Šta znači sanjati borovnice?

Iako su poznate kao jako ukusne i zdrave, ove plave bobice ne moraju predstavljati samo dobre stvari kad vam se jave u snovima. Često sugerišu na oprez i nepovoljne situacije u kojima se možete naći, tako da je vreme da se trgnete, ako vam se ovi plodovi pojave u snovima.

Videti borovnice
Trebate biti oprezni u predstojećim poslovnim poduhvatima, neko će pokušati neuspešno da vas izigra.

Sanjati da jedete borovnice
Snovi u kojima jedete borovnice uglavnom su pozitivni, odnosno imaju pozitivno značenje. Najčešće obeležavaju dobro zdravlje, duševni mir i zadovoljstvo životom. Upijate samo najbolje od svoje okoline, ali isto joj i vraćate, i malo je stvari koje vas mogu izbaciti iz takta.

Neko drugi da jede borovnice u snu
Ukoliko u vašem snu drugi jedu borovnice to ukazuje na gubitak zbog riskantnog ulaganja. Možda ćete kupiti automobil ili kućanski aparat koji neće zadovoljiti vaša očekivanja. Biće vam krivo jer ste morali mnogo čega da se odreknete kako biste ostvarili tu želju. Ipak, ne treba da očajavate, nego da pronađete način kako da izvučete najbolje iz te situacije.

Sanjati drvo borovnice
Kada vam se u snu pojavi drvo borovnice, verovatno imate neprijatelja među prijateljima. Neko iz vaše neposredne okoline vam ne misli i ne želi dobro, a vrlo je verovatno da će se taj neko i otkriti. Dobro otvorite oči, upozoreni ste i nemojte olako shvatiti ovo upozorenje. Male su šanse da vam ta osoba direktno naudi, ali ipak budite na oprezu, možda se i sama otkrije.

Sanjati da berete borovnice
Sanjati da berete borovnice može predstavljati kraj vašim brigama i problemima, te početak novog perioda ispunjenog mirom i radošću. Osobe koje sanjaju berbu borovnica često su u nekoj vrsti problema, a ovaj san nagoveštava da tome dolazi kraj i da je vreme da se vaše telo i vaša duša odmore od svih pritisaka i stresova.

Neko drugi da bere borovnice u snu
Kada sanjate da drugi beru borovnice podsvest vas upozorava da ste preosetljivi. Burno reagujete na svaku situaciju i često vam se dešava da svoje nezadovoljstvo iskalite na onima koji to najmanje zaslužuju. Pronađite razlog za takvo ponašanje i radite na tome da se „ekscesnce situacije“ što ređe ponavljaju.

Sanjati kupovinu borovnica
Ako u snu kupujete borovnice, gotovo je sigurno da vam nedostaju određeni vitamini, kako bi vam zdravlje bilo sasvim uravnoteženo. Pobrinite se da saznate šta vam to nedostaje i da rešite taj problem, jer, iako se čini bezazlen, telo vas nikada neće upozoravati da mu treba nešto, što mu u stvari ne treba. Zdravlje stoji ispred svega, i na vama je da se brinete o sebi, jer ako nećete prvi vi, teško i da će neko drugi.

Sanjati da prodajete borovnice
Sanjati prodaju borovnica može predstavljati znak da je nekom, vama jako bliskom, potrebna zdravstvena briga i pomoć. Osvrnite se, pronađite osobu o kojoj se radi i potrudite se da date sve od sebe kako bi joj pomogli. Nije se slučajno, baš vama, u snu javio ovaj znak, smatrajte se izabranim za taj zadatak i trudite se da ga obavite srcem. To bi mogao biti neko iz vaše bliske familije, neko od vaših prijatelja, a možda i neko ko je dalje od vas, ali je sa vama u vašem srcu.

Sanjati da poklanjate borovnice
Ovakav san znači da vas u budućnosti čeka vrlo zanimljiv susret s osobom suprotnog pola. Reč je o nekome koga ste znali površno i niste imali preterano dobro mišljenje o njemu/njoj. Ipak, nakon jednog druženja ćete shvatiti da ste pogrešili i da biste možda mogli da budete i nešto više od prijatelja.

Sanjati da ste dobili borovnice na poklon
Kada sanjate da vam je neko poklonio borovnice to znači da imate tajnog obožavaoca. U bliskom okruženju postoji osoba kojoj se mnogo dopadate, ali se plaši da vam priđe. Moguće je da je razlog za to vaš, pomalo hladan stav prema ljudima. Ako ste dugo bez partnera potrudite se da budete pristupačniji, pa bi vam neko i mogao pokušati prići.

Sanjati da se prejedete borovnicama
Ako ste se u snu prejeli borovnicama, ili pitom od borovnica, to je znak jake požude koju morate naučiti obuzdati. Imate jake seksualne želje i iako to generalno nije loša osobina, morate naučiti držati ih pod strogom kontrolom, kako ne bi slučajno povredili nekog do koga vam je stalo, ili još gore, nekog koga praktično i ne poznajete, što može rezultirati širenjem lošeg glasa o vama, pa čak i sudskim procesima.

Sanjati nezrele i trule borovnice
Ovakvi snovi vam ukazuju da je pred vama još dug put do ostvarenja željenih ciljeva. Mnogo truda mora biti uloženo da bi se vi osjetili pobednikom, te da bi našli istinsko zadovoljstvo u poslu koji radite, ili u nekom drugom aspektu života.

Sanjati da pijete sok od borovnica
Predstoji vam dobro zdravlje i dug život.

Sanjati da neko drugi pije sok od borovnica
Kada sanjate da drugi piju sok od borovnice to implicira da ćete čuti dobre vesti od poznanika. Moguće je da ste bili zabrinuti za zdravlje osobe koja vam je draga, te ćete saznati da prognoze ipak nisu tako loše.

Jesti kolač sa borovnicama u snu
Ako sanjate da jedete kolač koji je napravljen od borovnica, taj san označava da će vam se dogoditi umereno radostan događaj u životu. Moguće je da ćete završiti na nekom slavlju koje nije direktno povezano sa vama.

Neko drugi da jede kolač od borovnica u snu
Ukoliko u vašem snu drugi jedu kolač od borovnica to znači da ćete uporno ignorisati tuđe savete. Zacrtali ste sebi jasan cilj i ubeđeni ste u uspeh. Na tom putu vas ništa neće pokolebati i zato vas ne zanima šta drugi misle o vašim postupcima. Ipak, trebali biste biti malo oprezniji i saslušati šta iskusniji od vas imaju da vam kažu. Neke nepredviđene situacije bi mogle da poljuljaju vaše samouzdanje.

Sanjati da perete borovnice
Prati borovnice u snu ukazuje na perfekcionizam. Vi ste osoba koja ne započinje niti jedan posao ukoliko niste sigurni da možete da ga završite kako treba i na vreme. Mnogi misle da preterujete i da brinete o svakoj sitnici, pa im nije drago da sarađuju sa vama jer ih usporavate. Međutim, vi ne umete da funkcionišete na drugačiji način, ma koliko se trudili.

Sanjati da drugi peru borovnice
Videti u snu kako neko pere borovnice znači da će vas neko usporavati u radu. Verovatno ćete imati priliku da sarađujete s osobom koja mnogo vodi računa o sitnicama. Njegov tj. njen način rada će vas izluđivati, pa ćete jedva čekati da završite taj posao. Poželećete da vas sudbina više nikad ne spoji sa njim tj. njom.

Sanjati da kradete borovnice
Krasti borovnice u snu ukazuje na to da biste uskoro mogli doživeti neku neočekivanu avanturu. Moguće je da će se obični izlazak sa prijateljima, izlet ili putovanje pretvoriti u nezaboravno iskustvo. To će vam pomoći da „napunite baterije“ kako biste se lakše suočili s izazovima koji vam tek predstoje.

Sanjati da drugi kradu borovnice
San u kome vidite kako neko krade borovnice znači da ćete pozavideti bliskoj osobi. Verovatno će vam neko od članova porodice, prijatelja ili kolega pričati o nekom svom iskustvu. Poželećete da i vi imate hrabrosti da se poput njega tj. nje suočite sa nekim hrabrim životnim izazovom.

Sanjati da bacate borovnice
Bacati borovnice u snu ukazuje na to da bi trebalo da povedete više računa u svojim izdacima. U poslednje vreme trošite više nego što zarađujete. Ukoliko tako nastavite u skorijoj budućnosti biste se mogli suočiti s ozbiljnim izazovima. Sa druge strane, ako „stegnete kaiš“ sigurno ćete uspeti da izbegnete bankrot.

Sanjati da drugi bacaju borovnice
Ovakav san znači da ste zabrinuti za blisku osobu. Moguće je da neko od članova porodice ili prijatelja živi od danas do sutra. Plaši vas to što ne razmišlja o svojoj budućnosti i, što je još gore, to što vam se čini da ne shvata ozbiljno savete koje mu/joj dajete.

Sanjati da vas neko nudi borovnicama
Ako ste sanjali da vas neko nudi borovnicama moguće je da imate tajnog obožavaoca. Nekome se dopadate, ali vam to još uvek nije priznao/la. Ukoliko obratite pažnju verovatno ćete shvatiti o kome tj. o čemu se radi. Na vama je da donesete odluku da li ćete i šta preduzeti po tom pitanju.

Sanjati da nekoga nudite borovnicama
Nuditi nekoga borovnicama u snu znači da krijete osećanja na javi. Verovatno vam se neko dopada, ali ne znate kako da mu/joj se približite. Zapitajte šta je najgore što vam se može dogoditi osim da vas odbije.

Sanjati da vas neko hrani borovnicama
Ukoliko ste sanjali da vas neko hrani borovnicama to simbolizuje skrivene seksualne fantazije. Moguće je da maštate o nečemu, ali da se plašite da to kažete partneru tj. partnerki jer mislite da bi vas mogao/la osuditi.

Sanjati da nekoga hranite borovnicama
Kada sanjate da nekoga hranite borovnicama to može da bude znak tajne, ali vrlo strastvene emotivne veze na javi. Verovatno će vas mnogo privlačiti to što morate da se krijete od drugih kako biste uživali jedno u drugome.

Značenje ovakvih snova može da bude i mnogo jednostavnije. Ukoliko ste nedavno jeli borovnice, kolač sa borovnicama ili pili sok od tog voća, to je sigurno ostavilo utisak na vas. Isto važi i ako ste čitali recept u novinama ili gledali kulinarsku emisiju u kojoj se spremaju slatkiši sa borovnicama.

Definicija borovnice

Borovnica je manji, višegodišnji grm, ukrašen bobičastim plodovima plavocrne boje, blago kiselog okusa. Važi za posebno zdravu voćku, i neizbežna je u narodnoj medicini.