Breza – šta znači sanjati brezu?

Videti brezu u snu
Kada u snu vidite brezu, to označava dobre vesti. Verovatno ste u prethodnom periodu imali zdravstvenih problema koji su vas naterali da promenite način života. Bićete bliži prirodi i dosta vremena provodićete u šetnji ili vežbanju. Takođe, vaša ishrana će biti kvalitetnija pa je moguće da ćete sami gajiti većinu namirnica koje konzumirate. Sve ovo doprineće poboljšanju vašeg stanja i na svakoj sledećoj kontroli vaši rezultati će biti bolji nego na prethodnoj.

Seći drvo breze u snu
Ako sanjate da sečete brezu, to upozorava da se čuvate kazne. Uradićete nešto na šta nećete biti ponosni i želećete sve da zaboravite. Međutim, bićete suočeni sa vašim greškama i njihovim posledicama. Najlakše bi vam bilo da se okrenete i odete, ali na teži način naučićete da morate da prihvatite odgovornost za vaše postupke.

Sanjati da neko drugi seče brezu
Sanjati da drugi seku brezu implicira da nećete moći da pomognete prijatelju. Osetićete se bespomoćno i prebacivaćete sebi da ste kukavica, ali svesni ste da bi to uticalo na vaš ugled. Nećete podržavati stvari koje radi i pokušaćete da utičete na njega da promeni prioritete i interesovanja.

Tumačenje ovakvih snova zavisi od konteksta u kome se odvijaju, te detalja i osećaja koji ih prate. Tokom sna se možete osećati znatiželjno i iznenađeno, ali i zabrinuto, tužno i anksiozno.

Paliti brezu
Ukoliko sanjate da palite brezu ili brezovu šumu to znači da će vas neko mnogo povrediti i razočarati. Izbegavaćete ljude kako biste se oporavili, ali ćete zbog toga zabrinuti one koji vas vole. Pokušaćete da im dokažete da ste dobro i da vam treba neko vreme da razmislite o svemu. Ne bi bilo loše kada biste mogli, barem na kratko, da otputujete negde gde vas malo ljudi poznaje. Time ćete dati sebi prostora da „sanirate rane“.

Kada sanjate da drugi pale breze moguće je da nećete moći da sprečite nepravdu koja će zadesiti osobu koja vam je draga. Pokušaćete da se založite za njega ili nju, ali vam neće uspeti. Bićete preglasani i dugo će vas mučiti savest što niste učinili više. Tek nakon nekog vremena ćete shvatiti da su vam ruke bile vezane i da nije bilo načina da bilo šta uradite.

Guliti koru sa drveta breze
Sanjati da gulite koru sa drveta breze ukazuje na to da ćete iz svog života eliminisati osobe koje vas guše i svojom negativnošću loše utiču na vaše psihičko stanje. Kada se konačno odlučite na tako radikalan korak osećaćete se preporođeno.

Brezova šuma
San u kome vidite brezovu šumu to znači da imate neprijatelja. Ipak, svojom mudrošću ćete uspeti da se odbranite od njegovih namera. Obratite pažnju na to kome se poveravate. O svojim planovima, željama i strahovima pričajte samo s onima kojima potpuno verujete. Time ćete bitno smanjiti mogućnosti da vam neko naudi.

Mlada breza
Ukoliko u snu vidite mladu brezu to znači da ćete potpasti pod uticaj manipulatora. Neko će se potruditi da upravlja vašim životom. Donosiće odluke umesto vas i, pod izgovorom da želi da vas zaštiti, samo će vam činiti veću štetu. Moraćete mnogo da se borite kako biste se izvukli iz tog začaranog kruga i osamostalili se.

Stara breza
Stara breza u snu simboliše umor. Brojne brige i obaveze su vas potpuno okupirale, pa nemate vremena ni za sebe ni za osobe koje volite. Posao ili fakultet vam je u ovom momentu najvažnija stavka u životu i imate vrlo dobre razloge za to. Ipak, trebali biste ponekad da se opustite. Iako to trenutno zvuči kao luksuz, uzmite dan odmora da „napunite baterije“. Posle toga će vam sve izgledati mnogo lakše.

Listovi breze
Ako u snu vidite zelene listove breze to implicira da je pred vama jedan vrlo lep period kada je ljubav u pitanju. Osobe koje su u vezi i braku će nakon dugo vremena konačno ponovo osetiti bliskost sa partnerom. Pokazaćete razumevanje i ljubav za voljenu osobu, a ona će vam uzvraćati istom merom. Ako ste trenutno sami postoji mogućnost da utehu pronađete u nekome koga dugo poznajete. Premda ste tu osobu oduvek gledali kao prijatelja, stvari bi mogle da se promene.

Žuti listovi breze u snu simbolizuju novu ljubav. Moguće je da će vas privući osoba koja je mnogo starija od vas. Stvari među vama će komplikovati činjenica da je on/ona već neko vreme u vezi ili braku. Ipak, privlačnost niti jedno od vas neće moći da sakrije. Moražete biti vrlo oprezni jer bi pogrešan korak mogao da ugrozi osobe koje to ne zaslužuju.

Pupoljci breze
Kada u snu vidite mlade pupoljke breze to ukazuje na novčani dobitak. Moguće je da ćete osvojiti nagradu u igrama na sreću ili ćete dobiti nasledstvo. To će vas iznenaditi, pa na samom početku nećete znati šta vas je snašlo. Pametno ulaganje bi moglo da vam donese zaradu, ali pre nego što učinite neki korak, dobro istražite koje investicije su trenutno isplative.

Praviti ili piti sok od breze
Ukoliko u snu pravite ili pijete sok od breze to znači da morate više pažnje da posvetite svom zdravlju. Već neko vreme osećate neobične simptome. Dijagnozu i lekove tražite na internetu umesto da se posavetujete sa stručnjacima. Pokažite odgovornost prema svome telu, ono će vam biti zahvalno.

Kada u vašem snu neko drugi pravi ili pije sok od breze moguće je da ćete biti kolateralna šteta nečije nepromišljenosti. Član porodice ili prijatelj bi vas mogao zamoliti da mu budete žirant prilikom dizanja kredita. Dobro razmislite da li ćete prihvatiti, jer postoji realna mogućnost da će otplata rata pasti na vašu platu.

Praviti ili piti čaj od breze
Ovakav san znači da ćete čuti dobre vesti. Verovatno ćete saznati da se vaše, ili zdravstveno stanje nekoga koga volite bitno poboljšalo. To će doneti veliko olakšanje i sreću, te uneti pozitivu u vaše razmišljanje.

Ako u vašem snu neko drugi pravi ili pije čaj od breze to implicira da ćete morati da se založite za nekoga kod uticajnih ljudi. Moguće je da ćete pokušate da spasete kolegu koji je pred otkazom ili da urgirate kod poslodavca da zaposli nekog od vaših rođaka. Budite pažljivi jer uvek postoji rizik da ta osoba ne zadovolji ono što se od nje traži, pa da vi budete odgovorni jer ste garantovali za njega/nju.

Sanjati da se penjete na brezu
Penjati se na brezu u snu simbolizuje napredak na javi. Verovatno ćete uspeti da rešite problem koji vas dugo muči ili će vam poslodavac ponuditi bolje plaćeno radno mesto. Ukoliko ste u školi ili na fakultetu, moguće je da ćete položiti vrlo važan ispit.

Sanjati da se drugi penju na brezu
San u kome vidite kako se neko penje na brezu znači da se plašite da bi nečija ambicija mogla vas da ugrozi. Moguće je da između vas i kolege tj. koleginice vlada veliko rivalstvo. Premda to ni jedno ni drugo ne biste nikad priznali, stalno se takmičite i trudite se da budete bolji jedno od drugoga. To nije loša motivacija, ali stvara ogroman stres.

Sanjati da silazite sa breze
Silaziti sa breze u snu znači da ćete odustati od nečega. Verovatno na nekoj ideji dugo radite i uložili ste u to mnogo truda i energije. Međutim, rezultati nisu onakvi kakve ste očekivali. U skorijoj budućnosti ćete doneti odluku da dignete ruke od toga i da se posvetite nečemu od čega ćete imati više koristi.

Sanjati da drugi silaze sa breze
Videti u snu kako neko silazi sa breze ukazuje na to da ćete pružiti podršku bliskoj osobi. Moguće je da će član porodice ili neko od prijatelja zapao u krizu, a vi ćete biti tu da mu/joj pomognete da to prevlada što pre.

Sanjati da skačete sa breze
Skakati sa breze u snu simbolizuje hrabrost. San je znak da ćete vrlo brzo doneti neku vrlo smelu odluku koja će odrediti dalji tok vašeg života. Postoji velika šansa da se nikad nećete pokajati zbog toga.

Sanjati da drugi skaču sa breze
Ako ste u snu videli kako neko skače sa breze moguće je da ćete u skorijoj budućnosti upoznati osobu koja će vas oduševiti načinom razmišljanja i stavom koji ima prema životu. Potrudićete se da što više vremena provedete sa njim tj. njom, jer verujete da od takve osobe možete mnogo toga da naučite.

Sanjati da ste pali sa breze
Ukoliko ste sanjali da ste pali sa breze to implicira neuspeh. Moguće je da će vam se izjaloviti neki plan, pa ćete biti razočarani zbog toga. Ipak, nemojte da očajavate jer će nova prilika doći pre nego što možda očekujete.

Sanjati da je neko pao sa breze
Kada sanjate da je neko pao sa breze to implicira da biste mogli čuti loše vesti vezane za nekog od prijatelja ili poznanika. Možda ćete saznati da se suočava sa velikim izazovima, pa ćete ga/je pozvati kako biste mu/joj pružili podršku u teškim trenucima.

Sanjati da kupujete brezovo drvo
Kupovati brezovo drvo u snu simbolizuje lošu investiciju. Verovatno ćete kupiti nešto što svojom upotrebnom vrednošću ne opravdava cenu koju ste morali da platite.

Sanjati da prodajete brezovo drvo
Prodavati brezu u snu znači spor napredak. Moguće je da biste neki problem želeli da rešite brzo, međutim, to se neće dogoditi. Moraćete da uložite još vremena i truda u to.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro videli brezu, to je uticalo na vas da je sanjate.

Definicija breze

Breza je rod višegodišnjih biljaka iz porodice Betulaceae.