Šta znači sanjati bljesak?

Motiv bljeska nije često zastupljen u snovima, a njegovo tumačenje zavisi od konteksta u kome se san odvijao, kao i od detalja i osećaja koji su ga pratili. Ovakve snove najčešće prate osećaj straha, uzbuđenja, pa i radosti. Snove sa motivom bljeska podjednako često sanjaju i muškarci i žene svih starosnih grupa.

Sanjati bljesak na vedrom nebu
Videti bljesak na vedrom nebu u snu ukazuje na to da biste mogli doći na ideju koja ima svetlu perspektivu. Moguće je da dugo razmišljate o pokretanju ili unapređenju vlastitog biznisa. Nije isključeno da ćete hobi kojim se neko vreme bavite podići na viši nivo, pa će to postati solidan izvor prihoda.

Sanjati bljesak na oblačnom nebu
Ukoliko ste u snu videli bljesak na oblačnom nebu to implicira da ćete se dobro snaći u nekoj neočekivanoj situaciji. Možda će neki događaji usloviti hitnu reakciju. Ipak, donećete mudre odluke i povući ispravne poteze zbog kojih se nećete pokajati. San najavljuje pozitivne promene u vašem životu.

Sanjati bljesak na tamnom nebu
Bljesak na tamnom nebu u snu ukazuje na to da ćete uspeti da rešite problem koji vas dugo muči. Verovatno ste isprobali skoro sve što bi moglo da donese rezultate, ali je uspeh izostao. Međutim, uskoro ćete promeniti ugao gledanja na stvari, pa će se rešenje vašeg problema nametnuti samo od sebe.

Sanjati bljesak u mračnoj prostoriji
Ako ste u snu videli bljesak u mračnoj prostoriji to implicira da se bliži kraj vašim mukama. Moguće je da se dugo mučite nekim pitanjima i dilemama. Teško vam je da napravite radikalne rezove i unesete veliku promenu u svoj život. Ipak, u narednim mesecima ćete uspeti da izađete iz svoje zone komfora i uradićete ono što je najbolje za vašu budućnost.

Sanjati bljesak nad vašim domom
Kada u snu vidite bljesak nad vašom kućom, tj. domom to znači da će se porodična situacija popraviti. Verovatno ste bili veoma zabrinuti za nekog od članova porodice ili ste se suočili s ozbiljnim problemima u komunikaciji. Na sreću, stvari će vrlo brzo krenuti na bolje, pa ćete moći da odahnete.

Sanjati bljesak u šumi
Ukoliko ste u snu videli bljesak u šumi to implicira da ćete uspeti sami sebi da odgovorite na pitanja koja vas dugo muče. Moguće je da ste se plašili da sami sebi priznate istinu, međutim, kada „otvorite oči“ i napokon preuzmete odgovornost za svoj život, neke će stvari biti mnogo jasnije. Vreme je da počnete više da volite sebe nego druge ljude.

Sanjati bljesak na livadi
San u kome vidite bljesak u ili iznad livade ukazuje na nove poslovne mogućnosti. Verovatno ćete uskoro dobiti priliku da napredujete u onome čime se bavite. Možda će vam trenutni poslodavac ponuditi bolje radno mesto ili će takva ponuda stići od poslovnih saradnika. Bilo kako bilo, vrlo brzo će započeti uzlet u vašoj karijeri i bićete više nego zadovoljni zbog toga.

Sanjati bljesak nad rekom, jezerom ili morem
Videti u snu bljesak nad rekom ili nekom drugom vodenom površinom znači da bi trebalo da pozitivnije gledate na situaciju u kojoj se nalazite. Istina je da se neke stvari ne odvijaju kako ste zamislili, međutim, iz svega toga može da se izrodi nešto dobro. Oslonite se na porodicu i prijatelje, jer će vam njihova podrška i ljubav u narednom periodu biti od presudnog značaja.

Sanjati bljesak na svetioniku
Kada u snu vidite bljesak na svetioniku to implicira da ćete uskoro dobiti vrlo koristan savet od osobe koja ima mnogo više životnog iskustva od vas. Verovatno ste suočeni sa nekom dilemom ili se nalazite na prekretnici i ne znate kojim putem da krenete. Međutim, neko će vam nacrtati šta treba da radite, a na vama je samo da smognete hrabrost i da to sprovedete u delo.

Sanjati bljesak u snegu ili ledu
Bljesak u snegu ili ledu ukazuje na to da ćete problem koji vas u ovom momentu muči rešiti ukoliko „uključite mozak“, a „isključite emocije“. Pokušajte da budete maksimalno pragmatični. Imate običaj da komplikujete jednostavne stvari, ali je sada trenutak da date prednost logici u odnosu na osećaje i sve ostalo.

Sanjati bljesak kamere ili fotoaparata
Ako ste u snu videli bljesak kamere ili fotoaparata to implicira da imate tajnog obožavaoca. U vašem okruženju postoji osoba kojoj se dopadate, ali vam to još uvek nije priznao/la. Razlog može da bude to što ste zauzeti ili što ne pokazujete interesovanje za njega tj. nju. Bilo kako bilo, ako obratite pažnju verovatno ćete brzo shvatiti o kome, tj. o čemu se radi. Na vama je da odlučite da li ćete i šta preduzeti po tom pitanju.

Sanjati da čitate o neobičnom bljesku u novinama
Čitati u novinama o neobičnom bljesku u snu ukazuje na to da bi trebalo da se obratite za savet bliskoj osobi u vezi s onim što vas trenutno opterećuje. Možda će objektivno viđenje stvari nametnuti rešenje koje će doneti rezultate.

Sanjati da gledate TV prilog o neobičnom bljesku
Ukoliko ste sanjali da gledate televizijski prilog o neobičnom bljesku kao prirodnoj pojavi to implicira da vas događaji sustižu, a vi ne uspevate da odreagujete na njih. „Stanite na loptu“ i otvorite oči kako ne biste propustili još jednu šansu koja vam je pred nosom. Ostavite prošlost iza sebe i počnite da živite u sadašnjosti, a razmišljate o budućnosti.

Značenje može da se razlikuje i od toga u čijim očima ste videli bljesak.

Sanjati bljesak u vlastitim očima
Kada se u snu gledate u ogledalo i vidite bljesak u svojim očima to simbolizuje zaljubljenost. Moguće je da ste se ponovo povezali sa voljenom osobom i da vas vaš odnos usrećuje i ispunjava. Druga mogućnost jeste da osećate simpatije prema nekome ko vam uzvraća istom merom.

Sanjati bljesak u očima bliske osobe
Videti u snu bljesak u očima člana porodice, partnera tj. partnerke ili nekoga od prijatelja znači da ćete čuti dobre vesti. Verovatno će neko od ljudi koje volite ostvariti veći uspeh i bićete ponosni na njega tj. nju. Svima ćete pričati o tome, a nije isključeno ni da ćete pripremiti zabavu ili druženje u njegovu tj. njenu čast.

Sanjati bljesak u očima nepoznate osobe
Ako ste u snu videli bljesak u očima nepoznate osobe moguće je da ćete uskoro upoznati nekoga ko će vas oduševiti harizmom, načinom razmišljanja i fizičkim izgledom. Shvatićete da od njega tj. nje možete mnogo toga da naučite, pa ćete se potruditi da što više vremena provedete zajedno. Ukoliko je reč o osobi suprotnog pola, nije isključeno da ćete se zaljubiti.

Sanjati bljesak u očima zveri
Ukoliko ste u snu videli bljesak u očima zveri to, na žalost, nije dobar znak. Ovakvi snovi najavljuju vrlo stresan i izazovan period vašeg života. Moguće je da ćete se suočiti sa raznim problemima i da će vam trebati mnogo strpljenja, hrabrosti i truda kako biste ih rešili u svoju korist.

Tumačenje može da zavisi i od toga kako ste u snu reagovali na bljesak

Sanjati da vas je bljesak oslepeo
Kada sanjate da vas je bljesak oslepeo to implicira da će vas na javi nešto iznenaditi. To se posebno odnosi na profesionalni deo vašeg života. Verovatno će u firmi u kojoj radite uslediti neke radikalne promene, pa će vam trebati neko vreme da se naviknete na novine. Druga mogućnost jeste da će vam poslodavac povećati platu ili uplatiti kratkoročnu stimulaciju za trud i rad koji ulažete u posao.

Sanjati da je bljesak oslepeo nekog drugog
Ovakav san ukazuje na to da biste mogli obradovati dragu osobu. Moguće je da ćete odlučiti da partneru tj. partnerki, članu porodice ili nekome od prijatelja poklonite ono što dugo želi. Više od samog poklona biće oduševljen/a time što ste se setili razgovora u kome vam je priznao/la o čemu mašta.

Sanjati da vas je bljesak obradovao
Ako ste sanjali da vas je bljesak obradovao to znači da će vas usrećiti sitni gest bliske osobe. Moguće je da će partner tj. partnerka ili neko od prijatelja napraviti iznenađenje za vas ili vam kupiti nešto o čemu dugo maštate. Zaista će vas time usrećiti, pa ćete se potruditi da mu/joj u nekom momentu „uzvratite istom merom“.

Sanjati da vas je bljesak uplašio
Ukoliko ste sanjali da vas je bljesak uplašio to implicira da ste vrlo nestrpljivi. Nemate vremena da sačekate da vidite kako će neka situacija da se odvija, nego reagujete „na prvu“. Zbog toga su vaše procene često pogrešne. Pravite velike greške samo zato što ne ostavljate sami sebi vremena i prostora da realno sagledate situaciju u kojoj se nalazite.

Sanjati da vas je bljesak iznenadio
Kada sanjate da vas je bljesak iznenadio to znači da ne treba da budete previše strogi prema sebi. Napravili ste neku grešku i kasno je da je ispravite, pa to sebi ne možete da oprostite. Neka vam ovo posluži samo kao lekcija za ubuduće i ništa više .

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ako ste nedavno videli bljesak to je ostavilo utisak na vas. Isto važi i ukoliko ste o neobičnom bljesku kao prirodnoj pojavi nedavno čitali u novinama ili gledali na televiziji. San se ne tumači ukoliko patite od migrene.

Definicija bljeska

Bljesak je trenutna jaka svetlost koja zaseni.