Šta znači sanjati brod?

Videti veliki brod u snu
Ako u snu vidite veliki brod na vodi, to simbolizuje iznenadnu materijalnu dobit. Moguće je da ćete povratiti novac koji ste uložili u posao i, pritom, biti u velikom plusu. Niste očekivali toliku sumu i u tako kratkom vremenskom periodu. Odmah ćete početi da pravite planove za nove poduhvate od kojih ćete imati velike prihode.

Sanjati mali brod
Mali brod u snu znači da ćete konačno ući u mirnu fazu svog života. Posle brojnih turbulencija, situacija će se stabilizovati i konačno ćete moći da odahnete.

Sanjati nasukan brod
Sanjati nasukan brod implicira da niste sigurni u sebe i svoje odluke. Oduvek se vodite izrekom da treba tri puta meriti, a samo jednom seći. Malo ćete preterati u tome i svi će vas savetovati da budete odlučniji. Preispitivaćete svaki detalj i mislićete da bi drugi na vašem mestu drugačije postupili i imali bolje rezultate.

Voziti se brodom u snu
Kada se u snu vozite na brodu, to označava da žudite za romantičnim putovanjem. Osim romantike, biće vam potreban odmor koji će vam se pričinjavati i u snovima. Pokušaćete davnagovorite partnera da odete na destinaciju koju već duže vreme planirate.

Skakati sa broda
Ako sanjate da skačete sa broda, to ukazuje da vas drugi kontrolišu. Imate osećaj da ljudi iz okoline prate svaki vaš korak i da ga procenjuju. Niko vas neće podržati u donošenju teških odluka i samo će vas kritikovati. Želećete da iskočite iz vaše kože i pobegnete negde gde vas niko ne poznaje.

Graditi brod u snu
Ukoliko u snu gradite brod to znači da biste trebali da prihvatite savete stručnjaka kada su neki specifični poslovi u pitanju. Previše se oslanjate samo na sebe, jer smatrate da je to jedini ispravan put. Ipak, morate biti svesni da niste u svemu najbolji i ne dozvoliti da zbog sujete „zabrljate“ u nečemu. Ne budite tvrdoglavi jer bi se to moglo negativno odraziti na sve što ste do sada uradili.

Sanjati da drugi grade brod ukazuje na divljenje. Upoznaćete osobu koja će vas očarati svojim stavovima i načinom razmišljanja. Reč je o ličnosti koja se ne plaši da živi život punim plućima, nikome ne polaže račune i ne sluša komentare dežurnih kritičara. S obzirom na to da biste i sami želeli da ste takvi, on/ona će vam dati motivaciju da se menjate.

Farbati brod
Ako u snu farbate brod to znači da će vaša investicija propasti i da ćete biti na gubitku. Ovo ne mora nužno da se odnosi na materijalne stvari. Moguće je i da ćete mnogo vremena i strpljenja uložiti u neku osobu, ali da ćete shvatiti da ste pogrešili. U svakom slučaju ćete naučiti nešto novo i bez žaljenja krenuti dalje.

San u kome vidite druge da farbaju brod ukazuje na povređenu sujetu. Verovatno ste na poslu doživeli da vam kolega pred svima ukaže na grešku. Nije da niste i ranije grešili, nego vas je zabolelo to što vas je tako transparentno ponizio. To što ste vi to tako tragično doživeli, ne znači da su mu/joj namere bile tako zle.

Paliti brod
Kada u snu palite brod to znači da ćete pokušati da izmanipulišete partnera kako bi uradio nešto po vašoj volji. Uspećete da ga/je ubedite da je vaš način bolji i da ste u pravu. On/ona će prihvatiti savet, a vi ćete to shvatiti kao pobedu. Prestanite da igrate igrice jer bi vam se to moglo odbiti o glavu.

Ako vidite da drugi pale brod ili brod u plamenu san ukazuje na to da ćete neki problem rešiti i pre nego što ste se nadali. Zahvaljujući svojoj pronicljivosti nadmudrićete neprijatelja. Na vašu sreću njegov/njen zli plan će se izjaloviti.

Kupovati brod
Ukoliko u snu kupujete brod to znači da će vašu pažnju privući jedna sasvim posebna osoba. Učinićete sve da je zavedete i ako vam uspe, smatraćete se najsrećnijom osobom na svetu.

Prodavati brod
Sanjati da prodajete brod implicira da ćete konačno početi da cenite ono što ne može da se kupi novcem. U teškim momentima ćete shvatiti koliko vam znači ljubav i podška prijatelja i članova porodice.

Tumačenje zavisi i od vrste broda koji sanjate.

Ratni brod
Sanjati ratni brod znači da ćete zbog posla biti dugo razdvojeni od porodice i prijatelja. Mučiće vas nostalgija i često ćete se osećati usamljeno. U nekoliko navrata ćete poželeti da odustanete od svega, ali ćete odustati od te ideje, upravo zato što želite svojoj porodici da pružite ugodan i bezbrižan život. Vaša velika žrtva će se isplatiti u materijalnom smislu, ali ćete propustiti mnogo dragocenih trenutaka s onima koje volite.

Jahta
Kada sanjate jahtu to znači da ćete upoznati uticajnu osobu koja bi vam mogla pomoći da ostvarite svoje planove. Učinićete sve da se zbližite kako bi on/ona svojim poznanstvima pomogao/la da se izvučete iz velikih problema. Moraćete da podnesete neke žrtve, ali će vam se isplatiti.

Kruzer
Ako u snu vidite kruzer to može da ima dvostruko značenje. Moguće je da maštate o nekom egzotičnom putovanju ili čak i da samo otputujete na more kako biste se opustili i odmorili od svakodnevnih briga. Drugo značenje ovakvih snova ukazuje na žal zbog propuštenih prilika. Verovatno ste odbili neki posao ili prekinuli emotivnu vezu i tek kasnije shvatili da ste pogrešili. Ne vredi da živite u prošlosti. Vreme je da se borite sa sadašnjosti i planirate budućnost.

Tanker
Ukoliko u snu vidite veliki tanker za prevoz nafte to simbolizuje vaš dar za improvizaciju. Za vas nema nepredviđenih situacija koje mogu da vas poremete. Vi jednostavno umete iz svakog problema da se izvučete zahvaljujući intelektualnim sposobnostima i veštoj improvizaciji. Zbog toga vam se kolege na poslu dive i uživaju u radu sa vama. Razmislite na koje sve načine možete da iskoristite taj talenat.

Trajekt
Kada sanjate trajekt to znači da ćete odlučiti da se preselite. Moguće je da ćete tu odluku doneti naglo, te ćete iznenaditi sve koji vas poznaju. Na samom početku plan će biti da u drugom gradu ostanete kraće vreme, ali ćete posle odlučiti da svoj život gradite tamo. Biće to jedna od najboljih odluka u vašem životu.

Sanjati brod na pučini
Ukoliko ste u snu videli brod na pučini to može da najavi promene u vašem životu. Možda ćete upisati fakultet, pronaći ili promeniti posao ili mesto boravka. Za mlađe ljude ovakav san ukazuje na skoriju ženidbu tj. udaju ili dolazak prinove. Ovakvi snovi za starije ljude simbolizuju zdravstvene probleme, koji će postati hronični.

Sanjati usidren brod
Ako ste u snu videli usidren brod to implicira da će vas objektivne okolnosti sprečiti u realizaciji nekih ideja ili projekata. Naime, nešto će vas naterati da promenite planove. Ovo se posebno odnosi na one koje su u narednom periodu planirali putovanje u drugi grad ili zemlju. Verovatno ćete morati da sačekate povoljniji trenutak za pakovanje kofera.

Sanjati brodove u luci (marini)
Videti u snu brodove u luci tj. marini ukazuje na to da ćete problem koji imate morati da rešavate sami. Možda ste navikli da možete da se oslonite na roditelje, članove porodice ili prijatelje, međutim, ovog puta će sve biti na vama. Moraćete da donesete neke velike odluke, ali pre toga da razmislite o njihovim potencijalno negativnim posledicama. Od vaše procene zavisiće budućnost.

Sanjati da ste na brodu koji tone
Ukoliko ste sanjali da ste na brodu koji tone to simbolizuje destrukciju. U poslednje vreme su vam misli prilično negativne. Svaku svoju ideju osudite na propast, čak i pre nego što pokušate da je realizujete. Zato već dugo niste započeli ništa novo, a obaveze se samo gomilaju. Vreme je da se pokrenete sa mrtve tačke i da prestanete da se sažaljevate.

Sanjati da ste na brodu koji su talasi prevrnuli
Ovakav san ukazuje na to da je pred vama izazovan period, kako za profesionalni, tako i za privatni život. Moguće je da ćete se suočiti sa raznim problemima i da će vam biti potrebno mnogo strpljenja i energije kako biste „isplivali na površinu“. Potrudite se da ostanete motivisani i da ne gubite nadu da će stvari u nekom momentu da se promene na bolje.

Sanjati da ste ispali iz broda
Ako ste sanjali da ste ispali iz broda to simbolizuje iracionalne odluke koje ste nedavno doneli, a koje bi u nekom momentu mogle da vam nanesu ogromnu štetu. Kada se nađete u situaciji iz koje niste sigurni da znate izlaz, nemojte da idete „glavom kroz zid“, nego se o tome posavetujte s osobom kojoj verujete.

Sanjati da ste iskočili iz broda
Kada sanjate da ste iskočili iz broda to je dobar znak. Ovakav san ukazuje na to da ste napokon spremni da se suočite sa vlastitim osećanjima, strahovima i greškama. To je prvi korak ka napretku. Kada ga pređete mnogo toga će biti jasnije i znaćete šta treba da uradite u narednom periodu.

Sanjati da ste ukrali brod
Ukoliko ste sanjali da ste ukrali tuđi brod to simbolizuje ogromne ambicije. Osoba ste koja ne preza ni od čega kako bi ostvarila svoje ciljeve. Spremni ste da srušite mnoge mostove, ali treba da se zapitate sa kime ćete da proslavite uspeh kada ga jednog dana postignete ukoliko oterate sve dobre ljude od sebe.

Sanjati da vam je neko ukrao brod
Ako ste sanjali da vam je neko ukrao brod to znači da treba da se čuvate slatkorečivih ljudi. Neko će vam obećati kule i gradove, a ništa od toga neće biti u stanju da ispuni. Pokušaće da vas iskoristi za ostvarenje vlastitih ciljeva i interesa.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli voz ili putovali njime, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija broda

Brod je deo vodenog saobraćaja koji služi za prevoz robe i putnika, vojne operacije, ribolov, i druge aktivnosti.