Bolesnik – šta znači sanjati bolesnika?

Posetiti bolesnika ili bolesnicu u snu
Ako ste u snu posetili bolesnika, to je znak da će vam se ostvariti želja. Moguće je da ćete biti u vezi sa osobom koja vam se dopada već duže vreme. Iako su osećanja obostrana, nikako niste mogli da nađete pravi trenutak da započnete razgovor na tu temu. Ipak, to vas nije obeshrabrilo jer ste u ljubavi veoma strpljivi i spremni da čekate koliko god je potrebno da biste bili sa pravom osobom.

Da vas bolesnog neko posećuje
Kada sanjate da vas posećuju bolesnog, to implicira da ćete dobiti priznanje. Vaš trud i zalaganje će biti primećeni i u skladu sa tim bićete nagađeni. Moguće je da će vas unaprediti i više vrednovati vaše savete i mišljenje. Uživaćete na novoj poziciji koja će sa sobom nositi mnoge blagodeti, ali i obaveze koje ćete morati da ispunite u zadatom roku.

Negovati bolesnika
Sanjati da negujete bolesnika simbolizuje radost. Vaša sposobnost da se žrtvujete za porodicu i prijatelje će često doći do izražaja i oni će to umeti da cene. Sa vama će deliti najlepše događaje i trudiće se da vas usreće i uzvrate vam bar deo ljubavi koji im pružate.

Bdeti pored bolesnika
Ukoliko u snu bdete pokraj bolesnika, to označava da ćete se izboriti da upišete željeni fakultet. Provodićete noći nad knjigom kako biste ostvarili dovoljan broj poena i studirali ono što vas zanima. Verovatno ćete se u budućnosti time baviti i zarađivati pristojne sume novca, uprkos upozorenjima okoline da to nije isplativo zanimanje.

Ležati u bolnici u snu
Kada sanjate da ležite u bollnici, to asocira na nepredviđene troškove. Vi ili neko iz vaše porodice će imati zdravstveni problem koji će zahtevati da uradite brojne analize i odete na peglede ko više lekara. To će zahtevati novčana sredstva koja ste namenili za nešto drugo, ali to ćete otkazati jer vam je zdravlje najvažnije.

Razgovarati sa bolesnikom
Ako u snu razgovarate sa bolesnikom to znači da ćete čuti odlične vesti. Ukoliko ste planirali da život nastavite u nekom drugom gradu ili državi, moguće je da ćete dobiti ponudu za posao ili vest da vam je odobrena viza. Sa druge strane, dobre vesti mogu doći od nekog od članova dalje porodice. Moguće je da ćete biti pozvani na svadbu, krštenje ili rođendan, te ćete se jako obradovati.

Kada u vašem snu neko drugi razgovara sa bolesnikom to znači da će vas draga osoba iznenaditi lepim poklonom. Dobićete ono o čemu ste dugo maštali, a nikako niste mogli sebi sami da priuštite. Sam poklon će biti manje važan u odnosu na činjenicu da u svom životu imate nekoga ko vas tako dobro poznaje.

Svađati se sa bolesnikom
Ukoliko se u snu svađate sa bolesnikom to implicira da ste vrlo tvrdoglava osoba. Držite do svojih stavova i mišljenja i retko imate potrebu da tražite savet. Nekoliko puta ste se zbog toga „opekli“, ali ne martite za to jer smatrate da ste sada samo iskusniji. Ipak, morate da budete svesni da niste u svemu najbolji i da biste ponekad trebali da se konsultujete sa nekim u vezi ozbiljnih stvari.

Ako sanjate da se neko drugi svađa sa bolesnikom to znači da ćete doneti odluku koja će iz korena da promeni vaš život. Biće to nešto o čemu ste dugo razmišljali jer vam je trebalo vremena da „izvažete“ svaku mogućnost. Dobra vest je to što se sigurno nećete pokajati.

Tući se sa bolesnikom
Ovakav san ukazuje na nesigurnost i strah da svoj posao ne radite dovoljno dobro. Ako ste još uvek na fakultetu mogli bi vas pokolebati rezultati testa koji će pokazati da se niste spremili kako treba. Ukoliko ste zaposleni, plašite se da su vaše kolege kompetentnije da rade posao koji vama pripada. Moraćete mnogo da radite na samopouzdanju. Imajte u vidi da nije veliki „greh“ potražiti pomoć stručnjaka kako biste to što pre prebrodili.

Kada sanjate da se neko drugi tuče sa bolesnikom to ukazuje na manji novčani gubitak.

Ljubiti se sa bolesnikom
San u kome se ljubite sa bolesnikom simboliše nezadovoljstvo u ljubavnim odnosima. Verovatno partner ne zadovoljava vaše potrebe ili ste svoju„lestvicu“ očekivanja postavili suviše visoko. Ponekad izgleda kao da niste zadovoljni šta god on/ona uradio/la, a pri tome zanemarujete vlastite greške. Umesto da razmišljate samo o svojim emocijama, trebali biste barem nekad pomisliti kako se on/ona oseća.

Zaraziti se od bolesnika
Ako sanjate da vam je bolesnik preneo grip ili neku zaraznu bolest, to znači da ste se potpuno povukli u sebe i da ne dozvoljavate drugim ljudima da vam se približe. Možda vas je neko povredio, a možda ste jednostavno ušli u takvu fazu. U svakom slučaju, vaše ponašanje brine one koji vas vole. Umesto da tražite banalne izgovore, recite iskreno šta vas muči, možda će neko moći da vam pomogne, a možda će i sam razgovor o tome napraviti promenu u vašoj glavi.

Ubiti bolesnika
Ukoliko sanjate da ste ubili bolesnika to ukazuje na grižu savesti zbog nečeg što ste rekli ili uradili. Ako ne želite da vas i dalje ovakve slike progone u snu, jednostavno priznajte krivicu. To je osobina zrelih i odgovornih ljudi, a ne nedostatak hrabrosti da se nosite sa problemima.

Ako je, pak, u vašem snu neko drugi ubio bolesnika to znači da ćete svedočiti velikoj nepravdi. Moguće je da ćete biti prisutni kada kolega dobije otkaz ili kada neko drugi preuzme zasluge za posao koji nije sam uradio. S obzirom na to da ste vrlo pravdoljubiva osoba, to će vam jako teško pasti. Ipak, morate biti svesni da ne možete da ispravite baš svaku „krivu Drinu“.

Bolesnik na samrtnoj postelji
Kada sanjate bolesnika na samrtnoj postelji to znači da je pred vama jedan vrlo uspešan period, kada je u pitanju privatni i poslovni život. Šta god da započnete će vam ići od ruke. Dobro ćete se slagati sa partnerom i članovima porodice, a uživaćete i u društvu bliskih prijatelja. Moguće je da će poslodavac konačno shvatiti koliko ste važan član njegovog tima i odlučiti da vas nagradi povišicom ili kratkoročnom stimulacijom.

Sanjati da pomažete bolesnicima
Pomagati bolesnicima u snu simbolizuje empatiju. Osoba ste koja duboko saoseća sa tuđom boli, nesrećom ili siromaštvom. Verovatno često učestvujete u humanitarnim akcijama. Smatrate da time više pomažete sami sebi nego drugima.

Sanjati da grdite bolesnika
Grditi bolesnika u snu znači da bi trebalo da prestanete da se mešate u život drugim ljudima, čak i ukoliko se radi o osobama sa kojima ste veoma bliski. Nemojte da im namećete svoje odluke ili stavove, a savete delite samo onda kada ih neko od vas traži. Sve drugo se smatra direktnim zadiranjem u tuđu privatnost.

Sanjati da pretite bolesniku
Pretiti bolesniku u snu ukazuje na to da ste odabrali pogrešan način da rešite neki problem. Možda ga niste sagledali iz svih uglova, a trebalo bi da to učinite. Ne libite se da se o tome posavetujete s osobom kojoj verujete.

Sanjati da vam bolesnik preti
Ako ste sanjali da vam bolesnik preti to implicira da ćete problem sa kojim se trenutno suočavate rešiti samo ukoliko budete bili strpljivi i istrajni. Važno je da ne donosite odluke preko noći i da se potrudite da one budu mudre. Imajte u vidu da ništa nećete rešiti ako budete išli „glavom kroz zid“.

Sanjati da ste uvredili bolesnika
Uvrediti bolesnika u snu znači da bi trebalo da pronađete način da kanališete negativne emocije, a ne da svoju frustraciju „lečite“ na drugim ljudima. Ukoliko se ne pozabavite sami unutrašnjim dilemama, sigurno ćete od sebe oterati sve dobronamerne ljude.

Sanjati da vas bolesnik vređa
Ukoliko ste sanjali da vas bolesnik vređa to implicira da ste nestrpljivi. Moguće je da ste tek započeli realizaciju neke ideje i da očekujete da ćete odmah videti rezultate. Takvo razmišljanje bi vas moglo u nekom momentu baciti u očajanje. Ništa se veliko ne dešava preko noći. U to čime se bavite moraćete da uložite mnogo vremena, energije i truda kako biste ostvarili uspeh.

Sanjati da kradete od bolesnika
Krasti od bolesnika u snu ukazuje na to da bi trebalo da budete pažljivi ukoliko ste planirali u narednom periodu potpisivanje bilo kakve vrste ugovora ili ulaganje u nešto. Pročitajte svaki detalj dokumenta koji potpisujete i, što je još važnije, potrudite se da razumete na šta vas tačno obavezuje kako vas sutra ne bi bolela glava.

Sanjati da vas je bolesnik pokrao
Ako ste sanjali da vas je bolesnik pokrao to implicira da ćete ponovo ispasti naivni. Moguće je da ćete poverovati osobi koja će vam obećati kule i gradove, a neće imati nameru da bilo šta ispuni. To je samo dokaz da niste ništa naučili iz grešaka koje ste pravili u prošlosti.

Sanjati da bežite od bolesnika
Bežati od bolesnika u snu ukazuje na to da ste skloni preterivanju u svemu, pa čak i ljubavi i brzi. Vrlo lako od malog problema napravite veliku tragediju. Time i sebi i bližnjima stvarate tenzije i otežavate rešavanje nekih briga. Morate da se menjate kako biste sačuvali svoje mentalno zdravlje.

Sanjati da tražite bolesnika
Kada sanjate da u bolnici tražite bolesnika to implicira da će vam neko poveriti nezahvalan zadatak. Moguće je da ćete morati da donesete neke vrlo teške odluke ili da nekome saopštite bolnu istinu.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste se vi razboleli ili je neko u vašoj okolini bolesnik, to je ostavilo utisak na vas.

Definicija bolesnika

Bolesnik je čovek pati od neke bolesti i često mora da leži u bolnici.