Brnjica – šta znači sanjati brnjicu?

Videti brnjicu u snu
Ako u snu vidite brnjicu, to je znak da ćete uraditi nešto protiv vaše volje. Moguće je da će doći do promena u vašoj firmi pa ćete morati da saopštite loše vesti nekim kolegama. To će vam jako teško pasti, ali preuzećete odgovornosti koje podrazumeva vaše radno mesto. Mnogi će vam zameriti da se niste dovoljno zauzeli za njih, ali vama će biti mirna savest jer znate da ste pokušali sve što je bilo u vašoj moći.

Sanjati da nosite brnjicu
Kada sanjate da imate brnjicu, to je opomena da pazite šta pričate. Često ste imali problema zbog vaše iskrenosti i ljudi su vas pogrešno shvatali. Uglavnom se vodite izrekom „što na um, to na drum“.

Međutim, naći ćete se u situaciji u kojoj će najbolje biti da zadržite svoje mišljenje za sebe. Ukoliko ga iznesete, osoba kojoj je namenjeno će se uvrediti i prekinuti kontakt sa vama.

Neko drugi da nosi brnjicu u snu
Sanjati da drugi imaju brnjicu ukazuje da vam neko prećutkuje istinu. Roditelji su oduvek želeli da vas zaštite od loših vesti, a tako će nastaviti da se ponašaju i kada budete odrasla osoba. Mnogo puta ste se nepripremljeni suocavali sa surovom realnošću, ali i to će vam biti draže nego da živite u laži i pod staklenim zvonom.

Tumačenje zavisi od konteksta u kome se san odvija, te osećaja i detalja koji ga prate. Tokom ovakvih snova najčešće možete osećati teskobu, nelagodu, mučninu, strah i bol, a ređe olakšanje i radost.

Stavljati brnjicu
Ukoliko sanjate da nekome stavljate brnjicu to znači da skrivate stvarne osećaje prema nekome. Moguće je da osećate naklonost prema prijatelju ili poslovnom kolegi, ali se plašite da mu/joj to priznate. Sa druge strane, ti osećaji mogu da budu i negativni. Možda „trpite“ nekoga zato što je deo vaše šire porodice ili kruga prijatelja. Dugoročno gledano, ta netrpeljivost će kad – tad da izađe na površinu, pa bi najbolje bilo da mu/joj se obratite nasamo i kažete šta imate.

Ako vama neko u snu stavlja brnjicu moguće je da ćete istrpiti kritiku od profesora, šefa ili starijeg člana porodice. Osećaćete se kao dete jer ćete znati da ste pogrešili, a biće vas i sramota jer ste se doveli u takvu poziciju. Ako ništa, barem ćete naučiti šta treba da radite kako se to ne bi ponovilo.

Skidati brnjicu
Sanjati da skidate brnjicu znači da ćete bliskoj osobi priznati sve što vas muči. Bez obzira da li se radi o prijateljskom ili emotivnom odnosu konačno ćete odlučiti da kažete sve što zamerate toj osobi, spremno prihvatajući rizik da se vaš odnos potpuno promeni. Nakon toga ćete osetiti veliko olakšanje.

Kada sanjate da nekome skidate brnicu to simboliše potrebu da zaštite nekoga za koga smatrate da je ugrožen. Najčešće ovakve snove sanjaju roditelji koji su zabrinuti za svoju decu. Morate se malo opustiti i na stvari gledati iz drugog, svetlijeg ugla.

San u kome vam neko skida brnjicu ukazuje na potrebu za podrškom. Prolazite kroz težak period, a čini vam se da nemate sa kime da razgovarate o tome. Imate utisak da su svi okupirani svojim brigama, pa vam se ne dâ da ih opterećujete svojim problemima. Vaš pristup je potpuno pogrešan i ako ste spremni da slušate, onda sigurno u svom okruženju imate nekoga kome se možete poveriti.

Kupovati brnjicu
Kada u snu kupujete brnjicu to je znak da ćete se obrukati u većem društvu. Učestvovaćete u razgovoru o temi o kojoj znate vrlo malo i, u nameri da se uklopite, kazaćete nešto što će izazvati podsmeh prisutnih. Shvatićete da je često bolje oćutati, nego izgovoriti nešto „tek tako“. To će vam poslužiti kao dobra lekcija za ubuduće.

Prodavati brnjicu
Sanjati da prodajte brnjicu ukazuje na problem u komunikaciji sa ukućanima ili kolegama na poslu. U poslednje vreme ste bili dosta razdražljivi i vrlo burno reagovali na svaku kritiku. Svojim rečima ste neretko povređivali ljude koji vas okružuju, a da toga niste bili ni svesni. Moraćete da „spustite loptu“ i preispitate razloge za stanje u kome ste se našli.

Poklanjati brnjicu
Ako nekome u snu poklanjate brnjicu to znači da ćete zaustaviti širenje tračeva o sebi. Neko će pokušati lažima da vas diskredituje, ali ćete dobrom taktikom da mu „zapušite usta“. Pokazaćete da ništa ne može da vam uništi reputaciju i da vas „sitne duše“ ne mogu pokolebati u vašim ciljevima.

Dobiti brnjicu na poklon
Ukoliko vam u snu neko pokloni brnjicu to znači da ćete morati mnogo da se dokazujete kako biste zadržali svoju poziciju u firmi u kojoj radite. Naime, dobili ste „opasnu“ konkurenciju koja se neće libiti da preko vas napreduje u poslu. Zato ćete morati da uložite mnogo volje i rada kako biste pokazali da ste sposobniji od njega/nje. Nema razloga za paniku, samo zadržite motivaciju i visok nivo samopouzdanja, pa rezultati neće izostati.

Brnjica za pse
Kada u snu vidite brnjicu za pse to implicira da ćete rešiti problem koji vas već dugo muči. U tome će vam pomoći prijatelji i članovi porodice od kojih ćete dobijati i veliku podršku. Bićete im zahvalni na tome i naći ćete način da se odužite.

Brnjica za konje
Ako sanjate brnjicu za konje to znači da vam se trud neće isplatiti. Uložićete mnogo vremena i energije u posao koji će drugima doneti zaradu. To će vas frustrirati i poželećete da budete „sam svoj gazda“. Bićete svesni rizika u koji se upuštate, ali ćete ipak razmisliti o osnivanju vlastitog preduzeća, kako biste konačno osetili benefite svog talenta, rada i veština.

Brnjica za bikove
Ukoliko u snu vidite brnjicu za bikove to implicira da ćete se morati odreći hrane koja ne odgovara vašem organizmu. Verovatno već neko vreme osećate simptome koji vas zabrinjavaju. Kada konačno odlučite da posetite lekara, sigurno će vam reći da promenite prehrambene navike. To će vam teško pasti, ali ćete biti svesni svega lošeg što bi se moglo dogoditi ako nešto ne promenite. Uvedite više fizičke aktivnosti u svoju svakodnevnicu, to će blagotvorno da deluje na vaše telo i duh.

Sanjati ženu sa brnjicom
Kada u snu vidite ženu sa brnjicom to znači da ćete se naći na meti tračeva. Neke vaše odluke ili potezi će pokrenuti lavinu priča o vama i ma šta učinili, nećete moći da ih zaustavite. Najgore bi bilo kada biste svakom pojedinačno objašnjavali da to što se o vama govori nije istina. Umesto toga pustite da i to „čudo“ prođe za tri dana, a potom nastavite da živite život onako kako mislite da je za vas najbolje.

Sanjati dete sa brnjicom
Ako ste u snu videli dete sa brnjicom to implicira da će vas neko osramotiti ili poniziti u većem društvu. Možda će partner tj. partnerka ili neko od članova porodice pod uticajem alkohola kazati o vama nešto što ne bi trebalo. Druga mogućnost jeste da će kolega tj. koleginica ili šef tj. šefica pred drugima kritikovati ili nipodaštavati vaš trud i rad. Na takve stvari ne bi trebalo da reagujete burno, je će to izazvati efekat suprotan od onoga kakav biste vi želeli.

Sanjati mačku sa brnjicom
San u kome vidite mačku sa brnjicom ukazuje na to da ne treba da se raspravljate sa lukavim ili sebičnim ljudima. Neka vas njihove reči ne pogađaju, zato što je to hrana koja ima pomaže da opstanu. Verujte da će ih njihova zloba ubiti, a da vi nećete morati da uradite ništa kako biste im „uzvratili udarac“.

Sanjati vuka sa brnjicom
Kada u snu vidite vuka sa brnjicom to implicira da će vas prijatelj tj. prijateljica iznenaditi nekom svojom odlukom. Moguće je da će „večiti neženja“ odlučiti da ipak stupi u brak. Druga mogućnost jeste da će neko ko ima vrlo čvrste stavove podleći pritisku i uraditi upravo suprotno od onoga za šta se nekad vrlo žestoko zalagao/la.

Sanjati zeca sa brnjicom
Ukoliko ste u snu videli zeca sa brnjicom to znači da ste paranoični. Prečesto verujete da su se svi urotili protiv vas, a pri tome ne vidite da su neke negativne stvari koje ste doživeli posledica vaših odluka ili poteza. Najlakše je kriviti druge za vlastite neuspehe, a najteže preuzeti odgovornost i naučiti lekcije za ubuduće.

Sanjati da ste pronašli brnjicu
Ako ste sanjali da ste pronašli brnjicu to može da bude znak da bi za vlastito dobro trebalo da naučite kada i šta možete i smete da pričate. Hvalite se svojim „dugačkim jezikom“, jer ga doživljavate kao dokaz da ste hrabri. Međutim, za sve postoji vreme i mesto. U nekom momentu bi vas reči koje izgovarate mogle dovesti u veliku opasnost.

Sanjati da ste ukrali brnjicu
Ukrasti brnjicu iz prodavnice tj. radnje u snu ukazuje na to da biste iz očaja mogli napraviti neke pogrešne korake i time se dovesti u opasnost. Sada nije trenutak za hazarderstvo! Ne upuštajte se u rizike, nego dobro razmislite o svojim odlukama i njihovim mogućim negativnim posledicama.

Sanjati da ste bacili brnjicu
Baciti brnjicu u snu znači da ćete oprostiti osobi koja vas je povredila. Shvatićete da je život previše kratak da biste ga proveli gajeći negativne emocije i odlučićete da se promenite, zbog sebe, a ne zbog drugih ljudi. Biće to jedna od najboljih odluka koju ste u životu doneli.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli brnjicu ili ste je kupili vašem ljubimcu, to je ostavilo utisak na vas.

Definicija brnjice

Brnjica je sprava koja služi da spreči ujed životinja.