Buter ili maslac – značenje i objašenjenje sna

Sanjati da jedete maslac ili buter
Ako u snu jedete buter, to označava da ćete imati malu svađu sa prijateljima. U nekim situacijama imaćete različite stavove koji će se kositi i biti uzrok stalnih rasprava. Nijedna strana neće biti spremna da popusti i usvoji korisne stvari iz tuđeg mišljenja. To se posebno odnosi na ukoliko sarađujete zajedno. Shvatićete da nije pametno mešati posao i prijateljstvo.

Neko drugi da jede buter u snu
Ukoliko sanjate da drugi jedu buter to ukazuje na kajanje. Posle oštre rasprave sa partnerom doći će do zahlađenja odnosa među vama. U afektu ćete reći nešto što ne mislite i time ćete ga/je povrediti. Kada konačno shvatite šta ste uradili pokajaćete se i trebaće vam mnogo vremena i truda da popravite stvari. Biće to poučna lekcija da pazite šta govorite čak i kada ste besni.

Praviti maslac
Kada sanjate da pravite buter, to implicira da vodite ugodan život. Sve što ste stekli proizvod je vašeg rada i možete da se pohvalite da nikome ništa ne dugujete. Od malih nogu bićete samostalni i trudićete se da sebe obezbedite. Shodno tome, u narednom periodu bićete spokojni i nećete imati razloga da se brinete za budućnost.

Kupovati maslac u snu
Sanjati da kupujete buter upozorava da pažljivije trošite novac. Ukoliko nastavite da ispunjavate svaki vaš hir i želje članova porodice, vrlo brzo otići ćete u bankrot. Navikli ste ljude iz okruzenja da uvek budete široke ruke, ali okolnosti na poslu će se promeniti što će automatski smanjiti i vaše prihode.

Neko drugi da pravi maslac u snu
San u kome vidite da drugi prave maslac znači da ćete neprijatelja pobediti koristeći se njegovim metodama. Neko će pokušati da lažima stekne vaše poverenje kako bi ono što o vama sazna upotrebio za postizanje svojih ciljeva. Međutim, na vreme ćete uočiti njegove namere, te ćete odlučiti da upotrebite istu taktiku kako biste mu/joj dokazali da ste jači protivnik nego što je mislio/la.

Prodavati buter
Ako sanjate da prodajete buter moguće je da će neko do vaših prijatelja ili članova porodice započeti političku karijeru. Nećete se slagati sa tom njegovom/njenom odlukom, jer politiku ne smatrate dobrim poslom za njega/nju. Međutim, on/ona neće slušati vaše sugestije pa će ipak odlučiti da se posveti tom poslu. Ispostaviće se da ste bili u krivu i da je njegov/njen izbor ipak bio ispravan.

Poklanjati buter
San u kome nekom poklanjate buter ukazuje na to da ćete neku vrednu stvar kupiti po mnogo manjoj ceni. Verovatno je reč o nečemu o čemu ste dugo maštali, a niste imali novca da sebi to priuštite. Konačno ćete naići na sniženje zahvaljujući kome ćete usrećiti sami sebe.

Dobiti buter na poklon
Ukoliko sanjate da vam je neko poklonio buter podsvest vas upozorava da ste se precenili. Preuzeli ste previše obaveza na sebe i nikako ne možete da stignete da ih se rešite. Zbog toga ste često umorni i iscrpljeni i ne stižete da se vidite sa prijateljima i porodicom. Pokušajte da deo obaveza poverite nekom drugom, makar na mesec dana kako biste „došli sebi“. Ovolika količina stresa negativno utiče na vaše zdravstveno stanje.

Bacati buter
Kada u snu bacate buter to znači da ćete usrećiti prijatelja ili člana porodice odlukom da ne verujete u laži koje o njemu/njoj pričaju ljudi iz okruženja. Pokazaćete da ste pravi i iskren prijatelj, a vaša podrška će mu/joj mnogo značiti. Zajedničkim snagama možete da dokažete pravu istinu. Ipak, budite oprezni da ne upadnete u zamku jer su oni koji ga/je tračaju mnogo iskusniji u tom „poslu“.

Ako u vašem snu neko drugi baca buter to implicira da vam je krivo što bacate hranu kada znate da pola planete Zemlje gladuje. Jednostavno vam se desi da ne pojedete sve što spremite ili kupite, pa na kraju ta hrana završi u kontejneru. Počeli ste da se „jedete“ zbog toga, zato je vreme da promenite životne navike – da manje hrane spremate i kupujete, a da više novca poklanjate u humanitarne svrhe. Time ćete spojiti „ugodno s korisnim“.

Mazati buter po hlebu
Ukoliko sanjate da mažete buter po hlebu to ukazuje na mir i blagostanje. Shvatićete da ste se uzalud plašili za vlastito ili zdravlje voljene osobe. Analize i pretrage će pokazati da je reč o sitnicama koje će se uz pravilnu terapiju brzo rešiti. Tek tada ćete shvatiti da je dobro što ste zdravlje stavili na prvo mesto, jer bi u suprotnom ishod bio mnogo tragičniji.

San u kome vidite kako neko drugi maže buter po hlebu znači da ćete se rešiti velike brige. Imate problem koji vas dugo muči i ponekad vam se čini da ga se nećete uspeti rešiti. Međutim, uz pomoć osobe koju ste tek upoznali u bliskoj budućnosti će se vaša želja ostvariti.

Pokvaren puter
Ukoliko sanjate pokvaren puter na kome se skupljaju razni insekti moguće je da će osoba koja vas je u prošlosti uvredila ili povredila ponovo pokušati da vam se približi. Nastojaće preko vaših prijatelja da pokaže dobru volju i pozvaće vas na kafu ili piće. Razmislite dobro da li mu/joj možete verovati posle svega što se među vama desilo. Možda će ponovo pokušati isto, a možda se čak i promenio/la. Nećete znati ako ne prihvatite taj poziv.

Otopljen puter
Kada u snu vidite rastopljen maslac to znači da će sumnje koje vas trenutno muče s vremenom potpuno nestati. Verovatno se radi o tome da niste sigurni šta osećate prema partneru ili šta on/ona oseća prema vama. To su sasvim normalne pojave čak i u dugim vezama, pa nemate razloga da budete zabrinuti. Opustite se i pustite da stvari idu svojim tokom. Ako budete previše razmišljali o tome u svojoj glavi ćete stvoriti neverovatne scenarije.

Puter od kikirikija
Ako sanjate da jedete puter od kikirikija to implicira da nešto čemu ste se dugo radovali neće ispuniti vaša očekivanja. Možda je reč o nekom novom kućanskom aparatu, mobilnom telefonu ili parčetu odeće koji ste skupo platili i shvatili da ipak ne vredi toliko novca. U svakom slučaju, šteta je već učinjena. Prihvatite to što imate i nemojte da okolo kukate zbog cene, jer da niste mogli sebi da to priuštite ne biste ga ni kupili.

Maslac, puter ili buter je namirnica koju svakodnevno koristimo u kuhinji, zato snovi s ovakvim motivom nisu retki. Doduše, statistika pokazuje da ga češće sanjaju žene nego muškarci.

Tumačenje snova sa motivom maslaca zavisi od konteksta u kome su se odvijali, kao i od detalja i osećaja koji su ga pratili. Emocije koje su najčešće zastupljene su zadovoljstvo i radost, ali mogu biti prisutni i briga i teskoba.

Kupovati u snu puter od kikirikija znači da vam je potrebna promena. Zapali ste u dosadnu kolotečinu i svaki dan vam je isti. Vreme je da u svoj život unesete nova uzbuđenja i nove ljude. Bavljenje hobijem, rekreacija, pa i humanitarni rad mogu da ispune prazninu koju trenutno osećate.

Ukoliko ste sanjali da prodajete puter od kikirikija moguće je da ćete dobiti priliku da zaradite novac mimo redovnih tokova. Verovatno će se za vaše veštine pročuti, te će vas neko angažovati da mu/joj pomognete oko nečega, uz određenu naknadu. Pristaćete jer je to način da ostvarite neke želje koje do sada nisu bile prioritet.

Nož za maslac
Kada u snu vidite ili koristite nož za maslac to implicira da vas je sram jer ne možete sami da rešite neki problem. Frustrirani ste isključivo zbog nemoći, a nikako zato što je vaš problem zaista veliki. Samostalna ste osoba i volite da se ponosite time. Međutim, situacija u kojoj se trenutno nalazite zahteva pomoć sa strane. Nemojte se libiti da je potražite.

Krasti maslac
Krasti maslac u snu znači da znate šta želite i kako da do toga dođete. Veoma ste ambiciozna i uporna osoba i često postižete svoje ciljeve. Moguće je da se ljudima ne dopadaju vaše metode, ali vas to uopšte ne opterećuje.

Sanjati da drugi kradu maslac ukazuje na to da ćete lažima zaštititi dragu osobu. Neko od vaših bližnjih će napraviti problem, a jedini način da prođe bez posledica jeste da se sakrije istina. Moguće je da će vas posle gristi savest zbog takvog postupka, ali ćete biti svesni da takve situacije zahtevaju očajničke poteze.

Kuvati na maslacu
Ukoliko ste sanjali da kuvate na maslacu ili da dodajete maslac u jelo to implicira da ćete steći nove prijatelje. Reč je o uticajnim ljudima koji vam mogu pomoći da napredujete u karijeri ili da rešite problem koji vas dugo muči. Ipak, potrudićete se da prvo steknete njihovu naklonost i poverenje, pre nego što im predstavite to što želite.

San u kome vidite kako neko kuva na maslacu ili ga dodaje u jelo ukazuje na to da će neko pokušati da iskoristi poznanstvo sa vama kako bi ostvario/la svoj interes. Verovatno vi, vaš partner ili vaši roditelji imate dobru reputaciju i uživate poštovanje drugih ljudi. Zato će poznanik ili poznanica odlučiti da vas nagovori da mu/joj pomognete oko posla ili nekog privatnog problema.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro kupili buter ili ste ga koristili prilikom pripreme nekog jela, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija butera

Buter (puter, maslac) je mlečni proizvod koji se dobija mućkanjem slatke i kisele pavlake.