Šta znači sanjati bodež?

Držati bodež
Kada sanjate da držite bodež u ruci, to simbolizuje uspeh u poslu. Mnogi će se diviti vašoj odlučnosti i svemu što ste postigli u životu. Međutim, jedino ćete vi znati cenu koju ste platili i šta ste sve morali da uradite da biste bili tu gde ste sada. Kada se okrenete za sobom, ne biste mnogo toga menjali. Upravo su vas prepreke najviše naučile i motivisale da sebi i drugima dokažete da možete da uradite sve što poželite. Ne prihvatate izgovore i oduvek ste bili borac.

Sanjati krvav bodež
Ako u snu vidite krvav bodež, to upozorava da budete oprezni. Neko iz vašeg okruženja vam smeta i čini sve da vam pokvari planove. Često ćete imati žučne rasprave koje će se završavati teškim rečima, a ponekad i delima. Želećete da se osvetite toj osobi i zamišljaćete načine kako biste mogli da joj napakostite. Ipak, shvatićete da vam to oduzima mnogo energije i da ona nije vredna da zbog nje napravite glupost. Pokušaćete da se iskontrolišete i da ne reagujete na provokacije.

Sanjati da ste izgubili bodež
Ukoliko sanjate da ste izgubili bodež to znači da ćete ući nespremni u neku raspravu. Pokušaćete da izložite razloge za ispravnost vlastitih stavova, ali nećete imati dovoljno argumenata. Sagovornik će uspeti da vas nadmudri u svakom smislu te reči. Ako ništa, iz ovog ćete naučiti da demagogija kod nekih ljudi, jednostavno, ne prolazi.

Sanjati da ste pronašli bodež
Ovakav san simbolizuje sreću i blagostanje koje ćete doživeti u bliskoj budućnosti. Možda nećete rešiti baš sve brige koje vas more, ali ćete naučiti da cenite to što imate. Posvetite se porodici i prijateljima i u njima pronađite utehu za kojom čeznete.

Sanjati bodež zaboden u tlo
Bodež zaboden u zemlju ukazuje na velike brige. Pred vama je vrlo težak period, pun izazova. Trebaće vam mnogo snage da ga prebrodite, a na tom putu biste mogli bitno da ugrozite svoje zdravlje. O tome ćete najviše morati da vodite računa. Sve ostalo ćete uspeti da savladate, ako budete zdravi. Imajte to na umu!

Sanjati bodež zaboden u sto
Ako u snu vidite bodež zaboden u drveni sto to simboliše strah od upoznavanja novih ljudi. Po prirodi ste zatvorena osoba i više volite da budete sami nego u većem društvu. Često odbijate masovna druženja i zbog toga vas prijatelji sve ređe pozivaju u izlaske i na večere. Vama je draže da sa jednom osobom prošetate ili popijete kafu nego da morate da učestvujete u većem razgovoru. Ipak, morate biti svesni da je vreme da se menjate, ukoliko ne želite da postanete usamljeni i ogorčeni.

Sanjati da ste se posekli bodežom
Ukoliko sanjate da ste se slučajno posekli bodežom to ukazuje na novčani dobitak. Bez obzira na to da li se radi o većoj ili manjoj sumi, ona će vam dobro doći, jer se već neko vreme borite da zadovoljite sve svoje potrebe.

Sanjati da vas je neko izbo bodežom
Kada sanjate ovakve snove to znači da ste u opasnosti. U bližem okruženju imate osobu koja će nastojati da provede svoj zli plan kako bi vam uništio/la reputaciju. Pazite šta i gde pričate i poveravajte se samo osobama kojima potpuno verujete. Jedino ćete se tako zaštiti od „zlih jezika“ koji ne biraju sredstva da vas povrede.

Sanjati da ste vi nekoga izboli bodežom
Ovakav san simbolizuje potisnut bes ili mržnju prema nekoma. Verovatno vas je neka osoba svojim ponašanjem jako povredila i hteli biste da se osvetite, ali ne pronalazite dobar način za to. Smatrate da će vam samo osveta doneti zadovoljstvo i često razmišljate o tome. Kako biste skrenuli misli pokušajte da na stvari gledate iz drugog ugla. To loše iskustvo vas je sigurno nečemu naučilo.

Sanjati da kupujete bodež
Ukoliko u snu kupujete bodež to znači da ste dominantna osoba koja voli da vodi glavnu reč u svemu, od kućanskih poslova do seksa. Međutim, ovakav san vas upozorava da biste trebali da obuzdate želju za neprestanim zapovedanjem, jer bi partner mogao da popusti pod pritiskom i zapreti vam razvodom. Ovu osobinu možete da iskoristite u profesionalnom, ali je u privatnom životu prilično nepopularna. Ne voli svako da mu se stalno naređuje šta i kako treba da radi.

Sanjati da prodajete bodež
Ako sanjate da prodajete bodež to znači da biste uskoro mogli da dobijete vredan poklon koji neće biti znak pažnje, nego pokušaj da se ta osoba izvuče iz nevolje jer vas je izneverio/la. Moguće je da će partner/ka da vam pokloni nešto o čemu ste dugo maštali. Ako se to dogodi, preipitajte njegove/njen stvarne namere.

Sanjati da ste dobili bodež na poklon
Kada sanjate da vam je neko poklonio bodež moguće je da ćete ispaštati za grehe svojih predaka ili prethodnika. U svakom slučaju ćete naslediti neki veliki problem, te ćete njegovom razrešenju morati da posvetite mnogo vremena i truda. Shvatićete da je to nepošteno prema vama, ali jednostavno nećete imati izbora, nego da se izborite za vlastitu egzistenciju.

Sanjati da poklanjate bodež
San u kome vi nekome poklanjate bodež ukazuje na to da morate da kontrolišete svoje osećaje. Jako ste temperamentna osoba koja ne ume da sakrije ni bes, ni tugu, niti sreću. Oni koji vas vole su naučili kako da se prema vama ophode, ali budite svesni da svojim ponašanjem dajete širok prostor delovanja onima koji vam ne žele dobro. Ne očekujte da se promenite preko noći jer je i to proces koji može da traje godinama.

Nov bodež
Nov, ulašten bodež simbolizuje spremnost za izazove. Trenutno imate dovoljno energije da savladate svaku prepreku. Bićete vrlo efikasni na poslu, te bi vaš šef mogao odlučiti da vas nagradi. To će vam biti samo dodatni poticaj da nastavite putem kojim ste krenuli.

Stari bodež
Stari, zarđali bodež ukazuje na to da je vreme da posetite lekara. Verovatno dugo niste otišli na detaljan pregled, a osećate neke neobične simptome. Često razmišljate o tome, ali odlažete da se naručite za pregled. Iako većina ljudi postupa na sličan način, morate biti svesni da se sa zdravljem ne trebate igrati. Ne budite lenji, nego učinite to što morate.

Sanjati da ste ukrali bodež
Ukrasti bodež u snu znači da se kroz život vodite izrekom „cilj opravdava sredstvo“. Vrlo ste ambiciozna osoba i nije vam važno koliko ćete mostova popaliti za sobom kako biste postigli ono što želite. Trebalo bi da se zapitate sa kime ćete proslaviti konačni uspeh ako ga jednog dana postignete ukoliko oterate sve dobre ljude od sebe.

Sanjati da vam je neko ukrao bodež
Ako ste sanjali da vam je neko ukrao bodež to znači da ćete se naći na meti nečije ambicije. Jako je važno da u narednom periodu vrlo pažljivo birate prijatelje i poslovne saradnike. Nemojte da se upuštate u rizične poteze i ne verujte ljudima koji vam mnogo obećavaju. Samo tako ćete uspeti da se sačuvate nekih negativnih i stresnih situacija.

Sanjati da oštrite bodež
Oštriti bodež u snu najavljuje delikatne probleme u budućnosti. Moguće je da ćete se susresti sa potpuno nepoznatom situacijom i da ćete biti zbunjeni. Ukoliko sačuvate samopouzdanje i veru u sebe, sve to ćete mnogo lakše prevazići.

Sanjati da drugi oštre bodež
San u kome vidite kako neko oštri bodež je znak da biste se mogli naći u situaciji da se žrtvujete zbog bliskih ljudi. Možda ćete imati priliku za napredak, ali ćete odlučiti da je propustite kako biste bili na usluzi ljudima koje volite. Nije isključeno da ćete se u budućnosti zapitati kako bi vam život izgledao da ste postupili drugačije.

Sanjati da perete bodež
Prati bodež u snu ukazuje na to da bi trebalo da prestanete određeni problem da „gurate pod tepih“ ili da ga minimalizujete. S vremenom bi vam se takvo ponašanje moglo obiti o glavu. Zato morate što pre da se uhvatite u koštac sa time. Neće biti lako, ali je bolje da već sada preduzmete neke korake, nego da čekate poslednji momenat za to.

Sanjati da drugi peru bodež
Ako ste u snu videli kako neko pere bodež to implicira da bi nepromišljenost mogla mnogo da vas košta. Posledice loših ili ishitrenih odluka će u bližoj budućnosti iznedriti određene posledice. Prevazići ćete svaki izazov ili problem ukoliko budete mudri, strpljivi i uporni.

Sanjati da vam neko preti bodežom
Ukoliko ste sanjali da vam neko preti bodežom to znači da biste mogli „stati na žulj“ vrlo nezgodnoj osobi. Verovatno će neko pogrešno protumačiti vaše reči, odluke ili poteze, pa će nastojati da vam se osveti. O svojim tajnama, strahovima i planovima pričajte samo sa ljudima koji vas do sada nisu izdali.

Sanjati da nekome pretite bodežom
Pretiti nekome bodežom u snu ukazuje na ugroženu sujetu. Moguće je da će neko pokušati da vas isprovocira minimalizujući vaše uspehe, trud, rad ili znanje. Nemojte da reagujete burno jer ćete mu/joj tako pomoći da ostvari ono što je naumio/la. Umesto toga, na provokacije odgovorite osmehom. To će doživeti kao snažan udarac.

Sanjati da ste bacili bodež
Baciti bodež u snu znači da biste uskoro mogli promeniti mišljenje o nekome ili nečemu. Shvatićete da ste dozvolili da vas predrasude zaslepe. Međutim, kada steknete o tome više znanja ili kada bolje upoznate osobu koja vam se nije dopadala, shvatićete da ste bili u zabludi.

Sanjati da je neko drugi bacio bodež
Kada sanjate da je neko bacio bodež to implicira da bi vas nečiji postupak mogao iznenaditi. Moguće je da će osoba za koju ste bili sigurni da vas ne podnosi pokazati želju da vas bolje upozna. Nemojte ni njemu tj. njoj ni sebi da uskratite tu priliku.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro držali ili kupili bodež, to je ostavilo utisak na vas.

Definicija bodeža

Bodež je hladno oružje za borbu, nož za ubadanje.