Šta znači sanjati bokal?

Videti bokal u snu
Ako u snu vidite bokal, to označava da ćete dobiti poklon. On može biti i u vidu dobrih vesti koje već neko vreme očekujete. Ukoliko očekujete odgovor od firme sa kojom biste voleli da ostvarite saradnju, on će biti potvrdan. Ti ljudi će prepoznati vaš potencijal i rado će vam pružiti šansu da se dokažete.

Sanjati pun bokal
Kada sanjate pun bokal, to ukazuje da ste okruženi dobrim prijateljima. Znate da možete da se oslonite na njih u svakom trenutku i da će sa vama deliti kako dobre, tako i loše stvari. To vam je veoma važno jer u prijateljstva ulažete mnogo poverenja, ljubavi i vremena. Smatrate da su vaši prijatelji, zapravo, vaše ogledalo i trudite se da budete okruženi istomišljenicima koji će na vas pozitivno uticati i pomoći vam da postanete još bolji čovek.

Sanjati prazan bokal
Kada je u vašem snu bokal prazan, to je znak da vam je potreban odmor. Svakodnevne obaveze će početi da vas zamaraju i želećete da odete negde, makar samo za vikend. Biće vam važno da promenite sredinu i napunite baterije za nove pohode koji vas očekuju.

Piti vodu iz bokala u snu
Sanjati da pijete iz bokala simbolizuje dobro zdravlje. Donećete odluku da promenite štetne navike i počnete da vodite zdrav život. U početku imaćete iskušenja i u mnogim trenucima poželećete da odustanete i vratite se na staro. Međutim, vremenom ćete uvideti koliko vam promena koristi i to će vam biti motivacija da istrajete u vašim namerama.

Polomljen ili razbijen bokal
Ako u snu vidite polomljen bokal, to implicira da će partner pozitivno uticati na vas. Imaćete novu romansu sa osobom koja vam u svemu odgovara. Do sada ste vi uticali na bivše partnere koji su očekivali da ih vodite kroz život. Konačno ćete naći nekoga na koga možete da se ugledate i zatražite podršku kada osetite da vam je potrebna.

Kupovati bokal
Sanjati da kupujete bokal ukazuje da ćete imati investiciju koja će vam koristiti u budućnosti. Moguće je da ćete uložiti novac u nešto što se neće isplatiti u skorije vreme. Okolina će smatrati da ste uzalud potrošili novac, ali vi ćete se držati planova koje ste napravili i rezultati neće izostati.

Prodavati bokal
Kada u snu prodajete bokal to znači da ćete se razočarati u dragu osobu. Shvatićete da među vama vlada potpuno nerazumevanje i zapitaćete se da li ste ga/je sve to vreme idealizovali ili je tek sada pokazao/la svoje pravo lice.

Pokloniti bokal
Ako sanjate da ste nekome poklonili bokal to ukazuje na skrivenu želju da se pokažete boljim nego što jeste. Trudite se da stvorite idealnu sliku o sebi, a pri tome zanemarijete činjenicu da ima onih koji vas poznaju ceo život. Važno vam je da ste u društvu cenjenih i imućnih osoba, premda vaša finansijska situacija tome ne ide u prilog. Potcenjivačkim stavom prema onima koji nemaju novca mogli biste da izgubite i poslednjeg iskrenog prijatelja koga imate.

Dobiti na poklon u snu
Ukoliko sanjate da je vama neko poklonio bokal to znači da ćete se u bliskoj budućnosti pokajati zbog donesene odluke. Verovatno ćete se naći u kompleksnoj situaciji i nećete znati kako da odreagujete. Zbog toga će i vaš naredni potez biti nepromišljen, pa će vam trebati neko vreme da sanirate posledice brzopletosti.

Tumačenje zavisi od vrste bokala koji sanjate i tekućine koja se nalazi u njemu. Tako, na primjer, bokal sa vodom ukazuje na poboljšanje materijalne situacije, dok bokal sa mlekom znači da ćete doživeti vrlo lepe trenutke pune nežnosti. Ako sanjate bokal u kome se nalazi vino u bliskoj budućnosti biste se mogli osramotiti pred većim brojem ljudi.

Plastični bokal
Plastični bokal u snu simbolizuje strah za voljenu osobu. Moguće je da su vas opteretili problemi koje ima neko od prijatelja ili članova porodice, pa ste pod tim utiskom otišli na spavanje. Možda se radi o zdravstvenoj ili finansijskoj situaciji, a vi niste u stanju da utičete na to. Ne vredi da se izjedate brigom, nego pokažite razumevanje i podršku, to je ponekad od presudnog značaja.

Stakleni bokal
Kada u snu vidite stakleni bokal to znači da vas očekuje susret sa zanimljivom osobom. Reč je o nekome koga dugo niste videli, a prema kome ste ranije osećali simpatije. Postoji mogućnost da vas pozove na kafu, a vi taj poziv rado prihvatite. Ukoliko ste sami moglo bi vas razočarati saznanje da on/ona već duže vreme ima partnera.

Keramički bokal
Bokal od keramike simboliše lepe trenutke se porodicom i prijateljima. Ako se dugo niste sastali, pravo je vreme za to. Druženje sa njima će vam popraviti raspoloženje i dati vam energije da se lakše suočite sa svim izazovima koji su pred vama.

Srebrni bokal
Ukoliko sanjate srebrni bokal to znači da ste vrlo ambiciozna osoba koja je spremna da žrtvuje mnogo toga kako bi došla do svog cilja. Koliko god ta osobina bila dobra u poslovnom životu, toliko je loša kada su privatne stvari u pitanju. Navikli ste da je sve onako kako vi želite i teško pristajete na kompromis. Ako želite nekoga da zadržite pored sebe moraćete da „stanete na loptu“ i pokažete razumevanje, u suprotnom će biti izuzetno teško da nađete pravog životnog saputnika.

Zlatni bokal
Zlatni bokal u snu simboliše mir i blagostanje. Ako ste nedavno izašli iz komplikovane veze ili ste imali finansijskih, zdravstvenih ili porodičnih problema verovatno se osećate iscrpljeno i prazno. Čini vam se da ste mnogo energije uložili u nešto što se ne isplati. Ipak, ne treba da očajavate jer je pred vama jedan potpuno drugačiji period. U bliskoj budućnosti za vas nastupa faza bez turbulencija tokom koje ćete imati vremena da saberete misli i detaljno isplanirate sledeći korak.

Kristalni bokal
Ako u snu vidite kristalni bokal to znači da u svojoj blizini imate nekoga ko pokušava da vas izmanipuliše. Predstavlja vam se kao iskren prijatelj, ali mu je pravi cilj da od vas dobije ono što on/ona želi. Vi ste mu dali dobar manevarski prostor jer ste se potpuno otvorili i ispričali svoje najveće tajne, strahove i planove za budućnost. To je bilo sasvim pogrešno, jer bi on/ona to mogao da iskoristi protiv vas. Ako to na vreme ne zaustavite mogli biste se naći u nezavidnoj poziciji.

Sanjati da ste ukrali bokal
Ukrasti bokal iz prodavnice ili radnje u snu ukazuje na to da nije vreme za nagle i ishitrene odluke ili poteze. Ne libite se da o problemu koji vas trenutno muči razgovarate s osobom kojoj verujete.

Sanjati da ste ukrali bokal iz nečijeg doma najavljuje probleme u komunikaciji. Moguće je da ćete se posvađati sa bliskom osobom zbog načina na koji treba da se reši neki zajednički problem.

Sanjati da vam je neko ukrao bokal
Kada sanjate da vam je neko ukrao bokal to implicira da sumnjate u blisku osobu. Verovatno se član porodice, partner tj. partnerka ili neko od prijatelja u poslednje vreme čudno ponaša, pa ste počeli da verujete da nešto krije od vas. Nemojte da ga/je optužujete ni za šta ukoliko nemate dokaza.

Sanjati da sipate nešto u bokal
Sipati nešto u bokal u snu simbolizuje napredak na profesionalnom ili privatnom planu. Možda će vam poslodavac povećati platu ili ponuditi bolje plaćeno radno mesto. Druga mogućnost jeste da ćete popraviti odnose sa voljenom osobom. Slobodne osobe bi se uskoro mogle zaljubiti.

Sanjati da drugi nešto sipaju u bokal
Videti u snu kako neko nešto sipa u bokal simbolizuje lepe trenutke sa bliskim ljudima. Moguće je da ćete biti pozvani na zabavu, svadbu ili krštenje i da ćete se odlično zabaviti. To će vam pomoći da „napunite baterije“ za izazove koji vam tek predstoje.

Sanjati da prolivate tekućinu iz bokala
Prolivati tekućinu iz bokala u snu znači da ćete odustati od neke ideje koja vam je oduzela mnogo vremena i energije, a nije donela dobre rezultate. Dići ćete ruke od toga i posvetiti se konstruktivnijim stvarima u svom životu.

Sanjati da drugi prolivaju tekućinu iz bokala
San u kome vidite kako neko proliva tekućinu iz bokala ukazuje na to da bi trebalo da budete manje strogi prema bližnjima. U poslednje vreme ih mnogo kritikujete i to nije iz zle, nego iz dobre namere. Međutim, postoje i bolji načini da im ukažete na greške od toga da vičete na njih.

Sanjati da nekoga gađate bokalom
Gađati nekoga bokalom u snu simbolizuje potisnut bes ili frustraciju. Morate da pronađete način da kanališete negativnu energiju koju osećate. To što se „lečite“ na ljudima koji to ničim nisu zaslužili zasigurno nije pravi put za rešavanje krize u koju ste zapali.

Sanjati da vas neko gađa bokalom
Ovakav san ukazuje na to da će neko biti veoma grub prema vama. Možda mu/joj namere neće biti loše, samo će odabrati pogrešan način da vam ukaže na grešku. Nemojte odmah da se svađate, nego pokušajte mirnim putem da dođete do rešenja onoga što vas muči.

Sanjati mleko u bokalu
Ako ste u snu videli mleko u bokalu to implicira da bi trebalo da posvetite više pažnje porodici, partneru tj. partnerki i prijateljima. Zbog poslovnih obaveza ste potpuno zanemarili ljude koje volite.

Sanjati vino u bokalu
Ukoliko ste u snu videli vino u bokalu to najavljuje vrlo interesantne događaje na javi. Nije isključeno da ćete flertovati sa nekim ili da ćete ući u neku vrstu tajne ljubavne veze.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli bokal, to je ostavilo utisak na vas.

Definicija bokala

Bokal je mera za tečnost, a najviše za vino.