Šta znači sanjati budilnik?

Sanjati budilnik da zvoni
Ako sanjate budilnik koji zvoni, to upozorava na neugodan događaj u porodici. Svi članovi porodice biće uzrujani kada saznaju da ste u vezi koju ne odobravaju sa osobom koja se njima ne dopada. Uprkos vašem ubeđivanju, odbijaće da prihvate vašu odluku i usloviće vas da birate između njih i partnera.

Razbijen budilnik usanjati
Kada u snu vidite razbijen budilnik, to implicira da se vaša zamisao neće ostvariti. U narednom periodu nećete imati dovoljno motivacije da prionete na posao i uradite sve što ste nameravali. Ukoliko idete na fakultet, odlagaćete ispite za sledeći rok što će vam se obiti o glavu. Na poslu ćete gomilati obaveze koje će se vremenom gomilati i stvarati vam poteškoće u radu.

Isključivati budilnik u snu
Sanjati da isključujete budilnik označava da ćete otići na odmor koji vam je preko potreban. Konačno ćete moći da se opustite i da ne razmišljate o obavezama koje su deo vaše svakodnevne rutine. U početku biće vam neobično i trzaćete se na svako zvono telefona, ali ubrzo navići ćete se na uživanje i manjak stresnih situacija.

Uključivati budilnik u snu
San u kome uključujete budilnik ukazuje na promenu posla ili unapređenje. Možda ćete odlučiti da prihvatite dobru ponudu za posao koja uključuje čak i preseljenje. Ma koliko vam teško palo da napustite dom, prijatelje i porodicu, znaćete da ste napravili dobar odabir. Sa druge strane, moguće je da će vam poslodavac ponuditi unapređenje ili povišicu ukoliko na sebe preuzmete još veći deo zadataka.

Sanjati da vas je budilnik probudio
Ako sanjate da vas je budilnik probudio to znači da ste pre odlaska na spavanje bili opterećeni razmišljanjem o obavezama koje vas očekuju sledećeg dana. Možda ste umorni od brojnih problema i treba vam malo vremena za sebe. Pokušajte da u svoj gusti raspored ubacite makar pola sata aktivnosti koje vas opuštaju. Tako ćete smanjiti nivo stresa i sprečiti da vam on ugrozi zdravlje.

Sanjati da je budilnik probudio drugu osobu
Kada u snu budilnik probudi nekog drugog to znači da će vam neko pomoći da završite veliki posao. Preuzeli ste ogromnu odgovornost na sebe, a nemate vremena da završite taj zadatak. Zato ste stalno u žurbi i zanemarujete one koje volite. Ipak, postoji mogućnost da vam kolega „priskoči“ u pomoć kako biste brže i kvalitetnije odradili neki posao.

Sanjati da vas budilnik nije probudio
Ukoliko sanjate da vas budilnik nije probudio i da negde kasnite to implicira da ćete se razočarati u nekoga ko neće ispuniti vaš dogovor. To ćete shvatiti kao poruku da se u ovom momentu možete osloniti samo na sebe i na vlastite sposobnosti.

Sanjati da kupujete budilnik
San u kome kupujete budilnik predstavlja upozorenje da će vas lenjost dovesti u ozbiljne probleme. Već duže vreme nemate volje da odrađujete zadate na poslu ili da se posvetite kućanskim poslovima. To bi moglo da izazove revolt kod ukućana ili da navede poslodavca da razmisli o tome koliko ste mu zaista potrebni. Ako se uskoro ne „trgnete“, posledice će biti katastrofalne.

Sanjati da prodajete budilnik
Kada sanjate da prodajete budilnike to simbolizuje vašu ružnu naviku da drugima organizujete život. Verovatno u porodici imate nekoga koga smatrate nesposobnim da se brine sam o sebi. Zato ste „požrtvovano“ na svoja „pleća“ preuzeli njegove/njene obaveze. Često smatrate da bi bez vas njegov/njen život bio haotičan. Niste ni svesni koliko grešite i kada vam ta osoba konačno kaže da prestanete to da radite, „smrtno“ ćete se uvrediti.

Sanjati da vam je neko poklonio budilnik
Ovakav san vam poručuje da je vreme za ozbiljan razgovor sa partnerom. U poslednje vreme ste se doveli u situaciju da ili ne razgovarate ili se prepirete i svađate. Ti problemi u komunikaciji su posledica nerazumevanja među vama. Morate da poradite na tome. Najjednostavniji način je da smireno iznenesete svoje stavove i da dozvolite svom partneru/ki da učini isto. Nema nerešivih problema, ako postoji volja i ljubav među „zaraćenim stranama“.

Sanjati da ste dobili budilnik na poklon
Ako vam je neko u snu poklonio budilnik to znači da ćete postati žrtva nečije manipulacije. Pored sebe imate osobu koja vas vidi kao sredstvo za ostvarenje vlastitih ciljeva. Tu jednostavno nema iskrenog i pravog prijateljstva. Što pre to shvatite i priznate sebi o čemu se radi, biće vam lakše da se iz toga izvučete.

Sanjati da razbijate budilnik
Ukoliko sanjate da ste razbili budilnik to ukazuje na štetu. Moguće je da ćete morati da odgovarate za grešku koju ste načinili u prošlosti. Verovatno je reč o nekom nepovoljnom ugovoru koji ste potpisali i da će vam sada njegovi uslovi stići na naplatu. Shvatite to kao lekciju da u budućnosti dobro razmislite šta potpisujete.

Sanjati da drugi razbijaju budilnik
Kada u snu vidite da drugi razbijaju budilnik vreme je da posetite lekara. Već neko vreme vas muče simptomi, a dijagnozu i lekove tražite na internetu. Takvo ponašanje je vrlo pogrešno i što pre se obratite stručnjaku, pre ćete moći da primite adekvatnu terapiju.

Čuti budilnik
Ako u snu čujete budilnik to može da znači da se plašite da vam je vreme isteklo, da ste zakasnili za neke velike stvari i da vam jedino preostaje da žalite za propuštenim prilikama. Sa druge strane, čuti alarm u snu je indikator hroničnog nedostatka vremena, koje predstavlja „bolest“ modernog doba.

Tumačenje zavisi i od vrste budilnika koji sanjate

Mehanički budilnik budilnik u snu simboliše strah od izlaska iz svoje „zone konfora“. Trebali biste da usvojite neka nova znanja i veštine kako biste unapredili svoj posao, a to vam se nikako ne dopada. Nemojte da propuštate ponuđene prilike zato što se plašite neuspeha.

Digitalni budilnik ukazuje na strah od neizvesnosti. Vi ste osoba koja se trudi da vlastitim radom stekne uslove za normalan život. Međutim, trenutno nemate dovoljno prihoda i plašite se šta bi se moglo dogoditi u budućnosti. Potrudite se da otklonite crne misli tako što ćete se družiti sa pozitivnim ljudima.

Budilnik na mobilnom telefonu znači da ćete konačno moći da isplanirate kraći izlet ili putovanje. Dugo razmišljate o tome, ali vam ponekad nedostaje vremena, nekada novca, a nekad društvo. U bliskoj budućnosit će se sve kockice konačno posložiti te ćete ostvariti svoju želju.

Sanjati da ste ukrali budilnik

Ako ste sanjali da ste ukrali budilnik iz prodavnice, tj. radnje to implicira da ćete u određenoj složenoj situaciji postupiti naivno. Nećete na pravi način proceniti svoju poziciju i to će vam se u nekom momentu sigurno „obiti o glavu“. Ukoliko budete bili oprezni i pronicljivi, moći ćete da izbegnete potpuno negativan scenario.

Ukrasti tuđi budilnik u snu može da simbolizuje zavist. Moguće je da u vašem okruženju postoji osoba koja ima ono o čemu vi maštate, a to ne možete da mu/joj oprostite. Umesto što se trujete tim lošim osećanjima, trebalo bi da se ugledate na njega tj. nju.

Sanjati da vam je neko ukrao budilnik
Ukoliko ste sanjali da vam je neko ukrao budilnik to najavljuje pokušaj sabotaže. Neko će nastojati da vam sitnim spletkama i prevarama nanese štetu ili pokvari reputaciju. Verovatno ćete postati glavna meta tračeva, ali na to ne treba da se obazirete, nego morate da se posvetite traženju načina da se zaštitite.

Sanjati da popravljate budilnik
Popravljati budilnik u snu znači da ćete se baviti komplikovanim poslom. Moguće je da će vam to oduzimati više vremena i nerava nego što ste očekivali. Ipak, potrudite se da tu stvar privedete kraju kako biste kasnije bili mirni.

Sanjati da neko drugi popravlja budilnik
San u kome vidite kako neko popravlja budilnik je znak da će vas osoba koju površno poznajete oduševiti strpljenjem i tolerancijom. Za razliku od vas, on tj. ona ne pokazuje nervozu kada mu/joj nešto ne polazi za rukom, nego nastavlja da se bori da reši problem. Od njega tj. nje biste mogli mnogo toga da naučite.

Sanjati da ste bacili budilnik
Kada sanjate da ste bacili budilnik u smeće to simbolizuje umor. Verovatno su vas posao, obaveze ili problemi potpuno iscrpeli. Moraćete da napravite pauzu da biste se oporavili, jer svet sigurno neće propasti ukoliko vi dva dana ne budete ništa radili.

Sanjati da nekoga gađate budilnikom
Gađati nekoga budilnikom u snu ukazuje na to da morate da pronađete način da se izborite sa stresom. U poslednje vreme svoju frustraciju lečite na ljudima koji to ničim nisu zaslužili, umesto da savladate vlastite demone. Ako tako nastavite iz vašeg života će s vremenom nestati osobe koje su vam veoma drage.

Sanjati da vas neko gađa budilnikom
Ako ste sanjali da vas neko gađa budilnikom to implicira da ćete se naći na udaru ni krivi ni dužni. Moguće je da će neko iz vašeg okruženja biti iznerviran ličnim problemima, ali će se „kola slomiti“ na vama. Najgore što u takvoj situaciji možete da uradite jeste da se svađate. Bolje ga/je pustite da kaže šta ima, a kad se smiri, argumentovano mu/joj objasnite zašto niste adresa na koju je trebalo da se obrati.

Sanjati da ne možete da isključite budilnik
Ukoliko ste sanjali da ne možete da isključite budilnik to znači da ne treba da odlažete obaveze, jer će se u nekom momentu nagomilati i stvoriti vam veliki pritisak u glavi. Najbolje bi bilo kada biste svakog dana radili na tome po malo. Tako ne biste došli u situaciju da ne znate gde pre da krenete.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro čuli ili videli budilnik, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija budilnika

Budilnik je uređaj koji služi za emitovanje alarma u određeno vreme.