Šta znači sanjati bosiljak?

Brati bosiljak u snu
Ukoliko sanjate da berete bosiljak, to simbolizuje sreću u ljubavi. Imaćete harmoničan odnos sa partnerom koji će svakim danom postajati sve stabilniji. Moći ćete oko svega da se dogovorite i funkcionisaćete bolje nego ikada. U narednom periodu imaćete više vremena jedno za drugo i iskoristićete ga kako biste još bolje upoznali partnera. Ubrzo će vam postati jasno da je on osoba kakvu ste želeli i sa kojom biste voleli da imate porodicu.

Sanjati da mirišete bosiljak
Kada u snu mirišete bosiljak, to označava blagostanje. Vaša svakodnevnica će biti ispunjena mnogim lepim stvarima koje će vas činiti srećnim. Ako o svemu realno razmislite, moći ćete da zaključite da ste mnogo napredovali i da se trud koji ste uložili u poboljšanje kvaliteta vašeg života, isplatio. Bićete ponosni na sve što ste postigli i to će vam dati motivaciju da nastavite da radite na sebi.

Jesti bosiljak u snu
Sanjati da jedete bosiljak ukazuje na slogu u porodici. Veoma ste vezani za roditelje i trudite se da svaki slobodan trenutak provedete sa njima. Ukoliko ne živite zajedno, više vremena bićete u njihovoj kući nego u vašoj. Delite sa njima sve lepe i ružne stvari i uvek ste spremni da prihvatite savet i naučite nešto novo od njih.

Sanjati da spremate jelo sa bosiljkom
Ovakvi snovi ukazuju na to da svojom pozitivnom energijom privlačite pažnju suprotnog pola. Trenutno ste u fazi kada ste prilično zadovoljni svojim izgledom, a to primete i žene i muškarci. U svakom vašem pokretu i gestu se vidi samopouzdanje, pa će mnogi ovih dana poželeti da vam priđu. Mogući su i susreti sa vrlo zanimljivim ljudima.

Sanjati da sadite bosiljak u saksiji
Ako sanjate da sadite bosiljak u saksiji to znači da će vas obradovati neka sitnica. Možda će vam neko udeliti kompliment ili dati poklon koji će vas jako usrećiti. Uživaćete u vremenu koje provodite s onima koje volite i manje ćete se brinuti o svakodnevnim problemima.

Ukoliko u vašem snu drugi sade bosiljak u saksiji podsvest vas upozorava da biste trebali da budete strpljiviji. Ne dozvolite da vam brzoplete odluke pokvare planove.

Sanjati da sadite bosiljak u bašti
Kada u snu sadite bosiljak u bašti ili na njivi to implicira da ćete uspeti da realizujete velike planove. Ukoliko ste razmisljali da pokrenete vlastiti posao, idealno je vreme za to. Poslušajte savete iskusnijih ljudi, ali nemojte da dozvolite da vas pokolebaju komentarI onih koji ne veruju u vašu ideju. Dokažite im da nisu bili u pravu. Ukoliko već imate privatno preduzeće, vreme je za proširenje kapaciteta.

Ako u snu vidite da drugi sade bosiljak u bašti podsvest vas upozorava da je vreme da se „trgnete“. Predugo ste čekali da vas sreća potraži. Sada je došao trenutak da vi tražite nju. Postavite sebi cilj koji će vas svakodnevno motivisati da budete bolji i radite više. Jedino tako uspeh neće izostati.

Sanjati sušeni bosiljak
Sušeni bosiljak kao začin u snu simbolizuje ljubav i strast. Možda imate tajnu simpatiju o kojoj često maštate, ali se plašite da mu/joj priđete. Verovatno i on/ona pokazuje neke signale, što vas ohrabruje, ali nedovoljno da načinite prvi korak. Bez obzira na to što se ništa nije desilo, često se uhvatite da razmišljate o njemu/njoj.

Osobe koje su u braku ili dužoj vezi očekuju lepi trenuci sa partnerom tokom kojih će se osećati kao na početku veze.

Sanjati cvet bosiljka
Ako u snu vidite cvet bosiljka moguće je da ćete upoznati uticajnu osobu koja bi vam mogla pomoći da pronađete posao ili da napredujete u karijeri. Ipak, moraćete se potruditi da mu/joj dokažete da vredite. Krenite od toga da ne delujete nametljivo, jer mnoge uspešne ljude upravo ta osobina odbija. Diskretno i strpljivo gradite taj odnos, pa tek onda krenite „u akciju“.

Sanjati seme bosiljka
Ukoliko u snu vidite seme bosiljka to znači da ćete dobiti vrlo koristan savet od mlađe osobe. Ako imate sina ili ćerku moglo bi vas iznenaditi njegovo/njeno poznavanje materije. Shvatićete da pored vas rastu pametni i radoznali mladi ljudi. Saznanje da ste vaspitali takvo dete/decu učiniće vas vrlo ponosnim.

Kupovati bosiljak
Kada u snu kupujete bosiljak to implicira da ćete pronaći posao ili promeniti postojeće radno mesto. U svakom slučaju će vas to istovremeno obradovati i uplašiti, premda, nemate razloga za strah jer o toj oblasti znate zaista mnogo. U nove projekte uđite sa malo više samopouzdanja, time ćete „zaraditi“ naklonosti šefova i radnih kolega, te steći motivaciju da se dokazujete.

Prodavati bosiljak
Ako sanjate da prodajete bosiljak to znači da u bližem okruženju imate osobu koja će se potruditi da vam da pogrešne informacije kako bi vas sprečila u nameri da ostvarite neki uspeh ili benefit. Možete ga/je preduhitriti ukoliko budete pažljivo birali kome govorite o svojim idejama, planovima i strahovima. Ne poveravajte se osobama za koje niste sasvim sigurni da nemaju zle namere, a to su uglavnom članovi porodice i bliski prijatelji.

Poklanjati bosiljak
Ukoliko u snu poklanjate bosiljak nekome koga poznajete to znači da vam je on/ona mnogo „prirastao/la srcu“. Vaše energije su se poklopile i uživate provodeći vreme zajedno. Ako, pak, bosiljak u snu poklanjate nepoznatoj osobi to znači da će vas razočarati neko koga mnogo volite. Proći će mnogo vremena pre nego što ga/je budete ponovo gledali istim očima.

Dobiti bosiljak na poklon
Sanjati da vam neko poklanja bosiljak ukazuje na novu romantičnu vezu. U bliskoj budućnosti biste se mogli zaljubiti kao nikad u životu, a što je još lepše, iste osećaje će pokazati i vaš partner. Shvatićete da je to ono o čemu ste dugo maštali, ali ćete se istovremeno plašiti da vam nešto neće pokvariti tu sreću. Verujte sebi i svojim osećajima i dopustite da vas oni vode kroz život. Ako stalno budete sumnjali u nešto unećete nervozu u taj odnos što nikako nije dobro. Jednostavno, dopustite sebi da konačno uživate u ljubavi.

Sanjati sušeni bosiljak
Sušeni bosiljak u snovima najavljuje dobru komunikaciju sa javi. Ukoliko ste se u poslednje vreme često raspravljali ili svađali sa partnerom tj. partnerkom, članovima porodice ili radnim kolegama, to bi se uskoro moglo promeniti. Druga strana će pokazati razumevanje i spremnost na kompromis, pa bi trebalo da mu/joj „uzvratite istom merom“.

Sanjati uveo bosiljak
Uveo bosiljak u snovima je obično znak sabotaže. Moguće je da će vam neko namerno dati pogrešnu informaciju zbog koje ćete pretrpeti štetu ili neuspeh. U vašem okruženju postoji osoba koja vam na nečemu zavidi. Ukoliko obratite pažnju verovatno ćete brzo uočiti o kome tj. o čemu se radi.

Sanjati da kradete bosiljak
Krasti bosiljak u snu ukazuje na to da će vas bliska osoba optužiti da ste neozbiljni. Verovatno ćete u nekoj situaciji postupiti nepromišljeno, tj. detinjasto i zbog toga ćete pretrpeti velike kritike. Ako ste svesni da je on tj. ona u pravu, nemojte da se svađate nego pobedite sujetu i kažite mu/joj to.

Sanjati da drugi kradu bosiljak
San u kome vidite kako neko krade bosiljak znači da bi vas neko mogao osramotiti u javnosti. Možda će bliska osoba ispričati drugima o vama nešto što se trudite da zaboravite. Kasnije ćete mu/joj otvoreno kazati da je preterao/la, a nije isključeno ni da ćete se zbog njegovog tj. njenog postupka ozbiljno posvađati.

Sanjati da perete bosiljak
Prati bosiljak u snu ukazuje na to da se na javi bavite poslom koji ne donosi željene rezultate. Moguće je da ste u to uložili mnogo vremena i energije, međutim, uspeh je izostao. Možda je sada trenutak da odustanete od te ideje i da se posvetite nekim korisnijim stvarima.

Sanjati da seckate listove bosiljka
Seckati listove bosiljka u snu znači da na javi pokušavate nekoga da impresionirate. Verovatno ste shvatili da uticajna osoba može da vam pomogne da rešite neki problem ili da napredujete u karijeri, pa ćete se potruditi da mu/joj pokažete da zaslužujete da vam učini tu uslugu. Druga mogućnost jeste da se trudite da privučete pažnju osobe suprotnog pola.

Sanjati da pijete čaj od bosiljka
Piti čaj od bosiljka u snu simbolizuje manjak samopouzdanja. Duboko ukorenjeni kompleksi ili neka loša iskustva iz prošlosti su uzrok toga što sumnjate u sebe. Ako poradite na tom problemu život će vam postati i lepši i bolji.

Sanjati da drugi piju čaj od bosiljka
Ako ste sanjali da neko pije čaj od bosiljka to implicira da ćete pokušavati da pokažete bliskoj osobi koliko vredi. Moguće je da on tj. ona ima problem sa samopouzdanjem i da vam je dosadilo da gledate kako je nezadovoljan/a svojim životom. Zato ćete krenuti u misiju da mu/joj pomognete da prevaziđe problem koji ima sam/a sa sobom.

Sanjati da pravite sos od bosiljka
Kada sanjate da pravite sos od bosiljka to znači da biste mogli odlučiti da proširite svoje znanje iz oblasti koja vas oduvek interesuje. Nije isključeno da ćete upisati kurs koji će vam u tome pomoći. Novostečeno znanje ili veštine moći ćete dobro da unovčite u budućnosti.

Sanjati da jedete sos od bosiljka
Jesti sos od bosiljka u snu ukazuje na to da biste uskoro mogli uživati u plodovima svog truda i rada. Uložili ste mnogo energije, vremena i strpljenja u nešto i to će vam se vrlo brzo višestruko vratiti.

Oni koji su u dužoj vezi ili braku će zahvaljujući pažnji koju dobijaju od partnera shvatiti da su zaista srećni pored te osobe.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro kupili bosiljak ili ste ga koristili u ishrani, to je ostavilo utisak na vas.

Definicija bosiljka

Bosiljak je jednogodišnja zeljasta začinska biljka iz porodice Lamiaceae koja se koristi u ljudskoj ishrani.