Šta znači sanjati buket cveća?

Cveće spada u relativno česte pojmove, međutim bukete mnogo ređe sanjamo. Sanjaju ih podjednako i muškarci i žene. Tumačenja ovog sna mogu biti jako raznolika, jer tumačenje zavisi od atmosfere ali i tipa cveća koje smo sanjali. Ako cveće ne prepoznajemo gledamo tumačenje neodređenog vrsta cveća. Ako smo u skorije vreme držali i videli lep buket onda ovakav san ne tumačimo. Pored tumačenja buketa cveća u snu, možete i videti simbolizam i značenje cveća na javi.

Dobiti buket cveća
Ako u snu dobijete buket cveća, to simbolizuje neočekivanu sreću. Moguće je da ste već duže vreme zaljubljeni u nekoga ko se ne izjašnjava o svojim osećanjima. Polako ćete početi da gubite nadu da će se između vas nešto desiti i posvećivaćete mu manje vremena. Takav stav će ga naterati da se zapita i shvati da ne želi da vas izgubi.

Gaziti buket cveća
Sanjati da gazite buket cveća ukazuje da ste nezahvalni prema ljudima koji su vam odani. Nećete umeti da cenite pokušaje vaše porodice da vam pruži sve što je u njihovoj mogućnosti. Uzimaćete ih zdravo za gotovo i smatraćete da im je to dužnost i obaveza. Povrediće ih vaša ravnodušnost i nedostatak pažnje i saosećanja pa će početi da vam ukidaju privilegije koje ste do sada imali.

Poklanjati buket
Kada sanjate da vi poklanjate buket cveća, to označava sreću u ljubavi. Priređivaćete iznenađenja voljenoj osobi koja će je oduševiti i učiniti da željno iščekuje svaki vaš susret. Osećanja koja će probuditi u vama inspirisaće vas da budete kreativni i da neprekidno ulažete u vašu vezu.

Sanjati da kupujete ili prodajete buket cveća

Ukoliko sanjate da kupujete buket cveća moguće je da ćete ostvariti neki dugoročni plan ili da će vam se ispuniti davnašnja želja. Konačno ćete dočekati svojih „pet minuta slave“ i postići ono što želite.

Ako u snu prodajete bukete cveća to znači da ćete na sasvim neočekivanom mestu upoznati osobu koja će vam se jako dopasti. Činiće vam se da je upravo on/ona vaša srodna duša, ali ćete se plašiti da mu/joj priđete.

Svadbeni buket
Kada devojka sanja svadbeni buket to implicira da ima želju da se uda, a ako udata žena sanja svadbeni buket to predstavlja upozorenje da vam je brak u krizi. Ukoliko, pak, mlađi muškarac sanja svadbeni buket moguće je da će upoznati devojku koja će ga očarati. Ako isti san sanja oženjen muškarac moguće je da će se upustiti u flert sa drugom ženom.

Sanjati da bacate svadbeni buket
Kada žena sanja da baca svadbeni buket to predstavlja kajanje zbog odluka donesenih u prošlosti. Moguće je da ste zbog nečeg odustali od svojih snova, napustili fakultet ili promenili mesto boravka, ali kako vreme prolazi sve više uviđate da ste pogrešili. Zapamtite, da nikad nije kasno da promenite ono što vam se u životu ne dopada. Samo treba imati volje i hrabrosti za tako nešto.

Ukoliko muškarac sanja da baca svadbeni buket predstoje mu srećni trenuci sa mlađim članovima porodice. Vratićete se u detinjstvo i prijaće vam ta divna energija koju deca odašilju. Nakon vremena provedenog sa njima osećaćete se pozitivno, poletno i motivisano za svaki novi izazov.

Sanjati da ste uhvatili svadbeni buket
Ako žena sanja da je uhvatila svadbeni buket to predstavlja upozorenje da vas neko pokušava ocrniti pred drugim ljudima. Pazite kome se poveravate i ne dozvolite da vas pogađaju laži koje o sebi čujete. Ukoliko, pak, muškarac sanja da je uhvatio buket to je znak da će se posvađati sa partnerkom ili nekim drugim članom porodice.

Tumačenje zavisi i od vrste cveća koji se nalazi u buketu.

Buket ruža
Kada u snu vidite buket ruža to ukazuje na požudu, strast, ljubav i čežnju. Ruže u snu su takođe povezane sa novom osobom u vašem životu. Moguće je da ćete upoznati nekoga ko će vas opčiniti ne samo fizičkim izgledom, nego i stavovima i načinom razmišljanja. Ako uplovite u ouo romansu očekujte mnogo strastvenih trenutaka.

Buket lala
Buketi lala simbolizuju bol, tugu ili zabrinutost. Verovatno preživljavate neke teške trenutke i problem vam je da se izborite sa time. Pokušajte da se poverite bliskoj osobi, dozvolite sebi da se isplačete i pokažete slabost. To će vam pomoći da se „dignete“ i nastavite dalje da se borite.

Buket tulipana
Tulipani simbolizuju prefinjenost i eleganciju. Osobama koje sanjaju buket tulipana je jako važan pristojan izgled i lepi maniri. Zato za sebe uvek traže takve partnere. Vaš govor tela se često tumači kao strog i suzdržan, ali ste ustvari osećajna osoba koja uživa u lepim stvarima. Volite prirodu, umetnost, arhitekturu i putovanja na kojima možete da naučite nešto novo.

Buket suncokreta
Ukoliko u snu kupujete, dobijete ili vidite buket suncokreta to znači da je pred vama jedan vrlo lep period. Bićete srećni u ljubavi, a zadovoljni kada su u pitanju škola, fakultet ili posao. Iskoristite ga da biste uživali, jer ste to zaslužili. Ne bi bilo loše da u međuvremenu poradite na planovima i idejama za buduće korake.

Buket gerbera
San u kome vidite ili nosite buket gerbera ukazuje na radost i sreću u budućem životu. Moguće je da ćete saznati da očekujete prinovu ili da će prinova stići u kuću vaših rođaka ili prijatelja. Ove vesti će vas jako obradovati i uneti pozitivnu energiju u vašu svakodnevnicu.

Buket tratinčica
Buket tratinčica simboliše spontanost kojom ćete osvojiti osobe suprotnog pola. U poslednje vreme zračite pozitivnom energijom jer se osećate dobro u svojoj koži. To će se odraziti i na vaš emotivni život, te ćete postajati sve privlačniji osobama suprotnog pola. Ako ste slobodni, pravi je trenutak da nađete nekoga ko će da vas usreći.

Buket ljiljana
Kada u snu vidite buket ljiljana to znači da ćete oprostiti nekome ko vas je povredio. Shvatićete da ste se predugo „durili“ i propuštali prilike da uživate u lepim trenucima sa dragom osobom. Nakon toga će vaš odnos biti još bolji i čvršći. Ipak, nemojte sebi da dozvoljavate taj „luksuz“ da svako malo započinjete „rat“ sa njim/njom, jer biste mogli ugroziti vašu vezu.

Buket margareta
San u kome vidite buket margareta implicira napredak u karijeri. Konačno će kockice da se poslože i da vaš trud i rad će početi da se vrednuje. Moguće je da će vam poslodavac dati neku poziciju rukovodioca. Plašiće vas tolika doza odgovornosti, ali ćete ipak rado prihvatiti ponudu jer ona podrazumeva i veća primanja.

Buket različitog cveća
Ako u snu vidite buket sa više vrsta cveća to znači da se osećate voljeno. Partner pokazuje sve veću naklonost prema vama i kako vreme prolazi vaši odnosi su sve čvršći, a vaša ljubav sve jača. Ukoliko nemate decu, verovatno ćete se uskoro odlučiti na taj veliki životni korak.

Sanjati da ste dobili buket cveća od partnera tj. partnerke
Ovakav san je znak da bi trebalo da poradite na vašem odnosu. Verovatno ste se u poslednje vreme udaljili, pa vam se čini da svako živi svoj život. Tako će se s vremenom jaz među vama produbiti. Ukoliko ne želite da se tako nešto dogodi, počnite da radite na tome da se vaš odnos promeni na bolje.

Sanjati da ste partneru tj. partnerki poklonili buket cveća
Ako ste poklonili partneru tj. partnerki buket cveća to implicira da se on tj. ona mnogo više od vas trudi da vaša veza tj. brak bude što kvalitetniji. Izađite mu/joj u susret, kako ne bi digao/la ruke od vas. Ukoliko ljubav postoji, ne smete da dozvolite da se ugasi tako što nećete raditi ništa.

Sanjati da ste dobili buket cveća od bivšeg partnera tj. partnerke
Ukoliko ste sanjali da ste dobili buket cveća od bivšeg partnera tj. partnerke moguće je da još uvek mislite na njega tj. nju. Možda ste se nedavno razišli, a možda vas je samo neko ili nešto podsetilo na njega tj. nju ili na vreme koje ste nekad provodili zajedno.

Sanjati da ste bivšem partneru tj. partnerki poklonili buket cveća
Kada sanjate da ste bivšem partneru tj. partnerki poklonili buket to implicira da vas još uvek nije preboleo/la. Često razmišlja o tome kako bi mu/joj život danas izgledao da ste ostali zajedno.

Sanjati da ste dobili buket cveća od osobe koja vam se dopada
San u kome vam buket pokloni simpatija ukazuje na to da je vreme da napravite nešto u vezi sa time. Naime, on tj. ona vam se sviđa, ali ne činite ništa da biste mu/joj to pokazali. Napravite prvi korak, jer ništa nećete izgubiti ukoliko pokušate.

Sanjati da ste osobi koja vam se dopada poklonili buket cveća
Ovakav san može da bude znak da i on tj. ona gaji simpatije prema vama. Verovatno ste primetili neke znakove, međutim, ni jedno od vas dvoje nije dovoljno hrabro da uradi nešto konkretno.

Sanjati da ste dobili buket cveća od člana porodice
Ako ste sanjali da vam je član porodice poklonio buket moguće je da ćete uskoro odlučiti da pripremite večeru, zabavu ili druženje sa ljudima koje volite. To će vam pomoći da „napunite baterije“ za izazove koji vam predstoje.

Sanjati da ste članu porodice poklonili buket cveća
Kada sanjate da ste članu porodice poklonili buket to implicira da ćete provesti kvalitetno vreme zajedno. Napokon ćete moći da se opustite u društvu ljudi koji vam mnogo znače.

Sanjati da ste dobili buket cveća od prijatelja tj. prijateljice ili kolege tj. koleginici
Ukoliko ste sanjali da vam je neko od prijatelja ili kolega poklonio buket to znači da će tražiti uslugu od vas. Moguće je da ćete mu/joj pomagati u nekom poslu.

Sanjati da ste poklonili buket prijatelju tj. prijateljici ili kolegi tj. koleginici
Pokloniti buket nekome od prijatelja ili kolega ukazuje na to da će vam biti potrebna njihova pomoć ili savet u vezi sa problemom ili poslom koji vas trenutno opterećuje.

Sanjati da ste dobili buket cveća od nepoznate osobe
Ovakav san znači da imate tajnog obožavaoca. Nekome se dopadate, ali se plaši da vam to prizna. Ako obratite pažnju verovatno ćete shvatiti o kome tj. o čemu se radi. Na vama je da odlučite da li ćete i šta preduzeti po tom pitanju.

Sanjati da ste poklonili nepoznatoj osobi buket cveća
Pokloniti nepoznatoj osobi buket cveća u snu ukazuje na usamljenost. Ukoliko ste duže vreme bez emotivnog partnera, ne treba vam dodatno objašnjenje. Međutim, ako ste u vezi tj. braku, san je znak da je došlo vreme za promene.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro kupili ili dobili buket cveća, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija buketa cveća

Buket čini nekoliko cvetova koji su zapakovani ukrasnim papirom.