Šta znači sanjati but?

But u snovima je redak motiv. Pod pojmom but u sanovniku smatramo životinjski deo tela, ako ste mislili na but čoveka pogledajte značenje sna bedro.

Svinjski but sanjati
Kada sanjate da kupujete svinjski but to znači da ste potpuno spremni da uložite velike napore kako biste zaradili dovoljno novca za normalan život. Trenutno finansijska situacija nije baš najbolja, pa ćete verovatno odlučiti da pronađete dodatni izvor zarade.

Ukoliko u snu jedete svinjski but to impicira da je pred vama jedan vrlo lep period tokom koga ćete se osećati sigurno, voljeno i bezbrižno. Osim toga, kada sanjate da jedete svinjski but, moguće je da ćete u bliskoj budućnosti dobiti veću količinu novca, što će vam pomoći da rešite brojne probleme.

Ako sanjate da kuvate svinjetinu to ukazuje na lepe trenutke sa partnerom ili članovima porodice. Turbulentan period je iza vas, pa će brojne svađe usled nerazumevanja konačno biti zamenjene pravljenjem zajedničkih planova i ugodnim druženjima.

Ukoliko u vašem snu neko drugi kuva svinjski but to znači da će vam se ostvariti želja. Možda dugo maštate o putovanju u inostranstvo, ali nikako ne možete da sakupite novac ili nađete vreme za to. Ipak, u bliskoj budućnosti će se sve kockice posložiti i moći ćete da otputujete.

San u kome jedete sirov svinjski but znači da je vreme da povedete računa o svom zdravlju. Promenite prehrambene navike i u svoj svakodnevni život uvedite više fizičke aktivnosti. Telo će vam biti zahvalno na tome i imaćete manje zdravstvenih problema.

Smrznuti svinjski but ukazuje na to da ste previše opterećeni time šta okolina misli o vama. Jako vam je važna dobra reputacija pa se trudite da ne uradite ništa što bi je narušilo. Nosite veliko breme i nije vam lako da to izdržite, ali vi smatrate da se za „viši cilj“ vredi „žrtvovati.

Pečeni svinjski but je znak da ćete od osobe koju dugo poznajete dobiti zanimljiv poslovni predlog. Reč je o prijatelju iz detinjstva koji ima u planu da osnuje vlastito preduzeće i da vama poveri rukovođenje celokupnim poslom. Dvoumićete se jer bi taj potez doneo i niz neizvesnosti, ali ćete biti svesni da bi vam promena dobro došla i da je vreme da napravite novi korak u svom životu.

Kada sanjate truo ili pokvaren svinjski but moguće je da novi posao ili poslovni poduhvat u koji ste ušli neće rezultirati uspehom u onoj meri koliko ste se vi nadali. To ipak ne znači da treba da odustanete, nego da uložite malo više strpljenja i truda u to što radite.

Juneći but sanjati
Kada u snu vidite juneći ili goveđi but to može da ima dvostruko značenje. Sa jedne strane govedina simboliše nesreću, bolest, tugu, dok sa druge može da znači da će vam neko ukazati veliku čast i poštovanje. Tumačenje zavisi od konteksta u kome se san odvija, kao i od detalja koji ga prate.

Ako u snu važete juneći but u mesnici ili supermarketu to ukazuje na veći novačni dobitak ili napredak u karijeri. Ukoliko pak, kupujete juneći but to simboliše prosperitet i veliko poštovanje koje će neko pokazati prema vama.

Pečeni goveđi but ukazuje na štetu ili gubitak. Moguće je da ćete imati veći kvar na automobilu ili kućanskom aparatu. Ako vidite junetinu na roštilju to je znak oporavka, u materijalnom ili emotivnom smislu.

Kada sanjate da kuvate juneći but to je simbol bogatstva i raskoši. Možda ćete upoznati osobu koja je materijalno situirana, te joj/mu nije problem da vam priušti neku luksuznu stvar.

Ako u snu jedete goveđi but to znači da ćete ući u raspravu sa tvrdoglavom osobom. Pokušaćete na sve načine da mu/joj argumentovano dokažete da nije u pravu, ali ćete brzo shvatiti da uzalud trošite svoje vreme i nerve.

Smrznuti goveđi but ukazuje na obmanu. Sveži goveđi but simbolizuje blagostanje, dok je truo but znak siromaštva ili bolesti.

Janjeći but sanjati
Ukoliko u snu vidite janjeći but to znači da ćete se žrtovovati zbog dobrobiti porodice. Možda ćete odustati do daljeg školovanja i zaposliti se kako bi ostali članovi porodice mogli normalno da žive. Ova žrtva može da se odnosi i na to da ćete potražiti unosniji posao daleko do vlastitog doma kako biste zaradili dovoljno novca za sve.

Kupovati janjeći but u mesnici ili supermarketu ukazuje na to da ćete osećati grižu savesti jer niste pomogli nekome ko vas je trebao. Svoje želje i potrebe ste stavili ispred njegovih/njenih i sada se kajete zbog toga. Ukoliko, pak, u snu važete janjeći but to ukazuje na to da ćete da zažalite zbog svojih reči.

Ako u snu vidite smrznuti ili sirovi janjeći but to implicira raspravu sa mlađim članovima porodice. Pokušavaćete da ih posavetujete u vezi sa važnim stvarima, ali vas neće slušati.

San u kome kuvate janjeći but znači da će vam u posetu doći osoba koju dugo niste videli. Verovatno je reč o članu porodice ili prijatelju koji već neko vreme ne živi u vašem gradu. Jako će vas obradovati ta poseta.

Sanjati da drugi kuvaju ili peku janjeći but to implicira da veliki uspeh neće proći bez „žrtava“. Moraćete da uložite mnogo truda, rada i vremena kako biste postigli svoj cilj.

Svež janjeći but simboliše pozitivnu energiju i dobro raspoloženje, dok truo ili pokvaren janjeći but ukazuje na brigu.

Druga mogućnost je da ste povredili butinu prilikom neke fizičke aktivnosti. Ukoliko se profesionalno bavite sportom, sigurno osećate pritisak zbog toga što se odražava i na vaše snove.

Sanjati sirovi but
Sirov but u snovima, na žalost, nije dobar znak. Ovakvi snovi nagoveštavaju probleme u komunikaciji sa bliskim ljudima, članovima porodice, partnerom tj. partnerkom ili decom. Moguće je da ćete imati različit pristup rešavanju nekog zajedničkog problema. Pokažite spremnost na kompromis i razumevanje za drugu stranu, pa ćete tu situaciju razrešiti ranije nego što mislite.

Sanjati sušeni but
Kada u snu vidite sušeni životinjski but to implicira da bi trebalo da poslušate savet koji ste nedavno dobili, a tiče se vašeg privatnog ili profesionalnog života. Tvrdoglav pristup vam neće doneti ništa dobro. Morate da znate da niste uvek u pravu.

Sanjati pečeni but
Ako ste u snu videli pečeni životinjski but to može da nagovesti lošu investiciju. Moguće je da ćete svoje vreme, energiju ili novac uložiti u nešto što neće doneti željene rezultate, nego štetu. Ovo se posebno odnosi na ljude koji su dobili poslovni predlog od osobe koju privatno poznaju. Takve saradnje retko donose dobre rezultate, pa bi trebalo još jednom da razmislite da li da se upuštate u tu avanturu.

Sanjati kuvani but
San u kome vidite kuvani životinjski but ukazuje na to da biste mogli biti pozvani na raskošnu večeru, druženje ili zabavu. Domaćin će se potruditi da vam ništa ne nedostaje, a nije isključeno ni da ćete mu/joj/im pozavideti na luksuzu u kome žive. Imajte u vidu da to bogatstvo koje vi vidite ima i svoju cenu, tj. tamnu stranu koja vam se nikako ne bi dopala.

Sanjati smrznuti but
Ukoliko ste u snu videli smrznuti životinjski but to implicira da ne bi trebalo da ulazite u rasprave sa tvrdoglavim ljudima. S obzirom na to da ste i sami pomalo tvrdoglavi debata bi vrlo lako mogla da se pretvori u svađu, pa i prekid komunikacije. Setite se izreke „pametniji popušta“ i potrudite se da vi budete njen subjekt.

Sanjati but u crevu
Kada u snu vidite životinjski but tj. šunku u crevu to znači da ćete problem koji vas trenutno muči rešiti samo ukoliko ga sagledate iz drugog ugla. Ako biste promenili perspektivu ili se o tome posavetovali s objektivnom osobom, rešenje bi vam se javilo samo od sebe. Zato nemojte da idete glavom kroz zid i da donosite ishitrene odluke zbog koji ćete se kasnije kajati.

Sanjati but u konzervi
Ako ste u snu videli but tj. šunku u konzervi to implicira da bi trebalo da se rešite predrasuda. Prečesto mišljenje ili stavove o nekome ili nečemu gradite na temelju pretpostavki, a ne na bazi znanja koje o toj osobi ili stvari imate. Proširite vidike kako biste svoj život obogatili novim zanimljivim ljudima i dragocenim iskustvima.

Sanjati da sečete but
Seći but u snu može da bude znak da će vas posetiti osoba koju dugo niste videli. Možda je reč o prijatelju ili članu porodice koji duže vreme ne živi u vašem gradu. Bilo kako bilo, potrudićete se da se u vašem domu oseća kao kod svoje kuće.

Sanjati da drugi seku but
Kada u snu vidite kako neko seče but to može da znači da ćete uskoro odlučiti da posetite rodbinu ili prijatelje u drugom gradu ili zemlji. Shvatićete da vam nedostaju, pa ćete odvojiti nekoliko dana kako biste se družili. Oni će nastojati da vam ništa ne nedostaje i da kući ponesete samo lepe uspomene.

Sanjati da ste ukrali but
Ukoliko ste sanjali da ste ukrali but iz mesare, prodavnice i slično to implicira biste se vrlo brzo mogli pokajati zbog odluka koje ste doneli ili poteza koje ste povukli. Međutim, „za prolivenim mlekom se ne plače“, tako da ćete morati da izvučete pouku i krenete dalje.

Sanjati da drugi kradu but
San u kome vidite kako neko krade but iz radnje, mesare i slično ukazuje na to da će osoba koja vas je uvredila ili povredila moliti da mu/joj oprostite. S obzirom da je prošlo neko vreme, odlučićete da mu/joj ipak izađete u susret i da „zakopate ratne sekire“.

Sanjati da ste bacili but
Baciti but u smeće u snu ukazuje na veće troškove. Moguće je da će vam se pokvariti automobil ili neki kućanski uređaj, pa ćete morati da izdvojite određenu sumu za popravku ili zamenu. Ako nemate „crni fond“ za ovakve vanredne situacije, verovatno će sanacija tog troška sačekati do naredne plate ili penzije.

Sanjati da drugi bacaju but
Ako ste u snu videli kako neko baca but to implicira da ćete se zapitati kako neko od rodbine ili prijatelja živi „na visokoj nozi“, s obzirom da ste sigurni da mu/joj prihodi nisu mnogo veći od vaših. Nakon nekog vremena i sami ćete shvatiti da je to život „na veresiju“, tj. na kredit i da predstavlja lažnu sliku materijalnog bogatstva i blagostanja.

Definicija buta

But (butina, natkolenica, bedro) je deo ljudskog tela koji se nalazi između karlice i kolena.