Buva – šta znači sanjati buve?

Videti buvu u snu na sebi
Ako u snu vidite buve na sebi, to upozorava da ste okruženi zlobom. Moguće je da u okolini imate osobu koja vam zavidi na uspehu koji ste postigli na privatnom i poslovnom planu. Trudiće se da vam kontrira čak i kada zna da je vaše mišljenje ispravno. Ukoliko radite zajedno, ne biste trebali previše da joj verujete jer će pokušati da vas prevari i okrivi za problem koji nastane.

Videti buve na nekome poznatom
Ukoliko sanjate buve na osobi koju poznajete to znači da je smatrate nepouzdanim saradnikom. Moguće je da se radi o poslovnom saradniku, partneru ili kolegi koji vas je i ranije izneverio. Teško vam je da se pouzdate u njega/nju, a svesni ste da veliki posao ne možete da završite sami. Najbolje bi bilo da otvoreno razgovarate o tome, priznate mu/joj čega se plašite i upozorite na moguće posledice njegovog/njenog ponašanja.

Videti buve na nepoznatoj osobi
San u kome vidite buve na nepoznatoj osobi predstavlja upozorenje da vas neko laže. Bićete izloženi manipulacijama, a da toga nećete ni biti svesni. Povedite računa o tome kome se poveravate i o svojim tajnama i planovima pričajte samo s onima kojima zaista verujete.

Sanjati da ubijate buve
Kada sanjate da ubijate buve, to implicira da ćete pobediti vaše neprijatelje. U predstojećem periodu nikome nećete dozvoliti da se ispreči između vas i vašeg partnera. Ranije ste više verovali u procenu drugih ljudi i dozvolili ste im da biraju sa kim ćete izlaziti i sa kim ćete se družiti. Shvatićete da vi jedini znate šta je najbolje za vas i ponašaćete se onako kako smatrate da je ispravno.

Neko drugi da ubija buve u snu
Ako u vašem snu drugi ubijaju buve to ukazuje na novčani dobitak ili napredak u karijeri. Ovaj san ima vrlo pozitivno značenje bez obzira na to čime se trenutno bavite. Osobe koje studiraju bi mogle na vreme položiti sve ispite, a oni koji su zaposleni u privatnom preduzeću dobiti povišicu od poslodavca.

Tražiti buve u snu
Sanjati da tražite buve označava ogovaranje. Neko od prijatelja će reći detalje koje ste mu poverili i neće razmišljati o problemima koje može da vam uzrokuje. Iako neće imati loše namere, iznerviraće vas njegova nepromišljenost i u budućnosti dobro ćete paziti šta i kome pričate.

Neko drugi da traži buve u snu
San u kome drugi traže buve moguće je da ćete se osvetiti onima koji su širili tračeve o vama. Konačno ćete biti u prilici da osobu za koju pouzdano znate da vas je pokušavala ocrniti, osramotite i ponizite pred većim brojem ljudi. To će vam, na kratko doneti zadovoljstvo, ali ćete posle shvatiti da se niste trebali spustiti na taj nivo.

Sanjati da vas ujedaju buve
Ovakav san ukazuje na to da je vreme da povedete računa o svom zdravlju. Ako ne promenite životne navike, rešite se poroka i u svakodnevnicu ne uvedete više fizičkih aktivnost, ne možete se nadati lepoj i bezbrižnoj starosti. Sada je vreme da se pozabavite nekim simptomima koji vas
muče, jer biste u suprotnom mogli sebi napraviti ozbiljne probleme.

Sanjati da buve ujedaju druge
Ako sanjate da buve ujedaju druge ljude to znači da ćete pokušati da zaštite one koje volite od stalnih napada koji dolaze od njihovih neprijatelja. Potrudićete se da vaši bližnji ne osete tuđu zlobu i gnev, ali vam neće to poći za rukom. Vaši neprijatelji su svoje „pipke“ duboko pustili u vaš život i nećete ih se tako lako rešiti. Vreme je za radikalne promene u načinu ophođenja prema ljudima koji vam žele zlo.

Sanjati da deca imaju buve
Ukoliko sanjate da vaša deca imaju buve to simbolizuje zabrinutost za njihovo zdravlje ili školske uspehe ili neuspehe. Poput svakog roditelja plašite se za budućnost svoje dece i često se pitate da li ćete ih izvesti na pravi put. Ipak, ne smete da dozvolite da vas ovakva pitanja toliko progone, imajte poverenja u sebe i svoju decu i nastavite da se trudite da postanu što bolji ljudi.

Kada sanjate da tuđa deca imaju buve to implicira da ćete se ogrešiti o nekoga. Izgovorićete neke reči koje ne mislite, te ćete povrediti dragu osobu. Pazite da ne bude prekasno kada shvatite šta ste uradili i pokažite da se iskreno kajete.

Sanjati buve na životinjama
Tumačenje ovakvih snova zavisi od vrste životinja koju sanjate. Tako, na primer, ako sanjate da buve ujedaju pse to znači da ćete nekome pozavideti na uspesima koje je ostvario. Verovatno je reč o osobi koja je postigla sve ono o čemu ste vi maštali. Umesto da se „žderete“ zbog toga, potrudite se da i vi postignete to što ima on/ona.

San u kome vidite buve na mačkama predstavlja upozorenje da se prestanete petljati u tuđe živote. Iako vam namere nisu loše, počeli ste da preterujete i da očekujete da će svi slušati vaše savete i sugestije. Počnite da sređujete svoj život, pre nego što „gurnete glavu“ u tuđi.

Ako u snu vidite buve na nekom drugom kućnom ljubimcu to ukazuje na uznemirenost. Verovatno vas je nešto na javi duboko povredilo, pa ste taj osećaj preneli na san. Jedini način da vas više ne ophode snovi s ovakvim značenjem jeste da pokušate o problemima da ne razmišljate pre odlaska u krevet.

Ukoliko u snu ubijate buve, to je opomena da vas mlađi potkradaju. Neće im biti dovoljno ono što im dajete, već će krišom uzimati još i trošiti na stvari koje im vi nikada ne biste dozvolili. Verovatno su počeli da se druže sa problematičnim ljudima koji će hteti da iskoriste njihovu mladost i neiskustvo. Vremenom ćete shvatiti da se nešto dešava, ali dugo ćete negirati i okretati glavu od problema i nećete želeti da verujete da su oni u stanju da rade takve stvari.

Kada sanjate da buve skaču, to je znak da ćete dobiti lažne glasove. Željno ćete iščekivati odgovor koji može da promeni vaš život. Moguće je da se radi o apliciranju za posao ili ozbiljnom razgovoru koji ste vodili sa partnerom i koji će uticati na vašu vezu. Neko će vam reći neproverenu informaciju koja će učiniti da se prerano obradujete i pomislite da su svi vaši problemi rešeni.

Sanjati da vam je kuća puna buva
Ako ste sanjali da vam je kuća puna buva to, na žalost, nije dobar znak. Ovakvi snovi obično najavljuju svađu sa članovima porodice, partnerom tj. partnerkom ili decom. Trebalo bi da budete strpljiviji i tolerantniji prema njima, ali isto tako da oni imaju razumevanja za vas. Pokušajte da dođete do kompromisa kako se jaz među vama ne bi produbio.

Sanjati da vam je krevet pun buva
Ukoliko ste sanjali da vam je krevet pun buva to simbolizuje grižu savesti. Moguće je da ste nekoga uvredili, povredili, razočarali ili mu/joj naneli neku štetu i da se kajete zbog toga. Nemojte da čekate, nego mu/joj uputite izvinjenje i pokažite da vam je stalo do toga da se vaš odnos popravi. Ako to ne učinite, nastavićete da sanjate snove s ovakvim ili sličnim značenjem.

Sanjati da vam je kosa puna buva
Kada sanjate da vam je kosa puna buva to implicira da se previše trudite da se nekome dopadnete. Naime, nastojite da se pred njim tj. njom pokažete u što boljem svetlu. Međutim, ako nastavite da se pretvarate zbog njega tj. nje, izgubićete vlastiti identitet, a onda ćete se možda drugima sviđati, ali sami sebi ne.

Sanjati da vam je buva ušla u uho
Ako ste sanjali da vam je buva ušla u uho to znači da ste naseli na manipulaciju. Neko je uspeo da vas ubedi u nešto, pa možda čak i da posumnjate u partnera tj. partnerku ili drugu blisku osobu. Ukoliko biste malo bolje razmislili o onome što vam je rekao/la, i sami biste shvatili o čemu se radi. Zato nemojte da optužujete drage ljude za neke loše stvari, ukoliko nemate niti jedan dokaz da su ih uradili.

Sanjati da vam je buva ušla u usta
Ukoliko ste sanjali da vam je buva ušla u usta to implicira da bi trebalo da pazite kome se poveravate. U vašem okruženju postoji osoba koja bi mogla da zloupotrebi vaše poverenje. Zato o svom tajnama, strahovima, sumnjama i planovima pričajte isključivo s osobama koje vas do sad nikad nisu izdale.

Sanjati da ste progutali buvu
Kada sanjate da ste progutali buvu to znači da grešite ukoliko mislite da na sve što vam se dešava možete da utičete. Postoje situacije koje nikako ne možete da predupredite, nego morate da se sa njima izborite na najbolji mogući način. Posvetite se rešavanju problema koji su u vašem dometu, a ono na šta ne možete da utičete nemojte ni da mislite.

Sanjati da ste se pretvorili u buvu
Ovako neobičan san može da bude znak manjka samopouzdanja. Moguće je da se još uvek niste izborili sa duboko ukorenjenim kompleksima. Ako biste se napokon uhvatili u koštac sa time, život bi vam postao mnogo lakši, lepši i jednostavniji.

Sanjati džinovsku buvu
San u kome vidite džinovsku buvu ukazuje na to da bi vas nečije ponašanje moglo razočarati. Možda ste godinama neku osobu idealizovali, međutim, napokon ćete uspeti da vidite njegovo tj. njeno pravo lice i to vam se ni malo neće dopasti. Nije isključeno da ćete zahvaljujući toj situaciji potpuno prekinuti kontakt sa njim tj. njom.

Sanjati da buva ume da govori
Ako ste sanjali da buva ume da govori to implicira da se uzalud trudite da nekoga promenite. S obzirom na to da je reč o odrasloj osobi, prestanite da gajite iluzije i posvetite se menjanju onoga što vam u vašem životu smeta.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko je u skorije vreme neko u vašem okruženju imao probleme sa buvama, to je ostavilo utisak na vas.

Definicija buva

Buve su insekti iz reda Siphonaptera čiji je skok mnogo puta veći od njihove telesne dužine.