Boranija – šta znači sanjati boraniju tj mahune?

Jesti boraniju u snu
Ako u snu jedete boraniju, to ukazuje da ćete imati radosne događaje. Uspostavićete ravnotežu u vašem životu i imaćete dovoljno vremena da se posvetite poslovnim i privatnim obavezama. Zračićete pozitivnom energijom i privlačićete ljude i događaje koji su slični vašem raspoloženju. Prijatelji će uživati u vašem društvu i jedva će čekati da se vide sa vama.

Sanjati da kuvate boraniju
Kada sanjate da kuvate boraniju, to implicira da će doći do promene vaših životnih uslova. Ukoliko ranije niste vodili računa kako tošite novac, u narednom periodu moraćete da pripazite. Vaše prilike neće biti toliko povoljne i uticaćete na sve članove porodice da se ne razbacuju. I nasuprot tome. Ako ste živeli skromno, moći ćete da priuštite mnoge stvari koje su za vas predstavljale apstraktnu imenicu. Ulagaćete u obrazovanje koje će vam obezbediti dobru platu, posao i bezbrižnu budućnost.

Brati boraniju
Sanjati da berete boraniju upozorava na svađu. Sukobićete se sa članom porodice oko podele imovine. Smatraćete da zaslužujete više i da ste nepravedno zapostavljeni. Niko neće želeti da popusti i učini drugome po volji. Moguće je da ćete se udaljiti posle ovoga.

Jesti sirovu boraniju
Ukoliko sanjate da jedete sirovu boraniju to znači da ćete imati novčanih problema prilikom kupovine ili uređenja kuće ili stana. Shvatićete da nemate dovoljno sredstava da realizujete sve što ste planirali. Na sreću, u pomoć će vam „priskočiti“ neko od članova porodice ili blizak prijatelj, pa ćete bez dodatnog zaduživanja završiti ono što ste počeli.

Sanjati da sadite boraniju
Kada u snu sadite boraniju to implicira da biste uskoro mogli da upišete kurs stranog jezika, računovodstva ili programiranja u želji da steknete nove veštine koje bi vam mogle pomoći da pronađete dobar posao. Na samom početku će vam biti teško da uskladite sve obaveze, ali će se trud i odricanje isplatiti. Zato nemojte da oklevate! Krajnje je vreme da pronađete nešto u čemu ste dobri i da svoju veštinu učenjem dovedete do savršenstva.

Sanjati da okopavate boraniju
Ovakvi snovi znače promenu radnog mesta. Možda ćete odlučiti da promenite posao ili da pokrenete vlastiti biznis. Ova promena će dobro doći jer već neko vreme osećate prezasićenje trenutnim poslom. Trebaće neko vreme da se naviknete, ali ćete se brzo početi osećati kao „riba u vodi“. Poslušajte savet iskusnijih kolega koji su već „preležali te dečje bolesti“.

Sanjati da čistite boraniju
Ukoliko sanjate da čistite boraniju to uglavnom znači da niste zadovoljni načinom na koji vas poslodavac ili radne kolege tretiraju. Osećate da vaš trud nije prepoznat i pravilno nagrađen. Dodatno vam smeta što su nagrađene neke kolege koje to, po vašem mišljenju, manje zaslužuju od vas. Rešićete da se suprotstavite, ali to neće doneti željene rezultate. Razmislite o promeni radnog mesta i ne dozvolite da vas strah od neuspeha zaustavi u nameri da izgradite uspešnu karijeru.

Sanjati da perete boraniju
Kada sanjate da perete boraniju to simbolizuje štetu. Moguće je da ćete imati kvar na automobilu ili nekom kućanskom aparatu. S obzirom da na to niste računali kada ste raspoređivali kućni budžet, popravka će morati da sačeka do sledećeg meseca. Do tada ćete se već nekako snaći.

Sanjati da kupujete boraniju
Ako sanjate da kupujete boraniju to znači da će neko od članova porodice odlučiti da se preseli u drugi grad ili državu. Teško će vam pasti to što se nećete više često viđati, ali ćete znati da je to dobra odluka i da će mu/joj pomoći da izgradi karijeru i sebi obezbedi lagodan život.

Sanjati da prodajete boraniju
Ovakvi snovi ukazuju na susret s osobom koju dugo niste videli. Možda će vam se javiti neko od članova rodbine ko već duže vreme živi i radi u inostranstvu. Sa druge strane, moguće je da ćete dobiti poziv od osobe koja vam je dugo bila bliska, a sa kojom više niste u kontaktu. U svakom slučaju, razgovor sa njim/njom će vam prijati jer ćete se setiti nekih bezbrižnijih i srećnijih vremena.

Sanjati da poklanjate boraniju
Ukoliko sanjate da ste nekome poklonili boraniju to znači da imate potrebu da se distancirate od negativnih ljudi. Konačno ste u optimističnom raspoloženju i smeta vam što drugi svojim ponašanjem loše utiču na to. Zato ćete u narednom periodu pripaziti sa kime se družite kako biste sačuvali svoj duševni mir.

Sanjati da ste dobili boraniju na poklon
Ako sanjate da vam je neko poklonio boraniju to implicira da će vas obradovati neka sitnica. Trenutno ne težite velikim stvarima i mnogo vas usrećuju sitni uspesi. Osim toga, shvatili ste da vam je od novca, posla i društvenog ugleda važnije zdravlje vaše porodice, pa ćete upravo u njima crpiti snagu za svaki sledeći izazov.

Zelena boranija
Kada u snu vidite zelenu boraniju to simboliše zavist i ljubomoru. Moguće je da u svom okruženju imate nekoga ko je u životu postigao sve ono o čemu ste vi maštali. Umesto da se trudite da i sami dođete do uspeha, vi se izjedate što je on/ona u boljem položaju od vas. Ovo je sasvim pogrešan pristup i morate što pre da prestanete na način da rezonujete neke stvari.

Žuta boranija
Žuta boranija u snu simbolizuje sebičnost. Odlučili ste da sebe stavite na prvo mesto, čak i ispred onih koje volite. Lepo je sebi biti najpreči, ali ste počeli da zapostavljate one koji to najmanje zaslužuju. Ako već ne možete da im pružite ništa drugo, „počastite“ ih sa pola sata svog slobodnog vremena. Razmislite da li su vam prijateljstva i poznanstva na kojima trenutno insistirate važnija od onih koja ste stekli još u detinjstvu. Ne zanemarujte porodicu!

Šarena boranija
Ukoliko sanjate šarenu (ljubičastu) boraniju to znači da se plašite da vam je partner neveran. Već neko vreme primećujete da se čudno ponaša i da su mu/joj se prioriteti drastično promenili. Ipak, nemojte da donosite ishitrene zaključke, niti da ga/je uhodite, proveravate mobilni telefon i slično. Pokušajte da razgovarate kao dvoje odraslih ljudi. Možda vam neće priznati da postoji neko drugi u njegovom/njenom životu, ali ćete sigurno otkriti nešto novo što bi moglo da utiče na vaše mišljenje.

Sanjati trulu boraniju
Trula boranija u snovima je znak da se čuvate sabotaže. Moguće je da je vaš profesionalni ili privatni uspeh nekome „trn u oku“ i da će učiniti sve kako bi ugrozio vašu reputaciju ili vas posvađao sa ljudima koje volite. Ukoliko obratite pažnju shvatićete o kome tj. o čemu se radi i moći ćete da ga/je sprečite da svoj plan sprovede u delo.

Sanjati da jedete vrlo ukusnu boraniju
Jesti vrlo ukusnu boraniju u snu ukazuje na to da ste skromna osoba. Vama ne treba mnogo da biste bili srećni. Najviše uživate u trenucima koje provodite sa članovima porodice, partnerom tj. partnerkom ili prijateljima. Ne maštate o luksuzu, ali biste želeli da se do kraja života bavite poslom koji volite.

Sanjati da jedete bezukusnu boraniju
Kada sanjate da jedete bezukusnu boraniju to simbolizuje ambiciju. Osoba ste koja ne preza ni od čega kako biste ostvarili ono što želite. Nije vam važno koliko ćete mostova na tom putu da porušite, sve dok idete ka svome cilju.

Sanjati da vas neko hrani boranijom
Ukoliko ste sanjali da vas neko hrani boranijom to implicira da ćete se na javi baviti nečim što vas opterećuje. Moguće je da će vam poslodavac poveriti zadatak kojim niko drugi nije želeo da se bavi. To će vam oduzimati mnogo vremena i energije, ali ćete zahvaljujući svojoj upornosti uspeti da ga uspešno privedete kraju.

Sanjati da nekoga hranite boranijom
Hraniti nekoga boranijom u snu ukazuje na to da ćete deo svojih poslovnih ili privatnih obaveza poveriti članovima porodice ili kolegama. Naime, shvatićete da skoro uopšte nemate slobodnog vremena i da ne stižete da se posvetite sebi i stvarima u kojima ste ranije uživali. Ova odluka će vas rasteretiti, pa ćete moći da se okrenete onome što volite.

Sanjati da ne želite da jedete boraniju
Ako ste sanjali da ne želite da jedete boraniju to implicira da će vas bliska osoba optužiti da ste sebični. Razmislite o tome koliko istine ima u njegovim tj. njenim rečima. Ukoliko smatrate da su drugi dužni da vam budu na raspolaganju i da zbog vas treba da zanemare svoje obaveze i probleme, onda je on tj. ona sasvim u pravu.

Sanjati da kradete boraniju
Krsti boraniju u snu ukazuje na to da ćete se naći u situaciji koja će zahtevati mudru i promišljenu odluku. Jako je važno da tu stvar „ne lomite preko kolena“, nego da dobro razmislite o mogućim posledicama. Ne libite se da potražite savet osobe kojoj verujete.

Sanjati da drugi kradu boraniju
Ukoliko ste sanjali da neko krade boraniju to implicira da ćete uzalud upozoravati blisku osobu na moguće štetne posledice nekih njegovih tj. njenih odluka ili poteza. Neće pokazati nameru da vas posluša, nego će postupiti onako kako on tj. ona smatra ispravnim. Moraćete da se pomirite sa činjenicom da će ovog puta naučiti na vlastitim greškama.

Sanjati da bacate boraniju
Bacati boraniju u snu simbolizuje troškove na javi. Moguće je da će vam se pokvariti automobil ili neki kućanski aparat, pa ćete morati da izdvojite određenu sumu za popravku ili zamenu. Na sreću, iznos neće biti veliki, te ćete moći da ga servisirate bez dodatnog zaduživanja.

Sanjati da drugi bacaju boraniju
San u kome vidite kako neko baca boraniju znači da bi vas neko od članova porodice ili prijatelja mogao/la zamoliti za uslugu. Verovatno će se suočiti sa finansijskim problemima, pa će vas pitati da mu/joj pozajmite novac.

Ako ste dugo sami ovakvi snovi simbolizuju strah da nikada nećete pronaći „srodnu dušu“.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro spremali i jeli boraniju, to je ostavilo utisak na vas.

Definicija boranije

Boranija ili mahune je povrtna kultura iz porodice Fabaceae.