Preljuba – šta znači sanjati brakolomstvo (preljubu)?

Napraviti preljubu u snu
Kada sanjate da ste učinili brakolomstvo, to upozorava na lošu sreću u ljubavi. Verovatno niste zadovoljni vašom vezom ili brakom što se odražava i na vaše snove. Shvatićete da niste dobro upoznali partnera i da ste ga u početku idealizovali. Vaše razlike će biti nepomirljive i, u većini slučajeva, nećete uspeti da nađete kompromis.

Sanjati da se odupirete prevari ili brakolomstvu
Ako se u snu odupirete brakolomstvu, to označava ispunjenje intimnih želja. Dobro ćete se kontrolisati i nećete sebi dozvoliti da učinite nešto zbog čega biste mogli da se kajete u budućnosti. Bićete svesni koliko vaš partner vredi i on/ona će to znati da ceni. Postaćete još bliskiji što će pozitivno uticati i na vaše seksualne odnose. Uživaćete u svakom trenutku još odlučniji da nikada ne povredite partnera.

Videti preljubu
Sanjati da ste videli preljubu upozorava na svađu. Sumnjaćete u partnerovu iskrenost i često ćete ga proveravati. Iako duboko u sebi slutite da ste u pravu, tražićete dokaze koji će to potvrditi. Preispitivaćete vašu vezu i ponašanje da biste shvatili gde ste pogrešili i da to ne biste ponovili.

Sanjati intimnte odnose 
Kada sanjate intimne odnose s osobom koja nije vaš partner ili sa nekom nepoznatom osobom to je pokazatelj nesigurnosti u trenutnoj vezi ili braku. Često razmišljate o tome da li ste odabrali pravog muškarca/ženu sa kojim/om ćete provesti ostatak života. Takve dileme se dešavaju skoro svim parovima, ali ako potraju, morate razgovarati sa voljenom osobom o tome i iskreno reći kako se osećate, inače ćete produbiti jaz među vama.

Uhvatiti partnera u prevari
Ako ste u snu „uhvatili“ partnera u seksualnom odnosu sa drugom osobom i pri tome reagovali vrlo burno to ukazuje na problem sa samopouzdanjem. Verovatno vam se ponekad čini da niste dostojni pažnje i ljubavi koju vam partner pruža. Uzroci ovakvih kompleksa „leže“ u traumama iz prošlosti. Ukoliko iza sebe imate nekoliko propalih veza, verovanto se plašite da bi i ova mogla da ima isti ishod. Opustite se i uživajte u tome što imate.

Ukoliko udata žena sanja da je nečija ljubavnica, tj. da ima intimne odnose sa drugim oženjenim muškarcem to implicira da ste veoma uzbuđeni zbog nadolazećih događaja. Moguće je da željno iščekujete nešto što nikako ne stiže. Moraćete da budete mnogo strpljiviji, jer će se to čekanje odužiti.

Kada oženjen muškarac sanja seksualne odnose s udatom ženom to ukazuje na manjak uzbuđenja u trenutnoj vezi ili braku. Verovatno vaša partnerka nije raspoložena da isprobava nove stvari u spavaćoj sobi ili se vi plašite da joj tako nešto predložite. Počeli ste da maštate o seksu sa nekim drugim. Razgovor sa suprugom bi mogao da vam pomogne da to zajedno rešite.

Ako sanjate da ste prevarili bračnog partnera sa drugom osobom koju volite to implicira da ste potisnuli vlastite želje u korist supruga ili supruge. Verovatno vas podsvest upozorava da je vreme da se to promeni.

Optužiti partnera za preljubu
Sanjati da ste optužili partnera da vas je prevario znači da biste trebali povesti računa o svom ponašanju. Počeli ste da reagujete burno na svaku kritiku koji vam drugi upute, pa makar ona bila i dobronamerna. Često ne možete da se kontrolišete u stresnim situacijama, pa se ponašate bezobrazno prema onima koji vas vole. Pronađite uzrok za to i pod hitno se menjajte jer biste inače mogli ostati sami.

Biti optužen za preljubu
San u kome partner vas optužuje da ste ga prevarili simboliše osećaj krivice. Verovatno ste rekli ili uradili nešto što želite da sakrijete od drugih, jer vas je sramota. Međutim, podsvest vas stalno vraća na to. Najbolje bi bilo kada biste svoju tajnu otkrili nekome kome verujete, pa makar vas i osudio/la zbog toga. Barem ćete malo umiriti savest.

Sakriti preljubu u snu
Ukoliko sanjate da ste prevarili supruga/u i pokušavate to da sakrijete to ukazuje na manjak slobode. Verovatno ste navikli da ste potpuno iskreni sa svojim partnerom, da delite i dobre i loše trenutke, ali vam ipak nedostaju druženja sa prijateljima i porodicom koji ga/je isključuju. To je sasvim normalno, samo što biste trebali da o tome pričate sa voljenom osobom. Ako imate želju da se družite sa nekim to ne znači da ga/je ne volite ili ne poštujete. Morate znati da veze u kojoj partneri jedno drugo sputavaju retko opstaju.

Sanjati da krijete tuđu preljubu
Ako ste sanjali da krijete da je neko vama blizak prevario/la svog partnera tj. partnerku to znači da ćete na javi nekome dati alibi. Moguće je da ćete slagati kako biste zaštitili člana porodice ili prijatelja tj. prijateljicu.

Sanjati da vam je partner tj. partnerka priznao/la preljubu
Kada sanjate da vam je partner tj. partnerka priznao/la da vas je prevario/la to implicira da previše sumnjate u njega tj. nju. U poslednje vreme se ponaša veoma čudno i to vas brine. Zato ste počeli da proveravate njegov tj. njen telefon, da istražujete sa kime se druži kada niste zajedno i slično. Sami sebi ste uvukli „crv sumnje“, a niste otvoreno pričali o tome sa vašim partnerom tj. partnerkom.

Sanjati da ste priznali partneru tj. partnerki preljubu
Ako ste sanjali da ste priznali partneru tj. partnerki preljubu to znači da voljena osoba sumnja u vašu vernost. Verovatno ste mu/joj dali povoda za tako nešto. Posvetite mu/joj više pažnje i nežnosti, pa ćete se ređe suočavati s inkriminišućim verbalnim napadima. Ako nastavite po starom možete biti sigurni da vaš brak tj. veza neće još dugo da opstane.

Sanjati da ste bliskoj osobi priznali preljubu
Ukoliko ste sanjali da ste članu porodice ili prijatelju tj. prijateljici priznali da ste prevarili partnera tj. partnerku to znači da vas grize savest što nešto krijete od njega tj. nje. Moguće je da ste uradili nešto čime se ne ponosite i imate potrebu da mu/joj to priznate, ali nemate snage ni hrabrosti za to.

Sanjati da ste nepoznatoj osobi priznali preljubu
San u kome nepoznatoj osobi priznate preljubu znači da ćete se konačno ohrabriti da nekome kažete šta mislite o određenoj situaciji ili osobi. Vi ste neko ko ne voli otvoreno da se konfrontira drugim ljudima. Međutim, „pući će vam film“, te ćete nekome reći u lice sve što o njemu tj. njoj mislite.

Sanjati da vam je nepoznata osoba priznala preljubu
Kada sanjate da vam je nepoznata osoba priznala da je prevarila partnera to implicira da ste vrlo pristupačna osoba i da ste mnogima dragi zbog toga. Veruju vam pa vam zato pričaju svoje tajne, strahove i želje. Ponekad vam je teško da slušate tuđe probleme kada i svojih imate prilično mnogo.

Sanjati da vam je otac priznao preljubu
Ako ste sanjali da vam je otac priznao da je prevario vašu majku to znači da ćete saznati da brak vaših roditelja nije onakav kakav ste mislili. Verovali ste da je njihov odnos idiličan i da se uopšte ne svađaju. Međutim, to što su izbegavali da se raspravljaju pred vama ne znači da nemaju razmirica i da se baš u svemu dobro slažu.

Sanjati da vam je majka priznao/la preljubu
Ukoliko ste sanjali da vam je majka priznala da je prevarila vašeg oca to implicira da biste se mogli razočarati u neke ljude koje ste do sada idealizovali. Shvatićete da i oni imaju svoje mane i da vam se neke njihove osobine uopšte ne dopadaju.

Sanjati da vam je brat ili sestra priznao/la preljubu
San u kome vam brat, sestra ili rođak prizna da je prevario/la svoju partnerku tj. partnera znači da biste mogli čuti šokantnu vest vezanu za nekoga koga poznajete površno. Moguće je da ćete saznati za neku tajnu ljubavnu aferu. Ipak, nemojte da te informacije širite dalje, jer znate koliko to može da našteti ugledu ljudi koji se nađu na meti tračeva.

Sanjati da vam je prijatelj tj. prijateljica priznao/la preljubu
Kada sanjate da vam je prijatelj tj. prijateljica priznao/la da je prevario/la svoju partnerku tj. partnera to implicira da ste potpuno zapostavili odnos sa njim tj. njom. Verovatno imate mnogo obaveza i problema i sve ređe se viđate sa svojim prijateljem tj. prijateljicom. Pozovite ga/je ponekad telefonom ako već nemate dovoljno vremena za zajedničku kafu.

Sanjati da vam je kolega tj. kolegica priznao/la preljubu
Ovakav san ukazuje na to se ne biste trebali baviti kancelarijskim tračevima. Radoznala ste osoba i volite da pričate o drugim ljudima. Međutim, vaša razonoda može nekome da uništi život i zato morate da budete jako oprezni kada širite neproverene informacije o drugima.

Sanjati da vam je šef tj. šefica priznao/la preljubu
Ako ste sanjali da vam je šef tj. šefica priznao/la da je prevario/la svoju partnerku tj. svog partnera to implicira da ste mu/joj osoba od poverenja i da polaže mnogo nade u vas. Nije isključeno da će vam to doneti napredak u karijeri.

Osećaji koji obično prate ovakve snove su radost, uzbuđenje, sram, nesigurnost, tuga, bes, teskoba ili razdražljvost. Prilično su česti i u jednakoj meri ih sanjaju i muškarci i žene.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste u iskušenju da učinite preljubu ili ste je već učinili, to je sigurno ostavilo utisak na vas. Ako ste videli preljubu, to vas je jako pogodilo pa se mučite i u snovima.

Definicija brakolomstva

Brakolomstvo je nevera u braku.