je posledica stresnog posla kojim se bavite. Iako od toga zavisi vaša egzistencija, vreme je da se posvetite malo sebi i drugima.

Sanjati da je član porodice ranjen u bici
Ukoliko ste sanjali da je neko od vaših bližnjih ranjen u bici to implicira da se previše trudite da ga/je zaštitite od svega. Ne može on tj. ona stalno da uči na vašim greškama, nego neke mora da napravi sam/a kako bi naučio/la lekciju. Prestanite da „bdete“ nad njim tj. njom i pustite ga/je da živi.

Sanjati da je član porodice poginuo u bici
Ako ste sanjali da je član porodice poginuo/la u bici to je dobar znak. Ovakvi snovi obično najavljuju lepe vesti vezane za onoga koga ste sanjali. Ukoliko ste bili zabrinuti za njega tj. nju, uskoro ćete moći da odahnete.

Sanjati da je partner tj. partnerka ranjen/a u bici
Kada sanjate da je partner tj. partnerka ranjen/a u bici to implicira da ćete uspeti da prevaziđete nesuglasice koje imate. Moguće je da ste se u poslednje vreme mnogo svađali oko svega. Međutim, ukoliko oboje pokažete razumevanje i spremnost na kompromis, rešićete barem deo problema koji vas muče.

Sanjati da je partner tj. partnerka poginuo/la u bici
Ukoliko ste sanjali da je partner tj. partnerka poginuo/la u bici to znači da će napredovati na javi. Verovatno će vam uskoro saopštiti neke dobre vesti vezane za njegov tj. njen posao ili karijeru. Ipak, nije isključeno da ćete morati da se razdvojite na neko vreme zbog njegovih tj. njenih poslovnih obaveza, ali vam to neće toliko teško pasti.

Sanjati da je bivši partner tj. partnerka ranjen/a u bici
Ovakav san ukazuje na to da ćete ga/je uskoro sresti i da će vam biti drago zbog toga, čak i ukoliko se niste rastali u prijateljskom duhu. Naprotiv, shvatićete da je srećan tj. srećna i ispunjen/a, pa će vas to obradovati.

Sanjati da je bivši partner tj. partnerka poginuo/la u bici
Ako ste sanjali da je bivši partner tj. partnerka poginuo/la u bici to implicira da ćete čuti pozitivne vesti vezane za njega tj. nju. Moguće je da ćete saznati da se venčao/la, dobio/la dete ili nešto treće. Iskreno će vas obradovati te informacije.

Sanjati da brojite poginule u bici
Kada sanjate da brojite poginule u bici to znači da je vreme da prestanete da brinete o stvarima koje ne možete da promenite. Bolje bi bilo da energiju i vreme posvetite onome što je u vašem dometu. Niko drugi neće rešiti vaše probleme, osim vas samih, zato je važno da se što pre uhvatite u koštac sa time.

Sanjati da pomažete ranjenima u bici
Pomagati ranjenima u bici u snu ukazuje na grižu savesti. Moguće je da ste nekoga uvredili, povredili ili mu/joj naneli neku štetu. Niste se izvinili, a trebalo bi. Imajte u vidu da ćete i dalje nastaviti da sanjate snove s ovakvim ili sličnim značenjem ukoliko ne uradite ono za šta znate da je ispravno.

Sanjati da čitate o bici
Čitati o bici u snu znači da biste uskoro mogli odlučiti da proširite svoje znanje iz oblasti koja vas interesuje. Verovatno ćete upisati kurs, obuku ili seminar, koji će vam se s vremenom isplatiti. Ovo posebno važi za osobe koje planiraju svoj hobi da podignu na viši nivo.

Sanjati da pišete o bici
Pisati o bici u snu znači da ćete se baviti odgovornim poslom. Moguće je da će vam poslodavac poveriti vrlo važan zadatak i da će od vašeg uspeha zavisiti sudbina drugih ljudi. Ukoliko budete verovali u sebe i sve radili najbolje što znate, dobri rezultati sigurno neće izostati.

Sanjati da izveštavate o bici
Ako ste sanjali da u svojstvu novinara reportera izveštavate o nekoj bici to implicira da ćete se upustiti u veći rizik. Shvatićete da vam je to najbolja šansa za napredak. Ipak, budite pažljivi i ne preduzimajte važne korake u afektu, jer bi vam se to moglo obiti o glavu.

Tumačenje zavisi i od bračnog statusa osobe

Vereni ili venčani ako sanjaju bitku
Ako vereni ili venčani sanjaju bitku, to ukazuje na novčane teškoće. Verovatno ćete se sukobiti sa partnerom jer trošite više novca nego što možete da zaradite. Vaši prioriteti će se razlikovati od njegovih pa ćete morati da se dogovorite na šta da rasporedite novac kako biste oboje bili zadovoljni.

Slobodni ako sanjaju bitku
Kada slobodni sanjaju bitku, to označava da su u nedoumici oko izbora partnera. Borićete se sami sa sobom i stalno ćete vagati dobre i loše osobine potencijalnih partnera. Nekada će vam se činiti da niko nije dovoljno dobar za vas. Vaša neodlučnost može potvrditi tačnost poslovice da izbirač naiđe na otirač.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro gledali bitku na televiziji ili čitali o njoj, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija bitke

Bitka je sukob dveju ili više država, vojski ili naroda oko neke teritorije.