Bumbar – šta znači sanjati bumbara?

Videti bumbara u snu
Ako u snu vidite bumbara to znači da pokušavate bez mnogo truda postići veliki uspeh. Uvereni ste da je tako nešto moguće i da je težak rad gubljenje vremena. Ma koliko vaše namere bile jasne, u ovom momentu se ne možete osloniti na to. Vreme je da zasučete rukave i umesto što živite u iluzijama uradite nešto dobro za svoju budućnost.

Sanjati bumbara na cvetu
Kada sanjate bumbara na cvetu to implicira da ulazite u mirnu fazu svog života. Konačno ćete se moći opustiti i uživati u svemu što volite. Nećete morati mnogo da razmišljate o finansijama, poslu i sličnim problemima i moći ćete dragoceno vreme da posvetite porodici i prijateljima.

Sanjati bumbara u letu
Ukoliko sanjate bumbara u letu to ukazuje na umor i isrpljenost. Verovatno ste prošli kroz naporan period prepun izazova na poslovnom i ljubavnom planu. Telo vam na ovaj način poručuje da je vreme za odmor i relaksaciju. U vašem slučaju to više nije luksuz, nego preka potreba, ako ne želite da ugrozite svoje zdravlje.

Sanjati da ste vi bumbar
Kada sanjate da ste vi bumbar, to ukazuje da ćete imati mnogo obaveza. Veoma ste vredni i svemu što radite posvećujete maksimalnu pažnju. To što ste perfekcionista često će vam se obijati o glavu i trebaće vam više vremena da sve uradite onako kako ste zamislili.

Tumačenje zavisi od konteksta u kome se san odvija, te detalja i osećaja koji ga prate. Tokom ovakvih snova možete osećati radost, zahvalnost ili zbunjenost.

Sanjati roj bumbara
San u kome vidite roj bumbara ukazuje na novi početak. U bliskoj budućnosti ćete se odlučiti na velike životne promene. Možda ćete se preseliti u drugi grad ili državu, promeniti posao ili fakultet ili čak odlučiti da prekinete dugogodišnju ljubavnu vezu. Ma koliko vam bilo teško da se naviknete na novonastalu situaciju, bićete svesni da ste doneli najbolju odluku za sebe. Nešto vas je godinama sprečavalo da ostvarite svoje ciljeve i da budete srećni. Rešićete se tog balasta i konačno „progledati“.

Sanjati da vas je ujeo bumbar
Ukoliko sanjate da vas je ujeo bumbar to znači da ćete odlučiti da pomognete nepoznatoj osobi, ne očekujući ništa zauzvrat. Shvatićete to kao čin dobre volje i voditi se devizom da se dobro dobrim vraća i da će vam život ovu „uslugu“ vratiti kada bude najpotrebnije. Alternativno tumačenje je to upozorava na zdravstvene probleme. Dugo niste bili na lekarskim pregledima i zapostavili ste vaše zdravlje. Tek kada osetite bol, shvatićete da nešto nije u redu. Iako se radi o lakšim tegobama, ovo iskustvo bi trebalo da vas opomene da vodite računa o sebi.

Sanjati da je bumbar ujeo nekog drugog
Ako sanjate da je bumbar ujeo drugu osobu podsvest vas upozorava da se prestanete sažaljevati i da konačno učinite nešto dobro za sebe. Svima je lakše da za vlastite neuspehe krive druge, ali ste u ovom slučaju vi glavni krivac za neuspeh. Vreme je da se „trgnete“ i počnete da radite na sebi. Upišite kurs jezika ili nekog zanata koji bi se mogao isplatiti i „prionite“ na posao. Ovako samo gubite dragoceno vreme.

Sanjati da su vas napali bumbari
Ukoliko sanjate da su vas napali bumbari to znači da vas muči ljubavni život. Oni koji su u vezi ili braku osećaju zbunjenost zbog partnerovog ponašanja. Možda vam više ne pokazuje pažnju i naklonost, a ne možete da shvatite zašto je to tako. Počeli ste da sumnjate da vas on/ona ne voli ili da ima nekog drugog. U svakom slučaju moraćete to rešavati normalnim razgovorom, a ne međusobnim optužbama.

Ako trenutno niste u vezi, verovatno vam se dopada osoba koja daje oprečne signale. Ponekad vam se čini da se i vi njemu/njoj sviđate, ali vas već u sledećem momentu „spusti na zemlju“. Možda je bolje da se odreknete toga i sreću potražite na drugom mestu.

Sanjati da su bumbari napali nekog drugog
Ovakav san ukazuje na to da je vreme da se posvetite sebi. Dosta vremena ste protratili udovoljavajući tuđim željama i htenjima, a pri tome ste zanemarili ono što vi volite i želite. Na žalost, na teži način ćete shvatiti da vam oni nisu zahvalni i da sve što za njih radite smatraju normalnim. To je zato što ste ih na to navikli. Okrenite se sebi, počnite da se bavite nekih hobijem, pripremite sebi hranu koju volite ili izađite na kafu s prijateljima. Možda ćete tim postupcima šokirati najbliže, ali će se s vremenom navići na činjenicu da i vi imate svoj život.

Sanjati da hvatate bumbare
Kada u snu hvatate bumbare to predstavlja upozorenje da neko od kolega pokušava da vas ocrni pred nadređenima. Već neko vreme radi na tome da preuzme vašu poziciju u firmi i ne libi se da svoj plan ostvari koristeći se „prljavim“ metodama. Što pre shvatite o kome se radi i zaustavite ga, posledice će biti blaže. Ne dozvolite da vam spletke ugroze napredak u karijeri.

Sanjati da drugi hvataju bumbare
Ukoliko u vašem snu neko drugi hvata bumbare to znači da ćete morati da uložite mnogo truda i vremena u neki posao koji neće doneti željene rezultate. Najkraće rečeno, radićete na saniranju tuđih grešaka i od svega toga nećete imati nikakvu korist. Shvatite to kao jedno korisno iskustvo i nemojte da gubite motivaciju. Vaše vreme tek dolazi.

Sanjati da ubijate bumbare
Ako u snu ubijate bumbare to simboliše potisnuti bes i agresiju. Verovatno vas je neki događaj na javi do te mere „poremetio“ da ste utiske preneli na san. Moguće je da vas je neko uvredio, a da mu niste adekvatno odgovorili i da ste ljuti sami na sebe. Sa druge strane, možda vas je razočaralo ponašanje partnera ili nekog od članova porodice. Niste mu/joj ništa rekli, ali ste taj bes ispoljili kroz san.

Sanjati da drugi ubijaju bumbare
San u kome drugi ubijaju bumbare znači da ćete svedočiti velikoj nepravdi. Na nekom sastanku ćete sa grupom ljudi odlučivati o sudbini treće osobe ili njegove/njene porodice. Ostatak grupe će vas preglasati i konačna odluka će biti poražavajuća. Na svaki način ćete pokušati da poništite tu odluku i grišće vas savest što niste uspeli. Tek nakon nekog vremena ćete shvatiti da su vam ruke bile vezane.

Čuti zujanje bumbara
Kada u snu čujete zujanje bumbara to ukazuje na veliku sreću i radost. Možda ćete čuti vesti koje će vas obradovati ili ćete odlučiti da organizujete druženje sa porodicom i prijateljima, na kome ćete biti vrlo srećni jer ste konačno sa ljudima koje volite. U svakom slučaju, zujanje bumbara ima vrlo pozitivno značenje.

Sanjati bumbara u travi
Bumbar u travi u snu simbolizuje lepe promene na javi. Moguće je da ste u proteklom periodu bili anksiozni i zabrinuti, te da ste morali da donesete neke radikalne odluke. Kada ste napokon „prelomili“ i uradili ono što je bilo neophodno, skinuli ste ogroman teret sa svojih leđa i konačno možete slobodno da dišete.

Sanjati bumbara na voćki
San u kome vidite bumbara na voćki je takođe dobar znak. Ovakvi snovi vam poručuju da verujete u sebe, svoje kvalitete i prednosti, te da ih iskoristite na pravi način. Budućnost će biti bolja, lepša, kvalitetnija i srećnija samo ukoliko budete radili ono što želite i ono što je dobro za vas.

Sanjati bumbara u medu
Ako ste u snu videli bumbara u medu to implicira da pazite sa kime i o čemu pričate, jer bi vaše reči mogle da se protumače na pogrešan način i da vas dovedu u nezgodan položaj. Ovo se posebno odnosi na poslovne partnere, saradnike ili šefa, tj. na vašeg bivšeg partnera tj. partnerku. Govoreći loše o toj osobi, mnogo više govorite sami o sebi.

Sanjati bumbara u vodi
Ukoliko ste u snu videli bumbara u vodi to znači da će vam se izjaloviti neki plan. Moguće je da duže vreme razmišljate o putovanju ili pokretanju nekog biznisa, tj. realizaciji ideje. Međutim, objektivne okolnosti će vas sprečiti da to sprovedete u delo. Ipak, nemojte da očajavate, jer vaše vreme tek dolazi.

Sanjati da ste stali na bumbara
Kada sanjate da ste stali na bumbara to može da najavi peh na javi. Možda ćete uložiti novac u nešto neisplativo. Druga mogućnost jeste da ćete se osramotiti u javnosti, tj. u većem društvu. Bilo kako bilo, ne treba mnogo da se brinete oko toga, nego morate da nastavite da živite sa poukom koju ste iz ovog događaja izvukli.

Sanjati da vam je bumbar uleteo u uvo
Ukoliko ste sanjali da vam je bumbar uleteo u uvo to implicira da ćete čuti loše vesti vezane za poznanika tj. poznanicu. Moguće je da ćete saznati da je neko bolestan, da se razveo/la ili da ima neki drugi problem i biće vam žao zbog njega tj. nje.

Sanjati da vam je bumbar uleteo u usta
Ovakav san ukazuje na to da je krajnje vreme da posvetite više pažnje svom zdravlju. Promenite način ishrane i pokušajte da se rešite poroka. Starost će vam biti zahvalna ukoliko već sada promenite neke navike ili uvedete više fizičkih aktivnosti u svoju svakodnevnicu.

Sanjati da ste progutali bumbara
Ako ste sanjali da ste progutali bumbara to implicira da je krajnje vreme da prestanete da zanemarujete simptome koje osećate i da zakažete pregled kod lekara. Možda situacija nije ozbiljna, ali bi mogla da se iskomplikuje ukoliko se na vreme ne obratite stručnjacima za pomoć.

Sanjati da pričate sa bumbarom
Ukoliko ste sanjali da pričate sa bumbarom to znači da ćete problem koji vas trenutno muči rešiti ukoliko upotrebite svoju kreativnost i maštovitost.

Značenje ovakvih snova može biti i mnogo jednostavnije. Ako ste nedavno videli bumbara to je ostavilo utisak na vas. Isto važi i ako ste gledali dokumentarac na televiziji na tu temu ili čitali neki članak u novinama. U ovim slučajevima se san ne tumači.

Definicija bumbara

Bumbari (Bombinae), su insekti opnokrilci Hymenoptera iz natporodice pčela – Apoidea. Ima ih više od dve stotine vrsta.